Dancy -> RE: Visok prolaktin (PRL) (28.8.2008 23:32:55)
|
Hvala Lilly sto si se javila i malo me ohrabrila savjetima kako da izdrzim magnetnu.Ja imam stresova,tko ih danas nema ali ne uvijek a prolaktin mi je vec oko godinu dana povisen,sad prije par dana je najveci do sad.Moj TSH je takodjer povisen od marta 2007 god.medjutim bivsa doktorica mi nije nikakvu terapiju davala,kao dok je T4 u normalni nije mi potrebna terapija.Medjutim nova doktorica koja me primila mi odmah ukljucila letrox,jer mi je TSH bio 6,4.Na kontroli mi je i dalje povisen,sad je oko 5.1,sto znaci da mi prepisana terapija nije odgovarajuca,T4 je 1.12,u granici normale,te je doktorica pojacala.Sad pijem letrox od 50 mikrograma svaki dan,ujutro na taste.Provjeru hormona radim uvjek na istom mjestu,jer su mi rekli da je tako najbolje.Radila sam jos neke dodatne i u Zagrebu,inace sam iz BiH,ali posto mi Sarajevo daleko idem u Zg.kad treba raditi nesto sto nema u mom gradu.Ti su se pokazali u granicama normale pa mi je konacna dijagnoza subklinicka hipotireoza.Napisi mi ti isto malo svoje vrijednosti hormona da uporedim i koliko pijes tablete dnevno.Kazem hajd sto me snasla stitna ali zasto i prolakin i to sad sve odjednom.Inace nemam redovne menstruacije i nikad i nisam,ali idem redovno na sve kontrole i niko od doktora do sad nije obratio paznju na to,iako sam ja to uvijek isticala i govorila.Nisam jos udata,u ranim sam tridesetim godinama.Planiram udaju,ako bog da da sve bude u redu,do kraja ove godine.A u zivotu jedino sto zelim je beba.
|
|
|
|