Dancy -> RE: Visok prolaktin (PRL) (31.8.2008 18:30:30)
|
Lilly,da mislim na reproduktivnog endokrinologa,pa ako cujes za kojeg,napisi mi.Vec sam ti pisala prije pocetka terapije za stitnjacu TSH mi je bio 6.4,zadnji nalaz.Ukljucila mi doktorica 25 mikrograma,ili 1/4 letroxa.Pocela sam ga tako piti tacno 1.07.2008.Doktorica je rekla kontrola hormona za mjesec dana.Kako se dugo ceka u bolnickom laboratoriju na red sam dosla tek 11.08.Izvadila TSH i FT4.Vrijednost TSH je bila 5.1,a FT41,12.Doktorica endokrinolog mi na kontroli rekla da mi izgleda ne pase ta doza te mi je pojacala na 50 mikrograma,ili 1/2 letroxa od 100.Sad ga tako uzimam do naredne kontrole hormona,za 2 mjeseca.Inace,pored svega toga sam isto anemicna,haha,koja koincidencija da nismo povezane genetski?Borim se sa anemijom dugi niz godina.Svasta sam pokusavala,cak i injekcije,medjutim nikako ili neznatno se poveca zeljezo.Bas trenutno uzimam zeljezo u obliku tableta.A uvijek sam pospana,iako sam znala spavati i po 12 sati,kronicno umorna cak i kad nista ne radim,i haha,ti pises kratak dah,radila sam i spirometriju pluca,nemogu puhnuti i gotovo.Kazem ti ja,citajuci sve ovo,kod mene i kod tebe sve nekako isto.Napisi mi kako da postavim pitanje tom dr.na netu,na koju stranicu da odem?
|
|
|
|