ana08 -> RE: Visok prolaktin (PRL) (6.2.2009 11:02:21)
|
Ela, HSG meni uopšte nije bio bolan. Može biti bolan jedino ako imaš neko začepljenje pa kontrast ne može da prođe. Meni je jedino bilo strašno neprijatno, jer ležiš "kao od majke rođena" a oni ti čačkaju dole, stavljaju tu cijev (što takođe nije bolno) i ciljaju rentgen (li ultrazvuk) prema "trokutiću"[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Doslovice su se ovako izražavali. Onda ti puste kontrast i na rengen gledaju da li je prošao kroz oba jajnika, bez prepreka... Ako i imaš neke priraslice, kontrast može da ih pročepi. Sa druge strane, može se desiti da kod "tvrđih" priraslica kontrast prođe, a priraslice se samo pomjere. Kontrast naravno ima veću snagu od sperme pa zbog toga neki doktori i posle HSG-a rade laparoskopiju (dok se neki doktori kunu u HSG), da bi se otklonila svaka sumnja u postojanje nepravilnosti i začepljenja. Ukoliko imaš mogućnost, bolje je da radiš ultrazvučno jer nakon rentgenskog snimanja moraš se dva mjeseca čuvati od trudnoće, što nama trudilicama nikako ne ide u prilog. Nadam se da sam ti pomogla. U svakom slučaju, uradi to obavezno!
|
|
|
|