Visnja -> RE: Visok prolaktin (PRL) (7.4.2009 21:56:15)
|
IZVORNA PORUKA: magnolijaa Cao svima, narocito Dancz, nova sam odmah moram reci i nemam nikakvih problema ... Ali....... evo molila bih lijepo pomoc . Potreban mi je NAJBOLJI endokrinolog u Sarajevu, ne bitno je li privatni ili je u bolnici... Trebam za sestru ... Odmah evo zasto .... Naime , moja sestra ima 27 godina i od svoje 19 te godine poceli su joj problemi sa zdravljem, prvo je znala plakati danima iz cista mira i bez razloga, depresija, nesanica, cesto mokrenje, zedna stalno, pa je kao dobila "pubertetski secer" i to tip1 (bode se inzulinom), pa joj secer sve ove godine nije bio ni normalan, onda joj izostajale menstruacije po 2-3 mj. cak i 4, onda se pocela debljati, rast dlaka po bradi i ledjima, lice joj se zaokruzilo, nalazi jako neuredni, masnoce... sve smo to (skupa sa doktorima na zalost) pripisivali dijabetesu. Radila je magnetnu rezonancu hipofize cesto i svaki put je na snimkama bila vidljiva samo sjena, mikroadenom nije imao nikakvu velicinu da sad pise 1 mm ili 2 mm ili nesto. Dakle, samo sjena. Nakon kojekakvih ljekara u Sarajevu i kad su doktori valjda vidjeli da sestri nije nista bolje uz nikakve lijekove, odlucili smo je dovesti u Zagreb kod jednog izvrsnog doktora, maheras samo za hipofize i sa tim radi valjda 30 god. , u bolnici Sestara milosrdnica. Napominjem da ugodan razgovor i konzultacije od sat ipo vremena doktor i bolnica stranim drzavljanima nista ne naplacuju, samo se telefonski narucis [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] . Doktor je sat ipo vremena strpljivo objasnjavao , crtao, pricao o pojedinim slucajevima kako bi smo shvatili sve to. Do tada nam nikad nitko nista nije objasnio tako na dugo i na siroko.... Inace njemu dolaze iz cijele nase bivse juge... odmah je rekao kako je sestra za operaciju jer ocito da nesto nije u redu sa hipofizom, stvara veelike probleme i da ce se truditi svim silama spasiti hipofizu.... Mislio je da ima mikroadenom pa ce ga maknuti ali dok je operirao ustanovio je da je hipofiza cijela u tumoru i cijelu ju morao izvaditi van. Kaze gdje god je zarezao svugdje tumor. Na zalost. To smo mu u ostalom i rekli prije operacije (da hipofizu cijelu makne ak nije u redu) jer najprece je vlastito zdravlje a dijete ako bog da doci ce.... Naravno, nismo se radi toga obeshrabrile jer doktor veli da je i njegova sestricna nakon vadjenja cijele hipofize ostala trudna u ekspresnom roku od 6 mj. Cudim se i sama jer nekako mi to sve neshvatljivo ali ocito je i izvedivo uz pravilnu terapiju. Sestra je odusevljena bila i doktorima i svim jer su joj se doktori posvetili, mjerenja i ostalo svako malo, pazili su je kao kap vode na dlanu , kaze sestra da je puuuno drugacije ( i bolje) lijecenje od onog sto je dozivjela i vidjela do dolaska u Zagreb . Operacija je isla kroz nos i nista je nije bolilo, jedino nakon operacije boli glava ali to traje cca 3 dana + daju ti sredstva protiv glavobolje. Uglavnom sad je odlicno ali eto trebamo endokrinologa koji ce joj sve te hormone sa voljom pratiti i koji ce joj se u punom smislu posvetiti. Moram jos reci da sam se od doticnog doktora naslusala svakakvih prica al najcesce onu da zene zatrudne kad rijese hipofizu i mikroadenom, da mnoge nisu mogle zatrudniti ali nakon operacije jesu, da neki imaju mikroadenom na dijelu hipofize a na mjestima tu i tamo pa kad makne mikroadenom ,ovaj koji je bio na mjestima razbijaju beta gama zrakama, onda kao neko vrijeme sve bude dobro , mozes i zatrudniti , roditi ali mikroadenom se vrati i opet na operaciju... Uglavnom, htjedoh reci sa hipofizom se nije za saliti... Moja prijateljica je recimo dobila u trudnoci mikroadenom, druga prije trudnoce i uspjele su ga eliminirati terapijom i tabletama u kratkom vremenskom periodu. Po mom misljenju ako se mikroadenom ne moze rijesiti u nekih godinu dana do godinu ipol tabletama - onda je problem malo ozbiljniji. Nemojte dopustiti da potrosite brdo novaca, zivaca i vremena na bezuspjesne oplodnje, doktore i sl. a problem je samo i jedino u hipofizi. Nisam doktor ali zbog sestre sve sam doktorirala sto po internetu sto slusajuci druge. Ne treba dopustiti slusajuci "bit ce bolje" da se covjek dovede u lose stanje i u zadnji tren rjesava neke stvari kad moze biti cak tad i kasno. Ako imate kakvih pitanja, slobodno, tu sam na raspolaganju. i........... Dancy ako nije problem kod kojeg doktora si isla u Zagreb? Eto nadam se da nisam nikog obeshrabrila, jednostavno sam se tu registrirala da podjelim sa vama jedno iskustvo i da mozda nekome pomognem svojom pricom. Unaprijed hvala i svako dobro [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Neka ti sestra pokusa otici kod dr. Velije Zelije Asimi, izvanredan endokrinolog. Nalazi se u kolodvorskoj 10 u Sarajevu. Broj telefona je: 061 206 476. pozz Visnja
|
|
|
|