Visnja -> RE: Visok prolaktin (PRL) (30.1.2009 19:17:28)
|
IZVORNA PORUKA: Lilly Moj nalaz je identican tvom, samo sto ja nemam antitjela. Svaki put je drugi doktor. Trebala bih se posavjetovati sa endokrinologom ali su mi dali termin tek u maju[sm=smiley13.gif] . Meni se TSH spustio na 3,5(prije 2mj.) ali ja mislim uz letrox da je jos nizi. Idealno za trudnocu je 1-2, ni vise ni manje... I kod mene sada pise eutireoidna nakon sto je pisalo hipotireoidna. Sad ne znam je li ja imam ili nemam hipotireozu? Iskreno Lilly, ponekad imam osjecaj da na dipu samo rade rutinski uopste ne pridodaju dovoljno paznje pacijentu, mislim ako postoje antitijela kako mi onda mogu reci da dodjem na kontrolu tek za godinu dana, zar nisu trebali pojacati dozu letroxa kako bi se ta antitijela smanjila... Ne razumijem, svaki put je druga doktorica, pita me uvijek onako rutinske stvari i to je sve... Zato sam i otisla privatno i ova doktorica je zaista super. Jest da platis, ali barem te uputi na dip u endokrinolosko savjetovaliste i odmah izvadis krv i provjeris hormone i sve ostalo. Zato sam se i opredijelila kod nje, jer ona radi i na dipu i tu ne moram cekati na termin mjesecima... preporucila bih i tebi isto da odes, prvi tretman je 50 KM a onda kontrola 30 KM, ali nalaze radis na dip-u i to odmah jer je ona napisala nalaz a ti samo odes dr.opste prakse po uputnicu i objasnis da imas nalaz od dr.Velije i odmah te prime. Ja recimo danas zvala, rekla da sam bila privatno i da trebam doci na dip krv da izvadim, ova sto se javila rekla da dodjem u ponedjeljak u 8h. A da sam nazvala odjel za nuklearnu medicinu mislim da bi tek u maju/junu dobila termin... Ne mogu docekati ponedjeljak da izvadim sve te silne hormone i da vidim kakvo je stanje antitijela pa onda sveg ostalog:( nadam se da ce sve biti ok. Jer zaista nemam nikakve tegobe, cak mi je menzes redovan i to svakih 30 dana....
|
|
|
|