Dancy -> RE: Visok prolaktin (PRL) (16.12.2008 11:56:13)
|
Cao cure,dugo ja nista ne napisa pa evo da sad.Ovo sto pisem moze pomoci svakome jer je misljenje sad od dr.iz Slovenije a ranije sam pisala i misljenje dr. iz Zagreba.Trenutno sam u Sloveniji tako da samo posjetila jednu ginekololginju i ovdje u vezi prolaktina,mikroadenoma i tsh. Draga LIlly,nema te odavno,sta ima,kako si?Ovdje dr.isto kaze za tsh da mora biti negdje oko 2 da bi doslao do zaceca tj.najbolje je da je oko 2.A sad draga kad je kod tebe spao u granice normale,samo naprijed i zelim ti puno srece,jer neces sto se tice stitne imati nikakve probleme kad dodje u normalu. A sad misljenje doktorice za mikroadenom,znaci ona misli da on nikad nece nestati,bromergonom,i u Sloveniji daju bromergon za poviseni prl i mikroadenome,moze se samo smanjiti i drzati prolaktin u granicama normale da bi moglo doci do ovulacije i potom do trudnoce. Draga Sarajko,ovo najvise bih voljela kad bi ti procitala jer smo se nas dvije pisale o misljenjima doktora za mikroadenom.Ti si meni napisala da ti u Sarajevu daju visoku terapiju i rekao ti doktor da je to zbog toga da uklonite mikroadenom.A ja opet nailazim na isto misljenje kao i svoje doktorice u Bosni,potom doktora u Zagrebu pa evo sad i u Sloveniji a to je da mikroadenom nemoze nikad nestati ali da se od bromergona moze smanjiti i ne rasti vise to da ali nestati to nikad.Pa draga moja pred nama su kontrolne magnetne pa cemo vidjeti jesu li nam doktori uspjeli pomoci.Ako nemogu nestati bar da se smanje.Javi se ponekad,kakva ti je sad terapija,jel jos 9 tableta dnevno? Decko,sta ima kod tebe,ne pises odavno,kakvo je kod tebe stanje? Pozdrav i svim ostalima curama s iskrenim zeljama da rjese svoje probleme sto prije i postanu sretne mame.
|
|
|
|