cija -> RE: Visok prolaktin (PRL) (22.12.2008 0:07:06)
|
Evo da i ja nešto napišem,a prije samo 4 mjeseca ovu bih temu zaobilazila u širokom luku :D E ovako....od 19.te godine imama problema sa izostankom menstruacije i nakon nekoliko mjeseci izostanka odem ,ivadim hormone,kad ono prolaktin,,,,oko 1000...uradim CT - uredu...da odmah sam dobila terapiju Bromergon od koje mi je došlo zlo,samo sam poila jednu.CT je bio uredu...ništa nisam koristila,ali nisam imala ni menstruacije...iz straha sma odugovlačila odlazak doktoru (koja tuka) ... izvadim opet...oko 2000 ... prošlo oko 3 godine ,ja bez terapije.... često pod stesom..menstruacija nigdje s glave. Dobijem Dostinex terapiju,da popijem 2 talete u 2 sedmice...sve je ok kad ih pijem,kad prestane prolaktin skoči.... i jedva me mama nagovori Kučukalički..... uradim sve nalaze ... MR ... mikroadenom ... a da nisam odugovlačila ne bi se ni pojavio..ali se vremenom taj serum prolaktina nakupljao i stvorio se mikroadenom.Pilasma dostinex 1,5 godinu.....kortizol skoči popodne ,al to sve povezano,ostali hormoni od nadbubrežne žlijezde ok,ostali ok... drugi put urađena MR ...adenom smanjen...ja pila i dalje dostinex.....još mi pukli dijagnozu polucističnih jajnika + endometrioza od neredovnih menstruacija.... I znate šta?Rekoše mi da ne mogu zatrudniti lako...nisam bebu ganjal,mada sam se u podsvijesti nekako tjerala na razmišljanje...u braku sam 2 godine,imama 26 godina...Dakle od 19.te mučim s prolaktinom,ali i svojom krivicom.... Kad prije nepuna 4 mjeseca meni izostane menstruacija...pa mučnina i sve to,kad ono ja trudna :D Sve sam pomislila i da mi se čak pogoršalo stanje i pored dostinex-a ,da je od stresa,ma sve najgore...kad ono ja TRUDNA. Hvala Bogu,ušla sam u 4.ti mjesec i sve je uredu....Cure moje....kako Elma Kučuklić kaže...sad je to epiemija tog prolactina...stres i sve to....ne opterećujte se,ne ubijajte se psihički i svaka koja ga ima nek duboko vjeruje da će roditi živu i zdravu bebu....normalno,a ne umjetnom oplodnjom....Jesam vam ja najbolji primjer? Oko 3000 prolaktin,neliječena godinama,bez terapije,mikroadenom,policistični jajnici,endometrioza....ali renoviralo se kupatilo,na bebu ni pomislila nisam,tek našla posao...pod stresom svakodnevno...kad ono BUM...Sve je to Božije davanje...zato samo vjerujete u Boga i sve će biti uredu. Sarah je svjedok mog stanja ,da je zaista ovako kako sam vam pričala....Glavu gore i pozitivno mislite. Pusa
|
|
|
|