mamma mumi
|
Treba mi savjet. Naime radi se o mom sinu koji ima 3,5 god. i koji je dobio brata prije 2 mj, ali mislim da nije samo u tome problem, jer ovo sto cu napisati traje od ranije. Zivim u zajednici, kao i sve nane i dede i moji su razmazili njega. Problem nebi bio u mazienju da to nije dovelo po meni do vecih problema. Misljenja sam da roditelji trebaju odgajati, postavljati pravila, a drugi ih sprovoditi i postovati, ali kod mene nije tako. Pocev od prvih koraka kada sam govorila da se nesmije prilaziti stolu kad se pije kafa, nana je to dozvoljavala, i kasnije sve sto bih ja zabranila ona je dozvolila. Npr. trazila sam i bila uvela obroke,ali kada sam krenula s poslom, to je palo u vodu, moj sin trci kad jede, jede kad stigne, kako ko ustane i jede tako i njemu daje, sada imam problem.Naucio da psuje od dede, da sjedi na stolu kad jede od nane i sl, Nisam za potpunu zabranu slatkisa, ali umjereno konzumiranje ok, jok, slatko se daje u enormnim kolicinama. Drugi primjer, kada ga naruzim i podjem lupnuti po guzi, ona stane u njegovu odbranu. Dijete nauceno da traca, sada sto mi je najgore,ako ga naruzim, nesto kazem protiv njih, on odma dole i zali se na mene, ali obratno jok. Pranje ruku nakon igre je milena imenica za njih, ja ko luda samo to ponavljam. Sanom inace provodi dosta vremena, bio je u vrticu par mjeseci i ispisala ga ludaca jer je stalno bio bolestan i neadaptiran, velika greska, ja mu nisam uzor ni ucemu ocito, ispravljam mu greske u govoru tipa(oto, ovudam i sli), nasta se ja jezim, stalno po cijeli dan mu pricam sta valja, sta ne. Koliko god se trudim milsim da gubim bitku, danas sam ga isibala radi nje, milsim da gubim djete, sta da radi zene pomozite mi. Razgovarala sa mm rekla mu neka kaze majci da mi ne oponira, ali nista, nju molila ali nista.
|