sporty mamaa
|
IZVORNA PORUKA: jasmin IZVORNA PORUKA: ena23 Samo sto ima djece koja nakupe toliko itnica tokom dana da navecer mama place i pita se sta radi pogresno recimo moj je jutros kopao po cvjecu pa se dero sto mu ne dam pa sam htjela usisati zemlju sto je izrovio pa se dero sto ne dam njemu da "usisava" i otvara filter usisivaca, pa je naso kremu i prosuo po citavnom stanu dok sam ja pravila rucak poslje smo otisli u kupovinu i tad se desilo ono sa batinama...spavo je, odkad je usto opet samo belaj za belajom, hB dodje mi sestra pa ga izvede malo napolje da ja odahnem I ovo mi se nekada desavalo :).Nisi sama. Ovo si pitanje i ja cesto postavim. Gdje smo to pogrijesili ili zakazili i jesam li uopce dobra mama svom djetetu. Ima dana kad samo galamim na nju, kad mi se sve skupi, kad sam umorna i od kuce i od nereda i od svega.... Moja trogodisnja djevojcica je zaista nemoguca, svaki dan ima napade bijesa i to zbog milion malih sitnica. Ja sam zaista na rubu, ne znam kako se vise postaviti ni reagirati. Uz to imam jos malu bebu koju dojim, pa mi i to oduzima dosta vremena. Citala sam mnoge odgojne metode, pokusam pricati i dogovoriti se, ali ona me uopce ne slusa, ne zeli me slusati, ne popusta. Onda je ostavim u sobi, ali nakon nekog vremena dode iz sobe i nastavi po svom. A tek na javnom mjestu, tako me mnogo puta vjerujte bilo stid. Znam da smo joj na pocetku puno toga popustali i nismo bili dosljedni, sad se hvatamo za glavu, ali kako ispraviti krivu drinu. Recimo pravi scenu oko oblacenja, vec par noci neda mi obuci pidamu i presvuci gace, ja na kraju nakon sat, dva natezanja, pricanja molenja, poludim pucnem je po guzici i obucem, ali onda nastupa ponovno plac, vriska, histerija. Evo i sad neda obuci pidamu. Pravi scenu oko svega, recimo ja joj ne dam da divlja s kolicima vani, no ne posustaje, vani trci ko muha bez glave, neda ruku, recimo ako sam joj skinula tene vristi dok joj ih ponovno ne obucem. Neki dan je ja pocesljam i ona vristi sat vremena da joj vratim kosu u oci Ja vracam ali to nije kako je ona zamislila i dernek Ako je moj muz otkljucao vrata a ne ja opet dernek Ako kazem da ne moze uzeti neke stvari koje ona zeli kupiti opet ista stvar. Neko vece je vristala jer sam joj skinula gacice bijele vinks koje su joj odjednom najdraze i vadi ih iz masine i oblaci na sebe. E to je bio dernek koji je trajao do dva sata iza ponoci. Ne moram ni napomenuti da uz to sve budi bebu koju usput jedva smirim i uspavam. MOlim za savjet, jer se sve otelo kontroli.
|