RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


nanika -> RE: Fondant 2 (9.12.2012 16:43:12)

Hanady predivni si, svaka ti cast[sm=bravo.gif]




Blueberry1 -> RE: Fondant 2 (10.12.2012 5:31:36)

Pozdrav zene!

interesuje me da li mogu obloziti tortu sa fondantom cim napravim isti, ili mora odstojati u frizideru? Ako da, koliko dugo? U pitanju je marshmallow fondant.

I pitanje za muffine: cime ih premazete kada hocete da ih prekrijete fondantom?


Hvala[sm=smiley1.gif]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (10.12.2012 7:51:25)


IZVORNA PORUKA: Blueberry1

Pozdrav zene!

interesuje me da li mogu obloziti tortu sa fondantom cim napravim isti, ili mora odstojati u frizideru? Ako da, koliko dugo? U pitanju je marshmallow fondant.

I pitanje za muffine: cime ih premazete kada hocete da ih prekrijete fondantom?


Hvala[sm=smiley1.gif]


Možeš odmah koristiti za prekrivanje torte....
U frižideu uopšte ne stoji fondana tniti jedna vrsta...sve se čuvaju na sobnoj temperaturi zatvoreni u najlonksu vrećicu da ne dolazi urak do istoga...

a mafine...
premžeš ili tankim slojem butter creme ili tankim slojem džema po želji




Nellica -> RE: Fondant 2 (10.12.2012 9:29:37)

Drage ženice, predivne su torte gusari su extra, a Hanady muffini su mi dali ideju za blagdane pred nama.
Bravooooo!!!!
MI smo za kućnu proslavu jaffu obložili čokoladom bila je mljac!




Blueberry1 -> RE: Fondant 2 (11.12.2012 9:06:04)

Hvala puno! [sm=smiley1.gif]






malena131 -> RE: Fondant 2 (21.12.2012 11:05:33)

Ima li neko recep neke dobre torte a da se moze pokriti fondantom, blizi nam se rodjendan pa da to isprobam prije...




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (21.12.2012 11:08:29)


IZVORNA PORUKA: malena131

Ima li neko recep neke dobre torte a da se moze pokriti fondantom, blizi nam se rodjendan pa da to isprobam prije...

Imamo temu torte...
a na njoj ima dosta recepta koje koristimo za pod fondant..recimo moje omiljene i najčešće su refrom, azure čokoladan, jaffa torta, teodora torta, ...imamo i bingo, i plazma torta itd




malena131 -> RE: Fondant 2 (21.12.2012 11:10:37)

Hvala puno na brzom odgovoru :)




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (21.12.2012 11:14:57)


IZVORNA PORUKA: malena131

Hvala puno na brzom odgovoru :)


nema na čemu...
evo i link
http://www.ringeraja.ba/forum/m_29249/mpage_73/key_/tm.htm
baš na posljednjoj strani je moj post sa receptima za pod fondatnt koje sma saatvima jednoj našoj članici nedavno...među njima je i Caraska torta vy naša palachinken isto ukusna, vrza i super pod fondant :)




ElmaB -> RE: Fondant 2 (23.12.2012 22:30:00)

Muffini i sitni kolačići

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=459817450734410&set=a.264148790301278.65135.234869626562528&type=1&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=459568697425952&set=a.264148790301278.65135.234869626562528&type=1&theater




ElmaB -> RE: Fondant 2 (24.12.2012 17:19:59)

Jedna novogodišnja:

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=460115840704571&set=a.234890333227124.58778.234869626562528&type=1&theater




emina08 -> RE: Fondant 2 (24.12.2012 17:39:27)

sve ti je super al što su ovi sitni[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (24.12.2012 17:47:39)


IZVORNA PORUKA: emina08

sve ti je super al što su ovi sitni[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Hvala, hvala!




Silver -> RE: Fondant 2 (24.12.2012 18:35:10)

Ovo sam prijateljici napravila jednu malu jelkicu :D

[img]http://www4.slikomat.com/11/1224/83y-jelka_thumb.jpg[/img]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (24.12.2012 19:00:15)

Jelkica je savršena!!!!!!




Silver -> RE: Fondant 2 (24.12.2012 19:15:03)

Hvala ElmaB [sm=smiley31.gif] ucim see!




Honey3 -> RE: Fondant 2 (24.12.2012 19:24:30)


IZVORNA PORUKA: Silver

Ovo sam prijateljici napravila jednu malu jelkicu :D

[img]http://www4.slikomat.com/11/1224/83y-jelka_thumb.jpg[/img]

[sm=love.gif][sm=bravo.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (27.12.2012 17:31:08)

Garfild

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461336463915842&set=pb.234869626562528.-2207520000.1356625955&type=3&theater

Dres Bayerna

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461336663915822&set=pb.234869626562528.-2207520000.1356625955&type=3&theater




nanika -> RE: Fondant 2 (27.12.2012 17:57:04)


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Garfild

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461336463915842&set=pb.234869626562528.-2207520000.1356625955&type=3&theater

Dres Bayerna

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461336663915822&set=pb.234869626562528.-2207520000.1356625955&type=3&theater

Fantasticno[sm=bravo.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (28.12.2012 6:36:12)


IZVORNA PORUKA: nanika


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Garfild

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461336463915842&set=pb.234869626562528.-2207520000.1356625955&type=3&theater

Dres Bayerna

http://www.facebook.com/photo.php?fbid=461336663915822&set=pb.234869626562528.-2207520000.1356625955&type=3&theater

Fantasticno[sm=bravo.gif]

Hvala puno!




raja_ringe -> RE: Fondant 2 (30.12.2012 0:17:03)

Žene svaka vam čast. Zlatne ruke imate [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. Izgleda da sam jedina na forumu kojoj fondant nije uspio :), ali evo nakon godinu dana ja ću ponovo pokušati. Malo sam prelisatal što sma pisala prošle godine i prisjetila se grešaka na koje ste mi ukazale :)

Ja sam kontala ovaj put napraviti plazma tortu, ako uspije fondan prekrila bi je i dodala jednu jednostavnu figuriCU (mislim da će to biti bumba) i ime dječaka kojem pravim. Srećom imat će pravu tortu, moja je samo onako popratna :), pa i ako ne uspije nema veze. Eh sada pitanja. Dakle recept sam našla na blogu minjina kuhinjica. Je li neko pravio ovu tortu? Ako jeste jeste li izbacili jaja iz recepta? Ako jeste čime ste zamjenili jaja i koji omjer?

Drugo kada pravite figurice je li ih odma i spajate ili ostavite da se dijelovi osuše pa ih onda spajate? Koliko se vremenski suše figurice? I recite mi kako da se organizujem. Torta treba da bude gotova u sljedeću subotu naveče. Kada da pravim fondan, a kada tortu? Koliko torti treba da se 'stisne'? I je li se svaka torta mora prekriti butter cremom prije fondana? Koliko mi fondana treba za jednu mjeru plazma torte i jednu bumbu?

Hvala




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (30.12.2012 0:29:09)

Uh sestro al nam nabeša pitanja....[sm=smiley36.gif]
Evo da krenem redom što znam da pomognem a nadam s ei druge će dati svoje mišljenje

Je li neko pravio ovu tortu?
jesam istu tu sa minjine kuharice

Ako jeste jeste li izbacili jaja iz recepta?

Nisam ih izbacila al sam jaja termički obradila na pari

Ako jeste čime ste zamjenili jaja i koji omjer?
nemam odgovor na ovo[sm=smiley36.gif]

Drugo kada pravite figurice je li ih odma i spajate ili ostavite da se dijelovi osuše pa ih onda spajate?
Ja napravim sve npr.navečer pa ujutro spojim ako je komlikovanija figura..ako je jednostavnija tj ne mora stajati nema ruke duge itd spojim domah pa ostavim da se suši sve zajedno...ruke i none pripomognem čačkalicama uglavnom

Koliko se vremenski suše figurice?
Kako koje ...veličina istih je bitna i položaj...al meni se pokazalo kano najbolje vrijeme rposječno 24 sata

I recite mi kako da se organizujem. Torta treba da bude gotova u sljedeću subotu naveče. Kada da pravim fondan, a kada tortu?
napravi fondat u četvrtak...
od polovine naparvi figuru i detalje tipa tih slova i broj i što si još planirala...
neka se suši ...
u petak naparvi trotu...nek se stisne oko 2-3 satam namažo je butter cremom
u subotu ujutro razvaljaj ostatak fondanta, prekrije j i poredaj sve...nek stoji do poslak odno trebovanja u poslijepodnevnim satima


Koliko torti treba da se 'stisne'?
Nakon pravljenja misliš...
plazma torta s ebrzo stisne...2-3 sata dovoljno...

I je li se svaka torta mora prekriti butter cremom prije fondana?
da se isti zaljepi uglavnom da...neke kreme u tortama su takve da ti butter cream ne treba a na ovoj ti treba...ili tanki lsoj neke marmelade bi mogao zamjeniti butter cermu

Koliko mi fondana treba za jednu mjeru plazma torte i jednu bumbu?
1 mjera...
pola da je prekriješ adekvatno iako ćeš imati ostataka
i druga polovina za figuru i detalje




raja_ringe -> RE: Fondant 2 (30.12.2012 0:45:47)

Hanadi srce si [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] I prošle godine si mi ti ukazala na grešku. Vidjela sam da su neke žene jaja kuhale na pari, ali mi taj postupak totalno nejasan. Predpostavljam da se to radi isto kao kada se čokolada topi na pari, ali zar se jaje ne stisne? Ako ti nije teško samo mi napiši taj postpak termičke obrade jajeta..Haha a ja bi još fondan da razvijam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (30.12.2012 0:49:39)


IZVORNA PORUKA: raja_ringe

Hanadi srce si [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] I prošle godine si mi ti ukazala na grešku. Vidjela sam da su neke žene jaja kuhale na pari, ali mi taj postupak totalno nejasan. Predpostavljam da se to radi isto kao kada se čokolada topi na pari, ali zar se jaje ne stisne? Ako ti nije teško samo mi napiši taj postpak termičke obrade jajeta..Haha a ja bi još fondan da razvijam [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]


[sm=smiley36.gif]
staviš veću šerpu do pola punu vode na kolo...
u manju šerpu koju nakačiš na tu staviš jaja...
dok vri voda ti ''kuhaš'' jaja...konstantno mješajući
ne smiju ti se stisnuti u komadićima da budu...
ja uglavnom prije nego stavim na paru izmešam mikserom količinu jaja i šeććera iz recepta pa na tu paru stavim..mješaš da se zgusnu samo vodiš računa da sa dna mješaš i okolo po rubu posude u kojoj su ti inače će ti se prekuhati i biće kao kajgana i koagulirati pa ćeš dobiti žvaku...
kuhanje na porkuhanoj vodi ispod oko 10-tak minuta je dovoljno ...kad vidiš da su gušća skini i natsavi porves pravljenja torte sa njima...





amra_sa -> RE: Fondant 2 (30.12.2012 0:56:47)

Dajte prijedlog neke fine torte za ispod fondanta, da nije reform ...




Stranica: <<   < Prethodna stranica  72 73 [74] 75 76   Sljedeća stranica >   >>