Silver -> RE: Fondant 2 (30.11.2012 10:37:11)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR IZVORNA PORUKA: Silver hvala amra [sm=smiley1.gif] ali fakat nisam strucnjak, bar ne u rangu sa ovim nasim RR mamama! [sm=bravo.gif] a ova nije nesto ni teska, doduse radi oblika sam koristila kasato tortu ispod! šta sve staviš u tortu...jeli tvoha i smokve i hurme i grožđice... i otpilike šta misliš dali bi takva kasato mogla viti drugi sprat na recimo dole teodoru klasična torrta tipa reformice... jer meni je ovo mala torta za moje potrebe...kontam dole okruglu szamndardnu a gore ovu kasato sa lzutkom do koje bi ja morala nekako zvončicu napraviti[sm=smiley36.gif] Nisam sigurna, poteska bude i ova kasato, ja pravim sa pola kg. mljevenog keksa, malo prelijem sa mlijekom, na pari rastopim 100gr.cokolade u cetri zumanca, u receptu pise da se stavljaju svjeza zumanca ali ja ne bih, ako djeca jedu bolje je termicki obraditi, stavim grozdjica i zele bombone isjeckam, moze i hurme , smokve, kako ko sta voli :D i 250gr.margarina i 250gr.secera! Vjeruj bude poteska torta, nisam sigurna bili mogla stajati na reformici! mozda da napravis manju mjeru?!?
|
|
|
|