RE: Fondant 2 (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


amra_sa -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 0:09:11)


IZVORNA PORUKA: Silver

[img]http://www4.slikomat.com/11/1128/hyx-DSCN27_thumb.jpg[/img]

Ovo je jedna barbie tortica, jednostavna jer jos uvijek nisam neki strucnjak sa fondantom, ali radjena sa puno ljubavi!


Ja imam namjeru kćerki za 3-ći rođendan aBd ili Barbie ili dvorac, tortu sa fondantom. Te s ljubavlju su mi najljepše ma kako izgledale, a tvoja torta super izgleda i ne bi se reklo da nisi stručnjak.




Silver -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 0:18:07)

hvala amra [sm=smiley1.gif] ali fakat nisam strucnjak, bar ne u rangu sa ovim nasim RR mamama! [sm=bravo.gif] a ova nije nesto ni teska, doduse radi oblika sam koristila kasato tortu ispod!




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 0:27:49)


IZVORNA PORUKA: Silver

hvala amra [sm=smiley1.gif] ali fakat nisam strucnjak, bar ne u rangu sa ovim nasim RR mamama! [sm=bravo.gif] a ova nije nesto ni teska, doduse radi oblika sam koristila kasato tortu ispod!


šta sve staviš u tortu...jeli tvoha i smokve i hurme i grožđice...
i otpilike šta misliš dali bi takva kasato mogla viti drugi sprat na recimo dole teodoru klasična torrta tipa reformice...
jer meni je ovo mala torta za moje potrebe...kontam dole okruglu szamndardnu a gore ovu kasato sa lzutkom do koje bi ja morala nekako zvončicu napraviti[sm=smiley36.gif]




hapymum -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 23:08:07)

http://img405.imageshack.us/img405/1237/dsc09259b.jpg


evo mene s mojom torticom




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 23:38:42)


IZVORNA PORUKA: hapymum

http://img405.imageshack.us/img405/1237/dsc09259b.jpg


evo mene s mojom torticom

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

a super...jel ti ovo glicerinski fondant...i nody :)




hapymum -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 23:45:50)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: hapymum

http://img405.imageshack.us/img405/1237/dsc09259b.jpg


evo mene s mojom torticom

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

a super...jel ti ovo glicerinski fondant...i nody :)

jest mila glicerinski,i seka se zbunila nije bumba nego noddy, sreca pa sam provjerila,

malo je noddy ko bolestan al et[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 23:48:52)

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
čuj bolestan ...vidiš da sam ga poznala[sm=smiley36.gif]




hapymum -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 23:51:27)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
čuj bolestan ...vidiš da sam ga poznala[sm=smiley36.gif]



al nikako neznam sta da uradim da mi se nelijepi za sto,kad god razvucem fondant na stolu muku mucim jer mi se zalijepi.neznam gdje ostali svijet razvlaci[sm=smiley13.gif]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (29.11.2012 23:55:52)


IZVORNA PORUKA: hapymum


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
čuj bolestan ...vidiš da sam ga poznala[sm=smiley36.gif]



al nikako neznam sta da uradim da mi se nelijepi za sto,kad god razvucem fondant na stolu muku mucim jer mi se zalijepi.neznam gdje ostali svijet razvlaci[sm=smiley13.gif]


na stolu...
al mislim ovako na prvu da trebaš još šećera doavati i mjesiti...menis e čini posjajan pa rekoh da nije ''vlažan'' ti rpeviše...
ako pod rukom ti odjetiš fa je konzistencija OK onda ne ravijaš dobro...najbolje da razvijaš na gustinu...jer ako tor adiš na šećeru u rpagu on se topi upija ga fondant i radna površina gola ostane i ljepi se...i naravno način razvijana, kreneše od sredine al onda nemoj više u sredini nego krajeve razvlačić i tanjiš...al svako malo pomeraš komlet razvučeno i pod njega podvučeš još malo gustina...
eto možda ti pomogne...ja to ako skontala u radu[sm=smiley36.gif]




Silver -> RE: Fondant 2 (30.11.2012 10:37:11)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: Silver

hvala amra [sm=smiley1.gif] ali fakat nisam strucnjak, bar ne u rangu sa ovim nasim RR mamama! [sm=bravo.gif] a ova nije nesto ni teska, doduse radi oblika sam koristila kasato tortu ispod!


šta sve staviš u tortu...jeli tvoha i smokve i hurme i grožđice...
i otpilike šta misliš dali bi takva kasato mogla viti drugi sprat na recimo dole teodoru klasična torrta tipa reformice...
jer meni je ovo mala torta za moje potrebe...kontam dole okruglu szamndardnu a gore ovu kasato sa lzutkom do koje bi ja morala nekako zvončicu napraviti[sm=smiley36.gif]



Nisam sigurna, poteska bude i ova kasato, ja pravim sa pola kg. mljevenog keksa, malo prelijem sa mlijekom, na pari rastopim 100gr.cokolade u cetri zumanca, u receptu pise da se stavljaju svjeza zumanca ali ja ne bih, ako djeca jedu bolje je termicki obraditi, stavim grozdjica i zele bombone isjeckam, moze i hurme , smokve, kako ko sta voli :D i 250gr.margarina i 250gr.secera! Vjeruj bude poteska torta, nisam sigurna bili mogla stajati na reformici! mozda da napravis manju mjeru?!?




Silver -> RE: Fondant 2 (30.11.2012 10:51:15)

[img]http://www4.slikomat.com/11/1130/ju6-DSCN29_thumb.jpg[/img]

ovo je od sinoc, za rodjendan kao dio poklona, za jednog malog macka! [sm=smiley27.gif] MAK [sm=smiley27.gif] nisam jos dovoljno vjesta da budu uredne kako prizeljkujem ali...vjezbom do savrsenstva [sm=smiley36.gif]




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (30.11.2012 16:24:18)

[sm=smiley20.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (1.12.2012 22:05:22)

Još malo od mene:
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=450644651651690&set=a.268928386489985.65755.234869626562528&type=1&theater
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=450554078327414&set=pb.234869626562528.-2207520000.1354395910&type=3&theater




R&T@ -> RE: Fondant 2 (1.12.2012 22:10:46)

Super, Elma[sm=bravo.gif]

Bas mi se svidjaje ove male "tortice"...

Jesi li pronasla krzno za sutra?




ElmaB -> RE: Fondant 2 (1.12.2012 22:42:29)

Hvala puno! Jesam, neki dan, sutra slika torte!




ElmaB -> RE: Fondant 2 (2.12.2012 19:09:44)

Evo je sa krznom, hahah!
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=451077244941764&set=a.264447143604776.65167.234869626562528&type=1&theater¬if_t=like




R&T@ -> RE: Fondant 2 (2.12.2012 19:48:26)

Bitno je da je zelja ispunjena [sm=bravo.gif]




ElmaB -> RE: Fondant 2 (2.12.2012 19:51:09)

Naravno!




Amyla -> RE: Fondant 2 (2.12.2012 20:05:17)


IZVORNA PORUKA: hapymum

http://img405.imageshack.us/img405/1237/dsc09259b.jpg


evo mene s mojom torticom

[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Nellica -> RE: Fondant 2 (4.12.2012 15:11:37)

Drage, pravila sam glicerinski fondant, odličan je i puunoo je bolji i elastičniji od onog sa
rahat lokumom, pepa i obitelj su spremni i čekaju večaras da se postave na tortu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]
uslikat ću pa ću postaviti




Lejlini -> RE: Fondant 2 (5.12.2012 10:20:34)

Ja trazila savjet za strumfove, niko mi se na javi, ali snasla sam se:)

http://imageshack.us/a/img43/771/photoozt.jpg




Nellica -> RE: Fondant 2 (5.12.2012 13:09:59)

http://imageshack.us/photo/my-images/31/54969710200322272438188.jpg/

Naša Peppa




Hanady RR -> RE: Fondant 2 (5.12.2012 19:17:39)

Divne su vam tortice i štrumfovi i pepa[sm=smiley1.gif]




lila25 -> RE: Fondant 2 (7.12.2012 15:55:10)

Sta mislite smijem li koristiti glicerin koji je stajao u frizideru u zatvorenoj bocice nekih 6-7 mj ? Ne znam kada mu rok istice ili da li mu uopste moze isteci rok .Nekad sam ga dobila od jedne kolegice pravila fondant i ima ga jos za neke tri do cetiri mjere.




hapymum -> RE: Fondant 2 (8.12.2012 9:06:30)

Treba mi hitno ona slika jestiva za tortu Justin Bieber,ako neko zna gdje ima bila mih zahvalna od srca.u Alperu nema[sm=smiley13.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  70 71 [72] 73 74   Sljedeća stranica >   >>