aidana -> RE: Fondant 2 (7.1.2013 10:33:05)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR To ti je super ideja... s tim da dobiješ urednost malo više butter crema napravi i da dobijek malo na ukusu radi ga puterom a ne margarinom i dodoaj vanilija šećer u njega...čisto da torti ukus ne zezneš... i da možeš obojiti butter ceram i staviti krugive...dobar štos...i pametan[sm=smiley1.gif] I da i obojen fondant može stajati zatvoren u najlonskoj vrećeici na sobnoj temepraturi naravno gdje nije pretoplo, samo dobro zatvoren da zrak do njega ne dopire... Hvala Hanady, srce si [sm=smiley31.gif] Ispade da nije losa ideja, a ja mislila da cete vi sa iskustvom prevrtati ocima kad procitate sto sam napisala [sm=smiley1.gif] Sto se tice buttercream-a nasla sam neki recept sa puterom, slatkim vrhnjem, cokoladom i secerom. Pa bih ja koristila bijelu cokoladu i obojila onda sve u plavo. Sad samo jos da prelistam sve recepte sa tortama i da se bacim na vjezbanje
|
|
|
|