|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
6.3.2010 22:24:57   
Tresnja

IZVORNA PORUKA: Sonja

IZVORNA PORUKA: Tresnja

Vala ja kad sam se poradala to je bilo skoro sestre se normalno ponasaju ukoliko zena je normalno meni nije shvatljivo da dode neko da se porada i da dok ima bolove 100 puta zovne doktora i sestru-bez potrebe!!!zasto bez potrebe-zato sto bolovi moraju biti niti sestra a ni dokjtor ne mogu ti puno pomoci a na kraju krajeva treba se malo sabrati nije ni jedna zvala ni sestru ni dok kad se .......-zar ne?i zamisli da 5 zena u isto vrijeme zovu i da dodes raspolozen na posao mora ti rasplozenje pasti kad nekom moras stalno objasnjavati!"A to da su plate po standardu malo si pobrklala ja mislim jetr nas je standart mnogo visociji nego sto su plate!!!A za moj pojam nije uredu da imaju sestre i spremacice istu platu razlika u 50 KM?to nas standartuser posted image

sad sve ovo citam slucajno i procitam ovo podebljano

ja sam jedna od tih sto je vristala i zvala sestre i doktore ne 100 nego 1000000 puta...
a zasto...ti kazes bez potrebe...pa draga moja ne znas ti kakve ko potrebe ima...
da su mene ti doktori fermali i dosli kad sam zvala nebi se patila cijelu noc vec bi se porodila za 2h.nego njima mrsko ustat iz kreveta i pregledat me pa me ostave cijelu noc da vristim i tek ujutro kad su poustajali u 7h pukne mi vodenjak i tad me opet JEDVA pregledaju...mogla sam se i sama na krevetu porodit..

zato ne pricaj bezveze jer niko ne zove djaba...zove da pomognu a ako nista drugo da ti daju psihicku potporu....
Pa ocigledno da si bezveze vristala jer da ti je bilo vrijeme porodila bi se kad si vristala a ne tek ujutro kad ti je pukao vodenjak.A za psihicku pomoc draga moja treba sama sebe pripremiti kada ides da se porodis niko ti nije duzan da te drzi za rucicu i da svakih pet minuta skace na tvoje vristanje da vidi sta ti je-hvala Bogu pa et nije ti se nista iskomplikovala.A mislim da nisi jedina koja ima bolve kada se porada svi mi imamo te bolove samo sto se neke znaju kontrolisati a neke ne.Zamisli da tebi neko vristi svaki dan svaku noc i ti bi prestala trcati da vidis sta je!!Sramota je da jedna majka koja se porada po 2,3 ili cak 6 put i vristi kao nekakva izluda to za moj pojam nije normalno jer kada mogu one mlade od 18 godine pretrpiti bolove zasto ne bi i ja mogla i tako i sve ostale!!!

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 401
6.3.2010 22:28:23   
mamica87
Ja licno sam se pripremala na porodaj ali nije mi se dalo prirodno tako da ne znam bas kakvi su to boloviuser posted image user posted image Ali bilo je stvarno zena porode se i ne cujes je a ima vala i oni koji pretjeruju-mozda budem i ja jedna od njih sljedeci putuser posted image Ali na kraju je vazno da sve bude uredu i da su user posted image nam zdrave i ziveuser posted image

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Tresnja)
Neposredna veza do poruke: 402
6.3.2010 22:30:44   
dzenana89
zato jer od ginekologa u Domu zdravlja mozes dobit uputnicu jedino ako ides redovno kod njega na pregled ili da odes s kakvom vezom

(odgovor članu selina)
Neposredna veza do poruke: 403
6.3.2010 22:32:31   
mamica87
Mozes otici u porodicnu i uzeti uputnicu i ja sam tako jer ni ja nisam isla u dom zdravlja a na kraju mozes i u hitnoj ako ti ne bude radila porodicna.

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu dzenana89)
Neposredna veza do poruke: 404
6.3.2010 22:34:36   
dzenana89
hvala ti puno mamice87

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 405
6.3.2010 22:37:04   
dzenana89
zanima me i ta sala u kojoj muz prisustvuje porodu jel se mora sta placat dodatno ili se kod mene muz uplasio pa izmislja razloge da ne bude samnom

Neposredna veza do poruke: 406
6.3.2010 22:37:06   
mamica87
Nema na cemu zelim ti mnogo srece da prode ako Bog da kako trebauser posted image user posted image

Benjamin 17.07.2009

Neposredna veza do poruke: 407
6.3.2010 22:40:08   
dzenana89
nadam se da hoce do sad je hvala Bogu sve kako treba bebacha se vrti ne smiruje pa valjda aBd i to prodje kako treba

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 408
6.3.2010 22:41:43   
de_de
dzenana nista se ne placa, eto radosna vijest za tmuser posted image user posted image user posted image
Samo kad dodjes na prijem kazes da ce tm prisustvovati.
SRETNO na porodjajuuser posted image user posted image user posted image

Keno mamino zlato
22.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 409
6.3.2010 22:44:22   
dzenana89
hvala de_de

(odgovor članu de_de)
Neposredna veza do poruke: 410
19.3.2010 22:10:09   
Sonja

Vala ja kad sam se poradala to je bilo skoro sestre se normalno ponasaju ukoliko zena je normalno meni nije shvatljivo da dode neko da se porada i da dok ima bolove 100 puta zovne doktora i sestru-bez potrebe!!!zasto bez potrebe-zato sto bolovi moraju biti niti sestra a ni dokjtor ne mogu ti puno pomoci a na kraju krajeva treba se malo sabrati nije ni jedna zvala ni sestru ni dok kad se .......-zar ne?i zamisli da 5 zena u isto vrijeme zovu i da dodes raspolozen na posao mora ti rasplozenje pasti kad nekom moras stalno objasnjavati!"A to da su plate po standardu malo si pobrklala ja mislim jetr nas je standart mnogo visociji nego sto su plate!!!A za moj pojam nije uredu da imaju sestre i spremacice istu platu razlika u 50 KM?to nas standartuser posted image

ja sam jedna od tih sto je vristala i zvala sestre i doktore ne 100 nego 1000000 puta...
a zasto...ti kazes bez potrebe...pa draga moja ne znas ti kakve ko potrebe ima...
da su mene ti doktori fermali i dosli kad sam zvala nebi se patila cijelu noc vec bi se porodila za 2h.nego njima mrsko ustat iz kreveta i pregledat me pa me ostave cijelu noc da vristim i tek ujutro kad su poustajali u 7h pukne mi vodenjak i tad me opet JEDVA pregledaju...mogla sam se i sama na krevetu porodit..

zato ne pricaj bezveze jer niko ne zove djaba...zove da pomognu a ako nista drugo da ti daju psihicku potporu....
Pa ocigledno da si bezveze vristala jer da ti je bilo vrijeme porodila bi se kad si vristala a ne tek ujutro kad ti je pukao vodenjak.A za psihicku pomoc draga moja treba sama sebe pripremiti kada ides da se porodis niko ti nije duzan da te drzi za rucicu i da svakih pet minuta skace na tvoje vristanje da vidi sta ti je-hvala Bogu pa et nije ti se nista iskomplikovala.A mislim da nisi jedina koja ima bolve kada se porada svi mi imamo te bolove samo sto se neke znaju kontrolisati a neke ne.Zamisli da tebi neko vristi svaki dan svaku noc i ti bi prestala trcati da vidis sta je!!Sramota je da jedna majka koja se porada po 2,3 ili cak 6 put i vristi kao nekakva izluda to za moj pojam nije normalno jer kada mogu one mlade od 18 godine pretrpiti bolove zasto ne bi i ja mogla i tako i sve ostale!!!

ne vrijedi se s tobom raspravljat...i ne pocjenjuj nikog vec gledaj sebe...uostalom svaka zena je razlicia i drugacije podnosi bolove...
a babice i doktori su znali da ce cijeli radni vijek slusati vristanje...niko ih nije tjerao..

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Tresnja)
Neposredna veza do poruke: 411
20.3.2010 14:55:26   
lekica83
Dada27 ne znam da li si se vec porodila ali evi ja sam se prodoila 3.1 . i muz je prisustvovao porodjaju i ne brini nisi nikad sama u toj odvojenoj radjaoni. Kad te prebace u nju babica bude s tobom dok ne dodje muz, tako je kod mene bilo ali on je bio samnom malo duze, odprilike tri sata. Kad sam dosla bila sam otvorena 4 cm, pobili mi vodenjak, dali drip otovrila se 6 cm i pitala me Dr da li zelim da zovu muza i ja kazem da zelim i dok sam se ja premjestila nakon nekoliko minuta i on je stigao i bio samnom tamo sve do kraja. Tako da zavisi kako kod koga, nekom muz bude pola sata nekom vise, meni je godilo ovo vise jer mi je stalno masirao ledja, pomagao mi da se okrenem itd a babica nas je obilazila ali nije bila stalno tu, naravno da je sta zatrebalo muz bi je zovnuo odmah i to je to... Ja imam prelijepo iskustvo vezano za porod uz prisustvo muza..
Sretnouser posted image user posted image user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu Dada27)
Neposredna veza do poruke: 412
1.4.2010 8:54:14   
Dada27
Cestitam draga moja na bebici, malo sa zakasnjenjem jer sam se opteretila malo vise oko drugih tema, kada sam u 16 nedjelji bila na redovnoj kontroli Dr. mi rekla da imam miom 43mm na materici tako da najvjerovatnije cu opet zavrsiti na carskom ako se on nenestane do kraja ili vec sta, nadam se da ce biti sve ok mada se jako plasim.

Jos jednom na cestitkama
P.S. Meni je termin pocetkom septembra, ako nemoradnu prije me poroditi zbog mioma sve zavisi kako ce on regirati, rasti i sl...

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 413
6.4.2010 22:00:24   
Sonja

IZVORNA PORUKA: lekica83

Dada27 ne znam da li si se vec porodila ali evi ja sam se prodoila 3.1 . i muz je prisustvovao porodjaju i ne brini nisi nikad sama u toj odvojenoj radjaoni. Kad te prebace u nju babica bude s tobom dok ne dodje muz, tako je kod mene bilo ali on je bio samnom malo duze, odprilike tri sata. Kad sam dosla bila sam otvorena 4 cm, pobili mi vodenjak, dali drip otovrila se 6 cm i pitala me Dr da li zelim da zovu muza i ja kazem da zelim i dok sam se ja premjestila nakon nekoliko minuta i on je stigao i bio samnom tamo sve do kraja. Tako da zavisi kako kod koga, nekom muz bude pola sata nekom vise, meni je godilo ovo vise jer mi je stalno masirao ledja, pomagao mi da se okrenem itd a babica nas je obilazila ali nije bila stalno tu, naravno da je sta zatrebalo muz bi je zovnuo odmah i to je to... Ja imam prelijepo iskustvo vezano za porod uz prisustvo muza..
Sretnouser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 414
6.4.2010 23:10:45   
sara.at

ne vrijedi se s tobom raspravljat...i ne pocjenjuj nikog vec gledaj sebe...uostalom svaka zena je razlicia i drugacije podnosi bolove...
a babice i doktori su znali da ce cijeli radni vijek slusati vristanje...niko ih nije tjerao..

e nemogu da vjerujem da ovo citam nemoj mi Boga ti reci da si ti babica po zanimanju jer to me nebi cudilo po ovom tvom nacinu pisanja....
ja cu i zvati i po milioniti put placam osiguranje a njihov je posao da trce oko mene ako im nepase ima onih koji ce taj posao sa ljubavlju da obavljaju. Sreca pa zivim u drugoj zemlji pa necu morati slusati to "sta je,sta vristis,kad si se jeb.. nisi vristala" ma ebala bi ja njoj trista majki na hrpu i jos bi je tuzila za psihicko maltretiranje koja bi mi to rekla. Uostalom o cemu se raspravlja diplomu uvijek mozes kupiti al cist i posten obraz nemozes nikad, ja nebi da me neke pacjentice pljucaju po hodniima za sve pare svijeta user posted image user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 415
6.4.2010 23:35:08   
Husic10
Svakakvi nas ima u Bozijoj basti to je tacno...
Vala Tresnja to ti nije nimalo fino sto si napisala...svaka zena je drugacija i ima drugacije potrebe tokom poroda a doktor i sestrice su tu i PLACENE ma kolko to bilo da ti pomognu i phsihicki i zdravstveno...ako im se ne radi taj posao neka izvole pa mjenjaju za nesto bolje i placenije...a kad smo kod plata koliko mita dobiju nad platom o kojoj kukaju ustvari ne bi trebali kukati kako su malo placeni ...

To sto se zena mora sama pripremiti za porod je glupo reci jer zasto onda idemo ka doktorima i bolnicama na porod...mogla si reci i da ostanomo kuci da se poradjamo kao zene nekad daaaavnooo a i kad se pripremis ne mora znaciti da ti treba neko u tom trenutku da ti seuser posted image za vrat i da te vrijedja kad ima preceg posla oko tebe

Za to sto imaju 5 zena koje se istovremeno deru i sto im kvari raspolozenje je smjesno i zalosno... bez komentara sam tu stvarno si polupala loncice

Hvala Bogu pa nisam tamo da se poradjam , ovamo sestrice imaju po 10 zena koje se deru i 10 soba da ovidju ali ti udje sa osmjehom SVAKA sestrica ne bitno koja je smjena i koliko dugo nije spavala.... jer ako nece ima tona koje hoce a ona ce ljepo ostati bez posla i to joj je zagarantovano cim bi povisila glas na neku od svojih pacijentica.

Napravila bi ja zakon tim nasim tamo da odma gubi posao , pa bi ona trazila onda da cisti solje a ne bi ga mogla naci...

Sori sto se ja napisa...al hormoni me pice danas...a i ovaj post me bas uzruja

"Kad trazis mahane upotrebi ogledalo, a ne dvogled" ♥

“Gdje je stida, tu je i poštenja.” ♥

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 416
24.4.2010 15:22:08   
Zoe
Malo da osvježimo ovu temuuser posted image
Eto i nama se opasno približio dan D :))
Spakovala sam stvari i za sebe i za user posted image , samo mi recite da se sad ponovo ne vraćam unazad na iščitavanje (teško mi je sjediti u stolici) - jel jednokratne pelene za user posted image nosim sad sa sobom ili kad MM dođe on donese?? Hvalauser posted image

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu Husic10)
Neposredna veza do poruke: 417
24.4.2010 17:28:56   
Meri29
Kada ti muz bude dolazio on ih moze ponijeti jer ce ti trebati tek na izlasku, kada bebija budu oblacili. Mozes i ti ponijeti, pa da stoje u tvojoj kesi, ali bolje je da je sve za bebu na jednom mjestu user posted image Sretno gore user posted image

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Zoe)
Neposredna veza do poruke: 418
24.4.2010 17:37:57   
Anoniman
Hvala dragom Bogu da je proteklo sve u redu pa da se i tebi Zoe priblizio porod, zelim ti mnogo srece i da sve prodje brzo, bez ikakvih problema...

stavi ti bar dvije pelene, ako porod prodje bez problema ti sutradan ides odmah kuci, a ako bude carski ili ostanes malo duze iz nekog razloga oni imaju pelene ali ce te zamoliti da tvoj muz donese jedan manji paket, tako oni kopenzuju...
Puno puno srece zelim

(odgovor članu Zoe)
  Neposredna veza do poruke: 419
24.4.2010 17:56:36   
samedi
Drage moje,u cemu se smiju ponijeti stvari za bolnicu? Ja sam spakovala u manju torbu,necu valjda morati u kesu?

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 420
24.4.2010 18:06:42   
Zoe
E hvala vam user posted image
Draga Breskva približilo se i hB sve proteklo uredu, aBd nadam se da će i poroduser posted image , jedva čekam da uzmem svoju user posted image u rukeuser posted image
samedi, ja sam to u kesu spakovala, koliko sam primjetila - izgleda da na prijemu vrše prepakivanje ako bude u torbiuser posted image

< Poruku je uredio Zoe -- 24.4.2010 18:07:15 >

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.
Mudar čovjek s podjednakom mirnoćom prima pohvale i podnosi uvrede.
Naša mala slatka krofnica Farah došla mami i taji 30.04.10...a pahuljica Asli se pridružila 05.12.11.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 421
24.4.2010 18:32:17   
Anoniman
Ja sam ponijela u manjem kofercicu i niko mi nije pregledao stvari...

Zoe znam koliko se radujes da ugledas svoju bebu, pa akB da nam dodjete zajedno na kaficuuser posted image ...user posted image

(odgovor članu Zoe)
  Neposredna veza do poruke: 422
24.4.2010 18:49:28   
lejla_r
Samedi,  mozda je bolje da stvari stavis u vecu kesu, da ne prave problema.

Zoe, pelene donosi muz kada se porodis, stoje u sobi u kojoj budes s bebom i  svaki put kada dodju da presvuku bebu, koristice te tvoje pelene!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 423
30.4.2010 14:20:42   
Sonja
ja nisam nosila pelene vec su oni presvlacili svojim dok sam bila u bolnici a kad smo trebali izac stavili su moju koju sam spremila sa ostalim stvarima za bebu

Adin- 1.5. 2009
pile moje pametno

Darian 27.05.2013
Nase sunce

(odgovor članu lejla_r)
Neposredna veza do poruke: 424
30.4.2010 18:51:04   
samedi
Mozda glupo pitanje,ali u kakvu kesu,plasticnu providnu ili u papirnu vrecicu?

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *