|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Porodilište Tuzla
30.4.2010 19:10:24   
lejla_r
Ja prvo sve stavila u jednu prelijepu papirnu sa naslikanim benkicama i user posted image kolicima za bebe, pa sam onda pomislila da ce mi se potrgati ili promociti, pa sam na kraju sve prebacila u crvenu plasticnu Merkator vrecicu. A u to su mi stala dva velika peskira, papir za ruke, toaletni papir, dva paketa Vir 80 ulozaka, vlazne maramice i poveci neseser sa stvarima za higijenu. Sokove je muz donio poslije.
Ne znam otkad insistiraju da se donose pelene, ja sam se porodila prije 20 dana i odmah su trazili pelene od svih porodilja.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 426
30.4.2010 19:16:39   
samedi
Hvala Lejla,znaci da ponesem pelene odmah,ok! Hvala!

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu lejla_r)
Neposredna veza do poruke: 427
30.4.2010 21:48:04   
selina
IZVORNA PORUKA: samedi

Mozda glupo pitanje,ali u kakvu kesu,plasticnu providnu ili u papirnu vrecicu?
draga moja koju god uzmes svaku ce ti pregledati,i poceti galamiti ako si nesto ponijela sto nesmijes a pelene obavezno nosi jer oni nemaju svojih cak ti ujutru kad doju da presvuku bebu pred vizitu pitaju imas li  koju u zajam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vjeruj mi bila sam 8 dana tamo......

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 428
11.5.2010 10:11:45   
Dada27
Draga moja ja sam stavila u papirnu vrecicu bolje je nego u plasticnu, ali dama koja je lezala do mene sve je to fino stavila u kofercic i proslo je ali je dala na prijemu novac tako da je proslo,.......

Naša Anisa stigla 19.08.2010. hvala dragom Allahu, mama nije mogla cekat 01.09.2010. zbog visokog pritiska....

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 429
11.5.2010 10:18:26   
w.pooh
Ja sam stvari ponijela u onom manjem kofecicu ili kao veći neseser tvrdi ne znam kako bih vam opisala i niko mi nije pregledao stvari, sestra koja me vodila do odjela mi samo rekla da stavim mobitel u uloške a novac nisam dala tako da do toga nije

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Dada27)
Neposredna veza do poruke: 430
11.5.2010 14:53:41   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: w.pooh

Ja sam stvari ponijela u onom manjem kofecicu ili kao veći neseser tvrdi ne znam kako bih vam opisala i niko mi nije pregledao stvari, sestra koja me vodila do odjela mi samo rekla da stavim mobitel u uloške a novac nisam dala tako da do toga nije

isto ovako, čak ni mobitel nisam krila...

(odgovor članu w.pooh)
  Neposredna veza do poruke: 431
11.5.2010 16:49:06   
samedi
Eh da vam javim kako je proslo. Stavila sam stvari u manju torbu a u nju i dvije plasticne kese,za svaki slucaj. Morala sam pretresti sve iz torbe u kese a vidjela sam da je bilo zena koje su pustili sa torbama. Pelene sam ponijela ali mi niko nije trazio. Sve porodilje su dobile poklon pakete Violeta,Pampers i Johnson's.

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 432
28.5.2010 21:04:18   
Dada27
Cestitam draga moja, i blago tebi kad si rodila, meni valja cijelo ljeto pa ako Bogda pocetak septembra je termin.  Sve zavisi i na koga i kako naletis, mene prvi put kad su ostavili u bolnici jedna vjestica neznam joj ime med.sestra koja je imala kikice na kosi i gumice u raznim bojama vise je licila na klauna no na med.ses. tad mi nije dala ni mob jos sam imala i stelu i sve, al sreca samo me gore pregledali i kuca. A drugi put kad su me ostavili i tad sm rodila tada me gore otpratila jako fina med.sestra i dopustila mi sve da ponesem tako da sve zavisi i pored stele na kog na letis gore, a i oni uzmu neki vise sebi za pravo no da su Dr.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 433
2.6.2010 21:50:18   
Anidae

Uh što se zakuha user posted image user posted image user posted image mislim da je tema prvenstveno namijenjena da razmijenimo iskustva iz porodilišta i olakšamo budućim mamama i trudnicama koje će se poroditi na tuzlanskom porodilištu...

Procitala sam pola postova s ove teme i nisam dobila odgovore na pola pitanja na koja bi se tema eventualno trebala odnositi... Sve se svodi na licna nekakva iskustva tj. licne dozivljaje poroda ili privatne ljekare (kod kojih se ne poradja jos uvijek)... Kakve su tacno procedure, koji doktori rade, kako sta postupiti u odredjenim situacijama, o tome niko nista ne pise... Gluposti poput toga sta ponijeti, sta ne... U bolnici mora biti osnovno da ti obezbjede a i tvoji ti mogu donijeti kojesta, dakle stvarno neke isprazne informacije a konkretnog nigdje... user posted image

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 434
2.6.2010 22:40:30   
Lulu_08
Moje iskustvo je da u TZ Porodilistu ima nekoliko "ljudi" a ostalo su pretezno sve korumpirani licemjeri. Naime, ukoliko veza postoji imas sve, ukoliko to nije slucaj nemas nista. Naravno to se ne odnosi na situaciju kada sve tece glatko, kada je porod prirodan bez komplikacija, kada se beba rodi brzo, lako i zdravo i naravno kada majka sa bebom ide kuci iduci dan. Medjutim, ukoliko postoje komplikacije, carski rez, bilo kakve komplikacije oko rane, ili jos nedaj Boze odsustvo "tvog" doktora, ahm..Sta reci osim zatvor je sigurno prijatniji?! Naravno, ponavljam, ima nekoliko izuzetaka, ljudi/osoblja koji su prijatni i pristupacni svima pojednako. Ostalo je sve, stela, interes, pare, korupcija. Ovo je naravno moje misljenje.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 435
2.6.2010 22:52:05   
Anidae
IZVORNA PORUKA: Djana

Moje iskustvo je da u TZ Porodilistu ima nekoliko "ljudi" a ostalo su pretezno sve korumpirani licemjeri. Naime, ukoliko veza postoji imas sve, ukoliko to nije slucaj nemas nista. Naravno to se ne odnosi na situaciju kada sve tece glatko, kada je porod prirodan bez komplikacija, kada se beba rodi brzo, lako i zdravo i naravno kada majka sa bebom ide kuci iduci dan. Medjutim, ukoliko postoje komplikacije, carski rez, bilo kakve komplikacije oko rane, ili jos nedaj Boze odsustvo "tvog" doktora, ahm..Sta reci osim zatvor je sigurno prijatniji?! Naravno, ponavljam, ima nekoliko izuzetaka, ljudi/osoblja koji su prijatni i pristupacni svima pojednako. Ostalo je sve, stela, interes, pare, korupcija. Ovo je naravno moje misljenje.

Pozz Djana, zao mi je samo sto niko nece da navodi imena ljudi... Ocito je to do naseg primitivizma balkanskog... Ja licno imam jako losa iskustva s doktorima 2 operacije iza sebe (nemaju veze sa porodima i ginekologijom) i ja licno sam spremna uvijek otvoreno i javno  reci kome bi pruzila povjerenje da me npr. operise dojku kome ne... Medjutim, kod nas ocito i dalje rade stele, privatluk, a svi se nesto zale na mito i sl., a svi daju i sute, shvatas me???

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 436
3.6.2010 8:55:54   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: Anidae

Uh što se zakuha user posted image user posted image user posted image mislim da je tema prvenstveno namijenjena da razmijenimo iskustva iz porodilišta i olakšamo budućim mamama i trudnicama koje će se poroditi na tuzlanskom porodilištu...

Procitala sam pola postova s ove teme i nisam dobila odgovore na pola pitanja na koja bi se tema eventualno trebala odnositi... Sve se svodi na licna nekakva iskustva tj. licne dozivljaje poroda ili privatne ljekare (kod kojih se ne poradja jos uvijek)... Kakve su tacno procedure, koji doktori rade, kako sta postupiti u odredjenim situacijama, o tome niko nista ne pise... Gluposti poput toga sta ponijeti, sta ne... U bolnici mora biti osnovno da ti obezbjede a i tvoji ti mogu donijeti kojesta, dakle stvarno neke isprazne informacije a konkretnog nigdje... user posted image

A zašto citiraš moj postuser posted image koji je napisan onda kada su se digle tenzije oko plata na Gradini i ponašanja doktora i sestarauser posted image user posted image

Možda da pročitaš sve postove pa će ti biti jasnije ili pitaj konkretno šta te interesuje. Ja ne mogu pisati o nečemu što se meni nije dogodilo.

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 437
3.6.2010 8:56:46   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: Nunichi

IZVORNA PORUKA: lekica83

S obzirom na to da nikad nisam bila na porodiljskom odjelu tako da nemam pojma ni gdje se nalazi, moze li mi neko objasniti proceduru, kako to izgleda kada dodjes gore, sta se radi, gdje te salju itd. Planirano je da i muz prisustvuje porodu tako da znam da je to odvojena radjaona a poslije toga gdje se ide, koliko kreveta ima u sobi, i gdje se nalazi kupatilo. Eto tako me malo zanimaju te neke stvari tehnicke prirode user posted image user posted image user posted image  Thanks

Evo da ti i ja iz svog ugla napisem. user posted image

Dodjete fino ti i muzek na prijem GAK (Gradina, desno od ulaznih vrata user posted image ), udjete na prijem, date knjizicu i uputnicu za porod iz DZ, poneses sve nalaze koje imas od pocetka trudnoce (to je kao pravilo, mada moje nisu ni pogledali). Eh ti udjes onda u ambulantu, a muz ide na salter koji je ispred da sredi papirologiju.
Prvo ces se morati istusirati unutra, obuci njihovu sirotinjsku spavacicu user posted image i smijesne, smedje gumene papuce. user posted image Naravno najavis da bi muz prisustvovao. One ce ti reci ako sve bude teklo bez kompikacija bice pozvan kad bude vrijeme.
Tu te pregledaju, svoje stvari u kojima si dosla izneses muzu (nemoj kao ja zaboraviti jaknu user posted image pa nakon 7 dana otici po nju user posted image ). Unutra je zbrka, studenti, ucenici na praksi, sestre, doktorice, sve te nesto pozuruju, muz viri da da papire, tebe strah...sve neka zbrka. Ali srecom to brzo prodje. user posted image
Eh kad se pregled i papirologija zavrse ides na odjel, kao sto su ti vec rekle cure, sa sestrom ides u lift i gore. Tamo te preuzimaju sestre sa odjela i doktor koji ce te poroditi.
Eh onda sve zavisi kako ce teci porod. Ja sam se brzo otvarala, tako da sam ja lezala na hodniku, nisam ni bila u sobi, a i ja sam insistirla da budem na hodniku, nesto mi zanimljivo bilo. user posted image
Tu ce te pregledati, mozda raditi amnioskopiju, probijanje vodenjaka, ako vec ne pukne sam, ctg svakako...indukcija vjerovatno i to je to.
Ja kad sam se otvorila 7 otisla sam na tusiranje, dobila novu spavacicu i pravac "moja radjaona". user posted image
Tu te doceka tvoj muz, onako kao astronaut obucen, tebi kao padne neki kamen sa srca sto ga vidis tu. user posted image Slikate se, smijete se, malo sjedis na lopti za pilates, babica ce mu pokazati kako da te masira da ti pomogne i dok se okrenes porod krene. user posted image

Nakon toga ja sam u toj sobi lezala 2h, prebacena sam takodje u zadnju sobu, a i Zarica odmah za mnom. Muz moze biti neko vrijeme s tobom jos u toj radjaoni, da se utisci slegnu. user posted image

Jooooj sta sam sve napisala. user posted image user posted image user posted image

Možda će ti neke od ovih informacija pomoći

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Nunichi)
Neposredna veza do poruke: 438
3.6.2010 16:12:21   
Lulu_08
Mislim da su iskutva jako individualna, te je nemoguce vezati ime odredjenog doktora uz pozitivno ili negativno. U pozitivnom svjetlu cu navesti doktoricu Latifagic, koja mi je zaista bez ikakvog interesa pomogla u nekoliko situacija prilikom hospitalizacije na Ginekologiji B. Pored toga sestra/babica Enisa na porodjajnom je takodjer jedna od divnih ljudi koji hvala Bogu odstupaju od vecine. Da nije nje ja sigurno ne bih uspjesno dojila svoju bebicu godinu dana. Dr. Sherak me porodila, i njoj svaka hvala, medjutim prilikom njenog odsustva nekoliko doktora se uzasno ponasalo. Dr. Rizvanovic se igrala nad mojom ranom, tvrdeci da se nisam trebala toliko udebljati te da mi zato kvasi rana, ona je imala pravo to mi reci, ona koja ima 100kg?! Pored toga ja sam vrlo dobro znala da moja rana kvasi jer ne podnosim strana tijela, i to je potvrdio dr. Mandzukic koji me je 10og dana otpustio kuci, i nije mogao da vjeruje da su me bezveze drzali u bolnici 10 dana, bez konkretne komplikacije (rana nije nikad imala gnojan sadrzaj, moji nalazi su bili dobri, a i beba je hvala Bogu bila dobro). Mislim da sam ti upravo konkretno navela moje iskustvo Anidae. Kakva su tvoja iskustva?

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 439
3.6.2010 18:00:18   
Anidae
w.pooh Procitala sam ja pola postova s ove teme a tebe sam citirala jer si napisala upravo ono sto sam i sama pomislila, da su se pojedini bili udaljili od teme... tema porodiliste Tuzla a pojedinci pisu o privatnim klinikama. Nigdje veze user posted image

Djana Sto se tice porodilista u Tuzli nemam nikakvog apsolutno iskustva,prva trudnoca, prvi porod akobogda... Kada bi me pitala za iskustva na drugim odjeljenjima tu mi je iskustvo nazalost bogato. Imala sam problema s bubrezima u ratu, zatim poslije upalu grla, krajnika (zgodila u bolnicu 11 dana), poslije toga ciste na dojkama,... Opcenito, moja su iskustva sarolika, bas kosto kazes, neki su doktori i sestre super, neki ne, sad posto nije tema o bolestima, ne bi nabrajala imena, mada se svakog sjecam i to jasno... Imam traume od njihovog ponasanja jer sam nazalost pola zivota provela po doktorima... Porod je ipak jedno predivno iskustvo i nebi zeljela da opet izadjem otamo isprepadana jer planiram jos djece nekad akobogda user posted image

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 440
25.6.2010 11:46:26   
Drenka
Ima li kakvih novih iskustava sa Gradine??
Ja sam dobila zeleno svjetlo za carski rez,
ali sam lično od doktorice(koja nema veze sa ginekologijom)
upozorena na jako loše uvjete gore...
Kaže da se odmah moraš sama brinuti o bebi,
a nema ti ga ko dodati,da se loše odnose prema tebi..
da puše sa svih strana....
Ne mogu vjerovati da se takve stvari događaju ..
malo me to sve plaši..ali šta je tu je...
Baš me zanima ima li skorašnjih iskustava????user posted image user posted image

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 441
30.6.2010 9:24:29   
Anidae
Drenka Ja se poradjam prvi put, i evo na sve ovo jos tvoje, da dodam da sam nacula da nema posjeta... Ja imam medicinske indikacije za CR (placenta previae) i vrlo vjerovatno ce tako i ostati do poroda jer su male sanse da se posteljica pomjeri... Uglavnom, neki kazu ostaje se 3 dana, neki 7 dana, neki kazu pomognu ti sestre prva 2 dana, neke zene kazu moras odmah sve sama... Ja sam lezala gore ali zbog upale grla (sto nema veze s ovim) i znam da su bili odvatni uzasno, hrana haos, i ludim pri pomisli da moram opet, ali stacu, moram se poroditi, nemogu ovakva ostat user posted image Evo i ja molimmmm ako ima neka zenica koja je "friska" s carskog da nam javi utiske, da se barem psihicki pripremimo user posted image Hvaaalalalalala

Mama i tata ocekuju svoga djecaka polovinom avgusta...
Prezivjeli smo sve i svasta i dogurali do 8.-og mjeseca :)

(odgovor članu Drenka)
Neposredna veza do poruke: 442
30.6.2010 9:30:50   
w.pooh

IZVORNA PORUKA: Anidae

da dodam da sam nacula da nema posjeta...

samo da ti kažem da si dobro načula user posted image posjeta nema
beba se može vidjeti kroz staklo ali tebi ne može niko doći user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 443
30.6.2010 9:36:27   
Anidae
Pa hajde de ako i nema ok je, ali ako se ostaje samo 3 dana s CR, ali 7 dana da budem gore pa ima da me izlude...Ionako imam psihickih problema koje niko nece razumjeti od njih, a anestezije se plasim ko djavola... Kaze meni mama pa nikad se nije ni moglo uci medju porodjene zene i bebe, neznam otkud ti sad to, ja se skamenila... Fakat nisam o tome nikad ni razmisljala, neznam kako cu i da muza ne vidim toliko dugo... Mogu li mi barem nekako poslati hrane,voca,soka, dozvoljavaju li to kroz staklo user posted image Il treba stela i za to bem mu da znam da je odmah trazim? Inace sam protivnik toga ali za svoje dijete i muza bi bila spremna na sve user posted image

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 444
30.6.2010 9:54:10   
w.pooh
Anidae ja mislim da se sa CR ostaje 5 dana a ne dao Bog komplikacija i duže user posted image
Ja sam bila 1 dan i jedino što su mi mogli donijeti su voda, sok, ulošci, maramice i tako to znam da su dozvoljavali..a hranu ne, ne znam kako je sa štelama..i da pošto ti znaš da ćeš se poroditi na CR pripremi kod kuće mali paket pelena pa nek muž poslije donese, jer tražili su pelene svima koji ostaju više od jednog dana. Vidim da ti je termin polovinom augusta i ja sam se tako porodila i mogu ti reći da je bilo pakleno vruće u mojoj sobi nije bilo klime, ne znam da li je uopšte ima user posted image Ne moj se prepadati user posted image Ako si pratila temu Bolnička bakterija u Sarajevu i gledala slike kod nas je ipak malo bolje user posted image

13.08.2008.
Lﻻ ﻉ√٥oυ F٥гﻉ√ﻉR

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 445
30.6.2010 10:32:09   
Anidae
Nisam pratila tu temu a i licno me najvise brine onaj odnos doktora i sestara prema pacijentima... Naravno, cast izuzecima... Sjecam se zadnji put kad su me poslali na konzilijum gore na Gradinu da su se stvarno svi potrefili fini, od DZ do Gradine, i koliko sam se prijatno osjecala, a u sustini mi i moj i bebin zivot bio upitan (jer da sam morala abortirat u 24.-oj sedmici fakat bi crkla poprijeko)... Dobro, uglavnom je bitno da mozes imati bilo kakav kontakt sa vanjskim svijetom (bez stele) dakle, da moji ne moraju nekome placati da bi mi proturili sok ili uloske ili nesto tako za licnu higijenu, il nebitno, bilo sta takve vrste da mi zatreba... I to mi je neka utjeha user posted image  

(odgovor članu w.pooh)
Neposredna veza do poruke: 446
30.6.2010 11:05:20   
mamica87
Ja sam se porodila na carski i vecinom se ostaje 5 dana poslije toga,osim u slucaju komplikacija tad se ostaje duze( u mom slucaju je bilo 16 dana) sto se tice da vidis muza moci ces ali samo preko stakla ne daju izaci napolje a ni da muz ude unutra. Jedino daju one u boksu ako ih zamolis lijpo da muz drzi bebicu u rukama pa on ude u posebnu prostoriju eh tu ga mozes vidjeti ali vecinom daju-ne treba ti nikakva stela.Nadam se da ce sve biti uredu zelim ti puno srece :)

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Anidae)
Neposredna veza do poruke: 447
30.6.2010 11:11:52   
mamica87

IZVORNA PORUKA: Drenka

Ima li kakvih novih iskustava sa Gradine??
Ja sam dobila zeleno svjetlo za carski rez,
ali sam lično od doktorice(koja nema veze sa ginekologijom)
upozorena na jako loše uvjete gore...
Kaže da se odmah moraš sama brinuti o bebi,
a nema ti ga ko dodati,da se loše odnose prema tebi..
da puše sa svih strana....
Ne mogu vjerovati da se takve stvari događaju ..
malo me to sve plaši..ali šta je tu je...
Baš me zanima ima li skorašnjih iskustava????user posted image user posted image

Ako je carski vecinom dodaju bebe iz pocetka dok majka ne pocne sama ustajati eh kad se to desi one zaborave ali ako stvarno ne mozes bebu da izvadis i ako pitas dodaju ti dijete.jedino sta mi se nije svidjelo jeste sto nama nisu objasnili kako bebu podojiti prvi put ja jesam bila informisana ali nisam znala prakticno izvestiuser posted image Uvjeti su dobro mada za moj pojam zene same sebi stvarjau probleme jer ne vode brigu o higjeni znala sam izaci na hodnik a hodnik skoro sav u krvi a wc da ne pricam-ni one jadne cistacice nisu u satnju sve da obrisu kakvih zena sve imauser posted image Sto se tice da puse sa svih strana ako je vruce to ce ti goditi jer inace bi se ugusila od topline klima je negdje na hodniku a isto kao da je nema!!Et puno srece zelim

Benjamin 17.07.2009

(odgovor članu Drenka)
Neposredna veza do poruke: 448
30.6.2010 11:17:43   
Drenka
Anidae ;zanima me jedna stvar,pa ako možeš da mi odgovoriš.
S obzirom da znaš da ćeš na CR,kakva je daljnja procedura??
Da li moramo na neku komisiju koja će  ga odobriti ili sve jednostavno
dogovorimo sa svojim doktorom koji nam vodi trudnoću.??

(odgovor članu mamica87)
Neposredna veza do poruke: 449
30.6.2010 20:45:16   
Anidae
mamica87 To onda i ne ispadne toliko strasno kako si mi ti ispricala i cini se ipak da je bolje nego na drugim odjeljenjima... Npr. ja sam lezala na zaraznom prije 5-6 godina i tu su pljuvali i kasljali na sve strane i kosto i sama kazes nemogu ni cistacice biti tu dezurne i stalno brisati... Meni je bitno, kao sto vec rekoh, da mogu imati neki kontakt sa svojima izvana, da mi mogu nesto donijeti sto mi je hitno i da ZATO NEMORAM TRAZITI STELU I NEKOME PLACATI da obavlja svoj posao u sustini... Jer uhvatila me nervoza, nemaju nista u bolnici a vamo kake oko tog donosenja... Alergicna sam (zargonski receno) i na prljavstinu ali i to se lakse podnese kad ti neko tvoj moze donijeti barem stvari za higijenu, pa cist peskir, spavacicu i to, tako taj dio cu prezivjeti... A sto se tice dojenja, snaci cu se vec nekako jer meni je dojenje bitno za zdravlje mojih dojki, oko kojih sma imala problema user posted image
drenka Ja neznam iz kojeg ti razloga ides na CR, dakle da li moras ili zelis... Meni su u 24.-toj sedmici rekli da mi posteljica preklapa tj zatvara porodjajni kanal ali da se nista ne sikiram, postoji i CR, i sve dok ne prokrvarim,da se previse ne brinem...Sad sam 31/32 sedmica i to je sve sto zasad znam... U mom slucaju male su sanse da cu biti u stanju nesto ugovoriti vezano za CR jer opet ti kazem ako bi makar kap krvi krenula oni ce me poroditi, dakle ko god tad bio u smjeni... Jedino akobogda ako bi docekala punih 38 sedmica a da sve bude ok, onda bi mozda poganjala nekoga... Poznajemo porodicno jednog doktora gore ali cak mi sad ni ta nazovi STELA nista ne znaci jer moja beba nesmije biti dugo unutra ako porod krene u bilo kojoj sedmici user posted image
Cula sam da se porod po zelji placa, dakle ukoliko nemas medicinske indikacije, da porod ide o tvom trosku, ali opet ti se raspitaj na vrijeme, neznam koja si sedmica sad, jeli previse rano da brines o tome svemu user posted image

(odgovor članu Drenka)
Neposredna veza do poruke: 450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *