Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Mi smo se vratili nasoj kucici i evo 2 dana slazemo ves i pospremamo
Adin je postao prava aktivna beba, nema gdje ga nema, poceo je i saksije na sebe da izvrce ...navecer kad on zaspi, osjecam se kao da me ke tramvaj udario...sve mame koje se zale na kilazu - vidjet cete za koji mjesec kako kile lete
Pitanje za nasu generaciju: kako sprjecavate ovo silno udaranje u glavu, nos, bradu, celo...itd...moj A se dnevno udari 56648 puta
Sad odoh malo da vas iscitam, dok mali drobi palomu - nasred tek usisanog cilima
vece oho dohrana na tapeti...mi poceli rucati...nije bilo zurbe sto se tice njega,ali mami krece semestar u februaru, sta cu, ne mogu ga gladnog ostaviti nani...niti ja znam izdojiti,niti on hoce piti izdojeno... poceli smo kao i palacinka,i mali u roku tri dana poceo jesti skoro punu onu avent posudicu za mlijeko,sto dodje uz izdajalicu... danas nisam imala kad kuhati,morala nesto trcati do grada,pa je pojeo teglicu,vocnu, od 190gr,kod nane cudi me da mu nije muka
Palacinko evo rece ti prija ,ne smije imati ni malo slajma zbog anestezije. A ona malo otezano dise,posebno nocu,beby vac nam ne izvuce puno,tako da su joj ukljucili inhalaciju. Dzaba luk,sljez,aquamaris.Ma zlo mi vise od doktora. Mersiha sta je operisala bebica? Vidi ti naseg druga Ajnura,on uveliko hapi a mama se ne hvali
Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05
ma neispavana, pa se i ne hvalim doduse on je prozdrljivac inace,nimalo me ne cudi...i jos je pola sata iza tolikog jela dojio i to ko da nije sise vidio od prosle godine
Uh, nismo mi toliko dobacili, pojede cca malu teglicu, ako je nešto baš sito i manje. I jos uvijek pomalo kašljuca i hropti. Ja ga inhaliram, ukapavam sljez i fiziolosku, baby vac-om nista ne izvucem, mazem dr theissom, spavamo s lukom.
Vidim puno se prica o dohrani, ja jedva cekam da R napuni 4 mjeseca da mu pocnem pomalo davati mrkvice da mu se stolica ustali. Sutra je 10. dan kako nije kakio, bas se brinem. On super jede, stomo mu je mekan, zivahan je i prducka stalno, ali kake nigdje Uh kako bi se samo obradovala punoj peleni.
Sto se tice dohrane ja neJmam rijeci,jos uvijek se blago receno patimo,ali sta je tu je. Danas mu skuhala 2 batka i krompirice i mrkve i graska,izblendala s persunom i m.uljem ma preukusno,ja njemu malo i posolim,on ni usta da otvori . Poslije isto to samo izgnjecim viljuskom nece place,muka me uhvatila i ubacim mu 2-3 puta dok je plakao,jedva proguao. Samo ga spremim i vani,kad se vratili mm mu dao,on sve to pojeo,valjda guza izgladnila. Ja vise ne znam sta s njim,oni u toku dana soji 2-3 max.pije caj i vodu.Prije jee jeo voce dobro,sad i to manje
Anica je cini mi se pitala za pojenje bebe vodom,ja sam mojoj A davala AD i pitala pedijatra trebam li joj davati vodu pored toga rekao mi da ne moram,tako i nisam dok nisam pocela uvoditi dohranu.
Animagical 190 gr ,masallah,nama je trebalo i 2 mj dohrane da dodjemo do te kolicine i to riiijetko
sve kontam,da mu nije puno? ni jedan podoj nismo izbacili, on doji, pa za pola sata,sat dobije kasicu, ponudim ga iza jela ako sam tu, obicno nece,samo dva tri gutljaja,ali za sat uredno doji...
ja sam ljuta ko puska...udjem iz kupatila u dnevnu,kad dosli svekar i svekrva i ljube A sve u 16. a svekar bolestan...mm bio u kuhinji, nesto donosio,nije vidio da mu prilaze...pa to je toliko sebicno zagalamila sam s vrata,ali kasno sad, vec mu prilazili...nece valjda nista kako sam samo ljuta...pa gdje ces bebi doci bolestan,jesu oni pametni...
minie mrkvica prije zatvori bebu, nego sto ustali stolicu...ali zato sljiva cuda radi
Ne znam smijem li mu dati kasicu od sljive tako rano?
Animagical i ja sam jednom posizila tako, dosli mm rodjak i zena i dvoje djece i svi prehladjeni i ona prica kako djeca piju sirupe, a kaze joj moja sveki: "Pa sto ste dolazili kad ste prehladjeni" (zena je prava legenda), a oni kao da je nisu ni culi , a R trebao za par dana na vakcinu.
ja svoju okupala (oribala ) napokon kako je bila bolesna nismo a dijete sinulo i proljepsala se dusa mamina rijesila sam ja i tatu ,spremila ga u krevet sad za sebe odvojila malo vremena u tisini da odmorim
amam nije ti lako vjerujem,moja dok je bila bolesna smanjila jelo ali opet ne toliko,pa se ja bila zabrinula i nije nasekirala,jedva sam docekala da se projede,sreca ubrzo se vratila u normalu ,meni odmah srce na mjestu sto napravim pojede hB neurekla se
eh animagical svasta se desava jos mozda dok tebe nema a ti ni ne znas mora da su se zanijeli
ja svoju okupala (oribala ) napokon kako je bila bolesna nismo a dijete sinulo i proljepsala se dusa mamina rijesila sam ja i tatu ,spremila ga u krevet sad za sebe odvojila malo vremena u tisini da odmorim
amam nije ti lako vjerujem,moja dok je bila bolesna smanjila jelo ali opet ne toliko,pa se ja bila zabrinula i nije nasekirala,jedva sam docekala da se projede,sreca ubrzo se vratila u normalu ,meni odmah srce na mjestu sto napravim pojede hB neurekla se
Masallah,nek jede,bas je to lijepo! E je zdrav sad hB,ali to s hranom smori
ma bas mi krivo, ja njega ostavim ponekad kod njih, a sad kad vidim kakvi su-necu...mislim, moracu ja na fax jos malo pa krece semestar,ali realno moj fax radi u dvije smjene, mogu ga s mm ostavljati... bas su me razocarali, ja maksuz ovih dana necu da idemo kod njih i fino im rekla docemo kad ozdravi dedo,a on sebicnjak dosao, nije se ni najavio, jer bih mu rekla da dodje kad ozdravi...e nece ga dobiti vise ni u istoj sobi da ga vidi, pa nek razmisli kako ce se ponasati...
on bas fino jede, jucer mu skuhala mrkvicu, dodala krusku, malo jabuke i baby rice, napunil aonu avent casu do poklopca...kad je zavrsio ostalo malo na dnu...a fakat ga ne silim da jede, on sam zine i sve gleda za kasikom, ako malo duze traje pocne se ljutiti, kao daj i ne vraca jezikom, nego fino melja zatvorenih usta i proguta... valjda tako treba?
cestitamo male rodjendancice svim nasim drugarima i drugaricama
Amam ni A danas nije bas nesto jeo (doduse bila je pura - a on je nevoli), pa mozda i zbog toga... joj ovo udaranje mene izludi - A se popne uz sto i onda "vjezba" cucnjeve i tako se svako malo udari u glavu; il stoji u kreveticu i samo se baci na ledja - i tras glavom od one sipke
Animagical dede i nene su nekad ponasaju gore nego djeca, ja vazda ratujem, narocito sa nenama
A joj bas se baca,nece moj on fino podvije nogicu kad hoce da se spusti ono kao na stranu podje,pa se doceka na rukicu. Animagical reci hvala Bogu,ja nikome ne bih pozeljela daovako devera kao ja s E i njegovom dohranom
. joj ovo udaranje mene izludi - A se popne uz sto i onda "vjezba" cucnjeve i tako se svako malo udari u glavu; il stoji u kreveticu i samo se baci na ledja - i tras glavom od one sipke
to je njemu izgleda zabavno moja je u pocetku kad je ustajala jedno vrijeme padala ali ja nisam obracala paznju i naucila je kasnije sad se frajerica pazi da ne padne a kad se pusta obavezno na guzu pada i to jos provjerava pomalo onako i uvijek gleda za sta se ima uhvatiti
danas dopuzala u kuhinju i ufatila se za ladicu da ustane kad ona ladica krenu a ona drzi se pa zamalo,sva se tetura, mogla se satrati a ja nista ne reagujem
cuvajte te male tikvice da se ne razbiju a moraju padati,kako bi naucili...samo da se puno ne udaraju,meni nekako zao kad beba padne,pa i da se ne udari
Dobro vece... Cestitam rodjendane male i velike. Mi smo danas bolje,masiram se,njega stalno stavljam da doji ali jako mali izvuce :( Nije danas spavao jer je gladan,ljuti se,zaspe 5 min i opet budan,gladan. Nema kad mlijeko nadoci. Sreca zaspao je u 23h i jos spava. Ja razmisljam da li cu imati dovoljno mlijeka da nastavim dojiti. Bojim se da ga mozda patim pa zato malo zelenkasta stolica. Ne znam da li da uvodum AD? Da je razbit ovu kuglu u (.) pa bi znali na cemu smo. Bojim se kako ce njegov stomacic reagovati na AD? Zaista zelim da jos doji,a ne znam jel gladan.
Dobro vece... Cestitam rodjendane male i velike. Mi smo danas bolje,masiram se,njega stalno stavljam da doji ali jako mali izvuce :( Nije danas spavao jer je gladan,ljuti se,zaspe 5 min i opet budan,gladan. Nema kad mlijeko nadoci. Sreca zaspao je u 23h i jos spava. Ja razmisljam da li cu imati dovoljno mlijeka da nastavim dojiti. Bojim se da ga mozda patim pa zato malo zelenkasta stolica. Ne znam da li da uvodum AD? Da je razbit ovu kuglu u (.) pa bi znali na cemu smo. Bojim se kako ce njegov stomacic reagovati na AD? Zaista zelim da jos doji,a ne znam jel gladan.
narano da imas dovoljno,nije od have dobio preko kilu za mjesec