|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
29.12.2011 9:27:39   
Selminja
Jutro user posted image E spava, a ja kafu ceifim.
Meni redovno dodje oko 40km struje,ljeti i manje, jer ja bas gledam na jeftinu i skupu struju, sve masine ukljucujem na jeftinoj, usisavam i sl, rucak i ostalo sto ne da cekat, ne gledam. Ali, kad pogledam stanje na racunu, duplo vise potrosim jeftine i samim tim racun manji, ja sam se bas uhodala. Uh nema nista gore nego grijat se na struju user posted image
Palachinken pa sta kazu kad ce proradit, kod nas bi se napravio ustanak da se tako desi, jer je grijanje bas dobro, a vas haman navikli da se malo osvjezite zimi. Sto se tice zraka, ja zivim u gradu koji je vise zagadjen nego tvoj, neku noc i zvanicno objavili na tv, ako nista bar tu da te utjesim user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2651
29.12.2011 9:34:14   
palachinken
A neee Selminja, kako kaze Avaz, a Avaz uvijek ide prvi user posted image , mi smo po zagadenosti prvi u Evropi, makar smo sinoć bili. Eto, makar u nečemu....
A neće nikad kod nas ustanka biti, ovdje je narod letargičan i samo ovako kaki po sijelima i forumima, 'suje mater lopovsku ali kad sta konkretno treba, svima draze kafu popiti. Znas onu "ma samo nek ne puca, idrzo je Mujo i gore".

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2652
29.12.2011 9:37:20   
animagical
hahah i mi smo bili prvi po zagadjenosti prije neku sedmicu, neki se ciko oglasavao i ibretio kako nam je puno so2user posted image sreca ja sam na brdu pa t do nas rijetko dodje...da vidite sad sunca, ne moze se gledati kako bljesti po snijegu!

Neposredna veza do poruke: 2653
29.12.2011 9:37:32   
ciciban26
IZVORNA PORUKA: animagical

ah pisanje...popisao je mob od mm i pokvario mu touch screenuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nasmija me na sabahu..Za nas s malim pisonjama a uskoro harambasama najbolje bi bilo vratiti se na nokiu 3310,njoj nema smrti user posted image
Jutro i od nas,E se samo jednom budila sinocuser posted image user posted image user posted image user posted image Neka sam i to docekala user posted image
I ja pazim na jeftinu struju i rijetko kad predje 50 km ali zato kad dobijem racun za tel i vidim sta su sve nagomilali tacno mi dodje da ga odjavim user posted image
E zenice,obzirom dami slabije lutamo po sopingu,jeste li dslucajno vidjele negdje cizmice za ove male beboline..Ima skafander ali mu fali ono na nogice a one fazon tene je prerasla user posted image

Moj zivot,moja dusica,moja zvjezdica i suncica :) 22.09.2011 12:05

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2654
29.12.2011 9:38:33   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

A neee Selminja, kako kaze Avaz, a Avaz uvijek ide prvi user posted image , mi smo po zagadenosti prvi u Evropi, makar smo sinoć bili. Eto, makar u nečemu....
A neće nikad kod nas ustanka biti, ovdje je narod letargičan i samo ovako kaki po sijelima i forumima, 'suje mater lopovsku ali kad sta konkretno treba, svima draze kafu popiti. Znas onu "ma samo nek ne puca, idrzo je Mujo i gore".

ma da nije ovo od prljavog zrakauser posted image meni smog tacno na mozak djeluje,kad se spustim u grad

Neposredna veza do poruke: 2655
29.12.2011 9:39:24   
animagical
IZVORNA PORUKA: ciciban26

ah pisanje...popisao je mob od mm i pokvario mu touch screenuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nasmija me na sabahu..Za nas s malim pisonjama a uskoro harambasama najbolje bi bilo vratiti se na nokiu 3310,njoj nema smrti user posted image
Jutro i od nas,E se samo jednom budila sinocuser posted image user posted image user posted image user posted image Neka sam i to docekala user posted image
I ja pazim na jeftinu struju i rijetko kad predje 50 km ali zato kad dobijem racun za tel i vidim sta su sve nagomilali tacno mi dodje da ga odjavim user posted image
E zenice,obzirom dami slabije lutamo po sopingu,jeste li dslucajno vidjele negdje cizmice za ove male beboline..Ima skafander ali mu fali ono na nogice a one fazon tene je prerasla user posted image

imas uggsice za bebe u planet obuca na ch vil, 16km

(odgovor članu ciciban26)
Neposredna veza do poruke: 2656
29.12.2011 9:46:43   
ciciban26

imas uggsice za bebe u planet obuca na ch vil, 16km

E hvalaaaauser posted image
Evo kupi sebi i malom cokoladu za tu informaciju user posted image user posted image user posted image
user posted image

Neposredna veza do poruke: 2657
29.12.2011 9:47:16   
bebix
Jutro drage moje, ja sam slomljena ali sretna, da ne kazem debela ali sretna, jos malo pa ce proci onoh 48 sati poslije vakcine, hvala Bogu i to pregurasmouser posted image
I je nervozan, neznam vise kako da ga uspavam, nece uz siku, najede se i onda se opet ljuti jer ne moze da zaspiuser posted image
Ciciban vidim pitas za mimice, imaju u lindexu, bar su bile super materijal kao skafander, malo duplje i lijepe se na cicak, bola je bijela i roza boja i kostale su 15-tak km, ja sam mislila uzeti za I ako ne bude nestalo jer ovih dana - i vakcina pa nismo hodali..
Odoh sad citati sta ste pisale mah mah

Neposredna veza do poruke: 2658
29.12.2011 9:47:54   
palachinken
Cicibanko za te pare dala bih ti ja Mahdijeve uggsice ionako su mu omanjale user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 2659
29.12.2011 9:50:31   
animagical
IZVORNA PORUKA: bebix

Jutro drage moje, ja sam slomljena ali sretna, da ne kazem debela ali sretna, jos malo pa ce proci onoh 48 sati poslije vakcine, hvala Bogu i to pregurasmouser posted image
I je nervozan, neznam vise kako da ga uspavam, nece uz siku, najede se i onda se opet ljuti jer ne moze da zaspiuser posted image
Ciciban vidim pitas za mimice, imaju u lindexu, bar su bile super materijal kao skafander, malo duplje i lijepe se na cicak, bola je bijela i roza boja i kostale su 15-tak km, ja sam mislila uzeti za I ako ne bude nestalo jer ovih dana - i vakcina pa nismo hodali..

sad cu te baciti u belaj ako mu se svidiuser posted image jesi probala dojiti pred spavanje hodajuci po kuci?? to meni upali kad nista nece

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 2660
29.12.2011 9:54:16   
Super Beba
jutro i od mene..
uh, vi se za jedan dan baš ispisale :)) dok pročitah, zaboravih šta sam htjela napisati :)
mali evo zasp'o, prva jutarnja tura..kad se probudi, vodim ga tetki na druženje, a mama u šiz user posted image
a sad, čim popijem kafu, odoh kuću zatezati...više mi je muka od ovog home face liftinga...

lejla - kod vas baš usitnilo...još malo, pa nam i vi odoste na drugu temu...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

Neposredna veza do poruke: 2661
29.12.2011 9:58:54   
ciciban26
Joj sjecam se starih dobrih dana,dodje ti neko na "sijelo" i da 50-100km za cokoladu user posted image user posted image user posted image user posted image
Bebix ja sam nedavno bila u lindexu i ama bas nista nisam nasla.
Sta je s ovom nasom djecom,imoja pisulja tesko zaspe.Sinoc smo je 2 sata uspavljivali,ni nosanje,ni muzika,ni sika ne pomazu..Fol spava a cimje spustim kme.

Neposredna veza do poruke: 2662
29.12.2011 10:00:41   
Anica1
Jutro zenice

Mi pijuckamo kaficu, bebi slusa svoj cd sa uspavankama i kunja user posted image

Smije li se mala beba vodti na planinu kratko? Mislili smo pobjeci iz ovog smoga do Bjelasnice bar pola sata, ali ne znam smijem li je voditi gore  user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2663
29.12.2011 10:04:42   
bebix

sad cu te baciti u belaj ako mu se svidiuser posted image jesi probala dojiti pred spavanje hodajuci po kuci?? to meni upali kad nista nece

Nisam probala dojiti u tom polozaju, ionako mi otpadaju ruke od njega jer citav dan zahtijeva punu paznju, jesam ga uzimala u narucje, pjevala i ljuljala ali nista ljuti se i dalje, na kraju sam ga stavila u krevet i zalio se jedno vrijeme raznim kricimauser posted image  nije plakao samo neko mjaukanje, onda ga ponovo uzmem i tako vise puta dok nije zaspaouser posted image  hvala ti na savjetu mozda upali, a nije problem i na glavi dubiti ako ce zaspatiuser posted image user posted image

Sto se tice potrosnje el. energije i ja pratim jeftinu i skupu, mada je citavo ljeto kod nas nestajalo vode bas u tom terminu tako da nisam imala neke fajde od tog ali sad eto pratim iako je topla voda i kuhanje na plin i  grijemo se  na centralno koje je na plin opet mi struje dodje 65-66kmuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2664
29.12.2011 10:06:55   
Super Beba
IZVORNA PORUKA: Anica1

Jutro zenice

Mi pijuckamo kaficu, bebi slusa svoj cd sa uspavankama i kunja user posted image

Smije li se mala beba vodti na planinu kratko? Mislili smo pobjeci iz ovog smoga do Bjelasnice bar pola sata, ali ne znam smijem li je voditi gore  user posted image

ako je dobro utopliš, vodi je...nema razloga da ne smije..samo, nemojte dugo biti vani, pogotovo ako bude oštar zrak...a bolje na čistom zraku na bjelašnici, nego u smogu u gradu...
ja inače nisam za čuvanje beba pod staklenim zvonom, jer kad budu malo veći, eto belaja sa svakom promjenom vremena...bolje ih čeličiti dok su mali :))) sve kontam, pa u švedskoj djeca vani spavaju po hladnoći, a kod nas ne d'o Bog da se sa djetetom hoda zimi - dozla da su male mede, pa zimi treba da idu na zimsko spavanje...kao da imamo mediteransku klimu inače, pa nam je snijeg misaona imenica...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2665
29.12.2011 10:07:01   
animagical

Jutro zenice

kod tebe bas beba s reklame, ja da A pustim cd s uspavankama,mislim da bi me pogledao u najmanju rukuuser posted image    sto da ne, na planini je za bebu super...

cicibanko, hvala na toj cokoladiuser posted image

da se pohvalim, kupih juce A skafander na siranu za 25 KMuser posted image znate kako je dobar...a citav grad obisla i sve neke cijene 70-90KM....zamalo jedan ne kupih, sreca pa prosetah do pijace

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2666
29.12.2011 10:07:17   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: lepetetka

Drznice još je mala beba za uobročavanja, nisam ni ja svoju kao malu forsirala, ali kada bih vidjela da je prošao tek sat a ona ko fol gladna, ja bi je malo onako držala, presvlačila, puštala je gologuzu da se malo gica da je kolko toliko još malo zavaram, jer grčići znaju i od prepunog stomaka da dođu, dijete pojede a nemože tu količinu da provari, pa onda prduckaju, bljuckaju itd...

ja sam se sinoc samo tako isplakala,user posted image

oko 17h pocela je bljuckati i u jednom momentu se zagrcnula jedva je sebi dosla, ja sam se sva tresla, poslije toga se pocela grciti i povracati u mlazovima, onda vriska sve do 21h je nismo smirili

ja mislim da je previse dojila i da je bas to se desilo da nije mogla provariti

najgore mi je sto povraca i trazi da doji, pa se zbunim ne znam sta bih joj, bas sam se bila uplasila od njenog zagrcanja, e moj Bozeuser posted image

heeej, svima se desava...moj je povracao tj bljucao i na nos i na usta, a i sad prosipa mlazove iz sebe...nece nista biti od zakasljavanja, podignes je, lupkas malo po ledjima...ali nemoj plakati oko nje, bebe sve osjete

ma nije problem sto ona bljucne vec ne moze odmah doci do daha, ja pretrnem da hoce i ovaj period grcica proci aBd

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 2667
29.12.2011 10:09:48   
bebix

Joj sjecam se starih dobrih dana,dodje ti neko na "sijelo" i da 50-100km za cokoladu user posted image user posted image user posted image user posted image
Sta je s ovom nasom djecom,imoja pisulja tesko zaspe.Sinoc smo je 2 sata uspavljivali,ni nosanje,ni muzika,ni sika ne pomazu..Fol spava a cimje spustim kme.

A joj bas si me razocarala, znas kako su bile prakticne, taman sam ih kontala staviti I u paketic, idem danas ili sutra da spremim mojim momcima paketic, posto ja i muz radimo u firmi  u kojoj zadnjih godina nema paketicauser posted image  pa tako ja pokupujem sto moj veliki momak voli spremim neku igracku koju zeli i tako ga obradujemo, a sad ce i mali isto tako dobiti, doduse igracka i slatkisi ce biti koje mama zeliuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2668
29.12.2011 10:10:37   
animagical
ma nije problem sto ona bljucne vec ne moze odmah doci do daha, ja pretrnem da hoce i ovaj period grcica proci aBd

ma i to se desavalo i nama,znao se sav zacrveniti,pa plakati bez glasa dok sadrzaj ne potjera van...pa onda kaslje, pa pocne i kihati, valjda dok iz nosa izbaciuser posted image to se nama ucini strasno a ustvari je bas bezazleno

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2669
29.12.2011 10:13:13   
zanzibarka
Jutro, vidim jucer se poslije mog posta nastavila prica o uobrocavanju, ja nisam uopce mislila na to bukvalno, dajem joj svaka 2 do 3 sata, ali ne sad pod moranje, nekad je to i poslije sat i po i sat, ali pretezno vise od 2 jer  od tog dana moja Aisha je skroz drugo dijete, to radim SAMO ZA NJENO DOBRO, jer mi se curica SKROZ PROMIJENILA! Imam osjecaj da se nijedna bebica nije patila ko ona, znala sam 100 puta plakati jer ne znam kako da joj pomognem, nisu mogli biti grcevi 24h dnevno, bojala sam se jel sve ok, meni kad dodju gosti, ili mama, svekrva, babo posebno on hoce udar da dobije koliko je ona plakala, pocne i on plakati, to je bilo tako strasno! Eto ima toliko tekstova o grevima na netu, i na skoro svakom pise da se smanji ucestalo dodjenje, ma kako god, niko to ne mora uraditi, mene je doktorica posavjetovala, i drago mi je sto sam je poslusala, prije mi na siki bude max 20 minuta a sad fino po sat, sat i po, i zaspi tako a prije NIKAD uz siku nije, samo uz ljuljanje! Sve bih za nju uradila, kao i svaka mama od vas :)

Elem danas mi je GODISNJICA BRAKA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Sinoc mm i ja pricamo sta cemo i kako cemo veceras, dali da A vodimo kod nene, i ja mu kazem, ma meni to nista nece biti bez nje, oticemo na frku na trku, pricati i zivkati sta i kako A, slusa li, place li, pa bih je najradije poveli, ali opet ovi minusi navecer su uzas, bas ne znam sta bi, ipak najvjerovatnije cemo zvati nenicu ovdje kod nas, jer smo blize gradu, pa nek se ujedine u cuvanju nena i nana, ljuljanje u deci joj je omiljeno user posted image  Ne znam "ucite" li vi svoje bebe na to ljuljanje, ali mi smo bili bespomocni kad nam je puno plakala pa smo sve pokusali pa i to, NAPROSTO A UZIVA user posted image  eto ljubac za sve redom

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

Neposredna veza do poruke: 2670
29.12.2011 10:18:50   
ciciban26

A joj bas si me razocarala, znas kako su bile prakticne, taman sam ih kontala staviti I u paketic, idem danas ili sutra da spremim mojim momcima paketic, posto ja i muz radimo u firmi  u kojoj zadnjih godina nema paketicauser posted image  pa tako ja pokupujem sto moj veliki momak voli spremim neku igracku koju zeli i tako ga obradujemo, a sad ce i mali isto tako dobiti, doduse igracka i slatkisi ce biti koje mama zeliuser posted image user posted image

Za svaki slucaj ti provjeri..Ova kmecavica se toliko derala u kpolicima  da sam ja proletila kroz lindex,ali nista osim jednog bodica nisam nasla..I ono sto je ostalo lijepo,nema broja..Mm sutra ne radi,tako da cu se i ja dati u potragu i spremanju paketica i naravno kupiti igracku i slatkise po mom izboru..Da se razumijemo,ja cu te slatkise iskljucivo zbog nje jesti,uredno cu joj sve isporuciti putem sike user posted image user posted image user posted image user posted image
Mi smo u iscekivanju nane user posted image user posted image user posted image user posted image Dolazi na sastanak pa ce nam navratiti,jedva cekam da zavirim u paketicuser posted image

(odgovor članu bebix)
Neposredna veza do poruke: 2671
29.12.2011 10:21:24   
Bebica11

ma i to se desavalo i nama,znao se sav zacrveniti,pa plakati bez glasa dok sadrzaj ne potjera van...pa onda kaslje, pa pocne i kihati, valjda dok iz nosa izbaciuser posted image to se nama ucini strasno a ustvari je bas bezazleno

sta bih ja bez tebeuser posted image user posted image

ja tobe ja Rabbi pomislim dijete mi se gusi, "sta je moglo da se desi" ne daj Boze i odvalim plakati

user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 2672
29.12.2011 10:25:26   
bebix
Zanzibarka sretna godisnjica user posted image
A sto se tice uobrocavanja mislim da svaka mama zna kad treba da nahrani bebu, mislim ja sam ispocetka pratila to 2 sata 2 i pol  ,a sad evo samo po sebi dodje on kad je gladan uzme (.) kad nije nece i to je to, prije smo po sat vremena dojili sad jede za desetak minuta, tako da sve bude i prodje, mene kad smo bili na vakcini dr pita svako koliko jede ja joj kazem sta zeli cuti i zdravo, pa nemogu ja ako on place i hoce siku prije nego prodje taj sat koji treba da mu ne damuser posted image  
Moramo otici po jednu fotkicu sa onim djeda mrazom u Sarajevo holiday market, presladak mi jeuser posted image

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 2673
29.12.2011 10:32:44   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Super Beba

Jutro zenice

ako je dobro utopliš, vodi je...nema razloga da ne smije..samo, nemojte dugo biti vani, pogotovo ako bude oštar zrak...a bolje na čistom zraku na bjelašnici, nego u smogu u gradu...
ja inače nisam za čuvanje beba pod staklenim zvonom, jer kad budu malo veći, eto belaja sa svakom promjenom vremena...bolje ih čeličiti dok su mali :))) sve kontam, pa u švedskoj djeca vani spavaju po hladnoći, a kod nas ne d'o Bog da se sa djetetom hoda zimi - dozla da su male mede, pa zimi treba da idu na zimsko spavanje...kao da imamo mediteransku klimu inače, pa nam je snijeg misaona imenica...

Ja ratujem sa svojima, vele mi da ne izvodim dijete, ma ni do prodavnice, kao udahnuce hladan zrak i dobiti upalu pluća.

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2674
29.12.2011 10:35:56   
Anica1

Jutro zenice

kod tebe bas beba s reklame, ja da A pustim cd s uspavankama,mislim da bi me pogledao u najmanju rukuuser posted image    sto da ne, na planini je za bebu super...

cicibanko, hvala na toj cokoladiuser posted image

da se pohvalim, kupih juce A skafander na siranu za 25 KMuser posted image znate kako je dobar...a citav grad obisla i sve neke cijene 70-90KM....zamalo jedan ne kupih, sreca pa prosetah do pijace

I ja ne mogu da vjerujem gledam je i ne mogu da se nacudim kako uziva slusajuci muzikicu svoju user posted image Sad zastopao cd a ona se odma pocela buniti, ja ponovo pustim usuti se, DA NE UREKNEM user posted image

Mislila sam samo zato sto joj je tek 40 dana smije li na planinu zbog promjene visine, inace cu ja nju utopliti i vodim jeuser posted image Joj mama sad ne bi nikako sjedila kuci, samo bi curicu svoju vodala po poljuuser posted image

Animagical, ja bas sa mm pricam kako moramo kupiti skafander jer ovaj sto smo dobili ce joj moci jos samo malo, a juce gledali u BBI po 90-100 KM bas skupi. Gdje si uzela taj na siranu, otrij nam please user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

Neposredna veza do poruke: 2675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  105 106 [107] 108 109   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *