|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
28.12.2011 19:31:21   
Selminja
IZVORNA PORUKA: palachinken

Nemojte me pogresno shvatiti, ali ja zaista ne znam kako uspijete uobročiti bebe. Ja svom dam da jede kad je gladan. Ne znam kako bih ga mogla držati gladnog dok ne dodje predvidjeni sat za jelo.

Upravo. I kad bolje promislim i ne zelim je uobrociti. ima djece koja se najedu i ostave dojku. moja kad bi tako pustila bradavicu ja bih zaplakala od tuge user posted image mi se inace vucemo za bradavicu, ona da sisa, a ja da je pusti user posted image

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2626
28.12.2011 20:29:29   
drznica
Evo ja se izborila da jede svaka 2 sata, tacnije jede i spava 2 sata, malo ga uzmem i nahranim, on opet zaspe 2 sata. STim da sam morala grijati pelenu na stomak staviti, bas ga muce grcevi. Espumisan dajem ali ne 25 kapi, jer cesto jede ipak svaka 2 sata po 25 kapi cini se puno. Pa ja dam po 15-20. Nadam se da i to nije punouser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2627
28.12.2011 20:53:11   
animagical
koliko sam ja procitala ide pet puta dnevno po 25 kapi,ako on jede vise od toga,a garant jede, ti prilagodi broj kapi.....

ja ne znam sta je ovo ali moje dijete spava...evo vec treci sat...a spavao je i danas tri sata... sta li ce nocas da budeuser posted image inace nikad ne spava izmedju 6 popodne i ponoci,nego se igra...

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2628
28.12.2011 21:12:48   
lepetetka
Drznice još je mala beba za uobročavanja, nisam ni ja svoju kao malu forsirala, ali kada bih vidjela da je prošao tek sat a ona ko fol gladna, ja bi je malo onako držala, presvlačila, puštala je gologuzu da se malo gica da je kolko toliko još malo zavaram, jer grčići znaju i od prepunog stomaka da dođu, dijete pojede a nemože tu količinu da provari, pa onda prduckaju, bljuckaju itd...

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2629
28.12.2011 21:43:30   
palachinken
Eto ja se danas požalih na M i dnevno spavanje, a on sasvim fino odradio dnevne ture i nocnu u 21.00 user posted image
Sad nama pristavila film da pogledamo, zgutili smo se pred grijalicu, tetkuimspomenem jos uvijek nam nema grijanja. Kuhinja je ko frižider, prestrasno. A pride su javili da je zagadjenje ovih dana alarmantno pa da ne izlazimo vani. Horor. Tačno razmisljam da selimo negdje, a gdje?

< Poruku je uredio palachinken -- 28.12.2011 21:48:17 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 2630
28.12.2011 21:55:54   
drznica
IZVORNA PORUKA: lepetetka

Drznice još je mala beba za uobročavanja, nisam ni ja svoju kao malu forsirala, ali kada bih vidjela da je prošao tek sat a ona ko fol gladna, ja bi je malo onako držala, presvlačila, puštala je gologuzu da se malo gica da je kolko toliko još malo zavaram, jer grčići znaju i od prepunog stomaka da dođu, dijete pojede a nemože tu količinu da provari, pa onda prduckaju, bljuckaju itd...

Ako bi ovako spavao između obroka bilo bi super, ako ne pokusat cu ga malo zabavit samo da nije svako sat sikauser posted image

Zna li neko gdje ima kupiti djeciji termofor???

Neposredna veza do poruke: 2631
28.12.2011 21:57:24   
palachinken
Mislim da je bilo u dm-u.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2632
28.12.2011 22:00:13   
lejla80
Vecer dame..joj vi se raspricale o dojenju i grcicima..a ja sam nekako bas van tih desavanja..ko da sam se porodila prije sto godina..nekako sve to mi proslo u nekakvom bunilu..Doduse A je bio super u pocetku...mi smo ga znali budit da ga malo vidimo, taj je samo jeo i spavao satima..dusa mamina...
Nama sljedece hefte veliki rodjendan,danas smo narucili i torticu..jedva cekammm..mada jos nisam nista detaljno isplanirala..alhajd kako god da bude,bice lijepo hehe

Palachinken,pa opet nema grijanja a vani ovako hladno..katastrofa

2011.
2016.

Neposredna veza do poruke: 2633
28.12.2011 22:04:27   
palachinken
lejla, vi baš za one druge teme s velikim bebama user posted image Kakvu ste tortu narucili?
I da, ne griju radijatori, rade trenutno dvije grijalice. Kad dodje račun za struju, ispast će mi i ovo malo kose što je jos ostalo.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2634
28.12.2011 22:09:22   
taurus

IZVORNA PORUKA: Selminja

Nemojte me pogresno shvatiti, ali ja zaista ne znam kako uspijete uobročiti bebe. Ja svom dam da jede kad je gladan. Ne znam kako bih ga mogla držati gladnog dok ne dodje predvidjeni sat za jelo.

Upravo. I kad bolje promislim i ne zelim je uobrociti. ima djece koja se najedu i ostave dojku. moja kad bi tako pustila bradavicu ja bih zaplakala od tuge user posted image mi se inace vucemo za bradavicu, ona da sisa, a ja da je pusti user posted image

vaše bebe su još uvijek male da biste ih uobročili
tek kada napune 6 mjeseci možete o tome razmišljati i kada uvedete čvrste oborke
ja sam oboje djece bez problema uobročila od 6. mjeseca....nekako je to samo došlo od sebe i mislim da je to ispravno jer treba da znaju šta je obrok, najedu se lijepo i vi ste mirneuser posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2635
28.12.2011 22:15:31   
lejla80
Palachinken ma pojma nemam za to grijanje,nije mi se mama zalila,haman navikla na hladnocu....ne brini ugrijace oni kad bude toplo i vani..uhhhhhh ...a tortica je nugat sa detaljima Winnie the Pooh, narucili u Ze kod neke tete sto pravi za Evropu..pa ce nam je nana doprtljat hehe...sta bi mi bez nanauser posted image

2011.
2016.

(odgovor članu taurus)
Neposredna veza do poruke: 2636
28.12.2011 22:28:28   
drznica

lejla, vi baš za one druge teme s velikim bebama user posted image Kakvu ste tortu narucili?
I da, ne griju radijatori, rade trenutno dvije grijalice. Kad dodje račun za struju, ispast će mi i ovo malo kose što je jos ostalo.

Oh dobro dosla u klub...meni stigao racun za struju 445KM!!!

Neposredna veza do poruke: 2637
28.12.2011 22:30:38   
lejla80
Cega ba 445 KM, pa na sta se vi grijete??..a ja mislila da sam u najgoroj situaciji..svaki mjesec za plin 250 KM..hoce mi nesto bittt

2011.
2016.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2638
28.12.2011 23:36:38   
drznica
Pa mi smo u fazi cekanja da nam zavrse plin, sve je postavljeno jos samo da stave set na kucu. Grijemo se na struju, radijatori razno razniuser posted image od onih uljanih do kvarcne grijalice. Sad je to po citav dan i citavu noc upaljeno zbog malog. U januaru bi trebali poceti sa plinom aBd.

(odgovor članu lejla80)
Neposredna veza do poruke: 2639
28.12.2011 23:49:35   
animagical
uh drznice srce me zaziga....cuj 445user posted image

palachinko hajte vamo, mi smo u brdu pa sunce veselo po danu i zrak fin, a grijanje radi...user posted image   a blizu i za sankanja zimi i izleta ljeti

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2640
29.12.2011 0:01:52   
minie
Vecer moje dame,

R spava od 23 i nadam se da se nece buditi prije 5 user posted image . Reakcija na vakcinu nismo imali, nije imao temperaturu, jedino se vidi na rukici ubod, a na nozi nista nema hB.

I ja svojoj bebi dam da doji kad god i koliko god hoce, nekad je to 10 minuta a nekad i vise od sat vremena. Stvarno ga ne bih mogla muciti i slusati da place dok je gladan i cekati neki termin.

Uh 445 KM, meni doslo 60 pa mi nekako punouser posted image

Za nekih 4-5 sati dolazi R dedo iz Njemacke, al ce biti cokoladaaa..... A moje kile i stomak i sav trud user posted image

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 2641
29.12.2011 1:30:19   
sporty mamaa
IZVORNA PORUKA: plava72

pridruzujem se jadima novopecenih mama user posted image ....moja Dz ovih dana stalno kenjka i place..ponekad podrigne i ispusta vjetrove
al joj stolica nesto zrnasta i nije obilna kao prije...jutros smo do 4h nosali je i ja i mm e onda je to iscrpi pa sl.dan i noc spava ko klada pa opet u krug budjenja i kenjkanja ...kontala sam je odnijeti pedijatru onako samo da vidim jel sve ok ....pravo mi je zao,kud su joj i suze pocele teci pa jos tuznije izgleda user posted image

za koji dan napunit ce mjesec ...smijem li joj kima davati ili kakav sirup za grcice...dosad sam samo par puta espumisan dala...uuuh ja izgledam ko avet...na brzinu jedem ,wc,tusiranje sve brzinski a kuca je zapustana ne smijem ni razmisljati...

Znam kako ti je, ima nas dosta koje smo to prosle ako te to tjesi. Moja je ista takva bila prvih mjesec dana, izgledala sam ko zombi, plakala, non stop je nosali. Ja sam bila uvjerena da su grcici, ali kad vratim film unazad sve mi se cini da je to bila samo prilagodba na novu okolini( u porodilistu bila ma najmirnija beba). Ja sam davala kim, onaki dva do tri zrna u dva deca voda, cinilo mi se da pomaze, ali ne tako puno. Espumisan sam isto tako davala, ali kad je proslo nesto vise od mjsece dana nova beba, vise spavala, posebno po noci. U pocetku bebe znaju zamjeniti dan i noc, ali ne brini, strpi se jos malo, sve ce doci na svojeuser posted image

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 2642
29.12.2011 1:37:47   
sporty mamaa
user posted image

< Poruku je uredio sporty mamaa -- 29.12.2011 1:38:10 >

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 2643
29.12.2011 8:53:56   
Bebica11

ja sam se sinoc samo tako isplakala,user posted image

oko 17h pocela je bljuckati i u jednom momentu se zagrcnula jedva je sebi dosla, ja sam se sva tresla, poslije toga se pocela grciti i povracati u mlazovima, onda vriska sve do 21h je nismo smirili

ja mislim da je previse dojila i da je bas to se desilo da nije mogla provariti

najgore mi je sto povraca i trazi da doji, pa se zbunim ne znam sta bih joj, bas sam se bila uplasila od njenog zagrcanja, e moj Bozeuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 2644
29.12.2011 8:56:28   
animagical
jutrouser posted image nije valjda da sve spavate? A se vec uspavljuje u prvi jutarnji spavanjac...sve je pomjerio

(odgovor članu sporty mamaa)
Neposredna veza do poruke: 2645
29.12.2011 8:58:28   
animagical
IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja sam se sinoc samo tako isplakala,user posted image

oko 17h pocela je bljuckati i u jednom momentu se zagrcnula jedva je sebi dosla, ja sam se sva tresla, poslije toga se pocela grciti i povracati u mlazovima, onda vriska sve do 21h je nismo smirili

ja mislim da je previse dojila i da je bas to se desilo da nije mogla provariti

najgore mi je sto povraca i trazi da doji, pa se zbunim ne znam sta bih joj, bas sam se bila uplasila od njenog zagrcanja, e moj Bozeuser posted image

heeej, svima se desava...moj je povracao tj bljucao i na nos i na usta, a i sad prosipa mlazove iz sebe...nece nista biti od zakasljavanja, podignes je, lupkas malo po ledjima...ali nemoj plakati oko nje, bebe sve osjete

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2646
29.12.2011 9:07:17   
palachinken

IZVORNA PORUKA: animagical

palachinko hajte vamo, mi smo u brdu pa sunce veselo po danu i zrak fin, a grijanje radi...user posted image   a blizu i za sankanja zimi i izleta ljeti

Nemoj dva puta reći user posted image Da ovaj moj Bam Bam počupa tvoj user posted image

Bebice, i meni se to desilo bas tako u tom dobu, prejeo se i povratio i odmah trazio jos, pa mi je Lejla rekla da to nije ništa strasno i da mu slobodno dam da doji opet.

Neposredna veza do poruke: 2647
29.12.2011 9:13:46   
animagical

IZVORNA PORUKA: animagical

Nemoj dva puta reći user posted image Da ovaj moj Bam Bam počupa tvoj user posted image

Bebice, i meni se to desilo bas tako u tom dobu, prejeo se i povratio i odmah trazio jos, pa mi je Lejla rekla da to nije ništa strasno i da mu slobodno dam da doji opet.

bujrumuser posted image

uf kako mi je sad unistio krevet, cijelu baru je bljucnuo na tek promijenjenu posteljinu...kako vazda potrefi nas krevet a ne svojuser posted image ja sam prestala brinuti oko toga davno...visak mu pa vrati, sta fali

Neposredna veza do poruke: 2648
29.12.2011 9:14:58   
palachinken
Da to uvijek. Upiša moj, bljucne moj, a svoj čuva. user posted image

Neposredna veza do poruke: 2649
29.12.2011 9:20:40   
animagical
ah pisanje...popisao je mob od mm i pokvario mu touch screenuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  104 105 [106] 107 108   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *