|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
28.12.2011 14:14:19   
animagical
ma nek si ti njoj zdrava a grcevi ce proci

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2601
28.12.2011 14:44:19   
plava72
pridruzujem se jadima novopecenih mama user posted image ....moja Dz ovih dana stalno kenjka i place..ponekad podrigne i ispusta vjetrove
al joj stolica nesto zrnasta i nije obilna kao prije...jutros smo do 4h nosali je i ja i mm e onda je to iscrpi pa sl.dan i noc spava ko klada pa opet u krug budjenja i kenjkanja ...kontala sam je odnijeti pedijatru onako samo da vidim jel sve ok ....pravo mi je zao,kud su joj i suze pocele teci pa jos tuznije izgleda user posted image

za koji dan napunit ce mjesec ...smijem li joj kima davati ili kakav sirup za grcice...dosad sam samo par puta espumisan dala...uuuh ja izgledam ko avet...na brzinu jedem ,wc,tusiranje sve brzinski a kuca je zapustana ne smijem ni razmisljati...

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2602
28.12.2011 14:53:21   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: plava72

pridruzujem se jadima novopecenih mama user posted image ....moja Dz ovih dana stalno kenjka i place..ponekad podrigne i ispusta vjetrove
al joj stolica nesto zrnasta i nije obilna kao prije...jutros smo do 4h nosali je i ja i mm e onda je to iscrpi pa sl.dan i noc spava ko klada pa opet u krug budjenja i kenjkanja ...kontala sam je odnijeti pedijatru onako samo da vidim jel sve ok ....pravo mi je zao,kud su joj i suze pocele teci pa jos tuznije izgleda user posted image

za koji dan napunit ce mjesec ...smijem li joj kima davati ili kakav sirup za grcice...dosad sam samo par puta espumisan dala...uuuh ja izgledam ko avet...na brzinu jedem ,wc,tusiranje sve brzinski a kuca je zapustana ne smijem ni razmisljati...

isto nam je

i N je zrnasta stolica, to je ok, ne brini se, samo je bitno da je zuta

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 2603
28.12.2011 14:53:31   
palachinken
plava, ima Nurse Harveys sirup protiv grčića, valjda sam dobro napisala.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 2604
28.12.2011 14:55:51   
palachinken
Meni mama došla i ja njoj ostavim malog i odem vani. Brzinski poobavljala neke sitnice i popila kafu s odraslim ljudima user posted image , evme ko nova.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2605
28.12.2011 14:58:30   
lepetetka
Joj da hoće i meni moja mama doći user posted image Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

Neposredna veza do poruke: 2606
28.12.2011 14:58:48   
ziki
IZVORNA PORUKA: palachinken

Meni mama došla i ja njoj ostavim malog i odem vani. Brzinski poobavljala neke sitnice i popila kafu s odraslim ljudima user posted image , evme ko nova.
Jao sto ova terapija prija, ja sam na njoj bila 7-8 dana a danas mi ode nazaduser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 2607
28.12.2011 15:00:02   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: lepetetka

Joj da hoće i meni moja mama doći user posted image Mamaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

moja sutra aBd dolaziuser posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu lepetetka)
Neposredna veza do poruke: 2608
28.12.2011 15:00:55   
lepetetka
Ziki ja sinoć čojeka ostavila sa maksumima, i izšopingovala se ,...mene to vrati u žive, došla kući pa ko kakvo dijete gledam šta sam kupila user posted image user posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2609
28.12.2011 15:03:05   
lepetetka
Bebice blago ti se, moja heftično jednom dođe, po potrebi i više, tako i ja njoj, ali kada dođe drago mi sa njom da se ispričam , a drago mi i da puhnem user posted image

Neposredna veza do poruke: 2610
28.12.2011 15:05:48   
ziki
Ma ni znala nisam koliko prija, al brate samo silazenje niz stepenice bez gledanja da li starriji lupa ogradu ili potrca pa mjesto svjetla pozvoni ili da li ce mali sve pozvat van da vide sta mu je(na zadnjem spratu smo). A da ne pricam da sam sjela naprijed rahat ne izmedju dvije AS i vagala kojeg sam vise pomazila, mazila samo mmuser posted image

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 2611
28.12.2011 15:11:16   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: lepetetka

Bebice blago ti se, moja heftično jednom dođe, po potrebi i više, tako i ja njoj, ali kada dođe drago mi sa njom da se ispričam , a drago mi i da puhnem user posted image

ma i meni moja jednom max dva puta hefticno dolazi, radi pa ne moze cesce, a nemam ja kad puhnuti kad moram maleno dojiti

Neposredna veza do poruke: 2612
28.12.2011 15:11:17   
palachinken
Mudro zboriš ziki. Taj osjećaj kad znaš da ti je dijete u dobrim rukama, a ti možeš odmoriti mozak - neprocjenjivo!

Bebice, nisam ni ja bez njega do unazad mjesec nigdje. Tek kako smo počeli dohranu, mogu ga ostaviti nekom na duze od sat, jer znam da nee biti gladan.

< Poruku je uredio palachinken -- 28.12.2011 15:12:54 >

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2613
28.12.2011 15:12:09   
Bebica11

Mudro zboriš ziki. Taj osjećaj kad znaš da ti je dijete u dobrim rukama, a ti možeš odmoriti mozak - neprocjenjivo!

ja jedva cekam da mm dodje s posla, odmah mi sve lakse 100 putauser posted image

Neposredna veza do poruke: 2614
28.12.2011 15:14:18   
palachinken

IZVORNA PORUKA: Bebica11

ja jedva cekam da mm dodje s posla, odmah mi sve lakse 100 putauser posted image

Moj dodje s posla pa radi privatno. Kad napokon sve zavrsi, vec je vakat da beba spava.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2615
28.12.2011 15:19:07   
plava72
ja imam seku mladju ...dolazi mi svaki dan poslije posla,okupamo malu,ona je drzi tj preuzme je na 3-4h,ja samo podojim
tako da se i ja malo odmorim i popijem kafu....kad smo kod kafe mame koje doje koliko kafe pijete dnevno...ja volim kafu a sa keksom mi dodje ko obrok ali ne smijem puno samo ujutro i predvece..

palachinken znaci smijem taj sirup davati ...user posted image ,veceras cu ga kupiti abd

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

Neposredna veza do poruke: 2616
28.12.2011 15:25:49   
glavobolja
Pozdrav, user posted image user posted image user posted image user posted image
Plava, ja sam bebi dok je imala grčeve davala Espumisan i sve ostalo što sam čula. Fuj, mrzim se i sjetiti koliko sam se tada bespomoćnp osjećala. Doktorica, koja mi je vodila trudoću preporučila mi je Plantex čaj koji je i ona davala svojoj djeci. Moram ti reći da mi je bio najbolji od svega.

Zahra

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 2617
28.12.2011 15:35:14   
zanzibarka
Eh evo i nas :) ja mislim da je moja Aisha bila najnemirnija, imala grceve i nije nikako pavala, znate i sami koliko sam vam se zalila, jer sam bila toliko iscprljena, sve probala ali nista nije uspjevalo, ali evo zadnjih 10 tak dana, kako je po preporuci hranim svakih 2-3 sata ustabilila je spavanje, navecer po cijelu noc, jos ne mogu da se naviknem, jer 2 mjeseca mi nikad nije noc prespavala, mnogi su mi pricali za to hranjenje na svakih 2-3 sata ali meni je bilo zao, sve sam mislila malena je, i fino mi zena objasni, kaze jede ti pomalo i naravno nije joj dovoljno i budice ti se, a i grcevi su ucestali ako se cesto hrani, nisam znala vise sta, pa sam probala i hvala Allahu uspjesno je, ne mogu se Bogu nazahvaljivati, jer mi je toliko bilo zao, nikad prije u komadu nije 2-3 sata odspavala, a sad ... MASALLAH! 

Vidim pisete i o mamama, meni je moja znala u 3-4 ujutro dolaziti...toliko je Aisa plakala i nisam imala snage vise, ni ja ni muz nekad, jer se znalo desiti da ne spavamo po 2-3 dana NIKAKO, i ona nas je spasila i jedina je znala nekako Aisu umiriti, pravo voli svoju nenicu, nekako vec posebno reaguje na nju i na njen glas, ja sam isto s mamom nju nekoliko puta ostavljala, i sutra cu, godisnica nam braka user posted image  

Molim Boga da olaksa svim mamicama i bebicama da imaju sto manje grcica! Ljubimo vas

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 2618
28.12.2011 15:49:31   
palachinken
Nemojte me pogresno shvatiti, ali ja zaista ne znam kako uspijete uobročiti bebe. Ja svom dam da jede kad je gladan. Ne znam kako bih ga mogla držati gladnog dok ne dodje predvidjeni sat za jelo.

(odgovor članu zanzibarka)
Neposredna veza do poruke: 2619
28.12.2011 16:03:26   
Bebica11
zanzibarko user posted image za tebe i drugaricu..lijepo se provedi sutra:)

jesil isla na kontrolni pregled kod dr, i jesil isla kod Abadzicke??

Neposredna veza do poruke: 2620
28.12.2011 16:34:02   
drznica
Ja bih voljela da moj Mak po danu jede svaka 2-3 sata...ali to je nemoguce. Evo npr.jeo je u 15h danas i zaspao...jos uvijek spava, ako se u 17h probudi bice super TO JE TO ali obicno spava samo sat vremena i opet vriska dok mu ne dam da jede. Po noci je druga prica, fino spava po 3 sata, mlijeko lijepo nadodje i svi zadovoljni. Jedino da pokusam da ga nosam, ljuljam da malo zaboravi na glad ako ne prodju ta 2-3 sata.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2621
28.12.2011 16:57:27   
Sensia
IZVORNA PORUKA: zanzibarka

Vidim pisete i o mamama, meni je moja znala u 3-4 ujutro dolaziti...toliko je Aisa plakala i nisam imala snage vise, ni ja ni muz nekad, jer se znalo desiti da ne spavamo po 2-3 dana NIKAKO, i ona nas je spasila i jedina je znala nekako Aisu umiriti, pravo voli svoju nenicu, nekako vec posebno reaguje na nju i na njen glas,

kao da citam svoj post, ne mogu toj zeni dovoljno zahvaliti za zivota, a dobro ipak je i ona mama user posted image  

Moja duša 23.10.2011.

Neposredna veza do poruke: 2622
28.12.2011 17:21:09   
zanzibarka
Vjeruj mi da je i meni isto bilo zao, ali kaze doktorica beba ce svaki put jesti kad je ponudite, mi nju malo pronosamo, malo ljuljamo, meni je najgore bilo navici mamu svekrvu, zaovu, one kad god Aisha zaplace kazuu gladna je, ali kad su vidjele da se totalno promijenila sad sute user posted image  ja nju volim najvise, i meni je zao kad zaplace ali vidim da je sad puno bolja, raspolozenija, hoce sama i da lezi sto je prije 10 dana bilo nezamislivo!!!

Nisam isla bebice kod Nidzare, nit mi pada na pamet, radije cu kod Katice, on me porodio, mada mi se ne ide nimalo, ne mogu zamisliti da me iko dira :) ne dam ni muzu jos hahaha daj mi bona sliku da ti vidimo tu malu nasu djugajicu

Naša princeza, naše malo sunce došlo je na ovaj svijet 27.10. Hvala Uzvišenom na najljepšoj blagodati!!!

(odgovor članu Sensia)
Neposredna veza do poruke: 2623
28.12.2011 17:24:15   
zanzibarka
AMINA ima SAMO 11 mjeseci, i ostecenu jetru, hitno potrebna operacija u januaru, pomozite pozivom na broj 090 292 003, to su SAMO 3KM, a njoj ce mnogo znaciti! Molim Uzvisenog Allaha da ozdravi

user posted image  Ne znam jeste li u toku za ovu malenu djevojcicu :((((((

Neposredna veza do poruke: 2624
28.12.2011 18:21:40   
animagical
ja dosla iz grada i zatekla A kako spava kod naneuser posted image nije me bilo 2 sata, super mi bilo, kupila mu i skafanderuser posted image
pricate o uobrocavanju...uh ja ne bih mogla a ni zeljela...meni stvarno ne smeta da dijete jede kad hoce,a i kad onako bez veze cucka, nema problema, nek se mazi... znao je dojiti po cijeli dan svako 15, 20,30 minuta dok je bio manji, a u skokovima i nekoliko sati u komadu...bilo pa proslo...mislim da se oni uobroce sami od sebe, kako rastu, i da im je malenima sika sve, i hrana i mazenje i utjehauser posted image evo sad trazi znatno rjedje, pa mogu i do grada otici.... i pravo mi je drago kad znam da je on sam dosao dotle da ne treba sisu svaki minut, a da ga nisam ja forsirala...user posted image   

Neposredna veza do poruke: 2625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  103 104 [105] 106 107   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *