|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
28.12.2011 12:00:04   
Selminja
IZVORNA PORUKA: animagical

al me nasmijasteuser posted image i ja sam dojila i svako pola sata, i za pet minmuta od spustanja bebe u krevetic, i tri sata u komadu i svakako...ali prodje i to...sad trazi za 2,3,nekad i 4 sata...zna spavati po 8 sati u komadu po noci... hocu da kazem, ne hvalim se user posted image nego izdrzite to prodje....i hB da prodjeuser posted image

Pa zato ja i pitam, jos se Sensia zabrinula sto dijete hoce svakih sat i po user posted image user posted image pa kontam jesam li ja normalna user posted image
Ja kad bih nju tempirala svaka 2h do sad bi prolupala sigurno, al hajd niko mi nije kriv sto imam zahtjevno dijete.
Cuj 8 sati,user posted image ne vadi mi mast user posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2576
28.12.2011 12:04:59   
palachinken

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Selminja evo čitam mm tvoj post i smijemo se jer kao da sam ga ja napisala,ma identično sve kod nas.To su ti haman ove današnje bebice.Moj D ne spava ni 2 sata u toku dana kad se svi pokušaji saberu,jedino spava uvijek kad nam dođu gosti kad je pun stan a eto nema nešto gostiju ovih dana
jel zaista dojis svaka dva sata? Jel vi sve tako? Sta radi izmedju dva dojenja?
Moja E doji u prosjeku svakih 20-30 min (osim navecer kad spava fino) jer po dani ne spava duze od 15 min, ja joj dajem da doji kad god hoce, ona bi ustvari stalno bila na siki, ako nista igrala bi se s njom, malo zakunja, spustim je ona se probudi i sve tako.

al me nasmijasteuser posted image i ja sam dojila i svako pola sata, i za pet minmuta od spustanja bebe u krevetic, i tri sata u komadu i svakako...ali prodje i to...sad trazi za 2,3,nekad i 4 sata...zna spavati po 8 sati u komadu po noci... hocu da kazem, ne hvalim se user posted image nego izdrzite to prodje....i hB da prodjeuser posted image

I onda se opet vrati user posted image user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 2577
28.12.2011 12:05:17   
animagical
ma nisu sva djeca ista, ti njoj ispostuj njene zatjeve i to ce se samo promijeniti...vjeruj da smo mi znali spavati u dnevnoj jer on kad zaspe i spustim ga na kauc nema mrdanja, a nije bilo sanse da ga prenesem u spavacu ili da tamo zaspiuser posted image sad smo svi rahat... i preporucujem onaj balkon sistem, da skines stranicu s krevetca i privuces vasem, tako da ni ne ustajes po noci

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2578
28.12.2011 12:07:35   
animagical
IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Selminja evo čitam mm tvoj post i smijemo se jer kao da sam ga ja napisala,ma identično sve kod nas.To su ti haman ove današnje bebice.Moj D ne spava ni 2 sata u toku dana kad se svi pokušaji saberu,jedino spava uvijek kad nam dođu gosti kad je pun stan a eto nema nešto gostiju ovih dana
jel zaista dojis svaka dva sata? Jel vi sve tako? Sta radi izmedju dva dojenja?
Moja E doji u prosjeku svakih 20-30 min (osim navecer kad spava fino) jer po dani ne spava duze od 15 min, ja joj dajem da doji kad god hoce, ona bi ustvari stalno bila na siki, ako nista igrala bi se s njom, malo zakunja, spustim je ona se probudi i sve tako.

I onda se opet vrati user posted image user posted image user posted image

hahahauser posted image nece valjda pu,pu,pu... kako M spava po danu? mislim koliko? A ima ugl jednu dnevnu turu- samo, 2,3 sata i to je to...navece jos 15-ak min i dernek do ponociuser posted image a ovih zubatih dana i do jedan, pola 2....

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2579
28.12.2011 12:12:38   
palachinken
U idealnim uvjetima spava prije podne 45min i poslije podne 2,5 sata. Eh, u zadnji kraj nema reda, teško ga uspavat, a još teže "održat" u snu. Kenjka, ljuti se, galami. A naveče je tek posebna priča.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 2580
28.12.2011 13:00:15   
Bebica11
i moja po danu slabije spava nego po noci, eh sad, nekad sastavi sat, nekad dva, evo danas po pola sata s budjenjima, al nju muce grcici pa je tacno oni probude, a jede svakih 1,5-2h

i da, kakila je poslije 3 danauser posted image user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2581
28.12.2011 13:06:43   
animagical
bebice, ma to je i odlicno, moj A je u ta doba znao spavati sve po 15 minuta...njemu se nabere sna, a ja se slomimuser posted image sad je drugacije,ali je nocno prvo uspavljivanje postalo dramaticno...sinoc je zaspao jedino dojeci uz brzo hodanje po kuciuser posted image user posted image   ali hajd i nekako da to pomogne i veceras,ali neeee svaku noc drugi fazon...dok sve isprobam slomimo se i ja i mm...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2582
28.12.2011 13:06:54   
drznica
Jutrooo  user posted image

Dobro meni Bebica rece, ne hvali sina ureci ces ga...SInoc kao da je zamjenio dan i noc. Svako sat vremena se budio da doji, slomio me, a uz to imao je grceve...pa dok zaspi muke mucimo. Vec jutros dobar spava po 2-3 sata...ali danas mu ja necu dati da puno spava, da bi veceras spavali svi user posted image

Anice, kako uspjevas 5 sati da spava??? Moram i ja pokusati, ali kako kad je neutjesan dok ne dobije sikuuser posted image
Animagical, molim te napisi naziv za  te granulice za zubice kako se zovu da i ja narucim dok je vremena. Sad cu unaprijed da se naoruzamuser posted image

< Poruku je uredio drznica -- 28.12.2011 13:07:12 >

Neposredna veza do poruke: 2583
28.12.2011 13:11:10   
Bebica11

bebice, ma to je i odlicno, moj A je u ta doba znao spavati sve po 15 minuta...njemu se nabere sna, a ja se slomimuser posted image sad je drugacije,ali je nocno prvo uspavljivanje postalo dramaticno...sinoc je zaspao jedino dojeci uz brzo hodanje po kuciuser posted image user posted image   ali hajd i nekako da to pomogne i veceras,ali neeee svaku noc drugi fazon...dok sve isprobam slomimo se i ja i mm...

bas pisem na drugoj temi od 7h sam je dojila 3 puta evo vec se rasplacuje hoce opet, s tim da proces dojenja traje 1h ukupno dakle jedna sika, druga sika 40min, uspavljivanje 20min, spava pola sata(tad jedem, javim se na RR idem u wc) onda se pocne buditi svakih 5min narednih pola sata(vec je 2 h od prvog hranjenja) i vriska, i sve tako, imam osjecaj da samo doji i prduckauser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

Neposredna veza do poruke: 2584
28.12.2011 13:14:24   
ziki
IZVORNA PORUKA: drznica

Jutrooo  user posted image

Dobro meni Bebica rece, ne hvali sina ureci ces ga...SInoc kao da je zamjenio dan i noc. Svako sat vremena se budio da doji, slomio me, a uz to imao je grceve...pa dok zaspi muke mucimo. Vec jutros dobar spava po 2-3 sata...ali danas mu ja necu dati da puno spava, da bi veceras spavali svi user posted image

Anice, kako uspjevas 5 sati da spava??? Moram i ja pokusati, ali kako kad je neutjesan dok ne dobije sikuuser posted image
Animagical, molim te napisi naziv za  te granulice za zubice kako se zovu da i ja narucim dok je vremena. Sad cu unaprijed da se naoruzamuser posted image
ne volim da pametujem al ovo je greska ako bolje spava preko dana bolje ce spavati nocu jer ako zaspe umoran i nervozan budi se svako malo

< Poruku je uredio ziki -- 28.12.2011 13:16:59 >

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2585
28.12.2011 13:20:01   
bebacha
ni slucajno ga drzat budnog cjeli dan.uhuh koja je to graska.99 posto ce tesko zaspat navece i cjelu noc ce se budit,kmezit

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2586
28.12.2011 13:22:42   
lepetetka
Ziki i kod mene je ovako uvijek bilo, kada spava lijepo po danu, ja se zabrinem hoće li htjeti po noći, a onda fino odpajki i po noći... I ja mislim da ako malo po danu spavaju da su razdražljivi i teže utonu u noćni san...Valjda uhvate neku kolotečinu..
Lady čestitamo prve korake user posted image user posted image da ih aBd što više napravi user posted image

mamin dječak, 11.01.2008.
mamina princeza 09.07.2011.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2587
28.12.2011 13:24:25   
drznica
Ne znam ni sama...do sad nam je bilo O. Kako su grcevi poceli, sve se poremetilo. Moj M moze stalno spavati ali kad ga boli onda nema sna, sto i razumijem.
Sve se pitam sta ja to jedem pa se on bori sa grcevima. Svakodnevno jedem supu jer volim, iskuham piletinu, mrkvu... Od hrane koja nadma nista ne jedem, tj.grah, kupus, citruse...
Bas sad razmisljam sta da jedem. Tek cu da doruckujem...mozda da ispecem jaja??? Jedete li vi virsle, salamu, pastete???
Mozda su smjesna pitanja ali stvarno sam zbunjenauser posted image

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2588
28.12.2011 13:25:20   
Anica1

Ja je nahranim u 12 navece i probudi mi se u 5, doji, i nastavi spavati do pola 8-8, tako mi je od pocetka. Prvi dan mi je patronazna rekla da je ne budim dok spava da jede i da je tokom noci ne presvlacim i tako smo se uhodale user posted image KUC KUC da ne ureknem user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2589
28.12.2011 13:27:35   
Anica1

Ne znam ni sama...do sad nam je bilo O. Kako su grcevi poceli, sve se poremetilo. Moj M moze stalno spavati ali kad ga boli onda nema sna, sto i razumijem.
Sve se pitam sta ja to jedem pa se on bori sa grcevima. Svakodnevno jedem supu jer volim, iskuham piletinu, mrkvu... Od hrane koja nadma nista ne jedem, tj.grah, kupus, citruse...
Bas sad razmisljam sta da jedem. Tek cu da doruckujem...mozda da ispecem jaja??? Jedete li vi virsle, salamu, pastete???
Mozda su smjesna pitanja ali stvarno sam zbunjenauser posted image

Ako pijes mlijeko zna bebici praviti probleme, mene je dr savjetovala da ako bas moram piti mlijeko da uzimam ono sa minimalno masnoce, kao i pavlaku. Ja jedem salamu, virsle, pastete, jaja, cak sam juce i suho meso uzela nisam mogla odoliti user posted image

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 2590
28.12.2011 13:30:46   
drznica
Mlijeko inace ne volim, samo sto dvije kafe dnevno popijem- Nes sa mlijekom. Da nije zbog toga? A da sve te mlijecne proizvode volim sa dosta masnoce ono pavlaka 30%...ali promjenit cemo to, samo da mu bude lakse.

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2591
28.12.2011 13:31:48   
ziki
Drznice mojim momcima je mlijeko uzrokovalo grceve, te ga sa prvim nisam pila do 7 a sad ponekad gutljaj i to od nekih 5.5 mj. Sa starijim nisam jela ni slame ni pastete, sad ponekad salamu ali stavrno tijetko, sim kad pravim picu, jedi ribu, palentu , jaja, ja sa Nemirkom prvim i "cicvaru"(super za dohranu jedna solja mlijeka, 2 kasike palente, kasika pavlake, abc sira i jedno jaje, kuhat dok ne zgusne, kad je beba mala onda samo zumance) przenice ideja koliko hoces e da palacinke

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2592
28.12.2011 13:34:58   
ziki
I normalno jedi sto vise voca i salata zimnice

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2593
28.12.2011 13:47:11   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

Ja je nahranim u 12 navece i probudi mi se u 5, doji, i nastavi spavati do pola 8-8, tako mi je od pocetka. Prvi dan mi je patronazna rekla da je ne budim dok spava da jede i da je tokom noci ne presvlacim i tako smo se uhodale user posted image KUC KUC da ne ureknem user posted image

ja malecku presvlacim, tj ona se prvo razdere pa je presvucem pa nahranim, jel to pogresno?user posted image

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2594
28.12.2011 13:50:15   
Anica1
IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: Anica1

ja malecku presvlacim, tj ona se prvo razdere pa je presvucem pa nahranim, jel to pogresno?user posted image

Mene sus avjetovali da je ne presvlacim preko noci, ne znam, ja ne presvlacim i fino mi spava, ne razbudi se

18.11.2011. - nasa sreca

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2595
28.12.2011 13:51:09   
animagical
uh i mi smo jednom napravili gresku i nismo dali spavati po danu...nikad viseuser posted image preumorna beba teze zaspi.... ja se spremila za ici vani, trebam nesto kupovati a moj hairlija spava li spavauser posted image ostavicu ga kod nane, ne mogu da ga teglim po gradu,bas mi svasta treba za kupiti... moram njemu vidjeti skafander....onaj koji imamo se otkopca izmedju nogu, pape se otkopcaju, sve se digne do koljena...danas moze, sutra ne moze...masallah

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2596
28.12.2011 13:51:55   
animagical
ja ne presvlacim po noci otkad je prestao kakiti po nociuser posted image upisana pelena nije problem,samo se beba razbudi

Neposredna veza do poruke: 2597
28.12.2011 13:55:17   
Anica1
Jedno pitanjce - posto sam nakon carskog i operacije mioma dosta iskrvarila krvna slika mi je losa sigurno jer mi se manta kad ustajem naglo, smijem li piti neke preparate za zeljezo a da nesteti bebici jer doji??

18.11.2011. - nasa sreca

Neposredna veza do poruke: 2598
28.12.2011 13:58:12   
animagical
nemoj nista piti bez doktora i nalaza, osim prenatal naravno... moze ti se mantati i onako od iscrpljenosti, tek ti je 40-nica prosla... zeljezo moze uzrokavati grceve i promjenu boje stolice kod dojenih beba,ali i ne mora, zavisi od bebe

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 2599
28.12.2011 14:10:59   
Bebica11

nemoj nista piti bez doktora i nalaza, osim prenatal naravno... moze ti se mantati i onako od iscrpljenosti, tek ti je 40-nica prosla... zeljezo moze uzrokavati grceve i promjenu boje stolice kod dojenih beba,ali i ne mora, zavisi od bebe

meni se cini da i mojoj smeta sto pijem totemu, al dok mi je dr nije propisala(na osnovu nalaza koje sam joj odnijela kad sam isla na kontrolu) meni se mantalo kad idem od dnevne do kuhinje, sad sam super hB, eh jedino moze biti da mi bebici smeta, al imam jos 8 ampula, brzo cu aBd ispiti

Neposredna veza do poruke: 2600
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  102 103 [104] 105 106   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *