|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe 0 - 1 godine (chat)
28.12.2011 7:01:12   
Silver
Jutro zene,

posto mi je ovdje najveca koncentracija novopecenih mama, postavicu pitanje koje me muci iako enma direktne veze sa bebom...

Dobila sam vaginalete na bazi joda, taaamnonarandzaste, kaze dr. da jos malo ocistimo porodjajni kanal!
I sinoc sam prvu stavila i kad sam legla osjetim "curi iz mene nesto", pomislila sam da se vaginaleta istopila i vec izlazi, i kako se okrecem sa boka na bok, svaki put osjetim da jos iscuri, stavila sam ulozak, ali kad sam legla na ledja, "ono" mi prodje na ves, i u wc-u sam vidjela da je na vesu kao providna tecnost, na ulosku naznake narandzaste od vaginalete samo...u pola noci kad sam ustajala, na ulosku je bilo kao krvi, eh sad moj problem neznam jeli to od vaginalete ili mi je "mAalo" pukao vodenjak, jer mi je termin za 10 dana...
Osluskivala sam, cekala da zaboli ali nista! BAs nista! I evo i sad povremeno osjetim "kao da nesto izadje" ...znate onaj osjecaj kad dobijete user posted image pa kad se osjeti kako izlazi povremeno...e tako je meni! PA ne znam sta to sve znaci! user posted image user posted image user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2551
28.12.2011 8:46:00   
pahuljica_25
Jutroooo!

Evo mene poslije teške noćiuser posted image Jučer D po danu nije skoro nikako spavao a sinoć su ga izgleda po prvi put do sada spopali grčići. Tako da je sinoć zaspao tek oko 00h ja kao zombiuser posted image

Silver meni je porod počeo djelimičnim puknućem vodenjaka,od ujutro mi je pomalo "curkalo",često mjenjaj gaćice i prati,nemoj uložak stavljati jer on upije tečnost  i onda neznaš da li curi. Ako ti par puta gaćice budu vlažne moglo bi biti da je vodenjakuser posted image Sretnooooouser posted image user posted image

E sad ženice koje ste imale problem s mastitisom i sličnim stvarima,imam pitanje. Od preksinoć mi je mlijeko naglo nadošlo a D duže spavao i nije dojio,tako da mi se u desnoj dojci formirala kao mala pločica.Masirala sam i kasnije je D dojio i kao da se malo smanjilo sad mi jetaj dio i dalje bolan i napet šta da radim?user posted image Izdojiti nisam još pokušala jer mi je muka od onih pumpica a izgleda da ću i to morati.

03.11.2011.maleni princ obogatio naš život.....

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 2552
28.12.2011 8:48:18   
Bebica11
Silver tako je i meni bilo kad sam u 8.mom mj koristila vaginalete, stalno je neka voda curila, a ja sam se bojala da nije vodenjak jer sam imala dijagnozu prijeteceg prijevremenog poroda pa sam stalno bila na oprezu medjutim nije, cak sam i ja znala prokrvariti od vaginaleta, nazovi dr mozda ti te ne prijaju ili imas upalu, ja mislim da nije vodenjak, kod mene je otislo dosta pl vode imala sam samo jedan dzep na porodu i kad su probili vodenjak ZALILO ME, i curilo jos 2 sata poslije toga, tako da te vode ima vise nego sto mi mislimo

a da budes mirna(vjerovatno si sinoc stavila vaginaletu) sacekaj do izapodne pa napravi one testove dal ti curi voda, npr da se operes posusis i stavis pamucnu krpu ili sl i hodas 30min i vidis ima li mokro ili sto je animagical meni govorila da lezis 5min mirno bez gacica na ledjima i naglo ustanes pa ces vidjeti al to tek poslije dok ti se taj sekret iscijedi,eto

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 2553
28.12.2011 8:51:49   
Silver
Super, cure hvala na savjetima! user posted image

I ja mislim da je od vaginalete, brisevi su mi uredni, ne bi trebalo da je upala a ovo je dala, kao da ocistim dodatno vaginu, jer je vaginaleta od sredstva koje se inace koristi kod tusiranja i ispiranja vagine! OD jutros je ves suh, pa cu pratiti svakako danas! Nije mi bilo svejedno user posted image malo me prpa bila uhvatila, ali sam sve spremila jutros, ako zaboli, ja sam spremna user posted image

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2554
28.12.2011 8:58:12   
Bebica11
Jutro i od nas

sinoc nam je bilo veselo bebica se cesce budila da doji, a jutros se probudila u 6 i tek sad zaspala

primjetila sam da su joj jutros u 6 bila "suha" usta, i nosic zapusen i htjela sam joj ocistiti nosic al se razvristala pa sam joj dala da doji i kao da je prodisala, i onda joj malo i ocistim i ok je bilo, izgleda da je kod mene u stanu pravo suh vazduh mada pokazuje onaj mjerac vlage da je na granici vlaznost pa me zbunjuje skroz,user posted image

a i dojenje mi malo "stopa" sad ne znam jel do toga sto je ona ucestila dojenje pa ne stigne nadoci mlijeka tacno vidim da joj "fali" al se izmori pa odustane, vjerovatno i zato cesce trazi

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 2555
28.12.2011 9:23:54   
palachinken
pahuljice, idi ovako: prije podoja tople obloge, dok god imaš tu pločicu prvo ga stavljaj na tu dojku i doj doji nek mu je brada okrenuta prema pločici, a i ti masiraj i "tjeraj" iz tog mjesta mlijeko prema bradavici. Nakon podoja list svježeg kupusa malo izmeljaj medju rukama ili oklagijom i stavi na to mjesto (samo nemoj preko bradavice) ili hladne obloge. Nema potrebe za izdajalicama jer imas bebu, vrhunsku izdajalicu. Prati svoju temperaturu.

bebice, tvoja mrvica vjerivatno sama sebi povećava kolicinu mlijeka i zato čeće doji. Ti se samo opusti i nudi joj dojku cim zatrazi. To je prolazan period, kolicina mlijeka se kroz dan-dva poveca.

silver, ja ti ni ne znam reci, ja sluznog čepa ne vidjeh a vodenjak mi probili na stolu. Kako god, sretno i da nam se sto prije pridruzis!

Evo i nas, recimo naspavani. Sinoc je dobio prvi paketic, ismijala sam se, pun Frutek proizvoda user posted image , nista da moze mama prisvojit'' user posted image

< Poruku je uredio palachinken -- 28.12.2011 9:27:42 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 2556
28.12.2011 9:47:55   
palachinken
IZVORNA PORUKA: mimikimi

IZVORNA PORUKA: palachinken

IZVORNA PORUKA: Selminja

IZVORNA PORUKA: Sensia
Al zato juce je htjela da siki svakih 1,5 sat user posted image  u 7 sati ja vise nisam imala kap mlijeka + sto je juce imala 6 stolica.......

jel zaista dojis svaka dva sata? Jel vi sve tako? user posted image Sta radi izmedju dva dojenja?
Moja E doji u prosjeku svakih 20-30 min (osim navecer kad spava fino) jer po dani ne spava duze od 15 min, ja joj dajem da doji kad god hoce, ona bi ustvari stalno bila na siki, ako nista igrala bi se s njom, malo zakunja, spustim je ona se probudi i sve tako.

A ti nju doji lezeci, pa kad zakunja, samo se na trepavicama izvuci, nek ona ostane spavati. user posted image Ja u zadnji kraj se bas po milimetar izvlacim. Skroz mi se čildrenče promijenilo user posted image

ajoj kad se sjetim ovog perioda uhhhhhhhuser posted image
mi nismo disali kad ona zaspe
ali eto promijenilo se sve nakon 4 mjeseca nabolje i to kad sam joj uvela dohranuuser posted image

cestitamo ladyblue masanla eto sad veseljauser posted image

jao o stomacima ne smijem  ni da komentarisem zadrzacuuser posted image

mi dosli iz hodanja,mama namirila dijete i sad caprkam po netu umjesto po tatiuser posted image user posted image user posted image

Mi smo sad u fazi kad ga, bukvalno, šapat probudi ili nedajBoze, parket ako škripne. On kad zaspi, ja sjednem na jedno mjesto i ne dišem.
A do mjesec unazad si mogao trubače kraj njega dovest'', on spava ko topić.

< Poruku je uredio palachinken -- 28.12.2011 9:48:31 >

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu mimikimi)
Neposredna veza do poruke: 2557
28.12.2011 9:52:16   
Cickolini
Juuuutro, sta je ovo nema nikog s kafom haha Mi se ustali oko pola 9 i evo pojeli jaje i vidim je vec zijeva pa ce vjerovatno pola sata odspavati.

Vidim svi ste u novogodisnjem raspolozenju .... Svi o paketicima hehehe

Lady oduzilo se ovo moje dolazenje. Planirali smo aBd 21. krenuti. Tamo cemo slaviti i rodjendan. Ljubi mi N

Jelena nismo dolazili 18.12. jer nam se sve iskomplikovalo pa smo pomjerili kad joj bude rodjendan. Jesi li dobila onaj puder. Poslala sam ti ga postom. Ljuuubi pilice svoje i kad dodjem obavezno kafenisemo.

Mamina djevojcica - 24. januar 2011
Mamin djecak - 07. decembar 2012

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 2558
28.12.2011 10:06:45   
senka27
jutro i od nas...da se i mi lagano pridruzimo na novoj temi...

bebacu je vec 9 daana dojimo,beba vuce sve je pod kontrolom :)

ja sam imala stolicu 4-5 dan dakle u subotu ...ali od tada nistaaa a imam potrebu osjecam dole pritisak na debelo cr.

i bas mi bezveze...jel neko ima savjet sta bi mi pokrenulo stolicuuser posted image i ubrzalo jer bas mi se ide a ne mogu...

i da jel vasim bebicama koza bila suha i crvena kod mog malca je bas isusena zanima me kad ce se malo poboljsati?

i jeste li sta koristile?

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Cickolini)
Neposredna veza do poruke: 2559
28.12.2011 10:10:22   
Selminja

Al zato juce je htjela da siki svakih 1,5 sat user posted image  u 7 sati ja vise nisam imala kap mlijeka + sto je juce imala 6 stolica.......

jel zaista dojis svaka dva sata? Jel vi sve tako? user posted image Sta radi izmedju dva dojenja?
Moja E doji u prosjeku svakih 20-30 min (osim navecer kad spava fino) jer po dani ne spava duze od 15 min, ja joj dajem da doji kad god hoce, ona bi ustvari stalno bila na siki, ako nista igrala bi se s njom, malo zakunja, spustim je ona se probudi i sve tako.

A ti nju doji lezeci, pa kad zakunja, samo se na trepavicama izvuci, nek ona ostane spavati. user posted image Ja u zadnji kraj se bas po milimetar izvlacim. Skroz mi se čildrenče promijenilo user posted image

Jest, da nisam probala sve zive poze dojenja kako bi se izvukla, al jok, cim ja odem ona se probudi nakon 3 minute koliko god utvrdila, ako uopste ikad utvrdi user posted image Navecer kad zajedno legnemo i ja malo zaspim s njom spava super, vratim je u krevetic, probudi se jednom ili dva puta. Ne mogu reci da sam nenapavana, ali po dani šizim, al vec sam se navikla user posted image
Cucu nece ni pod razno, sve sam isprobala, trpala joj, cim je priblizim ustima ona pocne plakat. Dijete je ters nevidjeni user posted image
Ja se samo iskreno nadam da ce se ona promijeniti.
Kupili joj onu dekicu s igrackama, jok nista to nju ne zanima, ali evo od jutros lezi na njoj i gleda u tv, crtane ja nasla, curica ne skida pogled, mirna evo vec 15 min, pa kontam da joj nije rano? A jest lijepo je gledat user posted image

Neposredna veza do poruke: 2560
28.12.2011 10:24:56   
Amam
Dobar jutar i od nas.
E spava prvu turu,meni se nista ne da,nesto user posted image .
Palachinko i moj se  budi lahko pa onda sve na prstima.
Bebice probaj da pored vode stavis i peskir vlazan na radijator,ja tako radim,rekaomi pedijatar.
Silver,pojma i nemam,neznam kako izgleda taj cep,oba puta mi probili vodenjak.
Senka dobro nam dosli,za stolicu pij dosta kompota,probaj palentu,krusku...
A koza kod beba bude tako suha,dok se malo oljuste,uglavnom kod prenesenih beba,ako vidis da zateze mozes namazati bebi uljem,ja sam tako radila.
Selminja,otrcana fraza ali bebe stalno prolaze kroz neke faze,probaj da ostavis majicu kod nje,koju si nosila da osjeti tvoj miris,ma da kod nas to nije upalilo,ali eto probaj.
Igracke ce je tek i pocet zanimat oko 2,5-3 mj.Bar je kod nas tako bilo.

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2561
28.12.2011 10:45:27   
Super Beba
lady user posted image user posted image user posted image za našu hodalicu! Ja isto mislim da je puno lakše kad prohodaju, pogotovo kod življih beba...ja sam lično navikla na hiperaktivnost malca, tako da mi njegovo hodanje uopće ne pada teško niti čudno..radi isto k'o i kad puže, nema gdje ga nema...jedino što slabo gleda kuda hoda, tj. šta vuče pod nogama, pa malo zapinje :)) valja sada učiti kako sići niz stepenice i popet se uz :) kontam to da nani prepustim, ona u kući ima stepenice :)
i ljubni N.! :*

cickolini - kako je D.? Kako vježbe?
senka - dobro nam došla! Rekoše ti ženice šta pomaže, pa udri po šljivama :) Uh, kad se sjetim tog perioda..bole crijeva, boli rez, a meni muka što ne mogu olakšat' si dušu...e taj bih dio tako rado preskočila u ovoj priči zvana trudnoća i porod...
selminja - ja malom i dan danas kad spava dajem svoj šal da ga "mazi" dok se uninava...on leži u krevetiću i milki ga i tako se uspava...valjda moj miris mu godi i konta da je moja kosa :)

joj žene, mene komp opasno zeza...nešto mi nije ok sa hard diskom, pojelo mi nešto pola slobodnog prostora, čak 80 GB user posted image pa sam baš zbunjITa...sad sam ga stavila na defregmentaciju, kompresiju i čišćenje, pa valjda nešto bude...

Bolje živjeti 100 godina kao milioner, nego 7 dana u bijedi.

(odgovor članu Amam)
Neposredna veza do poruke: 2562
28.12.2011 11:04:29   
senka27
hvala vam evo kuham kompot...

a bebac se sav isperutao dusa mala...

hvala vam ...malo mi je laKSE nisam se prije ni mogla javiti ma sve me bolilo prvih 7 dana

vec sam sad user posted image

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2563
28.12.2011 11:09:10   
animagical
jutro....i ja se naspavala...jest da je zaspao tek u jedan al se budio prvi put da jede u 6, pa u 9user posted image divota... sad ccu da vas citam uz kafu

(odgovor članu Super Beba)
Neposredna veza do poruke: 2564
28.12.2011 11:11:47   
palachinken
animagical, po kojoj liniji si ti nabavila te granule za zube? JEsu li vam sta pomogle?

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 2565
28.12.2011 11:19:06   
mersiha 77
jutric zenice samo da vam mahnem
ja se nisam naspavala ne zbog A,vecc zbog mene
ma nesto me zabolilo toliko iznad stomaka ako nije zeludac
u dva sata sam pila caj i jedva se smirila
evo tek sada pijem kafu i citam vas
mene muz castio novim laptopom ljubi ga zena pa dok sam juce sve instalirala ponovo
nista nisam upratila
cestitam sve propustenouser posted image
odoh vas sada citati,uh jeste se raspisaleuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2566
28.12.2011 11:20:50   
bint
jutrići od nasuser posted image
e moj gospodin napokon zaspa,da malo odhanem...OMG od 5 h budan,izluđujemuser posted image
senka dobro nam dosla,dusouser posted image masaAllah jos jedan sin,nadam se da Baki nije ljubomoran puuuunooouser posted image user posted image
zene ti vec rekose sta je dobro za stolicu,sto vise tecnosti koja ti svakko je potrebna...sto rece s.beba preskocicu taj dio najradije jer sam tek 10 dan otisla u wc...user posted image
lady cetsitam ljepotici sigurne korakeuser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2567
28.12.2011 11:24:28   
animagical

animagical, po kojoj liniji si ti nabavila te granule za zube? JEsu li vam sta pomogle?

nabavljali seka i zet od njegove sestre iz njemacke, kad su njihovom svrci rasli zubi, pa sacuvala meni kutijicuuser posted image znam da je njemu bas pomagalo, a vidim i A se smiri kad mu ubacim koju....cula sam od jelene da ih ima i i u susjednoj nam Hr...

Neposredna veza do poruke: 2568
28.12.2011 11:36:06   
pahuljica_25

Selminja evo čitam mm tvoj post i smijemo se jer kao da sam ga ja napisala,ma identično sve kod nas.To su ti haman ove današnje bebice.Moj D ne spava ni 2 sata u toku dana kad se svi pokušaji saberu,jedino spava uvijek kad nam dođu gosti kad je pun stan a eto nema nešto gostiju ovih danauser posted image

Jest, da nisam probala sve zive poze dojenja kako bi se izvukla, al jok, cim ja odem ona se probudi nakon 3 minute koliko god utvrdila, ako uopste ikad utvrdi user posted image Navecer kad zajedno legnemo i ja malo zaspim s njom spava super, vratim je u krevetic, probudi se jednom ili dva puta. Ne mogu reci da sam nenapavana, ali po dani šizim, al vec sam se navikla user posted image
Cucu nece ni pod razno, sve sam isprobala, trpala joj, cim je priblizim ustima ona pocne plakat. Dijete je ters nevidjeni user posted image
Ja se samo iskreno nadam da ce se ona promijeniti.
Kupili joj onu dekicu s igrackama, jok nista to nju ne zanima, ali evo od jutros lezi na njoj i gleda u tv, crtane ja nasla, curica ne skida pogled, mirna evo vec 15 min, pa kontam da joj nije rano? A jest lijepo je gledat user posted image

(odgovor članu Selminja)
Neposredna veza do poruke: 2569
28.12.2011 11:39:05   
mimikimi
dan zene

mi ustale oko pola 11 nije da smo nesto naspavane ova moja do 3 svako malo ustajala pa u vrisku nekakvu ne znam sta joj biuser posted image

i ja imam te granulice osanit i bas nisu lose ali ja dajem po 8 komada odjednom a tako pise i na kutiji svako pola sata moze min po 8
ima i taj osanit gel za desni i snjim nekad namazemo ali meni su daleko za zube najbolje one kapi dentinox odmah joj smiri dok namazem
senka dobro dosla user posted image

svima lijep pozdravuser posted image

*mamin zvrk* 13.03.2011

Neposredna veza do poruke: 2570
28.12.2011 11:40:29   
pahuljica_25
Selminja evo čitam mm tvoj post i smijemo se jer kao da sam ga ja napisala,ma identično sve kod nas.To su ti haman ove današnje bebice.Moj D ne spava ni 2 sata u toku dana kad se svi pokušaji saberu,jedino spava uvijek kad nam dođu gosti kad je pun stan a eto nema nešto gostiju ovih dana
jel zaista dojis svaka dva sata? Jel vi sve tako? Sta radi izmedju dva dojenja?

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 2571
28.12.2011 11:42:27   
pahuljica_25
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

Selminja evo čitam mm tvoj post i smijemo se jer kao da sam ga ja napisala,ma identično sve kod nas.To su ti haman ove današnje bebice.Moj D ne spava ni 2 sata u toku dana kad se svi pokušaji saberu,jedino spava uvijek kad nam dođu gosti kad je pun stan a eto nema nešto gostiju ovih dana

MA ŠTA JA OVO ZAPETLJA SA CITIRANJEMuser posted image user posted image Treba mi sna definitivnouser posted image

Neposredna veza do poruke: 2572
28.12.2011 11:43:33   
animagical
IZVORNA PORUKA: pahuljica_25

al me nasmijasteuser posted image i ja sam dojila i svako pola sata, i za pet minmuta od spustanja bebe u krevetic, i tri sata u komadu i svakako...ali prodje i to...sad trazi za 2,3,nekad i 4 sata...zna spavati po 8 sati u komadu po noci... hocu da kazem, ne hvalim se user posted image nego izdrzite to prodje....i hB da prodjeuser posted image

Neposredna veza do poruke: 2573
28.12.2011 11:51:14   
ziki
Jutro i od nas. Mi se nismo naspavali, budio se x puta al zapamtila sam da je 2 x bio mokar i da mo se presvlacili. A i mama mi je jutros otisl pa su oboica nervozni i tuzni. I da upravo smo pojeli drugu hapu, danas mnogo bolje neg juce kaje posle druge kasike sve isprsko

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

Neposredna veza do poruke: 2574
28.12.2011 11:58:26   
animagical
ooo ziki jesu to krenule prve hapice? vi ispostovali onih 6 mj iskljucivog dojenja, svaka castuser posted image  

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 2575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  101 102 [103] 104 105   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Raspoloženje u trudnoći.
пеперутка16

Da li ste tokom trudnoće imali nagle promene raspoloženja?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *