Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Animagical daj recepAt za skidanje kila,meni zabetoniralo na 4 viska.. Samo ovaj carski ostavi podignut stomak ..Zenice koje ste radjale na carski,bolucka li vas rez (ne mogu dohvatiti upitnih,E mi u rukama spava ) Mene zadnjih dana bas dobro zigne
Meni je rez ok, uopste ga ne osjecam, ne ziga, ne bolucka samo mi je taj dio stomaka onako utrnut. Ja rez mazem po preporuci doktorice kantarionovim uljem. A sto se tice izgleda stomaka nakon carskog - e to je zesca kriza Nemam ideje kako ga skinuti
P.s. saljemo punooooo pusa drugarici E
< Poruku je uredio Anica1 -- 27.12.2011 20:04:00 >
jel zaista dojis svaka dva sata? Jel vi sve tako? Sta radi izmedju dva dojenja? Moja E doji u prosjeku svakih 20-30 min (osim navecer kad spava fino) jer po dani ne spava duze od 15 min, ja joj dajem da doji kad god hoce, ona bi ustvari stalno bila na siki, ako nista igrala bi se s njom, malo zakunja, spustim je ona se probudi i sve tako.
Mene je pedijatrica bas upozorila na taj tempo dojenja, da je ne dojim svakih sat vec svakih 2-3 sata, a navece da je pustim da spava i da je dojim kad se sama probudi. Tako da moja curica nekada navece u komadu odspava po 5 sati.
Animagical daj recepAt za skidanje kila,meni zabetoniralo na 4 viska.. Samo ovaj carski ostavi podignut stomak ..Zenice koje ste radjale na carski,bolucka li vas rez (ne mogu dohvatiti upitnih,E mi u rukama spava ) Mene zadnjih dana bas dobro zigne
I meni je taj dio gdje je radjen cr utrnut i kada rukom diram preko kao da me zari, inace me ne boli ali u zadnje vrijeme me zna da zigne, a to kakva se stomacina nalazi iznad malo je reci ja to zigucanje pripisujem promjenama vremena, a valjda ce da prodje jer sad vise ne osjecam ranu od prirodnog poroda a bila je ogromna
Ja sa CR nikad nisam imala problema. Dio stomaka oko reza mi je bio utrnut do 7 mjeseca. Rez nikad nisam mazala nicim po peporuci doktorice. Skinuli su mi tufer sutradan i od tad sam se kupala i tusirala normalno kao i da ga nema, u principu se i ne vidi vise. Stomak velik ne vezem s CR nego sa trudnocom. Mja prijateljica je rodila prirodno i stomak joj je isti kao i moj. S tim sto ja naravno imam rez, a ona ne
IZVORNA PORUKA: Sensia Al zato juce je htjela da siki svakih 1,5 sat u 7 sati ja vise nisam imala kap mlijeka + sto je juce imala 6 stolica.......
jel zaista dojis svaka dva sata? Jel vi sve tako? Sta radi izmedju dva dojenja? Moja E doji u prosjeku svakih 20-30 min (osim navecer kad spava fino) jer po dani ne spava duze od 15 min, ja joj dajem da doji kad god hoce, ona bi ustvari stalno bila na siki, ako nista igrala bi se s njom, malo zakunja, spustim je ona se probudi i sve tako.
hehehe utjesi ti mene i kod mene je zeko spavalica od 20-30 minuta kad sastavi 2sata ja se zabrinem a dojim svaka 2 sata a tebi se divim
kod mene je situacija bila da sam poslije poroda imala manje kila nego prije trudnoce, stomak se zaljepio za ledja, niko nije mogao da vjeruje da sam se porodila
dosla kuci nisam imala snage nizasta od iscrpeljenosti, mlijeka ni na mapi i pocnem fino jesti maminu kuhinju , sad imam 2-3 kg viska al zato dojim hB
za mlijeko bi pojela bilo sta i bilo kad, evo upravo sam pojela sendvic i zalila sa pola litra jogurta ima vremena za kile skidati, al jednom imamo priliku da dojimo svoje dijete....
IZVORNA PORUKA: Sensia Al zato juce je htjela da siki svakih 1,5 sat u 7 sati ja vise nisam imala kap mlijeka + sto je juce imala 6 stolica.......
A ti nju doji lezeci, pa kad zakunja, samo se na trepavicama izvuci, nek ona ostane spavati. Ja u zadnji kraj se bas po milimetar izvlacim. Skroz mi se čildrenče promijenilo
A ti nju doji lezeci, pa kad zakunja, samo se na trepavicama izvuci, nek ona ostane spavati. Ja u zadnji kraj se bas po milimetar izvlacim. Skroz mi se čildrenče promijenilo
tako sam i ja dok nije dosla cuca spasiteljica :-)
ajoj kad se sjetim ovog perioda uhhhhhhh mi nismo disali kad ona zaspe ali eto promijenilo se sve nakon 4 mjeseca nabolje i to kad sam joj uvela dohranu
cestitamo ladyblue masanla eto sad veselja
jao o stomacima ne smijem ni da komentarisem zadrzacu
mi dosli iz hodanja,mama namirila dijete i sad caprkam po netu umjesto po tati
da pozdravimo staru raju i da javimo da je Nađa danas prohodala. jao kako mi je i slatka i smiješna.
Čestitamo maloj veselici! Ovdje svaki dan neko prijavi prve korake, još malo pa i na nas red hahah
za mene je hodanje kada dijete baš hoda bez pomoći. ona je davno počela da hoda po 5-6 koraka i onda na guzu i nastavi puzati ali za mene je dijete prohodalo kada više neće da puže i samo hoda. e napokon je danas krenula. doduše, nije baš poranila. 31. će joj 14 mjeseci.
Vece zenice Lady cestitamo korake, bravo za malenuKod nas haos danas, mali ne spava jutros je spavao sat i malo jace onda od 14:15 do 14:45 i oko 18:30 10 min, maloprije sam ga tek uspavala a vec se budio. Zubi ga zezaju, sve nateklo jedva cekam d aniknu. A stomak a bogami i noge sacuvaj Boze, do niceg mi vise nije jedan ritam ja, drugi grudi, treci stomak
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Lady cestitamo sigurne korake! Sjecam se da je i moja A krenula s 14 mjeseci i ssuper hodala,nije padala,znala se cuvati. Ostale mamite i bebaci kako ste? ZIKI Joj mi isto muku mucimo sa spavanjem,tako mu je tesko zaspati,uff on se tako isplace da je to tuzno
drage moje zenice koliko ste vi vrijedne na ovom forumune mogu sve stic ni procitat...A zaspala pa ja malo tipkam,jadnica se izmorila,samo seta,seta... i njoj su obrazi crveni i imaju male sitne bubuljice,bjelkaste...nista jos ije pomoglo
i ne sjecam se ko mi je rekao za odbijenicu,da ih je puno sakupio...uh...meni je prva,ono pa sam malo razocarana,a na biro sam tek dans otisla prvi put da se javim,pa sam ko dijete svima probijala glavu s tim ko da je to neki spektakl
Ziki kod nas je inace takav ritam spavanja, kad najbolje spava spava u vrh glave kad se sve sabere tokom dana dva-dva i po sata iz vise puta. Zaspao je u pola devet i vec se tri puta budio. Nocas je mm dezurao oko njega, a veceras moj red. A da ne pricam da se svako jutro nadigne oko pet, pola sest i toliko o spavanju do nekih osam, u osam dremne pola sata-sat, ali tad mi se vec ana budi tako da nema sanse da i ja dremnem u tom periodu.
Lady rekoh ti ja cetiri dana do 14 mjeseci. Ako bude kao moja A sad ces se bas razrahatiti, meni od kako je prohodala milina.
Animagical jesi li probala osanit?
Cickolino ja mislila ti dosla 18. kako mi rece, pa se pitam sto lady ne organizuje kaficu
Carski rez i rana...bolje da ne komentarisem jer moja je nedavno prestala da curi tako da nisam nikakav bajan primjer, a ni ona dole na gospodji od prvog poroda mi nije bas bajna i ona i dan danas zna boluckati, zatezati.
Jelo i animagikal kakve vi to pominjete bocice je l nesto za zubce(smajli s izrazom lica starog junkija)On je bio dosta dobar sa spavanjem, mislim nikad onoliko ko po knjizi bajki da bebe spavaju 6 sati dnevno u 3 x 2 sata, al eto tri put po sat vremena i sve OK al sad se poremetio hao, i to bas kad je poceo da sam zaspe.
Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......
Smrc, tog znaci nema kod nas a rodbina vec dosla i Njemacke. Odoh u krpe, mali se vec budio 2 put, jednom ga mm smirio drugi put ja morala da nadojim. Laka nam i mirna noc