RE: Kupujmo domaće (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Savjeti (za) domaćice

Poruka

Ben 10 -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:03:08)

Bajrin komercijalista je jednom prilikom rekao ,da neka zena sto je radila za argetu i otisla u penziju sada radi za Bajru i zato je recept slican Argeti.

Dida79 -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:05:56)

IZVORNA PORUKA: Ben 10

Bajrin komercijalista je jednom prilikom rekao ,da neka zena sto je radila za argetu i otisla u penziju sada radi za Bajru i zato je recept slican Argeti.

Mora da je do mene i moje djece jer sam par puta kupila njihovu pastetu i svaki put me je mali(4) provalio da nije argeta

Ben 10 -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:10:23)

Ja im i ne krijem da nije argeta ,moji je vole i znaju da je pileti ,cak vole i onu ovako pastetu plavu ,nisu ljubitelji uopste argete.

Medić* -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:14:53)

Mi smo kupovali samo argetu. Sada smo argetu zamijenili Bajrinom pastetom ( ona zlatna )

I da pored domacih proivoda napomenem ovo

http://namirnice.ba/namirnice/bosanski-lokum-sa-orahom-pravi-je-uzitak-za-nepce-toplo-preporucujemo-recenzije/ nista mi sladje nema kada secer opadne [sm=smiley36.gif]

i onaj sa kokosom, mnjam, mnjam.....

Ben 10 -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:18:47)

Ja upravo jedem ovaj lokum i stvarno ga nemam obicaja kupiti ,dobio malac u vrticu paketic povodom hidzretske nove godine i taj lokum u paketicu ,oni ga nece ,ko djeca,ali nadjoh ljusku od oraha i to povecu umalo zub ne slomi.

Medić* -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:20:20)

IZVORNA PORUKA: Ben 10

Ja upravo jedem ovaj lokum i stvarno ga nemam obicaja kupiti ,dobio malac u vrticu paketic povodom hidzretske nove godine i taj lokum u paketicu ,oni ga nece ,ko djeca,ali nadjoh ljusku od oraha i to povecu umalo zub ne slomi.

Moram onda biti pazljiva, ja nisam do sada nailazila na ljuskice.

Po jedna ona kutijica vazda ima u spajzu [sm=smiley36.gif]

vjestica -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:22:24)

nažalost slabo ima bh proizvoda koje mogu pohvaliti i koje kupujem [sm=smiley13.gif]
violeta vskoro sve kupujem osim toalet papira i pelena
megle ni pod razno, ni uz najbolju volju i trud, ali ja ono stavrno ne mogu, kao ni ovako proizvode
moje pozvale ide almi ras [sm=smiley20.gif]
pošto ste nahvalile bajru, sad ću i to da probam
mada sam ovdje pohvala dosta ptročitala za lily omekšivač, i kad sam ga probala , razočarala se [sm=smiley21.gif]
meni je veš strašno smrdio od njega na budž [sm=smiley11.gif]
to ej staršno bilo koliko sam puta veš prala i kontaka od čega mi smrdi toliko
jel naša firma barpeh?
oni imaju super eurokrem

Ben 10 -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:23:23)

Pazi,ja mislila dobar komad oraha pa lijepo zagrizo ,kada gricnu ona ljuska.

Medić* -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:25:16)

Koje mlijeko preporucujete? Mi koristimo samo megle 3,2.

Vjestice vidim da su iz Citluka Barpeh. Meni se onaj eurokrem Barpy to je valjda njihov nesto ne svidja ( samo Takovo eurokrem uzimam)

malena sharena -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:32:43)

Ja uzimam mlijeko tuzlanske mljekare, zelenoplava neka ambalaza, ima ga u Mer, masno je i kad pravim sutliju ispadne mi isto kao da je s domacim pravljena. Ja po sutliji gledam kakvo je mlijeko, ovo milkosovo i megle nista ne valja, kao da sam sa vodom pravila.
[sm=smiley1.gif]

Ben 10 -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:32:52)

Meni nije tuzlansko lose ,a ni farma od milkosa.
Ja kupujem vecinom nas proizvode i to bas gledam.Sto je to bolji Dukat ili Zbregovo mlijeko od Megle ili Farme.Ono mi alpsko i zgregovo nekakvo plavkasto kada ga otvorim ,providno,vec ga godinama ne kupujem.
Kisela pavlaka od megle ,nijedna druga nije toliko dobra,sve se pretvore u vodu cim ih otvoris.Kajmak megle isto ima pocasno mjesto u mom frizideru,Travnicki kravlji sir ,Farmina feta sir,megle svjezi sir...
Samo DOMACE!!!

Medić* -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 10:38:01)

IZVORNA PORUKA: malena sharena

Ja uzimam mlijeko tuzlanske mljekare, zelenoplava neka ambalaza, ima ga u Mer, masno je i kad pravim sutliju ispadne mi isto kao da je s domacim pravljena. Ja po sutliji gledam kakvo je mlijeko, ovo milkosovo i megle nista ne valja, kao da sam sa vodom pravila.
[sm=smiley1.gif]

Meni se cini da je megle mlijeko dobro [sm=zmeden.gif] doduse drugo osim Moje kravice nismo probali ( to kada smo van BiH ) Moram probati ovo Tuzlanske mljekare.

malena sharena -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 11:35:02)

Ne znam, meni nesto ne odgovara, previse mi bijelo, nema mi ukus mlijeka. Za kajmak se slazem sa Ben10, dobar je, u nedostatku domaceg, skroz fin ukus ima.

zvončica -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 12:24:18)

Zaboravila sam pohvaliti Jami jufke, najbolje [sm=bravo.gif]

irisss -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 12:44:47)

Djeci, ako već kupujete paštete, kupujte Argete junior, navodno samo u njima nema nekog kancerogenog sastojka(zaboravila kako se zove[sm=zmeden.gif])koji u dr. paštetama ima. To je info. koju sam čula od Prof. s veterinarskog fakulteta[sm=smiley13.gif]

vjestica -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 12:49:38)

IZVORNA PORUKA: zvončica

i ja se sad sjetih jami lisnatog [sm=bravo.gif]
najbolje [sm=bravo.gif]
samo zamjerka što ga rijetko gdje mogu naći

bebacha -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 13:33:54)

mlijeko Zott[sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]

Ben 10 -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 17:36:18)

Ja isto mogu da pohvalim pilece pljeskavice od Vimesa ,ali rijetko ih mogu naci ,kako su ukusne.

merima_s -> RE: Kupujmo domaće (18.11.2012 22:47:08)

Vala ja sve mliječne proizvode kupujem domaće, mlijeko Farma,Milkos ili Meggle,kajmak Smajic 26%, do sada najbolji,jogurt ppm ili bilo koji drugi ali baš domaći, vrhnje i maslac Meggle ili u PIK marketu maslac Pucan. Nikad ne bih kupila dukat mlijeko ili zbregov, nekako mi uopšte nije opcija. I ja baš zadovoljna. Možda zavisi sa koliko masnoce kupujete mlijeko. Ono sa manje masnoce je svako kao voda bezbeli....
A Bajra mesnice su odnedavno kod mene u komšiluku i samo kod njih kupujem, baš sam i njima zadovoljna.

amra_sa -> RE: Kupujmo domaće (19.11.2012 16:39:38)

Meni je Milkos užasan. Par puta kupila pokvareno mlijeko, u kesi i 1x pokvarenu pavlaku. Smajić, mliječni proizvodi su jeftini a ukusni.Njih svakako preporučujem.

ninuska -> RE: Kupujmo domaće (19.11.2012 17:19:36)

IZVORNA PORUKA: zvončica

Ja sam uzimala par puta i nekako su mi debele [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Sprind-ove su mi najbolje.
Zar Jami ima lisnato? Nisam nikad vidjela, a voljela bih probati. Do sada sam uzimala Sprind.

ninuska -> RE: Kupujmo domaće (19.11.2012 17:20:49)

IZVORNA PORUKA: medic slatki

Koje mlijeko preporucujete? Mi koristimo samo megle 3,2.

Vjestice vidim da su iz Citluka Barpeh. Meni se onaj eurokrem Barpy to je valjda njihov nesto ne svidja ( samo Takovo eurokrem uzimam)

Meni je Farma super 2,8 %

Vinetu -> RE: Kupujmo domaće (19.11.2012 17:32:14)

Da još ponovim pitanje:
IZVORNA PORUKA: Vinetu
Recite mi gdje kupujete domaće deterdžente za veš? Meni ih je jako teško naći (obično kupujemo u Robotu, Merkatoru ili u DP-u. Jednom sam našla Idu u Robotu i odmah uzela dvije kese, ali ga već odavno tamo ne mogu naći)

ninuska -> RE: Kupujmo domaće (19.11.2012 17:35:41)

Da još ponovim pitanje:
Recite mi gdje kupujete domaće deterdžente za veš? Meni ih je jako teško naći (obično kupujemo u Robotu, Merkatoru ili u DP-u. Jednom sam našla Idu u Robotu i odmah uzela dvije kese, ali ga već odavno tamo ne mogu naći)

Pogledaj u Interex-u ako ti je blizu

Vinetu -> RE: Kupujmo domaće (19.11.2012 17:36:40)

IZVORNA PORUKA: ninuska
Da još ponovim pitanje:

Pogledaj u Interex-u ako ti je blizu

Hvala!

Stranica: <<   < Prethodna stranica  13 14 [15] 16 17   Sljedeća stranica >   >>