RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

dandi84 -> RE: Da li sam trudna ? (4.5.2014 23:26:24)

IZVORNA PORUKA: MiciS

Drage moje prvo da vas pozdravim :) Imam jednu dilemmmuuu :/ Naime, menstruaciju sam ima 1.04.14., a ciklus mi traje 28 dana i uvijek na vrijeme. Trebala sam da dobijem 29.04. medjutim nista, vec 5 ili 6 dan a ni nagovjestaja [sm=hudicek1.gif]. Uvijek kad treba da dobijem imam neke simptome, to su obicno natecene i bolne grudi koje me pocnu boljeti 3-4 dana prije menge. Sad mene zanima je li to znak trudnoce i da li ja treba da radim test ili da jos malo sacekam? A jako sam nestrpljiva da ugledam [sm=rozacrtici.gif] pozdravciccc

Opusteno mozes test uraditi sa prvim jutarnjim urinom I sigurno ce ti pokazati jel [sm=nosecka.gif] ili ne. Sve najbolje.[sm=smiley1.gif]

mery22 -> RE: Da li sam trudna ? (10.5.2014 19:57:03)

Zdravo, nova sam ovdje i ne snalazim se bas nesto [sm=smiley1.gif] ali na srecu nadjoh ovaj post koji ima veze bas sa mojom situacijom.. Naime, zadnju menstruaciju sam imala 8.4.2014 a odnose sam imala 20.4 i 21.4 ..ali i nakon toga (prosle sedmice).Znaci kasni mi. Ja kako sam izracunala ova dva prethodna datuma su bila plodni dani, ako ne grijesim [sm=zmeden.gif] Cuvali se nismo, da naglasim odmah. Medjutim evo vec par mjeseci, kasni po par dana, ja odmah kupim test, negativan [sm=smiley19.gif] ehh prosli mjesec mi je kasnilo oko 12 dana, tada sam trebala dobiti 28.3 jer je zadnja menstruacija prije toga bila 28.2, i svaki put sam imala neke simptome za nadolazecu menstruaciju, bolovi u stomaku, natecene grudi, itd..a sada nista..eh, sta da ja radim, koliko da cekam? [sm=zmeden.gif] Lijep pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru.

doktoricad -> RE: Da li sam trudna ? (12.5.2014 13:18:20)

e cure, treba mi savjet. muz i ja smo se odlucili da imamo bebu, i ovaj mjesec je bio prvi put bez zastite. od ovulacije mi je proslo oko 7-10 dana. recite mi, da li je moguce osjetititi simptome tako rano ili sam ja to sebi umislila od strasne treme? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
naime, boli me stomak i donji dio ledja vec 4 dana, stalno idem u wc, napuhan mi je stomak, i crkoh od gladi:) grudi me bole, ali nista previse, kao pred menzes.i da, vec 3 dana nakon odnosa mi je nekoliko dana zaredom bila blago povisena temperatura.
prerano je za test, ali ludim od neizvijesnosti! [sm=zmeden.gif]

dandi84 -> RE: Da li sam trudna ? (12.5.2014 13:38:45)

IZVORNA PORUKA: doktoricad

e cure, treba mi savjet. muz i ja smo se odlucili da imamo bebu, i ovaj mjesec je bio prvi put bez zastite. od ovulacije mi je proslo oko 7-10 dana. recite mi, da li je moguce osjetititi simptome tako rano ili sam ja to sebi umislila od strasne treme? [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
naime, boli me stomak i donji dio ledja vec 4 dana, stalno idem u wc, napuhan mi je stomak, i crkoh od gladi:) grudi me bole, ali nista previse, kao pred menzes.i da, vec 3 dana nakon odnosa mi je nekoliko dana zaredom bila blago povisena temperatura.
prerano je za test, ali ludim od neizvijesnosti! [sm=zmeden.gif]

Sasvim rano za bilo kakve simptome. Makar je meni bilo. Mucnine krenule kasnije. Grudi me boljele al to je znak i PMS. Jedino mi je temperatura bila 37 bazalna na dan testa. A apetit se ni do sad nije povecao[sm=smiley13.gif]. Prosto samo temperatura ukazivala na [sm=nosecka.gif]. Dnevna znala izaci na 37,3.
Znam da je neizvjesnist velika al sacekaj jos koji dan pa testic uradi. Srecnoooooo[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

doktoricad -> RE: Da li sam trudna ? (13.5.2014 10:19:17)

znaci, psiha cini svoje[sm=jezicek.gif]
sama sam sebi smijesna, ali bas je tesko ovo cekanje...radim test onda za 7 dana, pa cemo vidjeti je li se sta uhvatilo[sm=smiley1.gif]

dandi84 -> RE: Da li sam trudna ? (13.5.2014 23:46:47)

IZVORNA PORUKA: doktoricad

znaci, psiha cini svoje[sm=jezicek.gif]
sama sam sebi smijesna, ali bas je tesko ovo cekanje...radim test onda za 7 dana, pa cemo vidjeti je li se sta uhvatilo[sm=smiley1.gif]

Nadam se da neces dugo cekati. Za 7 dana javi nam srecnu vijest. Navijam za [sm=rozacrtici.gif]. Da upali iz prve.[sm=smiley1.gif]

doktoricad -> RE: Da li sam trudna ? (14.5.2014 14:51:14)

hvala puno na podrsci!![sm=smiley1.gif] i mi se nadamo[sm=duda.gif]

Ilm@ -> RE: dali sam trudna ? (14.5.2014 22:15:10)

Lijep pozdrav drage moje...htjela bih s vama da podijelim nesto i volila bih da mi pomognete ako ste imale slicno iskustvo...mislim da sam trudna,ustvari imam par simptoma trudnoce ali naravno cekam da vidim da li cu dobiti..a to bi se trebalo desit u ovih par dana..al ono sto me muci je ustvari sto mi se bas na dan kad sam trebala dobit miris sekreta znatno povecao.eh sad ne znam da li je to kao neki znak trudnoce ili je jednostavno problem i trebam se obratit doktoru.ne znam hocete li me bas razumjeti ali cijenim svaki savjet i misljenje......ljubim vas

azra I ADI -> RE: dali sam trudna ? (14.5.2014 22:29:02)

Kupi kućni test za trudnoću i riješi dileme!

mina23 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 7:54:58)

Evo i mene opet :)
Pozdrav za sve vas divne zenice, danas treba da mi dodje [sm=hudicek1.gif] ali jos je nema [sm=bravo.gif]
pa se nadam da nece ni doci narednih 9 mjeseci, ah da i jutarnja temp. Mi je 37.0 :)
Sad idem po test ili mi je rano danas da ga radim?

Zara79 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 10:47:34)

Pozdrav zene,

napravila sam glupost, pa mi treba neki komentar, savjet, ne znam ni sama... Suprug i ja smo razgovarali o drugoj trudnoci jer imam 35 godina (imamo jedno dijete) i slozili se da sacekamo jos malo ne bi li se situacija kod mene na poslu malo popravila. No, posljednji plodni dan po menstrualnom kalendaru nismo prekinuli na vrijeme i dogodilo se izlijevanje sjemena unutra. Ja sam naredni dan googlala i nadjem da kontracepcijske pilule unutar 12 sati uzimanjem 5+5 komada imaju isti ucinak kao i pilula za dan poslije. I ja tako uradim s Yaz tabletama. Trebala sam dobiti [sm=hudicek1.gif] 9.05., a evo kasni već nekoliko dana. Nemam nikakvih specijalnih simptoma, osim sto me donji dio stomaka boli tako da imam osjecaj da cu dobiti svaki trenutak. Doktoru ne mogu otici jer firma vec mjesecima ne placa doprinose, pa je to i bio jedan od razloga sto smo htjeli sacekati jos malo.
Ipak, ako i jesam trudna, zan li neka od vas moze li ono moje glupo uzimanje tableta ostetiti plod?

Izvinjavam se na dugom postu, ali nekako mi je lakse podijeliti s nepoznatim osobama svoju glupost nego s poznatim [sm=smiley36.gif]

dandi84 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 11:49:52)

IZVORNA PORUKA: mina23

Evo i mene opet :)
Pozdrav za sve vas divne zenice, danas treba da mi dodje [sm=hudicek1.gif] ali jos je nema [sm=bravo.gif]
pa se nadam da nece ni doci narednih 9 mjeseci, ah da i jutarnja temp. Mi je 37.0 :)
Sad idem po test ili mi je rano danas da ga radim?

Mozes test uraditi vec danas. [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za plusic. Temperatua je kao moja na dan testa kad je pokazao [sm=modricrtici.gif] sto I tebi zelim[sm=smiley1.gif]

mina23 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 12:47:11)

Idem onda da ga uradim hihi pa vam javim mada bi cekala da ga uradim ujutro jer se bojim da mi sad nece pokazati tacno :)
joj uzbudjena sam :* dandi84 hvala sto si tu ♥

9months -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 13:50:15)

Sretnoooo [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Zvuči obećavajuće [sm=smiley1.gif]

dandi84 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 14:30:32)

Idem onda da ga uradim hihi pa vam javim mada bi cekala da ga uradim ujutro jer se bojim da mi sad nece pokazati tacno :)
joj uzbudjena sam :* dandi84 hvala sto si tu ♥

Ja I dalje cekam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mina23 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 16:31:52)

Evo kupila sam test, da ga sad uradim ili da cekam jutarnju mokracu?
Sta vi mislite?

mina23 -> RE: Da li sam trudna ? (15.5.2014 16:42:58)

Negativan test :(
Mozda je ipak rano ili mi vjestica jos dodje :(

dandi84 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 18:21:49)

[sm=smiley13.gif] ajd ne sikiraj se. Ako dodje naredni mjesec ides u nove pobjede. Nemoj da odustajes I da se sikiras.

mina23 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 18:34:46)

Mozda nije dobar test? Jer evo kasni mi vec dan a inace mi je tacna u sat :)
Kupila sam neki jeftini test za 2 eura [sm=smiley13.gif] nadam se da je pogrijesio, a sutra imam termin kod gin.
pa cemo vidjeti sta je reci :)

marinčii -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 19:01:45)

ako nisi radila s prvim jutarnjim urinom moguće da još nije mogao pokazati,sačekaj dva dana pa ako ne dođe opet radi test,ja sam nešto uvjerena da ćeš ugledati [sm=rozacrtici.gif].
A ako i ne ugledaš ovaj mjesec bit će idući ,nemoj se sekirati,evo i ja sam prvu trudnoću ostvarila drugi mjesec pokušavanja a za drugu se borila godinu i 8 mjeseci a svi nalazi bili uredu,

mina23 -> RE: dali sam trudna ? (15.5.2014 23:46:52)

Cekat cu do prekosutra pa opet testirati :) ako do tad ne dodje [sm=hudicek1.gif] nepozeljna ;)
[sm=zz_spin.gif][sm=zz_spin.gif]

vila_7 -> RE: dali sam trudna ? (16.5.2014 9:22:21)

IZVORNA PORUKA: Zara79

Pozdrav zene,

napravila sam glupost, pa mi treba neki komentar, savjet, ne znam ni sama... Suprug i ja smo razgovarali o drugoj trudnoci jer imam 35 godina (imamo jedno dijete) i slozili se da sacekamo jos malo ne bi li se situacija kod mene na poslu malo popravila. No, posljednji plodni dan po menstrualnom kalendaru nismo prekinuli na vrijeme i dogodilo se izlijevanje sjemena unutra. Ja sam naredni dan googlala i nadjem da kontracepcijske pilule unutar 12 sati uzimanjem 5+5 komada imaju isti ucinak kao i pilula za dan poslije. I ja tako uradim s Yaz tabletama. Trebala sam dobiti [sm=hudicek1.gif] 9.05., a evo kasni već nekoliko dana. Nemam nikakvih specijalnih simptoma, osim sto me donji dio stomaka boli tako da imam osjecaj da cu dobiti svaki trenutak. Doktoru ne mogu otici jer firma vec mjesecima ne placa doprinose, pa je to i bio jedan od razloga sto smo htjeli sacekati jos malo.
Ipak, ako i jesam trudna, zan li neka od vas moze li ono moje glupo uzimanje tableta ostetiti plod?

Izvinjavam se na dugom postu, ali nekako mi je lakse podijeliti s nepoznatim osobama svoju glupost nego s poznatim [sm=smiley36.gif]

Obicno kazu da na pocetku trudnoca ide na principu sve ili nista - pa ako su tablete nesto naskodile - otici ce, ako nisu, ostat ces trudna.
Ne sekiraj se , ubuduce malo vise pazi, ako ne planirate bebu i nije sad najbolje vrijeme-zastitite se .

mina23 -> RE: dali sam trudna ? (16.5.2014 10:13:41)

Jos uvjek mi nema [sm=hudicek1.gif] :)
Sutra radim test [sm=bravo.gif]

vilmica -> RE: dali sam trudna ? (16.5.2014 10:47:19)

Mina23 samo se nemoj sekirati i puno razmisljati o tome.. znam da je tesko, ali meni je isto menst. bila tacna svaki mjesec, i nisam htjela raditi test da se ne razocaram. tek kad mi je kasnila 10 dana, ja uradila test-negativan..cijeli dan sam plakala. Nisam dobila ni 2 dana poslije toga i ponovim test, a on pozitivan. Evo sad smo 34 sedmica [sm=nosecka.gif]. Zelim da ti sljedeci test bude pozitivan [sm=rozica.gif] i da [sm=hudicek1.gif] ne docekas iducih 9 mjeseci [sm=bravo.gif]

mina23 -> RE: dali sam trudna ? (16.5.2014 11:27:19)

Vilmica hvala puno, ma i ja se nadam da je [sm=nosecka.gif] upitanju :)
Ponekad me neki postovi rastuze kao od Zana79, pa pobogu kad je vrijeme ?zar se to moze znati, m8ze ti se situacija
na poslu popraviti za 2 mjeseca i dali ces tad raditi na bebi? Mislim stvarno nerazumijem neke ljude, znam svako ima svoje
ali ovo igranje "Boga" me dovodi do [sm=smiley19.gif] [sm=zz_banghead.gif][sm=zz_devil.png]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>