RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (9.4.2014 21:02:53)

IZVORNA PORUKA: Bambina.

Prosli put kad sam bila trudna u 6-oj tek se mogao vidjeti plod a u sedmoj otkucaj srca... A ako je prava menstruacija bila od 11 do 16 a sad je deveti koja sam ja onda sedmica? Ako racunam od dana zaceca tj 17-og onda 3+4 ili ja to nesto pogresno racunam?

4+1 i ne moze se vidit jos tek u 6 sedmici otprilike

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (9.4.2014 21:08:30)

http://www.directupload.net/file/d/3587/4camq5v5_pdf.htm

4 sedmica ravno

http://www.directupload.net/file/d/3587/boea4ig4_pdf.htm

6+3 i tu sam vec vidila bebino srce da kuca tj dan prije u bolnici jer sam bila radi krvarenja

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (10.4.2014 9:04:28)

Hvala ti puno draga, malo si me smirila. Bas sam radila nalaz krvi beta hcg i usput sam izvadila i ostale hormone. :) Posto je cito danas ce biti gotovo. Koja je normalna vrijednost hcg-a za tu cetvrtu sedmicu ako smo dobro izracunale?

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (10.4.2014 10:12:40)

Zaboravih te pitati je li sve bilo ok zbog tog krvarenja? Znam da neke zene normalno dobijaju menstruaciju prvih par mjeseci trudnoce...

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (10.4.2014 18:00:20)

Sve je bilo ok pila progesteron :-)

neznam meni je 3 dana prije ocekivane m bila 79 beta tako da neznam vidit ces [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

nadam se da je pozitivna beta javi nam

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (10.4.2014 21:22:39)

Beta je 331, ni danas kao ni jucer na ulutrazvuku nista, dr. mi je rekla da za dva dana ponovim betu (znam da treba da se udupla vrijednost za 2 dana a ako se ne udupla ili padne onda je vanmatericna, ne daj Boze... Ma bas sam se zabrinula, iako sam najvjerovatnije 4 sedmica ali eto, mislim da bi se trebala bar gestacijska vrecica vidjeti... Moram cekati ponedjeljak da bih ponovo vadila betu hcg...Uglavnom, baaas me strah, ne mogu da docekam taj ponedjaljak... Negdje sam procitala da se nista ne vidi sve dok beta ne predje 1200.

Anelat -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 9:00:55)

Ja sam bila kod doktorice i zena me uopste nije htjela pregledati kaze rano je da te ne plasim ... Narucila me za sljedecu sedmicu na UZ. Imam malo smeđi iscjedak i dala mi Dabroston da pijem.

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 9:28:38)

Pa onda su i meni trebali dati dabroston. Sadrzi li on progesteron? Ti si barem mirna. Jesu li ti rekli da uradis beta hcg?

Anelat -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 11:11:32)

On je sintetski progesteron, meni je dala radi smeđeg krvarenja. Rekla mi je u slucaju veceg i jaceg krvarenja da joj se obavezno javim da mi da injekciju progesteron depo.. Ti si uradila betu trocifrena je i to je trudnoca. Ne moze se jos nista vidjeti jer je rano sama mi je doktorica tako rekla. Niej me htjela pregledati narucila me tek za 7 dana..

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 13:17:09)

To je 100% trudnoca, to mi je i ona rekla. Samo, ne vidi se nista. Nadam se da je samo do toga sto je rano i da ce slejdece sedmice vec vidjeti barem gestacijski mjesak... u ponedjeljak opet vadim betu koja bi po mom racunanju trebala biti oko 1300. Kad se lijepo dupla onda je sve ok. Kod koje si ti dr. Ja sam kod Naime Imsirije

Anelat -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 13:47:41)

Ja sam iz Tz kod doktorice Amele [sm=bravo.gif] uzivaj draga u[sm=nosecka.gif] [sm=zz_dance.gif] Bit ce to sve uredu ako Bog da...

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 14:14:13)

Hvala, i ti takodjer! Od srca ti zelim skolsku trudnocu![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 20:12:50)

Nebi da te plasim ali moja beta je bila 70 i nesta i vidila se trudnoca u maternici..... Prvi put je bila 700 i vidilo se a drugi put 70 i nesto oba puta se vidilo

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 21:13:09)

A kako ti je bila 700 pa onda 70? Ne znam sad...mnogi kazu da se ne vidi ispod 1000. Ja se od srca nadam da je tako...Trudim se da razmisljam pozitivno...

irisss -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 21:42:46)

sa betom 300 se nista niti ne moze vidjeti, ali ni beta mislim nebi trebala biti tako mala za 4 sedmicu. Da ti nije ovulacija malo kasnila? Meni se gastacijska vidjela tek kad mi je beta bila preko 3000, a bila sam čini mi se negdje 4, 4,5 sedmica trudna. Sretno i ne razmisljaj negativno[sm=smiley1.gif]

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (11.4.2014 22:29:56)

Ne znam kad je bila ovulacija. U zadnje vrijeme su mi malo neredovne menstr. od 5 do 11-og marta sam imala smedji iscjedak a od 11-og od 15-og crveno. Onda 2 i 3. 4 rtoskasto, samo par kapljica pa sve do danas smedje.... sve em to skupa brina. Pojma nemam ni koja bih sedmica mogla biti...
IZVORNA PORUKA: irisss

sa betom 300 se nista niti ne moze vidjeti, ali ni beta mislim nebi trebala biti tako mala za 4 sedmicu. Da ti nije ovulacija malo kasnila? Meni se gastacijska vidjela tek kad mi je beta bila preko 3000, a bila sam čini mi se negdje 4, 4,5 sedmica trudna. Sretno i ne razmisljaj negativno[sm=smiley1.gif]

Black Rose -> RE: Da li sam trudna ? (12.4.2014 9:41:38)

Molim pomoc ..... Ciklus mi inace traje 26 dana , medjutim prosla 2 mjeseca je trajao 28 dana i krvarila sam samo 2 dana , inace 5-6 . Predprosli mjesec mi je ta dva dana bilo obilno i nekako tamna krv , prosli mjesec isto malo jace ali normalne boje . Eh sad ovaj cijeli mjesec me probadaju jajnici , bole me ledja , stomak kao da cu svakog trena dobiti. a ima jos 6 dana i nije ovulacija . Da li je u pitanju mozda trudnoca ,ili pak neka upala , nahlada ? Je li se nekome desavalo

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (12.4.2014 21:47:28)

A kako ti je bila 700 pa onda 70? Ne znam sad...mnogi kazu da se ne vidi ispod 1000. Ja se od srca nadam da je tako...Trudim se da razmisljam pozitivno...

Draga prva trudnoca beta preko 700 u 4 sedmici 2 trudnoca 3 dana prije ocekivane 70 i nesta, nije svaka trudnoca ista niti trudnica, u nekih se ne vidi odma jel je O kassnila u nekih se vidi jel je bila ranije itd... Sve se mi razlikujemo, samo hocu da kazem da je meni vidio odma u maternii 4+0 kao sto se vidi gore na slici da je trudnoca u maternici a bebu nije vidio do 6+4 i tu je srce vec kucalo.Pokusaj se smiriti bit ce sve ok samo pozitivno i od srca ti zelim da si trudna sto i jesi i da sve bude ok i za 9 mj dobijes zivu i zdravu bebacu [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (12.4.2014 21:49:32)

IZVORNA PORUKA: irisss

,5 sedmica trudn

iriss meni se vidilo iako je beta bila mala , svi smo razliciti

Bambina. -> RE: Da li sam trudna ? (13.4.2014 7:54:42)

hvala ti Andy na podrsci. Jedva cekam da sutra vadim betu pa da vidim vrijednost. Bas tako, svi smo razliciti (svaciji organizam) i treba biti pozitivan. Nista ne preostaje osim da cekam...Pozz

Andy_Bec23 -> RE: Da li sam trudna ? (13.4.2014 9:57:19)

Bit ce to sve ok nemoj da se brines [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

malena27 RR -> RE: Da li sam trudna ? (14.4.2014 11:12:30)

IZVORNA PORUKA: alexandra1910

Pozdrav cure....evo ovako, radila sam digitalni test na trudnoću i izbacio mi neki rezultat..meni se cini kao plusic...ali trebao bi i tjedne napisat...neznam, btw test sam napravila 7 dana prije menstruacije....help[sm=smiley13.gif]

evo slika: [IMG]http://i61.tinypic.com/30t5qc5.jpg[/IMG]

hvalaa[sm=bravo.gif]

[img]http://www4.slikomat.com/13/0404/61l-1.jpg[/img]

Evo ga[sm=bravo.gif]

IZVORNA PORUKA: Vanne

Ovo je negativan test,i druga linija treba da ti pobijeli,ovo je minus...rano si ga radila,cekaj bar dva dana prije ocekivane menstruacije,tek tada mozes ocekivati pozitivan rezultat..
Javi nam se za koji dan s lijepim vijestima [sm=smiley1.gif]

Ma da...jer prije 2 dana sam radila onaj clearblue compact test pa se nazirala plava linija...pa rekoda kupim digitalni mozda pokaze[sm=smiley1.gif] ali da je prerano, je...buni me ta poprecna linija koja cini plusic jer inace je na negativnom rezultatu samo minus [sm=zmeden.gif]

IZVORNA PORUKA: Vanne

Poprecna linija mora biti tu kakav god da je rezutat,jer ona pokazuje gdje treba da bude ucrtan plusic...ako je obojena onda je plus a tvoja je prazna,vidi se jasan minus,i da je ocitao trudnocu ocitao bi ti i tjedna trudnoce...zao mi je mila ali ovo je negativno,vjeruj mi ja znam...a ni taj ti nije mogao pokazati pozitivan rezultat jer je stvarno rano...
Poslusaj me i ponovi test za koji dan s prvim jutarnjim urinom..ili cekaj da mjesecnica zakasni....
Bacanje je para da radis tako rano test,jos ovaj skup...ja sam u obje trudnoce radila na dan ocekivane menstruacije gravignost ultra i bio je oba puta pozitivan...
Vuklo je i mene da prije saznam jesam li trudna ali mm mi nije dozvoljavao da ga radim dok mi menstruacija ne zakasni,nije htio da se razocaram bezveze...
Isto i tebi savjetujem...

IZVORNA PORUKA: nensi987

drage dame, mene zanima da li je moguce da to implantacijsko krvarenje bude samo par rozikasti kapi, 6 dana nakon odnosa? radimo na bebi, pa ne bih da odradim test(ponovo i prerano) pa da se razocaram...imam i neke grceve u dnu stomaka, kao da cu dobiti ali nista vise( nije mi muke, nisu mi otecene /povecane grudi, mozda malo povecan apetit) prosli ciklus mi je iznenada bio skracen sa 28 na 20dana...kazu moguce od stresa..cekam jos ovaj put, ako se nista ne desi idem lekaru...
[sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]

IZVORNA PORUKA: Black Rose

Molim pomoc ..... Ciklus mi inace traje 26 dana , medjutim prosla 2 mjeseca je trajao 28 dana i krvarila sam samo 2 dana , inace 5-6 . Predprosli mjesec mi je ta dva dana bilo obilno i nekako tamna krv , prosli mjesec isto malo jace ali normalne boje . Eh sad ovaj cijeli mjesec me probadaju jajnici , bole me ledja , stomak kao da cu svakog trena dobiti. a ima jos 6 dana i nije ovulacija . Da li je u pitanju mozda trudnoca ,ili pak neka upala , nahlada ? Je li se nekome desavalo.. Strah me da nije vanmatericna trudnoca , ili trudnoca sa laznim menst. .. u ponedjeljak cu dr . al to mi se cini tako daleko

miks -> RE: Da li sam trudna ? (19.4.2014 16:16:13)

Draga ne brini i nemoj vaditi tu betu...cekaj do 7 sedmice pregled...
Ja sam vadila betu i zamalo mi nisu dali injekciju za abortus posto se nije uduplala za 2 dana...to je glupost..beta ako se vadi prati se vise od samo 2 dana....a ne vidi se nista dok ti beta nije 1500-2000 tako nemoj ici na pregled dok ti beta nije tolika ako ces ipak vaditi betu na kraju...
Vanmatericna je rijetka ne sekiraj se bit ce to dobro!

Beta je 331, ni danas kao ni jucer na ulutrazvuku nista, dr. mi je rekla da za dva dana ponovim betu (znam da treba da se udupla vrijednost za 2 dana a ako se ne udupla ili padne onda je vanmatericna, ne daj Boze... Ma bas sam se zabrinula, iako sam najvjerovatnije 4 sedmica ali eto, mislim da bi se trebala bar gestacijska vrecica vidjeti... Moram cekati ponedjeljak da bih ponovo vadila betu hcg...Uglavnom, baaas me strah, ne mogu da docekam taj ponedjaljak... Negdje sam procitala da se nista ne vidi sve dok beta ne predje 1200.

miks -> RE: Da li sam trudna ? (19.4.2014 16:19:00)

Koja je to doktorica? Pametna zena

IZVORNA PORUKA: Anelat

On je sintetski progesteron, meni je dala radi smeđeg krvarenja. Rekla mi je u slucaju veceg i jaceg krvarenja da joj se obavezno javim da mi da injekciju progesteron depo.. Ti si uradila betu trocifrena je i to je trudnoca. Ne moze se jos nista vidjeti jer je rano sama mi je doktorica tako rekla. Niej me htjela pregledati narucila me tek za 7 dana..

MiciS -> RE: Da li sam trudna ? (4.5.2014 21:02:00)

Drage moje prvo da vas pozdravim :) Imam jednu dilemmmuuu :/ Naime, menstruaciju sam ima 1.04.14., a ciklus mi traje 28 dana i uvijek na vrijeme. Trebala sam da dobijem 29.04. medjutim nista, vec 5 ili 6 dan a ni nagovjestaja [sm=hudicek1.gif]. Uvijek kad treba da dobijem imam neke simptome, to su obicno natecene i bolne grudi koje me pocnu boljeti 3-4 dana prije menge. Sad mene zanima je li to znak trudnoce i da li ja treba da radim test ili da jos malo sacekam? A jako sam nestrpljiva da ugledam [sm=rozacrtici.gif] pozdravciccc

Stranica: <<   < Prethodna stranica  171 172 [173] 174 175   Sljedeća stranica >   >>