RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

kimmyk -> RE: Da li sam trudna ? (22.1.2014 19:19:29)

Drage moje,treba mi pomoc,imala sam ovulaciju 14dc,danas je proslo 8 dana i bazalna mi je 36.6 a kad je o bila je 36.8,izmjerim je opet maloprije znaci oko podne 37.1 ima li nade? Ostale dane kad sam ju mjerila popodne nikad nije prelazila 36.8..danas mi je 20.dan ciklusa a vec 5 dana osjecam blagu bol u donjem dijelu trbuha i leda i osjetljive su mi grudi na dodir a nikad mi tako nije bilo ni u pmsu ni tijekom ovulacije...

9months -> RE: Da li sam trudna ? (23.1.2014 15:41:59)

Draga kimmyk, pokušaj biti strpljiva. Nitko ti sada sa sigurnošću ne može reći da li si trudna ili ne...jer je isuviše rano.
Pričekaj još malo. Puno naših trudnica je prijavljivalo da su imale visoku dnevnu temperaturu, ali evo mogu ti reći da sam je i ja imala pa nisam bila trudna.
Tako da to sve mogu biti i simptomi trudnoće i simptomi mjesečnice.
Bazalna temperatura se inače mjeri ujutro, prije nego što ustaneš iz kreveta i uvijek u isto vrijeme.

Nadam se da ćeš već ovaj mjesec ugledati svoje [sm=rozacrtici.gif]
[sm=bravo.gif]

Dođi u čekaonicu pa ćemo skupa iščekivati plusiće
http://www.ringeraja.ba/forum/m_2034780/mpage_71/tm.htm

aidicaa -> RE: Da li sam trudna ? (24.1.2014 20:38:08)

Drage moje meni menga kasni vec cetiri dana, nije ni jednom kasnila kako sam se porodila, bebica ima godinu dana.
Od simptoma pojma nemam sta osecam: mogu navesti nadimanje u stomaku, i pojacani vetrovi [sm=smiley36.gif]
Sutra ako ne dodje radim test....
Sta vi mislite?

Vanne -> RE: Da li sam trudna ? (24.1.2014 20:48:28)

IZVORNA PORUKA: aidicaa

Drage moje meni menga kasni vec cetiri dana, nije ni jednom kasnila kako sam se porodila, bebica ima godinu dana.
Od simptoma pojma nemam sta osecam: mogu navesti nadimanje u stomaku, i pojacani vetrovi [sm=smiley36.gif]
Sutra ako ne dodje radim test....
Sta vi mislite?

Dobro si izdrzala cetiri dana da ne uradis test....ako si trudna pokazat ce ti plusic...
Uradi ga sutra pa nam javi lijepe vijesti [sm=smiley1.gif]

aidicaa -> RE: Da li sam trudna ? (25.1.2014 0:43:37)

Uradicu sutra aBd ali tek posle podne, necu stici ujutru...Ako je trudnoca u pitanju pokazat ce pozitivno u bilo koje doba dana da uradim test

malena27 RR -> RE: Da li sam trudna ? (25.1.2014 0:49:20)

aidiceeeeeeeeeee, sretno!

aidicaa -> RE: Da li sam trudna ? (25.1.2014 23:55:30)

Malena, dosla menga jutros [sm=smiley13.gif]

mina23 -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 2:35:49)

Zdravo zenice, evo da Vam objasnim moje stanje.
trudimo se oko 8 mjeseci bez rezultata [sm=zmeden.gif], inace sam imala spontane ali lako sam ostajala trudna, rodila sam
predivnog sincica prije 4 godine, ali evo sad sam vec ocajna jer rado zelimo jos jednu bebicu.
Imala sam 03.01 i sad imam jako bolne grudi, bolove u stomaku, mucninu bez povracanja ali me grudi stvarno rijetko
mislim skoro nikada. Sad sam ne strpljiva i nadam se da cete podjeliti vasa iskustva samnom [sm=smiley1.gif]

niki83 -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 8:29:36)

Mina, nije da ti ulijevam laznu nadu, ali sve sam te simptome imala na samom pocetku ove trudnoce! I da, bila je ciljana uz folikulometriju tog istog ciklusa..a pokusavali smo naslijepo godinu dana, no nista se nije desavalo. I eto prvog ciklusa koji je dr.propratio ja ostala trudna. [sm=smiley1.gif] Sto iskreno zelim i tebi da se dei sto prije [sm=bravo.gif]
Ja sam radila test 2 dana nakon ocekivane m. i pokazale su se dvije, ali vrlo blijede crtice, dva dana nakon toga opet vec se lijepo vidjelo! Sretno [sm=smiley31.gif]

kimmyk -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 8:36:07)

Isto kao i meni,imala sam i ja 3.1 haha nemogu vjerovati :) i isti d
simptomi,mucnina do podne bez povracanja i jucer mi se pojavio koncasti tamno smedi trag na wc papiru..jeli koja imala ista slicno?

IZVORNA PORUKA: mina23

Zdravo zenice, evo da Vam objasnim moje stanje.
trudimo se oko 8 mjeseci bez rezultata [sm=zmeden.gif], inace sam imala spontane ali lako sam ostajala trudna, rodila sam
predivnog sincica prije 4 godine, ali evo sad sam vec ocajna jer rado zelimo jos jednu bebicu.
Imala sam 03.01 i sad imam jako bolne grudi, bolove u stomaku, mucninu bez povracanja ali me grudi stvarno rijetko
mislim skoro nikada. Sad sam ne strpljiva i nadam se da cete podjeliti vasa iskustva samnom [sm=smiley1.gif]

lovepower -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 9:05:43)

Ako nisi imala takve simptome u tih 8 mjeseci koliko se trudite velika je vjerovatnoca da si trudna,sto ti ja zelim od srca,i kazes da te grudi skoro nikako inace ne bole a sad odjednom tako bolne meni je to sumnjivo[sm=smiley36.gif] strpi se jos malo ako si zadnju m dobila 03.01 sad ne bi trebala doci oko 01.02 koliko ti dana traju ciklusi u svakom slucaju to je jos 4-5 dana

mina23 -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 10:17:13)

Predivne ste i hvala na odgovorima, ah da i kao neku prehladu imam ali nije klasicna prehlada nesto kao zacepljen nos[sm=zmeden.gif], nadam se da sam [sm=nosecka.gif] a i vi skupa samnom.
To smedjaksto kao nit na gacicama mislim da sam to imala sa mojom prvom bebom a sad je djecak [sm=smiley36.gif] isto kao smedjkasto ja mislila eto [sm=hudicek1.gif] kad ono nistaod toga .....
grlim vas sve, nekad sam pred [sm=hudicek1.gif] znala imati kao mucnine ali ne i bolne grudi i to skoro vec 10 dana, a i izgrudi mi izlazi kao neka ljepljiva mlijecno zuta tekucina u malim kolicinama [sm=zmeden.gif]

kimmyk -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 10:55:07)

Drzimo fige za +!!!!!meni se to sve cini kao baby on the way ;)

Predivne ste i hvala na odgovorima, ah da i kao neku prehladu imam ali nije klasicna prehlada nesto kao zacepljen nos[sm=zmeden.gif], nadam se da sam [sm=nosecka.gif] a i vi skupa samnom.
To smedjaksto kao nit na gacicama mislim da sam to imala sa mojom prvom bebom a sad je djecak [sm=smiley36.gif] isto kao smedjkasto ja mislila eto [sm=hudicek1.gif] kad ono nistaod toga .....
grlim vas sve, nekad sam pred [sm=hudicek1.gif] znala imati kao mucnine ali ne i bolne grudi i to skoro vec 10 dana, a i izgrudi mi izlazi kao neka ljepljiva mlijecno zuta tekucina u malim kolicinama [sm=zmeden.gif]

mina23 -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 12:12:13)

Hvala kimmyk nadam se iskreno [sm=smiley1.gif], pa da predjemo sve na temu prvo tromjesecje ;)

kimmyk -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 12:42:26)

Daaaaaaa,i ja se naj iskrenije nadam :)kada ces ti napraviti test?

Hvala kimmyk nadam se iskreno [sm=smiley1.gif], pa da predjemo sve na temu prvo tromjesecje ;)

mina23 -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 13:01:04)

Pa mislila sam tamo 4. Februara ali ako izdrzim sa strpljenjem [sm=zmeden.gif] a ti kad planiras?

kimmyk -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 13:03:54)

A neznam dokad cu izdrzati..haha potrudit cu se sto vise..

Pa mislila sam tamo 4. Februara ali ako izdrzim sa strpljenjem [sm=zmeden.gif] a ti kad planiras?

mina23 -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 13:06:52)

Haah pa eto ja bih ga najradje sad uradila, ali ne vjerujem da ce mi ista pokazati

kimmyk -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 13:12:46)

Hahaha i ja bii,ali srecom ne radi mi ljekarna danas hahaha

Haah pa eto ja bih ga najradje sad uradila, ali ne vjerujem da ce mi ista pokazati

lovepower -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 17:22:26)

hihihihih taj zacepljen nos meni i sad traje citala sam da je jedan od simptoma[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

mina23 -> RE: Da li sam trudna ? (26.1.2014 21:56:02)

Jedva cekam 4.02 pa da vidimo ako do tad ne dodje [sm=hudicek1.gif] onda bi to trebalo biti da je [sm=nosecka.gif]
nadam se :)

mirela007 -> RE: Da li sam trudna ? (29.1.2014 12:28:55)

lijep pozdrav svim curama[sm=smiley1.gif] ,da se i ja pridruzim...dugo vec pokusavam [sm=nosecka.gif] ,ali bezuspijesno i ...desilo se nesto cudno...11.1 sam imala takozvanu menstr..trajala 3 dana sa potrosena 2 uloska...nakon toga pocela sam strasno jesti..inace sam mrsavica i godinama neuspjevam dobiti niti dkg..trbuh mi je jako napuhnut..svi oko mene samo u njega gledaju...imala sam nekakva probadanja...pikanja prije te m...uz velik trbuh,grudi me bole toliko da 10 dana vec ne nosim grudnjak...pod pazusima sam dobila nekakve zlijezde ...temperatura tjelasna je stalno 37.1-37.3 a bazalna ujutro 37.5-37.7-danas...zgaravice i kiselina u ustima...da ne pricam....pretvaram se u terminatora [sm=hudicek1.gif]...sljedeca m bi trebala stici 7.2 ,test odgadjam,neznam ni sama zbog cega...svi mi govore jedno a ja odgovaram-nisam trudna imala sam m....sto vi kazete ...dan mi se svodi na jelo-glad i spavanje-umor...[sm=smiley13.gif]

Isha -> RE: Da li sam trudna ? (29.1.2014 12:44:25)

Uradi test ili još bolje betu, pa ćeš znati. Ja se, iskreno, ne bih igrala s tim, naročito zbog tog krvarenja, koje može biti nešto kao lažna M, ali i ne mora. Sretno.

lovepower -> RE: Da li sam trudna ? (29.1.2014 14:21:45)

sve je moguce draga koliko samo slucajeva ima sa laznom menstruacijom i to po 2-3 mjeseca,po tvojim simptomima ja bih rekla da si trudna uradi test ako hoces sacekaj jos koji dan ili idi i uradi betu ona ti moze vec sada pokazati drzim ti fige [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lejla Ka -> RE: Da li sam trudna ? (29.1.2014 15:30:24)

IZVORNA PORUKA: mirela007

lijep pozdrav svim curama[sm=smiley1.gif] ,da se i ja pridruzim...dugo vec pokusavam [sm=nosecka.gif] ,ali bezuspijesno i ...desilo se nesto cudno...11.1 sam imala takozvanu menstr..trajala 3 dana sa potrosena 2 uloska...nakon toga pocela sam strasno jesti..inace sam mrsavica i godinama neuspjevam dobiti niti dkg..trbuh mi je jako napuhnut..svi oko mene samo u njega gledaju...imala sam nekakva probadanja...pikanja prije te m...uz velik trbuh,grudi me bole toliko da 10 dana vec ne nosim grudnjak...pod pazusima sam dobila nekakve zlijezde ...temperatura tjelasna je stalno 37.1-37.3 a bazalna ujutro 37.5-37.7-danas...zgaravice i kiselina u ustima...da ne pricam....pretvaram se u terminatora [sm=hudicek1.gif]...sljedeca m bi trebala stici 7.2 ,test odgadjam,neznam ni sama zbog cega...svi mi govore jedno a ja odgovaram-nisam trudna imala sam m....sto vi kazete ...dan mi se svodi na jelo-glad i spavanje-umor...[sm=smiley13.gif]

Ako sumnjaš da je menstruacija bila lažna svaki test bi sad već trebao pokazati trudnoću jer su to već 5-6 sedmica trudnoće, ako je začeće bilo prije 11.1. Uradi test, a ako je negativan otiđi ljekaru radi vlastitog mira.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  166 167 [168] 169 170   Sljedeća stranica >   >>