RE: Da li sam trudna ? (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

lady_bubamara -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 15:21:18)

Nisam trudna , dobila sam juče menstruaciju.... Muž i ja ne koristimo više zaštitu , želimo bebu ( priznajem :) ) Noć prije menstruacije smo imali odnose ali.... Kontaktirala sam ginekologa iz Sarajeva objasnila mu sve i da mi je kasnilo i da sam dobila i da sam imala neke simptome i on me pitao da li sam ikada imala problema sa cistama na jajnicima, rekla sam da jesam.... On kaže da postoji mogućnost da zbog toga ne ostanem u drugom stanju [sm=smiley19.gif] , rekao mi je čak i to da nema veze što smo muž i ja imali odnos noć prije ciklusa jer ni tad ne mogu ostati u drugom stanju..... I sad eto, tužna sam i bojim se otići na pregled jer ne znam šta će mi otkriti, kakve probleme sa jajnicima.... Sa mamom ne mogu o ovome razgovarati jer ne želim da je sikiram a muž mi stalno govori sve će biti ok.... Imate li kakav savjet za mene žene ? Ja sam se nešto skroz rastužila , stvarno smo htjeli bebicu, a sad su mi sve nade nekako potonule.... Ne znam više ni šta da mislim, ni da radim ,da li da dalje pokušavamo.... Ništ ja više ne znam....

Ljep pozdrav svima.

nanika -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 15:30:22)

Ninulina zasto se odmah u startu predajes. Glavu gore i misli pozitivno. I ja evo 10 godina imam ciste na jajniku pa sam rodila sasvim normalno dvoje djece[sm=smiley1.gif]. Otidji na pregled, posavjetuj se i vidjeces da ce sve aBd biti ok[sm=smiley31.gif]

lady_bubamara -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 15:40:52)

Hvala Nanika, sve ste divne ovdje ! Hvala ti ! vratilo mi je vjeru malo sada kada sam pročitala da i ti imaš probleme a rodila si :) Čim mi završi mjesečnica idem doktoru , ali , ipak ćemo muž i ja pokušavati dalje :) Hvala ti

nanika -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 15:43:33)

Ninulina vazno je samo biti pod doktorskim nadzorom, obavezno idi na pregled. Ja koliko sam te shvatila ti si mlada i tek ste poceli da radite na bebici. Jeli tako?

palachinken -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 15:46:11)

Meni su policistični jajnici i apsolutno nisam imala problema pri začeću, ni tokom trudnoće. Nego ti fino na UVZ i na pregled. Sve se da riješiti.

Lejla Ka -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 15:46:46)

IZVORNA PORUKA: ninulina

Hvala Nanika, sve ste divne ovdje ! Hvala ti ! vratilo mi je vjeru malo sada kada sam pročitala da i ti imaš probleme a rodila si :) Čim mi završi mjesečnica idem doktoru , ali , ipak ćemo muž i ja pokušavati dalje :) Hvala ti

Obavezno potražiti ljekarsku pomoć i podršku. Nema smisla ne ići ljekaru u strahu od toga šta će se okriti već treba požuriti u nadi da se sve može riješiti vrlo brzo.

lady_bubamara -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 15:50:21)

Da , imam 24 godine , pet godina smo muž i ja zajedno i skoro smo se uzeli :) A svakako moram otići kod doktora , jest da me je strah pomalo šta će mi reći ali ne mogu ništa znati ni šta će biti ni šta neće dok mi sve doktor ne objasni.... Sada sam pričala sa rodicom a ona mi ni pet ni šest reče : ,, Ma ti si možda imala ranu trudnoću pa si je izgubila čim ti je kasnilo 15 dana pa si dobila ," iznervirala me al bolje mi je kada sam pročitala još neka iskustva po forumima i shvatila da to uopšte ne mora da znači da je gubitak rane trudnoće.

vjestica -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 16:01:28)

a što te znervirala rodica?
možda i jesi imala biohemijsku trudnoću
jel tebi ono prvi test bio blago pozitivan?
jeli ti sad menstruacija obilnija i bolnija?
i ako si imala biohemijsku trudnoću, to nije ništa strašno, to ej čak dobar znak, prvo što možeš zatrudnutu, drugo što se nakon nje vrtlo brzo desi prava trudnoća
i nemaš razloga za paniku, tek ste počeli raditi na bebi
idi ljekaru , obavi preglede, pa kao ima neki problem, da to riješiš odmah

lady_bubamara -> RE: Da li sam trudna ? (10.8.2012 16:05:27)

Prvi je bio nevažeći a drugi negativan. Ma meni su uvijek menstruacije bolne i traju mi po 5-6 dana , iskreno nisam jutros ništa čudno primjetila , bolilo me , popila tabletu, odspavala i sad je dobro . Ništa neobično što mi se i prethodnih menstruacija nije dešavalo.

Dalia_88 -> RE: Da li sam trudna ? (11.8.2012 1:24:45)

Ninulina nemoj da brines ovdje ces svasta da procitas i da shvatis da nisi sama, ima dosta zena sa slicnim problemima. Ako zelis pridruzi se u cekaonicu gdje mozes pricati o svemu sto te muci
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1367594/mpage_15/tm.htm#1378362

i na listu
http://www.ringeraja.ba/forum/m_1362396/mpage_3/tm.htm#1378210

Baby_Jane -> RE: Da li sam trudna ? (12.8.2012 16:58:08)

Da li se nekome od vas desilo da ste bile trudne a da vam pri ultrazvuku nije pokazalo nista, da nije bila vidljiva trudnoca??

lana86 -> RE: Da li sam trudna ? (12.8.2012 19:10:53)

Ninulina prvo da kazem da mi je zao sto si dobila [sm=hudicek1.gif], ali ne daj se i ja sam sve to prosla i ocito mi se ponavlja ali ne odustajem..

Drugo da ne mozes zatrudniti dan prije menzisa, nije tocno to je laz jer mozes zatrudniti i dok imas , sve zavisi kad imas ovulaciju. Moja tetka je zatrudnila dan prije [sm=hudicek1.gif], i dr je rekao da je nemoguce ali rodila je zdravog sincica..zato za sve postoji prvi put ;)

Dalia_88 -> RE: Da li sam trudna ? (12.8.2012 20:24:30)

Baby Jane jel ti test bio pozitiva a na UZ se nije vidjelo.. Sta se poslije desilo, jesi i bila trudna ili ne??
Jednoj forumasici se to skoro desilo pa moze s njom o tome. Evo ti link nasa Ananas_ze jos uvijek ne zna sta se desava pa vjerujem da bi bilo dobro da razmijenite iskustva..

http://www.ringeraja.ba/forum/m_1367594/mpage_16/tm.htm#1379381

veeseelaa -> RE: Da li sam trudna ? (12.8.2012 20:31:26)

IZVORNA PORUKA: Baby_Jane

Da li se nekome od vas desilo da ste bile trudne a da vam pri ultrazvuku nije pokazalo nista, da nije bila vidljiva trudnoca??

jesil UZ radila vaginalni
ja sam onaj preko stomaka radila i vidjela mi se samo gestacijska vrećica
Šta je rekao dr? da ponovo dodješ na pregled il šta?
sumljal se na vanmateričnu il šta???
de malo detalja

Mirkica -> RE: Da li sam trudna ? (12.8.2012 22:43:35)

DA meni tek su sa 11 sedmica vidjeli plod

Baby_Jane -> RE: Da li sam trudna ? (13.8.2012 2:53:38)

Hehe, bas ste divne[sm=bravo.gif]
Test mi je bio negativan, ali mu ne vjerujem, hehehe[sm=smiley36.gif](mozda sam ga radila prerano)...UZV je bio vaginalni i dr. kaze da ne vidi nista, tj. da ne vidi trudnocu, ali je bilo neke slobodne tecnosti, pa misli da je to pred [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley13.gif]...kaze da nije ni vanmatericna trudnoca...i da ocekujem[sm=hudicek1.gif] u naredna dva dana...ali evo nista se ne dogadja, niti me sta boli, osim sto su grudi osjetljive, i dan prije uzv me bolio malkice stomak, ali trenutno nikakvih simptoma da cu dobiti(a kasni mi 16 dana, po mojim nekim proracunima, mada to nikad nije sigurno zato sto je neredovna[sm=hudicek1.gif])!
Ne znam sta da vam kazem. [sm=hudicek1.gif] mi, znaci, inace nije redvna, nikad, ciklus 35 (i vise) dana, tako da je moguce da su mi je ovulacija zakasnila...Ali smo ovaj mjesec bili bas aktivni[sm=smiley36.gif], i ne znam zasto, ali imam neki feeling (mada me sigurno vara)...

Baby_Jane -> RE: Da li sam trudna ? (13.8.2012 2:54:47)

IZVORNA PORUKA: Mirkica

DA meni tek su sa 11 sedmica vidjeli plod

A koliko prije je test bio pozitivan?

Baby_Jane -> RE: Da li sam trudna ? (13.8.2012 3:14:04)

PS:Zadnja M mi je bila 1.07.2012.

vjestica -> RE: Da li sam trudna ? (13.8.2012 9:51:00)

Hehe, bas ste divne[sm=bravo.gif]
Test mi je bio negativan, ali mu ne vjerujem, hehehe[sm=smiley36.gif](mozda sam ga radila prerano)...UZV je bio vaginalni i dr. kaze da ne vidi nista, tj. da ne vidi trudnocu, ali je bilo neke slobodne tecnosti, pa misli da je to pred [sm=hudicek1.gif] [sm=smiley13.gif]...kaze da nije ni vanmatericna trudnoca...i da ocekujem[sm=hudicek1.gif] u naredna dva dana...ali evo nista se ne dogadja, niti me sta boli, osim sto su grudi osjetljive, i dan prije uzv me bolio malkice stomak, ali trenutno nikakvih simptoma da cu dobiti(a kasni mi 16 dana, po mojim nekim proracunima, mada to nikad nije sigurno zato sto je neredovna[sm=hudicek1.gif])!
Ne znam sta da vam kazem. [sm=hudicek1.gif] mi, znaci, inace nije redvna, nikad, ciklus 35 (i vise) dana, tako da je moguce da su mi je ovulacija zakasnila...Ali smo ovaj mjesec bili bas aktivni[sm=smiley36.gif], i ne znam zasto, ali imam neki feeling (mada me sigurno vara)...

uradi betu pa ćeš biti 100% sigurna
sretno

Baby_Jane -> RE: Da li sam trudna ? (13.8.2012 11:23:42)

IZVORNA PORUKA: vjestica

uradi betu pa ćeš biti 100% sigurna
sretno

Oki tnx :)

jakosretna -> RE: Da li sam trudna ? (13.8.2012 17:53:20)

draga Ninulina [sm=smiley1.gif]nema potrebe da se plasis taj doktor nema pojma ako je reko da nemozes ostati trudna LAZE ja sam imala ciste na jajnicima i jake upale i bolove i evo hvala bogu 2 sam do sada rodila.Eh drage moje od mog poroda 2 mj i 13 dana nedojim bebu,a jos nisam dobila ajjj jako sam zabrinuta [sm=smiley19.gif]

Bihter -> RE: Da li sam trudna ? (23.8.2012 23:08:33)

Pozdrav veliki svima...Zanima me kakvi su vama bili prvi simptomi trudnoce..Ja se ovih dana stvarno cudno osjecam. Stalno imam osjecaj kao da cu dobiti a ne bi jos trebala ni blizu..Grudi me bole i otecene su.. u donjem djelu ledja me stalno nesto koci,bas osjecam bol da ponekad moram sjesti ne mogu stajati i donji dio stomaka ma probada i oteknut je[sm=zmeden.gif] Sta mislite..jeli su to prvi znaci trudnoce mozda i jel imala neka slicno sta..[sm=smiley1.gif] Nadam se da jesuuuu[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

animagical -> RE: Da li sam trudna ? (23.8.2012 23:44:25)

tesko da je simptom trudnoce toliko prije ocekivane menstruacije, obicno menstracija i zakasni pa onda dodju ti osjecaji...mozda je pms, mozda ovulacija...?

Bihter -> RE: Da li sam trudna ? (23.8.2012 23:48:47)

Pa to i ja mislim..nekako mi je prerano ali opet nije mi se nikad ovako desavalo pa sam zbunjena[sm=zmeden.gif] Mozda samo mnogo trudnocu ocekujem pa u svemu vidim neke znakove [sm=smiley1.gif] Hvala na odgovoru

leptirići -> RE: Da li sam trudna ? (27.8.2012 15:18:53)

Bihter imamo isti "problem"!!!Užasno me bole grudi ne mogu spavati na stomaku koliko me bole,a menstruacija bi mi trebala doći za 12 dana.Inače me bole 2-3 dana prije nego mi dođu...al opeta sam sumnjičava jer sam imala odnose prije 9 dana...da li je moguće da su to oni prvi simptomi???Ima li netko slično iskustvo???

Stranica: <<   < Prethodna stranica  143 144 [145] 146 147   Sljedeća stranica >   >>