|
RE: Visina, težina i dob vašeg djeteta 14.12.2011 12:56:34
|
|
|
|
bebbe RR
|
IZVORNA PORUKA: mamabb IZVORNA PORUKA: kula Drage moje, moja curica je stvarno pravi mali bucko, ne dajem joj više slatkiše nikako, ali ona sve ostalo samo trpa.... Mislila sam da joj uvedem neku dijetu.... Trebala bi na svoju visinu od 80cm imati maksimalno 13ak kg, a ona ima cijelih 15.... Što je najgore ona zuji po kući, hoda, trči, ali stalno traži njam njam... Ja na svoju ruku ne bih uvodila nikakvu dijetu. Ako znam šta mi djete jede, vodim računa o ishrani, prvo bih razgovarala s pedijatrom uradila nalaze pa onda vidjeli šta bi. Moja ima, sad, 3godine visoka je 111cm ima 24kg. Deblja je od svoje generacije i to pofino ali je i višlja za glavu od svih. Dumala sam i sama ali me pedijatar umirio, uradili nalaz,non-stop je u pokretu, zdravo jede (trudim se) nekad me zagolicaju komentari drugih mama ali i brzo me prođe. Slažem se s mamabb. Pametno je da djeca ne jedu slatkiše, bila debela ili mršava, ali neke dijete su nepotrebne. Moja je curica mršavica. Primjera radi, od curice mamebb je manja 11 cm i lakša 9kg, iako su jednako stare! Ali, be obzira na to ne nudim joj slatkiše, odnosno, dajem joj ih vrlo umjereno, grickalice ne kupujemo i nemamo, gazirana pića ne pije, kao ni industrijske sokove... Hoću reći, svako dijete je individua, svako je osoba za sebe, ni odrasli ljudi nisu svi isti, zašto bi djeca bila?! Sve dok su zdravi i u granicama normale brigi nema mjesta. A ni dijeti:)
|