bebbe RR -> RE: Visina, težina i dob vašeg djeteta (3.11.2011 9:38:29)
|
IZVORNA PORUKA: Dida79 Ova mi tema nije trebala od ranog jutra [sm=smiley19.gif] Djecak Dob 4 godine i 7 mjeseci Visina 105 cm Tezina 18 kg Broj cipela 27 Kako je on nedonosce smatrala sam da ce stici svoje vrsnjake do svoje 3 godine ali kako vidim po prijasnjim postovima forumasica da jos nismo uspjeli [sm=smiley19.gif] Dr kaze da se on sasvim normalno razvija kada sam joj rekla da je po meni dosta sitniji od svojih vrsnjaka ona mi je pokazala tabelu po njoj na dijagramu on je tacno na sredini. Pih meni tacno treba net zabraniti samo sebi sikiraciju pravim [sm=smiley19.gif] [sm=hudicek1.gif] Ja sam jedna luda mama i gotovo nema mi spasa[sm=hudicek1.gif] Nemoj gledati po drugoj djeci. Ponekad se, jednostavno, čudnom teorijom zavjere, desi da svi vršnjaci izgledaju ili manji ili veći od tvog djeteta. Prati dijagrame WHO, i sve dok je dječak u grannicama normale, nema razloga da se sekiraš. Osim toga, ako ste vi sitniji on ne može biti posebno krupan. Genetika ipak ima najvažniju ulogu. Isto tako, neka djeca rastu prije, neka kasnije, neka ravnomijerno i polako, druga odjednom...
|
|
|
|