Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:26:09
Arina
pa da nije kasnija ovulacija bila....sigurno...meni je recimo ciklus uvijek poprilicno dobar 28-31-32 dana ali znam sigurno da sam ostala trudna na 9. dan ciklusa...znaci nekih 5 dana ranije...jer sam imala ono tackasto cmedje ....i sad uvijek uzv pokazuje tih 5 dana ...ispadne da je sedmicu otprilike naprednija...a ustvari je zaceta beba prije.....ali dok. to nekad ni ne pitaju ni ne uzimaju u obzir....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:26:29
pauza
evo Pauza ulijece:-)))) dobar jutar mile moje:-)) joj ja cim oci otvorim razmisljam sad cu ja na RR, majke mi ovo je prava droga:-)) ja sam se hvala Bogu naspavala, nisam imala kiselinu, prvi put cini mi se u zadnja 3 mjeseca, pa prosto ne mogui vjerovati.... ali sam zato imala ruzan san, kao ja otisla do posla, oni mi iznijeli sto, racunar, sve.... prazna kancelarija... a ja kazem, pa sram vas bilo, tek sto sam otisla a vi vec sve odnijeli, vraticu se ja!!!!! bas je bio stres heheehh Hurmice, sretan rodjendan mila i sretna nova sedmica!! neka ti se samo lijepe stvari u zivotu desavaju!! nazalost, ni meni Silver nista ne javlja, mada sam sinoc ostavila ukljucen telefon za svaki slucaj:-)) mozda joj se beba umirila pa malo duze spava ili ga vec drzi u narucju, sunce malo:-)) uh i ja sam sinoc imala strasne bolove, stomak, ledja, prepone, nisam mogla na noge... ako ono nisu bile kontrakcije, ja ne znam sta su:-)) mislim ti neki laznjaci:-)) ja danas kontala ici da kupim jos par sitnica, ali je vrijeme fuj, pa ne znam kako da se nakanim... eto, ljubim vas ja puno puno, pa se opet pisemo:-**
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:29:56
Arina
IZVORNA PORUKA: pauza
evo Pauza ulijece:-)))) dobar jutar mile moje:-)) joj ja cim oci otvorim razmisljam sad cu ja na RR, majke mi ovo je prava droga:-)) ja sam se hvala Bogu naspavala, nisam imala kiselinu, prvi put cini mi se u zadnja 3 mjeseca, pa prosto ne mogui vjerovati.... ali sam zato imala ruzan san, kao ja otisla do posla, oni mi iznijeli sto, racunar, sve.... prazna kancelarija... a ja kazem, pa sram vas bilo, tek sto sam otisla a vi vec sve odnijeli, vraticu se ja!!!!! bas je bio stres heheehh Hurmice, sretan rodjendan mila i sretna nova sedmica!! neka ti se samo lijepe stvari u zivotu desavaju!! nazalost, ni meni Silver nista ne javlja, mada sam sinoc ostavila ukljucen telefon za svaki slucaj:-)) mozda joj se beba umirila pa malo duze spava ili ga vec drzi u narucju, sunce malo:-)) uh i ja sam sinoc imala strasne bolove, stomak, ledja, prepone, nisam mogla na noge... ako ono nisu bile kontrakcije, ja ne znam sta su:-)) mislim ti neki laznjaci:-)) ja danas kontala ici da kupim jos par sitnica, ali je vrijeme fuj, pa ne znam kako da se nakanim... eto, ljubim vas ja puno puno, pa se opet pisemo:-**
uh i ja bi do apoteke danas...ali ne znam dok se malo ne razmrdam hocu li uspjeti....dole me bode neka igletina .....sreca covjece sto sve pripremi ranije.....vidis ti te muke....ko di sad peglo ... ....a mozda bi mi i godilo malo setnje....probacu,pa dokle stignem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:31:30
Hurma
IZVORNA PORUKA: Arina
pa da nije kasnija ovulacija bila....sigurno...meni je recimo ciklus uvijek poprilicno dobar 28-31-32 dana ali znam sigurno da sam ostala trudna na 9. dan ciklusa...znaci nekih 5 dana ranije...jer sam imala ono tackasto cmedje ....i sad uvijek uzv pokazuje tih 5 dana ...ispadne da je sedmicu otprilike naprednija...a ustvari je zaceta beba prije.....ali dok. to nekad ni ne pitaju ni ne uzimaju u obzir....
pa jeste ovulacija puno kasnila i znam tacno kad je zaceto... ali eto sto ti kazes dr to ne smatraju ozbiljnim i onda kad napravi onu facu zabrinutu ja se pocnem tresti iako sebi uvijek kazem da je to ok i da bebica napreduje ok, ali dzaba... recimo da mi je ovulacija bila 3 dana pred menzis (100% tacno) kako onda da ocekujem porod? ipak su to dvije sedmice kaskanja... onda ce me oni u bolnici izluditi kako sam puno prenijela itd??? zar ne?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:31:48
Arina
IZVORNA PORUKA: Iman83
Kojem dr ideš Arina?
Kod mene je bila kasnija ovulacija i tačno znam kad sam zatrudnila ali dr to nikad nije htio uzeti u obzir...da bi na kraju ja rodila 8 dana poslije termina a po mom izračunu tačno 9 mjeseci poslije začeća...
Idem Dzanicu....a ja sam navikal da se borim za svoje i ja odma kazem sto oni zaborave.....ili sugerisem,predlazem,pitam,ne cekam ja da se oni sjete...uf ne bi nidokle tako,
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:35:10
Arina
IZVORNA PORUKA: Hurma
pa jeste ovulacija puno kasnila i znam tacno kad je zaceto... ali eto sto ti kazes dr to ne smatraju ozbiljnim i onda kad napravi onu facu zabrinutu ja se pocnem tresti iako sebi uvijek kazem da je to ok i da bebica napreduje ok, ali dzaba... recimo da mi je ovulacija bila 3 dana pred menzis (100% tacno) kako onda da ocekujem porod? ipak su to dvije sedmice kaskanja... onda ce me oni u bolnici izluditi kako sam puno prenijela itd??? zar ne?
moras mu to reci da je tako...ja bi....reci da si samo taj dan imala odnos ...ono da budes uvjerljiva jer ti je fol muz bio na putu...da nebi rekli da to ti ne znas dobro...pa Boze dragi...pa to je nase tijelo...ja tacno ga znam u brucku....(da izvinete)....ja bi i te kako rekla to puno je dvije semice....mogu ti sta pogresno tumaciti a ustvari sve za 10 da je....obavezno reci.....pa na kraju te mogu indukovati bez veze ipakje dvije sedmice puno....obavezno reci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:37:07
pauza
i po mojoj racunici termin je 29.01. a ne 24.01..... ali dr kaze da njoj mjere odgovaraju njenoj racunici, cak su noge i duze za sedmicu... ali ja ipak vjerujem u svoje:-)) e da vas pitam, ako npr tacno znamo kad je bilo zacece, ono 100%, je li od tog dana se racuna punih 9 mjeseci ili se ipak oduzme jedna ili dvije sedmice, kako to ide??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:37:22
Arina
joj kako je noge namjestio ovaj bebic....kako glavicom udari gore ispod desne meme...tako istovremeno dole ispade sve ....jadnicak valjda nema vise prostora srce moje pa pokusava se protegnuti....srce malo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:41:37
bigmama5
jutro curke bebele.... ajte na kaficu hvala vam za savjete mada ja to sve radim al nista ne pomaze sinoc se nisam mogla okrenuti sto vise lezim sve teze a ne mogu se puno kretati zbog bebe....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:42:32
Hurma
ovaj ginekolog kojem idem privatno zna za to, za te dvije sedmice... i ja imam svoj proracun i poroda i svega, i ove sedmice na tikeru je racunica po ovulaciji znaci po mom... inace bih sada bila 2 sedmice unaprijed... ali ono on to zna ali uvijek nesto sa nekom dozom nevjerice racuna te sedmice... rekao je da je to ok ali ipak ona ozbiljna faca... ma mozda ja umisljam... sve u svemu lako je meni sa njim ali kad odem u 9. u drzavnu... joooj...
pauza, imas racunanje datuma poroda po ovulaciji ako znas tacan dan... ima na netu malo prosurfaj...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:43:12
Arina
IZVORNA PORUKA: pauza
i po mojoj racunici termin je 29.01. a ne 24.01..... ali dr kaze da njoj mjere odgovaraju njenoj racunici, cak su noge i duze za sedmicu... ali ja ipak vjerujem u svoje:-)) e da vas pitam, ako npr tacno znamo kad je bilo zacece, ono 100%, je li od tog dana se racuna punih 9 mjeseci ili se ipak oduzme jedna ili dvije sedmice, kako to ide??
uh pokusacu ti objasniti ako se ne spetljam.... Kod normalonog zaceca u 14.tom danu....na dan zadnje menstruacije doda se 7 dana pa se oduzme 3 mjeseca...i dobijes dan poroda....e sad od tog dobivenog dana mozes gore dole setati koliko dana mislis da je zacece bilo u odnosu na taj 14.ti dan....recimo meni je zacece bilo 9.ti dan....pa ja od tog normalnog termina oduzmem 5 dana ......e ovako moja zadnja men. je bila 22.4. i po tom moj termin bi trebao da je 22+7.....29.januara.....ali s obzirom na 9. dan zaceca.....ja kontam da je 24.januara.....iako on to ne gleda....vec gleda bebinu "zrelost".....i prosli put me je porodio 10 dana prije jer je kao sve bilo zrelo i spremno....posto je isto bio CR....eto ako si skontala ....ako ne pitaj gdje je zapelo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:44:15
pocahontas
Nisam upratila kakvo je stanje kod tebe, ali ako se osjećaš dobro zašto ne tražiš da ostane kod kuće i čekaš porod, a svaki dan ili drugi ideš na pregled?
Ja sam tako dogovorila s svojim...prenijela 8 dana, svaki dan išla ili na CTG ili na UZ i pregled...htjela sam se poroditi prirodno i rekla dr dokle god je beba u redu da čekamo...i tako i bilo.
ja sam prenijela 11 dana..po meni se R. rodio tačno kada je trebao, po mojoj računici, ali prema njihovoj, eto kao kasnio je..ma nidje veze,,ni ja nisam dala da me ranije poradjaju dripovima i sl. rekla sam ako je plodna voda ok i beba, ja cu cekati da sve ide prirodno..tolerira se zato do 14 dana prije i nakon odredjenog termina...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:45:08
Arina
Nisam upratila kakvo je stanje kod tebe, ali ako se osjećaš dobro zašto ne tražiš da ostane kod kuće i čekaš porod, a svaki dan ili drugi ideš na pregled?
Ja sam tako dogovorila s svojim...prenijela 8 dana, svaki dan išla ili na CTG ili na UZ i pregled...htjela sam se poroditi prirodno i rekla dr dokle god je beba u redu da čekamo...i tako i bilo.
ja moram mila na CR jer je treci porod i treci CR....i zato da se nebi sve pokrenulo prirodno pa zakomplikovalo situaciju....moram ranije....CR se inace dogovara
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:46:36
Arina
IZVORNA PORUKA: pocahontas
ja sam prenijela 11 dana..po meni se R. rodio tačno kada je trebao, po mojoj računici, ali prema njihovoj, eto kao kasnio je..ma nidje veze,,ni ja nisam dala da me ranije poradjaju dripovima i sl. rekla sam ako je plodna voda ok i beba, ja cu cekati da sve ide prirodno..tolerira se zato do 14 dana prije i nakon odredjenog termina...
super ...i ja bi tako postupila da cekam prirodni porod.... ...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:47:03
pocahontas
aha..sorry,,promaklo mi je to za CR..pa koliko znam, cim udjes dan u deveti mjesec bezbjedno se poroditi sasvim..ne znam sta ima da racunas onda previse ako je CR..tim bolje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:49:37
Arina
IZVORNA PORUKA: pocahontas
aha..sorry,,promaklo mi je to za CR..pa koliko znam, cim udjes dan u deveti mjesec bezbjedno se poroditi sasvim..ne znam sta ima da racunas onda previse ako je CR..tim bolje
ma ne racunam ja vec pomazem drugima da se sracunaju.... .....kod mene je sve vec izracunato.....samo se brinem da ne krene prije zbog ovog zivahnog bebceta
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:50:05
Hurma
prosli put mi je rekao da kao kasni dvije sedmice po menzisu ali da je to ok, obzirom na situaciju samo da se goji malo vise i da po obimu stomaka odgovara terminu koji oni izracunaju, to bi znacilo da bebac napreduje u tezini 2 sedmice?!?!? jesam to dobro? ako me je ko prati?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:51:20
Arina
prosli put mi je rekao da kao kasni dvije sedmice po menzisu ali da je to ok, obzirom na situaciju samo da se goji malo vise i da po obimu stomaka odgovara terminu koji oni izracunaju, to bi znacilo da bebac napreduje u tezini 2 sedmice?!?!? jesam to dobro? ako me je ko prati?
jesi.....pratim ja....to je mamin bucko mashallah .....sve ti to dobro kontas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:52:39
pauza
Arina, i ja tako racunam..... po mojoj racunici, ovulacija je bila 18. dan ciklusa, a ne 14. kako je po knjigama.... tako da ja dodam 4, tj. 5 dana na ovo doktorsko racunanje po zadnjoj meci, zato sto znam da je keks bio na sami dan ovulacije i to navece kasno:-)))) sad se moj muz cudi kako onda nije musko hehehe, ali eto nije:-))) nista meni nije po knjigama, ni beba, ni kilaza, ni ovulacija hehehehe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 9:55:23
pauza
Arina, je li to znaci da je porod blizu ako je beba puuuuunoooooo aktivna, mene moja u zadnjih par dana rasturi:-))) a ja sve kontam mora se smiriti ako hoce napolje???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 10:04:42
treće
dobro jutro hurma sretan vidim sve smo razglavljene, valjda zbog vremena djana bašmi je žao što se tako desilo, a vidi većina neke snove imala, nek su svima bebe o.k.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 6.1.2012 10:10:25
Hurma
IZVORNA PORUKA: treće
dobro jutro hurma sretan vidim sve smo razglavljene, valjda zbog vremena djana bašmi je žao što se tako desilo, a vidi većina neke snove imala, nek su svima bebe o.k.