|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  364 365 [366] 367 368   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
5.1.2012 21:34:46   
gerberka
IZVORNA PORUKA: gerberka

jel 35+4............ 9 mj user posted image

hajmo tabelarkeuser posted image

imal koga user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9126
5.1.2012 22:19:53   
Arina
IZVORNA PORUKA: Djana

Cao bebeje, kako ste mi?

Evo bili smo na pregledu, kao prvo nuhalni nismo radili, fetalni skrining doktorica hoce da radi za dvije sedmice kada ce biti 13/14 sedmica, po njenom misljenju je to najbolji trenutak!

Ali imamo jednu jaaaaaaaaaaako zivahnu bebicu, ajmeeeee, te sut jednom pa drugom nozicom, pa rukicama pa mase, pa se zategnu za zid svog "baloncica" i istegnu se od glave do petica i onda napravi kolut, aaaaaj MM Luna i ja smo se toliko nasmijali, bas je slatka bila hahahah, show!!!!!

Uglavnom, doktorica prezadovoljna nalazima, pritiskom i mojim stanjem, sve za 10! MM i ja dobili zeleno svjetlo za mazenje hihhih, pa cemo se malo maziti, malkice samo hihihihihihi. I dalje ostajem na bolovanju, zbog situacije na poslu (nema grijanja) i zbog toga sto kada dugo sjedim imam bolove i grceve u stomaku, nastavljamo Dabroston terapiju!

Za dvije sedmice idemo opet da uradimo fetalni skrining user posted image user posted image user posted image
ma bravo mila....bas si me obradovala.....hvala dragom Bogu da je sve ok....sad si mi se pravo razrahatila....mogu misliti samo kako je Luna bila odusevljena nadam se samo da je uspjela spoznati obrise bebe....sad ce imati viziju svega....user posted image user posted image user posted image user posted image

Puno ti pusica saljem

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9127
5.1.2012 22:21:30   
Arina

jel 35+4............ 9 mj user posted image

hajmo tabelarkeuser posted image

imal koga user posted image

jeste draga jos tri dana i eto te hvala Allahu u 9.-tom....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9128
5.1.2012 22:22:13   
teacher75
djana superuser posted image mene izgleda hvaata prehlada, malo nos i grlo me skakljiuser posted image lani je curio nos prekjuce i dan ranije a juce i danas je bila ok da bi je navecer uhvatio napad kasljauser posted image nadam se da necemo obje biti bolesneuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9129
5.1.2012 22:26:50   
Arina
mi smo sutra u 38 sedmici...abebi bi mogao biti u maminom narucju ili u sljedeci vikend ili u onu tamo srijedu ako Bog da.......tako pretpostavljam jer je moj dok. tako dezurni....vidjecemo u utorak sta ce reci na kontroli....user posted image l

meni nekako danas stomak bas ko da se "slego" dole....nekako imam neku tezinu prema dole iako bas nesto specijalno ne primjecujem da se spustio....onda nonama razvaljuje dole user posted image user posted image ...uf

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9130
5.1.2012 22:28:52   
gerberka
arina srce moje usitnilooooo user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9131
5.1.2012 22:44:12   
Arina

arina srce moje usitnilooooo user posted image user posted image user posted image
je ...samo me nesto sad brine ovaj pritisak da nebi sta ranije pomutilo planove....evo kad legnem nista....amozda sam  se samo smorila danas ...ja uvijek ko navijena....a Boga mi ne moze se vise tim tempomuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9132
5.1.2012 22:45:33   
Lulu_08
Arina, hvala mila i meni je bas drago, jos aBd fetalni skrining da bude okej pa da na miru udjemo u drugo tromjesecje! A bebica se pravo vrtila ali apsolutno se sve moglo vidjeti i ona je vidjela bas svo to sutanje, prevrtanje i mahanje rucicama, pa je totalno otkacila od dragosti!

tiki, cuvaj se mila, ako ne mozes voce i dalje zbog kiseline, probaj sumeci c vitamin ili nesto slicno povecati unos u svakom slucaju vitamina na koji god nacin mozes.

gerbice, eto tebe za par dana u 9om mjesecu aBd!

Moja prijateljica 4 puna mjeseca (od 5og mjeseca) morala strogo mirovati, u nekim trenucima je i put do WCa bio rizican, i evo 19og decembra je usla u 9ti mjesec i jos se nije porodila hehe, bebica sada otisla visoko, a kad je trebala biti jok hahaha...

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9133
5.1.2012 22:46:30   
Arina
hoces li ti Gerbo praviti onu akkiku...ono nadivanje imena ucenjem dove za ime i ezana ...ono sto se radi 7 ili 14 ili 21 dan.....znas na sta mislimuser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9134
5.1.2012 22:46:39   
teacher75
ma hvata me definitivno prehladauser posted image a lana spava i kaslje u snuuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9135
5.1.2012 22:50:47   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina

hoces li ti Gerbo praviti onu akkiku...ono nadivanje imena ucenjem dove za ime i ezana ...ono sto se radi 7 ili 14 ili 21 dan.....znas na sta mislimuser posted image

Nije mi sve oko toga jasno, efendiju cu pitati..ali planiram dati sadaku također...ti???
sto se tice pritiska jogurta dosta, izbhegavaj slano...
djana super za pregled user posted image
tičerko ne daj se srce

žene kad na prvi ctg?

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9136
5.1.2012 22:52:42   
Lulu_08
I to onaj nemasni jogurt, a slano bas izbaciti - nadovezujem se na gerbin post za pritisak, i pij puno vode i setaaaaaj user posted image user posted image user posted image , naravno laganim tempom.

tiki, cuvaj se mila, hajde u krpe probaj se malo vise odmoriti.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9137
5.1.2012 22:55:52   
Arina
ja cu isto dati sadaku....a moj ce otac prouciti to sto treba i nazvati ga imenom....nista specijalno....necu klati kurban jer smo u kreditima i to se tad ne radi....necu sisati....vec su poslije samo dati sadaku ....starijem je proucio muzev otac....user posted image .....

Meni prosli put nije radio ctg ali je gledao srce...i otkucaje...pa nije trebalo...e sad hoce li sada ne znam....to zavisi od trudnoce ali i od doktora...tebi bi mozda trebao zbog tog otvaranja i skracenog cer.----ne znamuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9138
5.1.2012 22:57:39   
Arina
IZVORNA PORUKA: Djana

I to onaj nemasni jogurt, a slano bas izbaciti - nadovezujem se na gerbin post za pritisak, i pij puno vode i setaaaaaj user posted image user posted image user posted image , naravno laganim tempom.

tiki, cuvaj se mila, hajde u krpe probaj se malo vise odmoriti.

jojjjjj... a ja se bas najela polica i sira....user posted image user posted image user posted image ....dok lezim sve ok....ma najbolje je da idem u krpeuser posted image

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 9139
5.1.2012 22:59:48   
Lulu_08
Najbolje user posted image , ja danas odspavala 2 sata pa mi oci ko fildzan hahahah

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9140
5.1.2012 23:02:20   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Arina

ja cu isto dati sadaku....a moj ce otac prouciti to sto treba i nazvati ga imenom....nista specijalno....necu klati kurban jer smo u kreditima i to se tad ne radi....necu sisati....vec su poslije samo dati sadaku ....starijem je proucio muzev otac....user posted image .....

Meni prosli put nije radio ctg ali je gledao srce...i otkucaje...pa nije trebalo...e sad hoce li sada ne znam....to zavisi od trudnoce ali i od doktora...tebi bi mozda trebao zbog tog otvaranja i skracenog cer.----ne znamuser posted image

potpisujem

a moj dr uvijek na dopler prati otkucaje..u dobrim sam rukama..a zovem ga u pon..ljubimvas sve idem spavati

sastanak ujutro ovdje user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 9141
5.1.2012 23:10:56   
dzenyA
zene gdje ste ,sta ima
E ovako labaratorijski nalazi su dobri,hb,kolko se moze reci da su dobri,ima proteina u urinu,al sta boze....mora neseo biti,malo leukociti povecani,al nista strasno user posted image
E bili smo u sopingu, ma nesto nisam mogla odoljeti onom ruksaku niveinom nikako,kupila sam ga user posted image i pampers 2-5kg sam kupila jedno pakovanje
Mi mislimo akiku aBd zaklati,mm nek mu prouci ezan i malo kose osjec ako je bude imao user posted image user posted image user posted image
meni se uopste ne ide u krevet,kad pomislim da cu se patit

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 9142
5.1.2012 23:11:26   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: teacher75

ma hvata me definitivno prehladauser posted image a lana spava i kaslje u snuuser posted image

izgleda i kod nas cw biti slicno ... mene bolucka grlo a Dz mi se sada toliko zakaslajala u snu da sam je morala diciuser posted image uh nadams e da nece iti strasno.
mene bolucka grlo al nista strasno. najgore mi je sto je mm nasao neki gnoj na grlu ima izvjesno vrijeme i radio bris al sutra tek gotov .. ukljucila mu doktorica antibiotike posto je dugo do rezultata brisa cekao evo punih sedam dana zbog praznika...
a nistamu nije bolje grlu.
valjda nismo neku bestiju uhvatili uh vala...
ako njemu ne bud eok bris odmah i jamorma svoj da vadim i curica isto.
ma vala bas mi j ezlo cim pomislim sad opet na prehladu a atman smo jedno vrijeme bili mirni. al eto sta se moze. ja samo bofa molim da budemo zdravi kad se porodim abd.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 9143
5.1.2012 23:14:42   
mamina princeza
mi smo akiku klali i za djevojcicu pa cemo i sada akoBog da. meni je to vazno i ja se nadam da cemo ako bude djecak biti u mogucnosti i dva ako ne odmah onda jedan kasnije naknadno. A pozeljno je da se uradi 7,14,21 dan a a onda bilo ako ne tadonda bilo kada kasnije je bitno da se uradi.

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 9144
5.1.2012 23:15:00   
teacher75
ja sam pravo isprepadana nakon one lanine upale pluca prije 2 mjeseca, jos nisam sebi doslauser posted image ne d'o mi bog da se opet razboli, psihicki bi me dotuklo, na sebe ni ne mislimuser posted image

Neposredna veza do poruke: 9145
5.1.2012 23:27:42   
mamina princeza
ma vala mene svaka njena prehlad ai psihicki i fizicki dotuce.a i meni je zbog pluca najgore taman smo se malo urahatili bez kaslja duze vrijeme. nije mene srah prehlade nego ovih eventualnih bakterija .... jel one ne valjaju sad meni i bebi nikako i mogu biti opsane. al mene bolucka grlo ja mislim na psihickoj bazi jer ona kaslje on ima te probleme pa mislim na to. Daj boze da nista od toga ne bude.....

Eh ....
odoh i ja u krpe..ako krene kasljati poslije necu moci spvati da malo iskoristim....

pu - pu sve baje i virusi idite od nase djece dalekooooo!!!user posted image

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 9146
5.1.2012 23:32:59   
treće
mislim da za akiku treba dovu pravilno proučiti

Neposredna veza do poruke: 9147
5.1.2012 23:53:25   
bigmama5
drage moje da vas pitam jel neka od vas ima problema sa bolovima u ledjima i kako ih ublazavate mene rasturaju koda mi je sto godinauser posted image

(odgovor članu treće)
Neposredna veza do poruke: 9148
6.1.2012 0:34:31   
Miracle*3
Jeste li vec pospali? Kakve su to prehlade navalile? Nadam se da nije nista ozbiljno.

Meni su noge skroz otekle. Do sad nikad nisu,  ni u prijasnjim trudnocama, a danas bas se napuhale. jesu li kod vas? Znam da me zbog pritiska svaki put pitaju i za noge, da li oticu.
A nisam danas puno stojala na nogama, malo po kuci hodanaj i lezanje cijeli dan. kakva je kod vas situacija sto se tice ovoga???

(odgovor članu bigmama5)
Neposredna veza do poruke: 9149
6.1.2012 0:44:07   
treće
što se oticanja tiče što manje se krečem više otičem, u prvoj trudnoći mi je 3. tromjesečje bilo ljeto pa je i to bilo izraženije treba se šetati, piti više tečnosti jer više i izbacuješ, manje slano, manje stajati. S visokim pritiskom je user posted image pa trebaš više paziti da ti ne bi lice naticalo ili se povraćanje javilo.
Kičma isto tako dok se razgibam bolje je a iz kreveta jedva ustanem, valjda sa svakom trudnoćom sve razvaljenija, između nogu ko da imam međuprostora pa gegam sve kontam djeca neće upamtiti( u stvari da će zaboraviti) te momente da im ne zgadim, a i bebek kako se namjesti user posted image

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 9150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  364 365 [366] 367 368   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  364 365 [366] 367 368   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Brrrr...
пеперутка16

Jeste li se ikada susreli sa nečim nepoznatim na bilo koji način, nečim natprirodnim nama ljudima?! Duhovi, đavo, šejtani.....

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *