|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
27.11.2011 17:43:56   
anđelo
E,nisam vidjela da ste već našle,na ovom linku čak piše da im je cjena u Italiji 25 eurauser posted image user posted image user posted image moj je ovakav i ja sam prezadovoljna njim.Naravno nije mi se uspio skroz vratiti stomak,jer ga nisam smjela nositi uvjek al je vrlo brzo opao s njimuser posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5101
27.11.2011 17:46:06   
Arina
IZVORNA PORUKA: anđelo

E,nisam vidjela da ste već našle,na ovom linku čak piše da im je cjena u Italiji 25 eurauser posted image user posted image user posted image moj je ovakav i ja sam prezadovoljna njim.Naravno nije mi se uspio skroz vratiti stomak,jer ga nisam smjela nositi uvjek al je vrlo brzo opao s njimuser posted image user posted image user posted image
hvala drage moje....ma bolje ista da se vrati nego nista ...da ga nisi nosila vise bi ostalo ....def. cu ga potraziti

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5102
27.11.2011 17:47:24   
Arina
ja ode malo peglati.....nagovaram se poduze....ufuser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5103
27.11.2011 17:47:49   
gerberka
mogu li se ja nadati, pošto nikada nisam imala stomak, da će vrati u staro stanje nakon poroda ?

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5104
27.11.2011 17:54:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gerberka

mogu li se ja nadati, pošto nikada nisam imala stomak, da će vrati u staro stanje nakon poroda ?
mozes ja sam osla roditi sa 73 kg sad imam 53kg ravan stomak ko daska kao i uvjek sto je biouser posted image

(odgovor članu gerberka)
  Neposredna veza do poruke: 5105
27.11.2011 17:56:32   
mamina princeza
mozes gerbo :) ja sam doduse imala uvijek malo stomaka i kad sam bila njmrsavija a ono ljeto kad je bilo godinu poslije poroda vala ako mi nije bio manji nije bio ni veci. Kasnije sams e opet udebljala pa se prvo tu odrazilo al to je druga prica:))))
Inace ovaj steznik je super. Ja imama isti ovaj kao sto je neki postavio link i super mi je bio. Prvi mjesec oslije poroda nisam ga cesto nosila i nije mi se stomak nekako svidjao onda sam pcoela bas da ga nosim skoro stalno i za mjesec sam bas bila zadovoljna:)
Negdje sam ga zgurala u kuci valjda ga nadjem kad mi bude trebalo. Sad je jos i lakse zimsko doba  - prosli put sam ga izbjegavala zato sto sam se pordoila u julu pa mi bas bilo vuce od njega. Al sam ga opet stavljala i stvarno mi je pomogao. Prije sam ja govorila bezveze to al sam se uvijekrila da je dobar. Joj sto ja tebe nagovaram svaki dan na trosak hihihih:)
Inace stvarno nisam nesto troskali ne kupujem sebi skoro nista ne pamtim kad sam sebi nesto al tih sitnica u tom osjetljivom periodu stvarno ima koliko hoces. Hihihi:) V+Mora covjek sebe i nagraditi necim ... nemojte sad reci da sam raspinica nisam Boga mi, samo eto imala sam sitnica prosli put nakupovali drugi i meni skoro nista nije bilo viska:)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5106
27.11.2011 17:58:15   
anđelo

Možeš Gerbo 100%.,ako ćeš rađati prirodno naravno.Ja nikad nisam imala prije trudnoće stomak,ali baš nikad,uvjek linija tip-top,poslije carskog nisam ovaj pojas smjela nositi kao žene koje su rodile prirodno.Ostalo je malo stomačića,nije kao što je prije bio,al imam prijateljicu koja je rodila prirodno i koja je koristila ovaj pojas i ni ne zna se da je rađala.Tako da ako rodiš prirodno,imaš šanse 1oo% da vratiš stomakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5107
27.11.2011 17:59:14   
Anoniman
ja te steznike nisam nikad ni dana nosila a imam ga tj izgleda kao kratki sorc a nije sorc crno bas steznik elasticno  duboko .... 

(odgovor članu mamina princeza)
  Neposredna veza do poruke: 5108
27.11.2011 18:00:16   
gerberka
Eh super user posted image

a cini mi se da je to pametna stvarcica user posted image

ja cu aBda sad u decembru na pramenove, fino da me srede user posted image već cu biti aBda u 8 mj, pa da ne odem na porod ko strašilouser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu mamina princeza)
Neposredna veza do poruke: 5109
27.11.2011 18:03:28   
gerberka
IZVORNA PORUKA: anđelo

Možeš Gerbo 100%.,ako ćeš rađati prirodno naravno.Ja nikad nisam imala prije trudnoće stomak,ali baš nikad,uvjek linija tip-top,poslije carskog nisam ovaj pojas smjela nositi kao žene koje su rodile prirodno.Ostalo je malo stomačića,nije kao što je prije bio,al imam prijateljicu koja je rodila prirodno i koja je koristila ovaj pojas i ni ne zna se da je rađala.Tako da ako rodiš prirodno,imaš šanse 1oo% da vratiš stomakuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

ih AKO rodim prirodno user posted image
ma hajd nema veze..mada se uzdam u sve te godine plesa i ravan trbuh, nece vala ni ostati ovakav - to je sigurno user posted image
ima tu, ja mislim, i dosta do genetike..sto kaze mamina princeza..ja nr kad debljam, debljam u none, nikad u pupu user posted image

< Poruku je uredio gerberka -- 27.11.2011 18:04:43 >

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 5110
27.11.2011 18:08:53   
Binka84
Jos nista od bebice...

Zene nosi li ijedna od vas naocale?
Meni je doktorica rekla da necu smjeti prirodno roditi ako mi se poveca dioptrija u trudnoci. Na pocetku trudnoce sam imala -3,5 na jednom i -3,75 na drugom oku. Jel ima iko ikakvu informaciju vezanu za ovo?

..."postoje u nama neke stvari neprevodive u reči"...

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5111
27.11.2011 18:11:46   
gerberka
binka minus dioptrija jako visoka ide na CR ali mislim da se tolerise i -4 i naravno provjeri sa očnim dr
ima žena rode i prirodno user posted image

ja nosim lece, u plusu +1 i +1. 75

nisam ni pitala, kontam se ušutiti user posted image

(odgovor članu Binka84)
Neposredna veza do poruke: 5112
27.11.2011 18:13:01   
Mrgica
Pozdrav drage moje, kako ste mi sve od reda? Ja imala goste cijeli dan, pa nikako da se javim...A sve kontam kad uletim da ce pisati da je Bebica rodila, kad ono nikakvih vijesti user posted image ...Uh a ja bas imam nekakvu tremu, jedva cekam da neko sta javi da je sve hairli proslo, aBd...Veliki user posted image user posted image user posted image za sve user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5113
27.11.2011 18:18:46   
Binka84
Ma mene je to malo zabrinulo jer bi vise voljela roditi prirodno...Nadam se da nece doci do toga da bas moram na cr.
Dr je rekla da od sedmog mjeseca moram cesce provjeravati dioptriju pa ako bude varirala valja na cruser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5114
27.11.2011 18:21:29   
gerberka
akoBogda ides prirodno..ima zena sa vecom dioptrijom pa rode prirodno..otiđi na kontrolu vida..uh i ja bi trebala mrsko mi 

(odgovor članu Binka84)
Neposredna veza do poruke: 5115
27.11.2011 18:27:43   
Binka84
otidji to provjeri...nemoj se s tim igrati...ja nisam isla jedno vrijeme pa kad sam otisla imam sta vidjeti ...a jos stvarno redovno nosim naocale...ne znam hodati bez njihuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5116
27.11.2011 18:35:08   
Silver
Cao curkee....

Nema jos novosti od Bebice???

Ja se nisam citav dan cula ni sa drznicom, pa sad sad pisala da vidim jeli jos 2u1 ili je vec 1+1 user posted image Drznica mi javlja sad da ide na ctg, znaci jos je 2u1 !

Ja danas bila na Baricama, bilo tako lijepo...setala sa mm malo "planinarili" user posted image koliko je to moguce sa trudnicom pred kraj 8-mog ! Pored puta brala sipurak gdje je bilo...ma bas se zdravo umorila!

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Binka84)
Neposredna veza do poruke: 5117
27.11.2011 18:41:48   
drznica
Pa necete se vi mene tako lako riješiti user posted image
Danas imala goste, pa nisam pisala, a jutros sam isla na ctg, beba naravno spavala...zato Mašić rekao da veveras opet dodjem, pa sad cu polako da se spremim. Nadam se da ce udarati kao sto to upravo sad radi. Mogu vam reci da me baš žiga kroz gospoju hehe...nemam one menstrualne bolove samo taj ŽIG ŽIG...bas nekako probada,a bilo je danas i sluzi pomjesane sa sukrvicom. Znaci nesto se desava...Nadam se da dr.nece reci da ostanem i gore se otvaram hahaha. Sad ne znam da li je pametno da me pregleda vaginalno, obzirom da je to ucinjeno prije dva dana uz aminoskopiju??? Ima li neka savjet???

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 5118
27.11.2011 18:43:07   
škorpija
binka84 mene je dr. mašić napao kad sma pitala za dioptriju i povezanost sa carskim,  kaže to je je budaleština i ima veze samo sa očnim pritiskom a ne dioptrijom, inače u mene je tad bila dioptrija -4. rodila sam prirodno, a morala sma prije poroda skinuti leće, jer to ne preporučuju

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 5119
27.11.2011 19:01:49   
gerberka
binka, sama dioptrija nije problematična za porod. Međutim, visoka dioptrija nosi sa sobom veći rizik od ablacije (odlijepljenja) mrežnice u određenim situacijama, npr. pojačanim naporima, a tu spada i porod.O tome nema jednoglasnog stava, neki ginekolozi tražit će mišljenje oftalmologa.Ali za to mišljenje nije dovoljno samo odrediti dioptriju, već napraviti detaljan pregled očne pozadine pomoću onog paparata na koji nasloniš glavu pa ti mjeri očno dno isl.

prirodni porod i dioptrija nisu nespojivi, ali koja trudnica nosi naocale ili lece treba da kaze svome ginekologu i prema potrebi se konsultuje sa oftamologom!

et tako user posted image

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 5120
27.11.2011 19:23:38   
plava72
vece zemske user posted image

samo da prijavim nepromijenjeno stanje user posted image tako da sam danas bila vrijedna,oprala zavjese i poradila kucu user posted image

navracala sam da vidim ima li vijesti od bebice kad ono nista...valjda se ne muci cijeli dan ....nadam se da je vec uz svoju princezu user posted image

ostale trudnjace i mame veliki user posted image user posted image user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5121
27.11.2011 19:45:51   
Anoniman
Ja vidim Bebicu ulogovanu na listi user posted image

Mozda ce njen muz sad objaviti da je rodila user posted image

(odgovor članu plava72)
  Neposredna veza do poruke: 5122
27.11.2011 19:49:55   
Miracle*3
Ja spavala i sanjala  post od bebice, i napisala ona da se ne brinemo, da je sve proslo super i da je cak i s dojenjem bez problema.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5123
27.11.2011 20:22:08   
mama21e
Zeniceee gdje nam je Bebica??? Sad sam pocela da brinem! Nek joj je Allah na pomoci!

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 5124
27.11.2011 20:28:13   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: mama21e

Zeniceee gdje nam je Bebica??? Sad sam pocela da brinem! Nek joj je Allah na pomoci!

Amin

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5125
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  203 204 [205] 206 207   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *