Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 12:19:22
Anoniman
Uh, tek u petak imam zakazan pregled i ctg, nadam se da cu do tada biti bolja. Ne mrdam iz kuce, ko zatvorenik sam
mama21eskoljkice imas skoro u svakoj apoteci i izgleda da su dosta trazene jer cas ih ima pa nema pa dok naruce... vidjala sam ih i u DM-u, mada ih nije bilo kada sam dosla da kupim tako to inace bude. Kad ti nesto ne treba ima ga na pasja preskakala, a dok treba ma nema ni za lijeka.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 12:47:21
mamina princeza
hej zene ... kako stemi sve redom? imam jedno pitanjce desilo mis enessto cudno .... naime isla sam vani s curicom i kad sam je vodila u wc cucnula sam snjom i dok je ona piskila osjetim mokre mi gace i cak malo pantalone. panicno sam dosla kuci i evo kontam sta bi sad. naravno da sam odmah uspanicila da gubim plodnu vodu - sad vidim gacice su mi zute bas komokraca ... kontam da je mozda popustio mokracni mjehur s cim inace imam problema a onako sustalo u wc ona piskila pa mozda malo vise. a opet mi niej jasno i ako je mokraca kako tako bez kontrole. Sad ne znam sta da radim ... evo radila sam ono sto animagical ili neko napisa legla desetak minuta i ustala i nema nista samo imam neki osjecaj da mi se stalno piski.... joj pravo sam se prepala .. znalo mi je dosada biti po gacicama tako da malo pobjegne al opet ovo je malo vise i cak je i na pantalone proslo, a opet nije ni ono da lije niz noge. ne znam kako ni izgleda kad pukne vodenjak jer prosli put su mi ga pucali kad sam lezala .. jos po pehu nedelja ne znam sta da radim? da s emirim i legnem ili.... zna li iko ko je dezurni danas u vojnoj? a opet bezveze panicim mozda ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 13:04:01
Anoniman
mamina princezo meni se desava da povremeno imam mokri kruzic na gacicama, ali ja lijepo osjetim kad malo "popustim" jer mi ritne pred necim po mjehuru. Doduse, ja sam vec pred kraj pa mu je tijesno. Desavalo mi se i prije ali nisam panicila jer su sve pretrage bile ok.
Negdje sam citala savjet da treba staviti dnevni ulozak i pratiti stanje na njemu. Ako je vise zuckasto onda je to mokraca, a ako se napuni prozirnom tekucinom u roku 2 sata onda je plodna voda. Svasta sam citala na netu pa ne znam koliko je tacno. Nije komplikovano pa mozes probati.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 13:08:43
mamina princeza
ma zuckasto je i ovo sto je bilo na bjelim gacicama se bas vidi .. zato ija sad kontam da je mokraca mada mi nije jasno kako toliko mekontrolisano ne valaj ni to al eto opet bolja varijanta. hajde praticu danas...sutras u mi nalazi krvi i urina svakako ihu petak nosim doktoru ako jenesto opasno moralo bise opet ponoviti? jel da? ako bude opet furam u bolnicu strah me ... nadams e da nece. praticu takos to kazes boju. vidim po internetu pisu da imamju uloske koji pokazauju jel plodna ili ne al sumnjam da se kod nas imaju gdje kupiti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 13:12:18
anđelo
http://static.pik.ba/galerija/2011-09/slika-263943-2011-09-1315099900-default.jpg I ja imam ove školjkice i stvarno su praktične.Babica na vježbama za prirodno porađanje nam ih je preporučila i rekla da su praktične,koristila sam ih umjesto tuferčića na dojkama.Svo mlijeko iscuri u ove školjkice,a ne po blaznicama.i ne brinem hoćel se blaznice natopit i gdje ću ih promjenit (ako sam u gradu)a Bogami i u kući.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 13:38:00
AMELIC
Cure koje nose ili su nosile nisko pitanje:? jeste imale bolove skroz nisko,kao u vagini,ono baš osjetile jak pritisak dole mene taj osjećaj muči već par dana...kad ležim ništa,kad ustanem osjetim tu bol,pa čak i kad se okrenem s boka na bok jedva čekam pregled a tek sam zakazala za slj. ponedeljak...uh baš se nešto brinem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 13:45:07
anđelo
IZVORNA PORUKA: AMELIC
Cure koje nose ili su nosile nisko pitanje:? jeste imale bolove skroz nisko,kao u vagini,ono baš osjetile jak pritisak dole mene taj osjećaj muči već par dana...kad ležim ništa,kad ustanem osjetim tu bol,pa čak i kad se okrenem s boka na bok jedva čekam pregled a tek sam zakazala za slj. ponedeljak...uh baš se nešto brinem
Amelić,i ja nosim nisko,i imala sam te bolove kao što si navela.Daali mi apaurine da pijem i strogo mirovanje 15 dana.Utrogestan također.Sad znam šta će mi se desit ako ne mirujem,pa legnem kad god imam priliku.Na nogama odradim šta treba brzo i odmah sjedeći položaj zauzmem,a bogme sve kući ležim i čuvam se .Ne dižem ništa teže od 2oo grama i kad hodam onda polako.A dok nisam znala da nisko nosim nisam se čuvala pa me je boljelo i kad se okrećem s boka na bok.Da i također su mi otkrili kontrakcije
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 13:47:24
Anoniman
Amelic kod mene je do 7. mjeseca bila nisko pa se podigla. Do tada sam imala uzasne bolove u donjem dijelu stomaka, tolike da mi je svaki put doslo plakati kad se moram presvuci i ustati iz kreveta Sve pretrage su bile ok, bila cak i na komisiji, nema kontrakcija, nisam se otvarala, nalazi uredni... Kaze dr. tako ti grah pao
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 13:52:08
AMELIC
ja već pijem terapiju,ginipral, apaurin buscopan,ma svašta al brinem da to nije dovoljno...o mirovanju da ne pričam,ležim od prvog dana Valjda malo prestane,ako ne zvaću svoju dr.da vidim šta će reći Hvala cure
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 14:50:43
gerberka
IZVORNA PORUKA: AMELIC
amelic, i ja nosim nisko i to su ti bolovi..sad je beba ojacala i osjecas veci pritisak. na pregledu ce dr pogledati, ako si otvorena ima serklaž..mene to tješi..uvijek kažem, nek me ušiju i ćao. ali samo ti na lijevi bok, razumijemo se potpino
žene moje ja jutros ustala i opet se vratila soviti..sad se proudila..glava ko cocin bubanj evo pijem crnu kafu, pa ću malo na balkon udahnuti zraka
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 15:21:12
gerberka
IZVORNA PORUKA: animagical
je li se neko cuo sa bebicom?
nekom je ona dala broj...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 15:23:48
anđelo
Dobro jutro Gerbo moja,dobro nam došla.Žene ja cjeli dan mislim na Bebicu i sve kontam dokle je s porođajem,kao da se mi je familija .Jel se iko čuo s njom,il hajmo mi sve džematile u "Abdulah Nakaš"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 15:24:52
gerberka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 15:35:23
gerberka
nina lana sretno draga moja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 15:43:17
Anoniman
I ja sam cijeli dan mislima i molitvama uz Bebicu. Bas nedostaje na ovoj temi A koliko sam skontala naucila je muza da otvori temu, pa ce se valjda snaci ovdje ako mu bude do glave a ne do teme
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 16:23:33
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: anđelo
http://static.pik.ba/galerija/2011-09/slika-263943-2011-09-1315099900-default.jpg I ja imam ove školjkice i stvarno su praktične.Babica na vježbama za prirodno porađanje nam ih je preporučila i rekla da su praktične,koristila sam ih umjesto tuferčića na dojkama.Svo mlijeko iscuri u ove školjkice,a ne po blaznicama.i ne brinem hoćel se blaznice natopit i gdje ću ih promjenit (ako sam u gradu)a Bogami i u kući.
Ovo je definitivno najbolje, ja sam ovo koristila i mene je spasilo. Pogotovo ako se stvori ragada, onda skoljka omogucava da zrak cirkulise i nista se ne lijepi na bradavicu, potkosulja i sl, ma necete se pokajati.
A sa blaznicama pazljivo, meni su u bolnici kad su vidjeli rekli da izvadim, jer se pod njima potpari, kao bolje je stavit pamucnu gazu ili pelenu isjeci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 16:37:56
gerberka
uh, samoj sam sebi nesto teska
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 16:52:06
anđelo
Ja se vala umorila,malo generalku radila,sad me krsta bole....Još mi nije bilo dosta,pa išla na tavan i gledla šta mi je robice za bebu ostalo od sina.Ja sam to podjelila 90%,nešto malo ostavila sinu za uspomenu da vidi kolišni je bio .Slabo ostalo,moraću u šoping u 8-mom mjesecu Bitno je da sam našla pumpu za izdajanje(možda i ovo rodim ranije ,ne dao Bog pa budem morala da se ponovo izdajam)školjke za dojke,pozicioner za kupanje i steznik za vraćanje maternice na svoje mjesto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 27.11.2011 16:54:33
gerberka
kakva generalka, prebit cu te..kaalloo...lezi