|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
26.11.2011 22:10:53   
mamina princeza
dush zao mi je al bice to dobro aBD.

uh mene sike zezaju od pocetka ove trudnoce. prvo bas bolile a sad su se sigurno udvostrucile p ami ih tesko nositi al bukvalnouser posted image grudnjak nikako da potrefim odgovrajuci bas mi smetaju. sve su mi nekako plave od vena al kazu da je to normalno sad kad sam bila na ovom kursu na dojenje gledali su ih i kazu super su user posted image meni vec curi podosta iz njih ako ih slucajno stisnem valjda sto je druga trudnoca i bez obzira sto nisam uspijela prosli put fino dojiti suze vrijeme opet se uspostavilo koliko toliko laktacij apa sad fura ranije. a mozd ai nije ranije..... bas su mi nekako teske i vise ....  ako bradavise bole ili su malo uvucene u ovoj skoli su savjetovali one zastite sto imaju poklopce i mjesec dva prije poroda da se malo ocvrsnu i izvuku. meni to ne treba sad za sad... a vala ne znam gdje bi mi to u grudnjak stalo takav se ne prozvodi te velicine...
nikako mi ne odgovaraju vako teske i velike al valjda ce doci sebi :)

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5026
26.11.2011 22:11:07   
Arina
drage moje...evo vidim prica se o jastucima....ovo je moj...kupila od jedne zene dodje postom...kosta sve skupa 55 km punjen je silikonskim kuglicama ...jakoje dobar ...ko sto neko rece ...moze i sad za spavanje i poslije za dojenje i bebija...ma ja se s njim druzim po cijeli dan....masna je samo dekoracija naravnouser posted image .....ako ko bude zainteresovan tel. je 061718620....dodje brzom postom i placauser posted image se  po prijemu posiljke....

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 5027
26.11.2011 22:18:41   
mama21e
Hvala Bogu pa si dobro, a za sike ne znam sta ces user posted image Mozda bolje da ih i ne diras strpi se malo nek bole da mozda masiranjem ne izazoves kontrakcije.

A ja sam puno bolje danas hvala Bogu, ne boli me stomo a ni krsta samo me ponekad probode u gospodji ali traje 2-3 sec i prodje. U ponedjeljak aBd idem na pregled pa cu vidjeti sta je.

I ja sam ti draga na l. boku user posted image Znam kako ti je user posted image

Boze ne prepustaj me samoj sebi ni na treptaj oka!

¦ 28.05.2012. ...moje srce kuca za tebe pahuljo moja mirisna...¦

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5028
26.11.2011 22:20:30   
Arina
 a sise....e to je ista prica ko s tvojim mamina princezo....ma ko da si moje opisivala...samo su u mene bradavice ko na dudiuser posted image user posted image user posted image .....al valjda dojene pa se ispupcile.....dobre su....teske jesu ali neka bice mljeka...ja inace nemam problema sa laktacijom hvala Allahu.....mljeka bude dosta i dobro je ...i kod mene cijelu trudnocu na pritisak ima onog zuckastog e sad jel to kolostrum ili nesto sto mu predstoji...ne znam...ali nema veze

E kod mene se bebi izgleda okrenuo user posted image ...bio je mjesec dana na glavacke....i sad je cini mi se na zadak....mislim nema veze ...posto cemo na CR ...ali brate sad nezgodno nekako se upoprecio pa teze spavati.i nekako razmisljam jel mu zgodno tako sklupcan .....jer sad je glavicako  iznad pupka....a nogicama tuce u lijeli kuk i bubreg ...zavisno kako se namjesti...prije  su nogice tukle pod rebra....bas se osjeti.....al de sta ces....mozda se i vrati kad mu dodijeuser posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5029
26.11.2011 22:20:32   
gerberka
mamina princezo, opaa ti davala da se vidi user posted image i kazes dobre ti rekli..mashAllah..ej maco meni su bradavice ok izvucene, ali bolne..sad da vucem ja ili da vjezbam dojenje s muzem ne znam sta bih user posted image user posted image user posted image
legenda si, svasta ti meni opisa user posted image
gdje se nabave te zastite sa poklopcima user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 5030
26.11.2011 22:27:23   
gerberka
pojedoh cijelu dorinu user posted image sve neću, neću a sama u usta uskace user posted image

kukuuu user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5031
26.11.2011 22:49:19   
palachinken

IZVORNA PORUKA: gerberka

mamina princezo, opaa ti davala da se vidi user posted image i kazes dobre ti rekli..mashAllah..ej maco meni su bradavice ok izvucene, ali bolne..sad da vucem ja ili da vjezbam dojenje s muzem ne znam sta bih user posted image user posted image user posted image
legenda si, svasta ti meni opisa user posted image
gdje se nabave te zastite sa poklopcima user posted image

Vjerovatno se radi o aventovim prsnim skoljkicama, dobro dodju i kasnije zenama sto imaju problem sa hiperlaktacijom i mastiisima jer pomalo izvlace visak mlijeka koji se onda skuplja u te poklopce. Imas ih u dm-u

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5032
26.11.2011 22:52:05   
gerberka
hvala palacinko..kupim to i stavim na bradavice? to kao nosim cijeli dan? pusaa 

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 5033
26.11.2011 22:59:32   
palachinken
Pa ako budes imala potrebu. Ako su ti bradavice fino izvucene ne treba ti jos. Znas kako ce ti biti prvih mjeseci dojenja - svako malo mlijeko navali i prokvasi sve zivo. Cim beba zaplace, makar i neka na teveu, osjetis trnce u grudima i poteceuser posted image ja licno nisam kupovala skoljkice jer nisam imala upale i mastitise, nego mijenjala majice svako malo a vani one tufere za dOjilje. Bitno je da pustis te viskove da slobodno isteku, znaci sto vise mozes bez grudnjaka to bolje ili komotan grudnjak sa skoljkicama unutra.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5034
26.11.2011 23:07:44   
gerberka
e super, hvala ti bas..meni jos nista ne curi--samo su mi nabrekle, inace su mi bradavice ko duda user posted image mislila sam da se to koristi i kad bole grudi..bas mu mi nabrekle, kao da se pripremaju..ali nema nista za sada user posted image uglavnom, hvaajjaa user posted image

Neposredna veza do poruke: 5035
26.11.2011 23:10:28   
animagical
gerbo ne nosis sada skoljkice,to samo kad rodis..a ne diraj bradavice to moze izazvati kontrakcije...
mamina princezo, meni su u trudnoci isto bile jako osjetljive i bolne, i jos malo curile od 17 sedmice pa sam nosila odmah grudnjak za dojenje, bas su udobni kad potrefis dobar!user posted image  

Neposredna veza do poruke: 5036
26.11.2011 23:12:44   
gerberka
ja ima tri grudnjaka za dojenje user posted image
hvala ti, nisam znala ovo za kontrakcije..uhuuu

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 5037
26.11.2011 23:22:00   
animagical
znam da si na mirovanju pa ti zato kazem da ih ne pipkasuser posted image i da se ne kupas bas vrucom vodom..ne jedes ananas...ako se jos sta sjetim napomenem

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5038
26.11.2011 23:22:35   
gerberka
palacinko, u nekim gradovima muzevi dobiju sa vjezbi za trudnice potvrdu da mogu prisustvovati porodu..da li je to istina..kako kod nas ide?
i jos jedno pitanje..nemam karton iz dz, fifti kaze sto ce ti user posted image traze li gore?

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5039
26.11.2011 23:39:55   
gerberka
nikog nema user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5040
27.11.2011 0:19:19   
animagical
koliko se ja sjecam palacinkin muz je bio na porodu, tako da mislim da ne treba ni kod vas nikakva potvrda...bio je i moj a na vjezbe nije isao

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5041
27.11.2011 0:30:48   
gerberka
user posted image super

hvala user posted image

Neposredna veza do poruke: 5042
27.11.2011 0:59:44   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: animagical

znam da si na mirovanju pa ti zato kazem da ih ne pipkasuser posted image i da se ne kupas bas vrucom vodom..ne jedes ananas...ako se jos sta sjetim napomenem

a sto ananas?

Neposredna veza do poruke: 5043
27.11.2011 8:06:34   
anđelo
Dobro jutro trudnice moje,kako ste miuser posted image ?user posted image   Meni je sad Bebica u mislima,dovim za njuuser posted image .Mazite svoje pupe,nama danas 21 nedeljauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mamin crnooki lijepi dječak...moj prvi uzdah 2005. . Sva ljubav svjeta je u okicama tvojim,zvijezdo moja. 2012

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 5044
27.11.2011 9:52:24   
palachinken

IZVORNA PORUKA: gerberka

palacinko, u nekim gradovima muzevi dobiju sa vjezbi za trudnice potvrdu da mogu prisustvovati porodu..da li je to istina..kako kod nas ide?
i jos jedno pitanje..nemam karton iz dz, fifti kaze sto ce ti user posted image traze li gore?

Ne treba ti karton, gore ti nista od tog ne traze, samo zdravstvenu knjizicu, licnu i uputnicu.
Dalje, potvrda takodjer ne treba, nego kad dodjes u prijemnu, kazes hocu muza. Oni mu obuku ono papirno odijelo i uvedu kad dodje red na radjaonu. Bude s tobom sve vrijeme, drzi te za ruku, podupire ti glavu u konstrakcijama, umiva gazom. Ode nakon ušivanja.
Evo slike mog sa svojim zamotuljkom, isto mumija. Jos su mu od mog disanja zamaglile naocale, pa nista nije vidio u sali hahahah
user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 5045
27.11.2011 11:29:42   
senka27

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Senka da se ne sretnemo nas dvije u radjaoni user posted image vidim isti nam je termin user posted image

nista nije iskljuceno :) Dinamitna

Sve ce to o mili moj prekriti
Snjegovi,ruzmarin i sas

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5046
27.11.2011 11:37:12   
Anoniman
Jutro bembelice user posted image

Mene jutros voz pregazio. Tek sam u 7 zaspala i do maloprije, zato sad imam glavobolju, a vec sam pocela misliti da mi je normalna temperatura 36,9 user posted image Doduse otkako sam trudna nisam mjerila temperaturu pa si umisljam da je u trudnoci normalno imati blago povisenu. Hm... je li se nekoj od vas slicno desavalo?

Stalno mislim na Bebicu i nadam se da ce uz Bozju pomoc brzo i sto manje bolno proci njen porod. Mozda se vec mazi sa svojom user posted image

Gerbo ja sam uzela te skoljkice i one se stavljaju nakon dojenja. Aventove su i unutra dodju 2 para, kostaju oko 26 KM. Nemoj da ti utrpaju one silikonske bradavice za dojenje. Meni su vec u par apoteka to uvaljivali, ali sreca da sam znala sta trazim.
To ti izgleda ovako: http://static.pik.ba/galerija/2011-09/slika-263943-2011-09-1315099900-default.jpg
Meni malo smijesne i bas zauzmu dosta mjesta u grudnjaku user posted image

Neposredna veza do poruke: 5047
27.11.2011 11:58:57   
mama21e
Jutro Zeniceee, kako ste danas?
Bebica nam se poradja ili je mozda vec sa malenom user posted image Sjetite je se u dovi da joj sto lakse i bezbolnije prodje.

Dinamitna i meni je visa temperatura nego inace, a evo citam da je trudnicama povisena tjelesna temp. Tako da nemoj da brines user posted image
A te skoljkice gdje se mogu nabaviti?

Gerbo kako si ti jutros?

Gdje su moje terminuse? user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5048
27.11.2011 12:00:29   
mama21e
senka27 i Dinamitna zajedno cete aBd slaviti rodjendane user posted image

(odgovor članu mama21e)
Neposredna veza do poruke: 5049
27.11.2011 12:02:53   
gerberka
palacinko hvala ti, ekstra slila user posted image user posted image uh jest meni ovo superuser posted image
hvala na objasnjenju, a i tebi dinamitna user posted image
i ja sam slabo spavala, teska sam, umorna, iscrpljena...

temp 37 sam imala samo uz ove upale i odmah nakon zaceca...kroz trudnocuz hB nemam temp..prati je, pa kazi dr

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5050
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  200 201 [202] 203 204   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *