|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
20.11.2011 12:18:05   
Anoniman
Hannice koke ih pokakile user posted image user posted image

Moj maleni je sinoc do 2 partijao u puponji, pa me onda glad uhvatila, pa komsijin cuko zavijao u ulici, tako da sam jutros neispavana i osjecam se kao da me neko cijelu noc tukao user posted image Coek veceras u nocnu, pa cu bar od 6 imati malo vremena za sebe da se umazim u kakvom mirisnom ulju user posted image

Sto se tice tabletica, ja sam samo na prenatalu user posted image cijelu trudnocu. Popila sam svega 4 apaurina i to kad je doktor sumnjao na otvaranje, ali eto nije bilo nista tako da sam i to bezveze popila user posted image .
Mg nisam nikako pila, ni dodatke zeljeza.

Nadam se da ste bolje danas nego ja user posted image

(odgovor članu anđelo)
  Neposredna veza do poruke: 4151
20.11.2011 12:21:40   
Bebica11
Ja sam pila
dabroston,
utrogestan,
primala progesteron depo,
pila apaurine,
ginipral,
bila na tokolizi,
pila cefalex,
cefabos,
Mg sumece,
Tothema,
Mg direct
i pregnital

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4152
20.11.2011 12:24:31   
Bebica11
zaboravila sam da sam pila i

AMINOL za srce
i Ca sumece jedno vrijemeuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4153
20.11.2011 12:40:46   
AMELIC
Bebice i ja isto ovoliko samo umjesto Amizola pila Isoptin,a umjesto Cefalexa Pancefuser posted image
+ svaki dan injekcija clexanauser posted image  i jedno vrijeme indometacinuser posted image  vaginalete neću ni pominjatiuser posted image
Volila bih da sam mogla bez svega ovog ali sve ima gore od goreg...
Hanice bebice su mashallah ko meduser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4154
20.11.2011 12:52:39   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: AMELIC

Bebice i ja isto ovoliko samo umjesto Amizola pila Isoptin,a umjesto Cefalexa Pancefuser posted image
+ svaki dan injekcija clexanauser posted image  i jedno vrijeme indometacinuser posted image  vaginalete neću ni pominjatiuser posted image
Volila bih da sam mogla bez svega ovog ali sve ima gore od goreg...
Hanice bebice su mashallah ko meduser posted image

ni ja nisam racunala vaginaleteuser posted image al dobro je hB, izguracemo aBduser posted image

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 4155
20.11.2011 13:38:11   
anđelo
Bebica 11 i Amelica, bit će vam djeca farmaceutiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4156
20.11.2011 13:58:57   
plava72
đe ste žene user posted image ....imal šta novo
amelic drugarice nek si nam se malo pridružila i bravo za ona 2kg user posted image

od tableta ja sam koristila utrogestan vaginalno,gynipral i apaurin (zbog aminocenteze do 19 sedmice)
a cijelu trudnoću pijem prenatal,naf,tothemu od 7.mjeseca i naravno tu je  moj drug apaurin...kad sam pitala doktora dokad ću ga piti  kaže čitavu trudnoću jer ti je on najbolje čuva user posted image

kod mene još nikakvih simptoma user posted image

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 4157
20.11.2011 14:01:20   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: plava72

đe ste žene user posted image ....imal šta novo
amelic drugarice nek si nam se malo pridružila i bravo za ona 2kg user posted image

od tableta ja sam koristila utrogestan vaginalno,gynipral i apaurin (zbog aminocenteze do 19 sedmice)
a cijelu trudnoću pijem prenatal,naf,tothemu od 7.mjeseca i naravno tu je  moj drug apaurin...kad sam pitala doktora dokad ću ga piti  kaže čitavu trudnoću jer ti je on najbolje čuva user posted image

kod mene još nikakvih simptoma user posted image

gdje si ti plava, ja se ponadala da si vec s user posted image , porodila nam se jucer mala75, preskocila sve nas lopuza, i uziva sa svojim djecacicemuser posted image

drzniceeee javi se, sta li nam je s njom???

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 4158
20.11.2011 14:01:39   
plava72
user posted image user posted image user posted image user posted image  šta ovo bi sa mojim tickerom

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 4159
20.11.2011 14:03:08   
Mirkica

user posted image user posted image user posted image user posted image  šta ovo bi sa mojim tickerom

hahahhahahhahahhaha dobar ti tickerrrr a ja bas posla pogledati koliko ima jos :))))

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 4160
20.11.2011 14:04:20   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Mirkica

hahahhahahhahahhaha dobar ti tickerrrr a ja bas posla pogledati koliko ima jos :))))

i jauser posted image

plava72 jesi li presla termin?

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 4161
20.11.2011 14:05:54   
plava72
evo me bebice....tebe nije bilo kad sam ja napisala kako je prošla kontrola user posted image

naime grlić mi je skroz razmekšan (to je bilo u petak) ali ga ima još malo,kaže dr.mogo bi ga prstom probit al neću kad sve lijepo ide samo od sebe i stavila sam tamo mjerice od moje bebice i zamolila te da mi protumačiš ako ti nije teško user posted image  ako me ne zaboli kontrola na dan termina...

mala75.. čestitke od srcauser posted image
hanice bebice su ko med mašalah user posted image

termin mi je 23.11...ako ne uem u 10.mjesec

< Poruku je uredio plava72 -- 20.11.2011 14:07:16 >

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 4162
20.11.2011 14:28:16   
gerberka

user posted image user posted image user posted image i ja sam se smijala sporoj rodi...cmmookkuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 4163
20.11.2011 14:31:42   
plava72
fazon je gerbo što sam sad stavila novi ...onaj mi ukinuli ko vele do sad bi se
svaka porodila user posted image user posted image user posted image  i de bogati nahrani ovu mačku stalno liže u prazno kako ti nije žao user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4164
20.11.2011 14:35:26   
gerberka

i de bogati nahrani ovu mačku stalno liže u prazno kako ti nije žao user posted image user posted image user posted image

nek se pati ko i ja..ovakva sam ista kad je keks u pitanju user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 4165
20.11.2011 14:36:33   
Bebica11
plava72 nisam ni ja neki strucnjak za mjereuser posted image , al mozes naci neke standardne velicine pa uporediti, a i ja cu pokusati ako zelis

masaAllah jos 3 dana, hajde hairli bilo i angazuj nekoga ko ce nam javiti kad stigne baby aBd, ja sam svog covu naucila kako ce javiti na RRuser posted image

drznice stigla si vidim, javi se, kakvo je danas stanje?

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 4166
20.11.2011 14:46:55   
drznica
Drage moje,vratila sam se. Jako sam se nasekirala dok sam cekala drugi put da ponove CTG jer je na prvom beba spavala. Dr. Miseljic bio dezurni,a tu se negdje pojavi Puzic koji je poceo da galami na sestre pa na mene i jos jednu curu sto sto stojimo ispred,i sto se radi CTG u toj nekoj sobi...i tako ja pocnem plakati ali kao nikad ...ne znam stat. Tjesi mene sestra,tjesi me Miseljic (divan covjek). jedva uradili ctg...kaze ok je al da opet sutra dodjem...meni to sve sumnjivo...kad sam pitala kad je on opet dezurni kaze ma porodit ces se do tad...a dezurni je na moj termin :) Izgleda da ce meni ovo brzo cim mi ovako cesto zakazuju. Odoh se malo smirit,pa vas citam. Pusa svima

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 4167
20.11.2011 14:55:54   
plava72
drznice baš mi je žao što su te nasekirali user posted image user posted image ali da je šta loše
ne bi te slali kući ....meni niko nije predložio da radim CTG,samo sam dobila
uputnicu za bolnicu ako me zaboli da imam..

bebice potrudit ću se da nekako javim abd ..user posted image ....više me niko i ne zove da pita imal šta novo inače prošle sedmice telefon je zvonio ko lud..user posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4168
20.11.2011 15:03:18   
Bebica11
drznice moja prijateljica koja je rodila prije 2-3mj je imala los ctg pred kraj trudnoce, valjda i to moze biti predznak skorog poroda, kaze dosla u petak bio los i cio vikend takodjer a u utorak se porodila, tako da mi ima smisla sto ti govore da ces brzo aBduser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4169
20.11.2011 15:04:38   
Anoniman
Drznice odrzavaj malu podsisanu i torbu uz sebe user posted image samo sto nije sudeci po svakodnevnim ctg-ovima user posted image

A ja sam u trudnoci extra ratoborna tako da bih tom doktoru sto urla garant svezala samarcinu user posted image

(odgovor članu plava72)
  Neposredna veza do poruke: 4170
20.11.2011 15:05:32   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Drznice odrzavaj malu podsisanu i torbu uz sebe user posted image samo sto nije sudeci po svakodnevnim ctg-ovima user posted image

A ja sam u trudnoci extra ratoborna tako da bih tom doktoru sto urla garant svezala samarcinu user posted image

user posted image user posted image user posted image

user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4171
20.11.2011 15:15:31   
plava72
žene hoćel kod vas biti ručka hehehe,ja zasjela a stomak se javlja,
odoh šta pripremiti..sevap je prema mužu i djetetu user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4172
20.11.2011 15:19:03   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: drznica

Drage moje,vratila sam se. Jako sam se nasekirala dok sam cekala drugi put da ponove CTG jer je na prvom beba spavala. Dr. Miseljic bio dezurni,a tu se negdje pojavi Puzic koji je poceo da galami na sestre pa na mene i jos jednu curu sto sto stojimo ispred,i sto se radi CTG u toj nekoj sobi...i tako ja pocnem plakati ali kao nikad ...ne znam stat. Tjesi mene sestra,tjesi me Miseljic (divan covjek). jedva uradili ctg...kaze ok je al da opet sutra dodjem...meni to sve sumnjivo...kad sam pitala kad je on opet dezurni kaze ma porodit ces se do tad...a dezurni je na moj termin :) Izgleda da ce meni ovo brzo cim mi ovako cesto zakazuju. Odoh se malo smirit,pa vas citam. Pusa svima

Imala sam iskustva s drskosti dr Puzica i bila svjedok u par situacija, nista novo.

Za CTG se en brini, mene su prvi put zbog loseg ctg-a ostavili u bolnici i posle na hitan cr, nit su me pitali imas li bolove, nit je ko provjeravao jesam li otvorena.
BTW dr Miseljic je bio dezurni i cim je vidio ctg, bilo je -HITNO.

Zato ne brini, zna nekad biti i da ctg ne valaj ali nije neki problem. Ja sam skoro slusala trudnicu kako prica da su je poslali da jede i da pojede nesto sslatko i sve posle ok..

Zato kad podjes na ctg najedi se.

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 4173
20.11.2011 15:21:29   
anđelo
Moje iskustvo je bilo ovakvo.Pokrvarila u 33 nedelji ,prenoćila u bolnici i poslali  me kući,dobijala kući injekcije 2 dana ujuru i uveče po jednu,da ako bi se beba rodila ranije da joj budu pluća razvijenija.Na ležanje me obavezali.Nakon 7 dana opet prokrvarim al malo,došla u bonicu u subotu uveče,a do utorka su me vodali jedno 25 puta na CTG i ultrazvuk i rodila svog sina u utorak u 2 sata ujutru na carski rez.Tako da po tom čestom CTG-u i ja mislim da ćeš ubrzo svoju user posted image imati u naručju.Ne brini sve će to ako Bog da biti uredu.user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 4174
20.11.2011 15:23:59   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Dinamitna

i ja user posted image user posted image user posted image al stvarno jesam covjece, frku sam napravila u bolnici ali s razlogom i ne zalim!user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  165 166 [167] 168 169   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *