Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 14:50:18
drznica
Ti bas imas iskustva sa kontrakcijama...ja jos nisam imala neke boli da kazem E TO JE TO...navece me bole krsta, ponekad ona bas tupa menstrualna bol...sto kazes nekad se pitam jel trebam u wc ili ne
Moram se pohvaliti, nacrtali smo DUSKA DUGOUSKA na zidu iznad krevetica. Sutra ga bojimo pa cu vam uslikati. Dobili smo i Nivein ruksak sa kozmetikom...spremni smo, cekamo kadicu da stigne. Odlucila sam se za Camovu sa onim anatomskim dnom. Bila plava, crvena i nesto kao prozirno bijela, boja leda...pa smo tu i uzeli neutralno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 14:58:56
mama21e
Zenice moje evo napokon i mene.
Ne znam odakle bih pocela, prvo me moj dr. prepadne i kaze da je grlic mekan i da beba hoce van, da moram strogo mirovati da bebica ne bi krenula i tad sam imala jake kontrakcije pa sad svaka 4 dana pimam injekcije. I tako svaki dan se mucila s kontrakcijama, a sto je najgore probada u gospodji isto kao da mi neko nozem probada. I cuje se moja mama s dr. Masicem i objasni mu moju situaciju kaze on nek dodje i mozda ce trebati ostati pa nek bude spremna. I jucer otisla kod Masica po drugo misljenje, kad me pregledao kaze ovo nije za uzbunu, ja nisam primjetio da ti je omeksan grlic . I kaze da je bebica aktivna i da je uredu sto je najvaznije hvala Bogu. Samo sam ja slaba i moram da se pojacam ako hocu da iznesem trudnocu do kraja. I covjek mene smiri. E sad jel moguce da grlic bude mekan i da se poslije nekoliko dana vrati u normalno stanje???
veki_aki hvala ti sto pitas za mene Ostale veliki
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:02:47
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mama21e
Ne znam odakle bih pocela, prvo me moj dr. prepadne i kaze da je grlic mekan i da beba hoce van, da moram strogo mirovati da bebica ne bi krenula i tad sam imala jake kontrakcije pa sad svaka 4 dana pimam injekcije. I tako svaki dan se mucila s kontrakcijama, a sto je najgore probada u gospodji isto kao da mi neko nozem probada. I cuje se moja mama s dr. Masicem i objasni mu moju situaciju kaze on nek dodje i mozda ce trebati ostati pa nek bude spremna. I jucer otisla kod Masica po drugo misljenje, kad me pregledao kaze ovo nije za uzbunu, ja nisam primjetio da ti je omeksan grlic . I kaze da je bebica aktivna i da je uredu sto je najvaznije hvala Bogu. Samo sam ja slaba i moram da se pojacam ako hocu da iznesem trudnocu do kraja. I covjek mene smiri. E sad jel moguce da grlic bude mekan i da se poslije nekoliko dana vrati u normalno stanje???
veki_aki hvala ti sto pitas za mene Ostale veliki
mama21e super na lijepim info
mislim da se SLOBODNO mozes osloniti na Masicevo misljenje, on je super dr, tako da se ne sekiras al i dalje miruj i pridrzavaj se toga sto ti je receno
a grlic se moze vratiti u normalu, ne znam za mekocu i to al znam za duzinu jer se meni bio skratio pa kad sam pocela koristiti ginipral dr Nikulin mi rekao KAKO SE LIJEPO VRATIO GRLIC U NORMALU, ono izduzio, zatvoren i sl i da je od giniprala pa eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:13:44
mama21e
Eh bebice ne mogu opisati koliko sam se isekirala, samo sam molila Boga dragog da cuva moj mali zivotic. I hvala Bogu bolje je sad. Ma nek mene sve boli izdrzat cu aBd samo da nista ne bude.
Kako si ti, nisam nista citala tako da ne znam
Gerbo jel se poboljsalo stanje???
Ostale kako ste, vidim nekima se blizi termin Drznice nisam znala da ces se u vodi poroditi, jedva cekam da se porodis pa da nam kazes kako je proslo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:18:56
Bebica11
Eh bebice ne mogu opisati koliko sam se isekirala, samo sam molila Boga dragog da cuva moj mali zivotic. I hvala Bogu bolje je sad. Ma nek mene sve boli izdrzat cu aBd samo da nista ne bude.
evo dobro je hB, ima bolova al trpim-standard, i jos lezim i mirujem na l.boku i dezurna sam na RR, ponekad imam osjecaj da jedina ja mirujem
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:23:40
mama21e
IZVORNA PORUKA: Bebica11
evo dobro je hB, ima bolova al trpim-standard, i jos lezim i mirujem na l.boku i dezurna sam na RR, ponekad imam osjecaj da jedina ja mirujem
Bice aBd kod tebe sve uredu, eto u 9. si mjesecu hvala Bogu sad samo cekaj. ima nas jos koje mirujemo, ne brini
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:29:20
gerberka
mama21 bolja sam, ali pravo neraspolozena mene ne rad i lezanje ubija kao da cu skrenuti s pameti... jedva ceka pregled i kontrolu
sta ima kako si, ne daj se..nadam se da nemas krvarenje niti bolove..pusica
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:34:41
KupusLivada
IZVORNA PORUKA: Bebica11
kupuslivada se ne javlja? drznica i sonja i dalje sute a pred porod pa da nije koja vec sa
hvala zeno na pitanju, ne virim nego pokusavam sta upratiti... izasla jucer iiz bolnice, evo me ko iz zatvora pobjegla, samo lezim i gledam pred sebe u jednu tacku, bas sam umorna i konfuzna...
a stanje isto ko i prije bolnice, cini me se da sam djabe isla, isti bol u desnoj strani je tu, nego nastavljam ginipral i mirovanje, to mogu i kod kuce... na pregledu mi je grlic bio ok i beba ok i sve je nemirnija i to je nabitnije, a kad sam vidjela kako je lezati u bolnici odlucila sam da budem dobra i da mirujem :D odoh nastaviti citati da vidim dokle je ko...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:37:58
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
mama21 bolja sam, ali pravo neraspolozena mene ne rad i lezanje ubija kao da cu skrenuti s pameti... jedva ceka pregled i kontrolu
sta ima kako si, ne daj se..nadam se da nemas krvarenje niti bolove..pusica
gerbo nemoj tako, tebi je danas pravi MUBAREK, ne hvalis se napunila si 28 hefti masaAllah , to je bitan prag
al znam kako ti je evo i ja se ucrva dok mi mm ne dodje s posla vrijeme bas sporo prolazi, nemam ni zivaca za citanje ni filmove ni ucenje, ni tv(osim one serije Kad lisce pada jedino to gledam) i jedino me vadi ovaj net a kad i on dosadi imam krizaljku pa brzo vrijeme i uz nju prolazi
jucer mi je dolazila naj drugarica i ona mi se smije govori "sreca pa nisi znala koliko moras lezati, sve je bilo hajde jos ove 2-3 hefte dok je kriticno i 2 po 2..." evo i u 9.tom lezim al sve za nase bebice aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:46:31
gerberka
e hvala a mirujem i ja, nemojte misliti da ne slušam, ali eto..zalomi se koja suza..nisam navikla, ne mogu protiv sebe..dva posla, stan..sve sam stizala..hodancija..i odjednom hajmo mala u zatvor..livado ja sam sama trazila da me puste vidjela da mi je bolje kuci
a bebice koliko vitan prag, jel po knjigama ili ti to onako? pusa svima
p.s
i vi ste mi dosadile
pomilkite pupe od mene i moje
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 15:59:32
gerberka
hvala draga
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 16:03:33
KupusLivada
pa da, ja znam "djecaka" koji je prije 30 i kusur godina rodjen u 29 sedmici... eno ga mashallah
a kako neonatologija napreduje tako se i prag pomjera... meni su u 26-oj promjenili dijagnozu na partus imaturus imminens (bas se predamnom raspravljali oko toga), znaci nije vise prijeteci pobacaj nego prijevremeno rodjenje... to dosta govori o sansama za prezivljavanje, zar ne?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 16:05:38
Bebica11
IZVORNA PORUKA: KupusLivada
pa da, ja znam "djecaka" koji je prije 30 i kusur godina rodjen u 29 sedmici... eno ga mashallah
a kako neonatologija napreduje tako se i prag pomjera... meni su u 26-oj promjenili dijagnozu na partus imaturus imminens (bas se predamnom raspravljali oko toga), znaci nije vise prijeteci pobacaj nego prijevremeno rodjenje... to dosta govori o sansama za prezivljavanje, zar ne?
pa da, sve ovisi i o kilazi bebe, dr Nikulin je jednoj zenici govorio u 26.sedmici samo da joj beba prevali 780grama kao onda su vece sanse za zivot aBd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 16:13:12
senka27
IZVORNA PORUKA: gerberka
i vi ste mi dosadile
gerba kraljica ,duso draga...sve ce to biti i proci akoBogda milki to maleno hrabro u pupiiii
evo i ja napunih 35 ne mogu da vjerujem a imam vam i ja ti BH kontrakcija...sto u prvoj trudnoci nisam imala...i probode kroz gospodju s vremena na vrijeme u utorak idem na UZ...
milkite te bebe...u pupicama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 16:17:50
mamina princeza
ej zenice evo malo i mene da se ukljucim u razgovor ... hihihi... ja bas sinoc s mamom isto pricam o jednom djecaku koji je rodjen tako prije 30 sedmice i to prije 25 i vise godina i kad se uspio spasiti vrlo brzo je postao veliki. mama mu je u trudnoci pala ili tako nesto i potakla porod prije vremena i tako doslo do toga..... a nisam mogl avjerovati koliko je stvarno uvijek bio veci od mene od malena.
ja sam po pitanju mirovanja i lezanja zaista tezak tip i rjetko se pridrzavam.... zivci.... u prvoj trudnoci sam imala kontrakcije od 19 semdmice bila u bolnici ovako enka slicna prica kao kod Bebice bas me podjseca. A ja sam mirovala svega 2 sedmice kuci mimo bolnice. HB meni su konntrakcije stale uzimanjem redovno giniprala pa nisam imala toliki strah, nisam isla na posao poslije 20 sedmice al sam svaki dan nesto hodala obavljala. Mnogi su me kritikovali al sta cu mene je lezanje od tih mjesec ( 2 bolnica + 2 kuci) ubilo bila sam placljiva zovcana d ami je rodjena mama rekla hajd ti sine izadji malo i ces oici na zivcima vako sa sebi radis. i ako sam se popusila. znala sam da rizikujem al eto.... i cijelo vrijeme do druge trudnoce upravos am se bojala toga - komplikacija koje su mi izvjesne jer imam inace nekih problema s grlicem , kraci je inace i moglo se predpostavii da cu se ovarati ili nesto. Sada sam mirovala sedmicu - dvije ono bas kad mi je bila posteljica na uscu a ja uloziva od peog mjeseca i bas alarmano kad je bilo. Mada ja kuci tesko mirujem ..... curica zna da sam u i kad joj je teta dosta hoce sa mnom , ne slusa ponekad, onda smo same 3-4 sata dok babo ne dodje i nemam bas puno izbora. I eto poenta je da sam se juce onesvjestila .... nisam spvala nocima te moja prehlada te njena pa sad neka moja nesanica punos am preuzela na sebe i odjednom sam osjetila lose i na momenal izgubila svjest. Sva sreca pa sam lezala tada i gledala s kcerkom crtani. Bas sam se prepala jos sama s njom - nemam pojma ni koliko j e trajalo. Odmah sam se uspanicila i evo danas sam prelezala cijeli dan. e to hocu reci ... kad se covjek prepadne onda tek pocen da pazi. Nadam se da cemo biti ok, bebi se mrda ja sam danas bolja kontrola za par dana ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 16:30:46
gerberka
senka, mamina princezo
princezo o tome ja govorim, ja sa mm u auto i kod mame ili kod drugarice i odmah mi je bolje..mislim da psihicki teret jos vise pravi bolove i sve te zezancije...
mene boli od 4 mj ali sam mislila da je to normala pa sam u 7 mj se pozalila, a ja uloziva i tditd..pa onda sam bila i u 4-tom kada sam radila punom parom...
evo prvi put citam da zigovi gospođe znace kontrakcije ja ih imam od pocetka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 16:34:56
mamina princeza
ne znam za te zogove ja ih imam isto od pocetka meni sad doktor kaze to je normala. prosli put kad sam imala kontrakcije imala sam bolove bas u stomaku ostre i ono svako malo su dolazili. sad to nemam hb. a zogove imam dole i ja se pitam jel ok jos mene nekad da izvinete prema guzi ko da pritisne jako nesto ... negdje sam citala da su i to kontrakcije al ne neke strasne....
ma joj... ja kazem kad krenem kukati nigdje kraja, stalno me nesto u trudnoci boli pa prodje pa dodje drugoal elhamdulilah opet sam super :) tjesim sebe zadeveram se i eto... al da je tesko psihicki mirovati jeste vala , sabura treba bas bas a ja sam slaba po tom pitanju ( inace sam malo tanka na zivcima )
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 16:37:02
Nina_Lana
Ne znam odakle bih pocela, prvo me moj dr. prepadne i kaze da je grlic mekan i da beba hoce van, da moram strogo mirovati da bebica ne bi krenula i tad sam imala jake kontrakcije pa sad svaka 4 dana pimam injekcije. I tako svaki dan se mucila s kontrakcijama, a sto je najgore probada u gospodji isto kao da mi neko nozem probada. I cuje se moja mama s dr. Masicem i objasni mu moju situaciju kaze on nek dodje i mozda ce trebati ostati pa nek bude spremna. I jucer otisla kod Masica po drugo misljenje, kad me pregledao kaze ovo nije za uzbunu, ja nisam primjetio da ti je omeksan grlic user posted image . I kaze da je bebica aktivna i da je uredu sto je najvaznije hvala Bogu. Samo sam ja slaba i moram da se pojacam ako hocu da iznesem trudnocu do kraja. I covjek mene smiri. E sad jel moguce da grlic bude mekan i da se poslije nekoliko dana vrati u normalno stanje???
veki_aki hvala ti sto pitas za mene user posted image user posted image user posted image Ostale user posted image veliki user posted image
tako je i meni jedna dr. rekla, i da se otvaram i svasta nesto...nakon pregleda masica sve ok, i evo hb i dan danas je sve ok, izuzev ovih kontrakcija koje me smorise...sve kontam prestat ce al nista..izgleda da cu i ja do 36 nedjelje biti na gynipralu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 16.11.2011 16:37:17
gerberka
nisi tanja od mene, ja se sva zadam i kad pogledam proslo sat vremena
e da, ko sto kates zigne i onda prema guzi..nemam hemroide, bas je ta bol od gospođe...