|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
16.11.2011 21:23:56   
anđelo
Hvala Arina,zaboravila sam napisati da sam u 19 nedelji trudnoće.Osjećam pokrete bebice.Sad valja samo izdržati do 30 novembra,i da sve nedoumice pozitivno rješim ako Bog da...user posted image user posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 3801
16.11.2011 21:26:47   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: anđelo

Hvala Arina,zaboravila sam napisati da sam u 19 nedelji trudnoće.Osjećam pokrete bebice.Sad valja samo izdržati do 30 novembra,i da sve nedoumice pozitivno rješim ako Bog da...user posted image user posted image

Hej u istoj smo nedjelji.
Mislim da je  jos jedna clanica u 19., mislim ali ne mogu nik da skontam

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3802
16.11.2011 21:27:41   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Arina

Bebice....svidja mi se tvoj potpis....ili sam ga ja sad primjetila ili je novi...bas mi je finuser posted image ....da ti dragi Allah uslisi zelje i molitve.......user posted image

AMIN drage mojeuser posted image

andjelo nisam ni ja upucena u to za srce?Da nije premal plod za otkucaje 140, koja si sedmica???Stvarno ne znam al slazem se s Arinom da odes po jos jedno misljenje, i dobrodosla na RR forumuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 3803
16.11.2011 21:41:24   
anđelo
19 sedmicauser posted image ...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3804
16.11.2011 22:55:21   
Sonja
dobro veceee

moj bebac se vrti pravo mozda se i okrene ako ovako nastaviuser posted image

Bebice vidim jos si tuuser posted image user posted image
meni prestale konrakcije..desi se po koja tu i tamo al nista posebno

samo prepone ne prestaju boliti..

sutra ujutro abd na kontrolu idem pa cu javiti ima li sta novo

pozdravljam vas sve punoooo

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu anđelo)
Neposredna veza do poruke: 3805
16.11.2011 23:07:12   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

dobro veceee

moj bebac se vrti pravo mozda se i okrene ako ovako nastaviuser posted image

Bebice vidim jos si tuuser posted image user posted image
meni prestale konrakcije..desi se po koja tu i tamo al nista posebno

samo prepone ne prestaju boliti..

sutra ujutro abd na kontrolu idem pa cu javiti ima li sta novo

pozdravljam vas sve punoooo

sretno i javi se obavezno, ja zeno pomislila ti se porodila vecuser posted image

"Gospodaru moj, daj da ja i neki potomci moji obavljamo molitvu; Gospodaru naš, Ti usliši molbu moju!"( Ibrahim 40)

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3806
16.11.2011 23:12:12   
Sonja
user posted image user posted image user posted image user posted image

javila bi ja ne brini seuser posted image

sta je bilo kod tebe na kontroli nisam citala..jesil odskrinuta bar malo??

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3807
16.11.2011 23:23:53   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

user posted image user posted image user posted image user posted image

javila bi ja ne brini seuser posted image

sta je bilo kod tebe na kontroli nisam citala..jesil odskrinuta bar malo??

nista, doduse nije me ginekoloski gledala vec preko stomaka sa uzv i kaze OCUVAN GRLIC a ja bolove imala cijelu heftu, vidjecemo sad u pon aBd cu imati ginekoloskiuser posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3808
17.11.2011 6:54:30   
Bebica11
Jutro zenice

evo da se i ja jednom prva javim ujutrouser posted image dok nisam otisla opet malo prileci

BUJRUMAJTE, kako ste mi danas sve???pogotovo moje umirovljeniceuser posted image

user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3809
17.11.2011 7:16:18   
Lulu_08
Jutro zenice, kako ste mi jutros, kako bebice slusaju?

Ja evo malo virim pa hocu L. da vodim na kontrolu doktorici, ali sve cekam bar malo magla da se digne pa onda da krenemo, a bolje je ranije predati knjizicu doduse, mah ko ce biti pametan.

Hajde big hug od nas!

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3810
17.11.2011 7:50:56   
dzenyA
jutro zenice moje,kako ste mi sve redom da vas ne nabrajam mogu neku zaboravit?
Arina sto ces na carski jel dosad bio carski ili....?I ja bi pa da vidim s dr.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 3811
17.11.2011 8:37:24   
veki_aki
Dobro jutro drage moje! Kako ste mi danas? Vidi sto se bebica nadigla jutrosuser posted image , nadam se da nije da je sta muci...
Andjelo dobro dosla, nadam se da ces se ovdje ljepo druziti i provesti trudnocu lagano i bez briga. Bradikardija koliko ja iz srednje znam je usporen rad srca, ali to ti nista ne mora znaciti.Mislim da je najpametnije da odes po jos jedno misljenje, bice to sve ok.
Gerbo, kako si nam jutros?Nemoj se bonicko nervirat, ja mnrzim bit zatvorena u kuci, a poslje poroda mi se potrefila zima i tako sam znala po 10 dana ne provirit nigdje i mislila sam nikad kraja a sad klipan veliki ide u skolu ja radim, hodamo svuda...to ce brzo proci, samo se ti ne sekiraj.Evo za tebeuser posted image !
Mama21e ja mislim da dr.Masicu mozes vjerovat jer svi kad imaju kakve probleme idu njemu ko velikom strucnjaku, prema tome ako on kaze da je ok onda je ok!
Ostale kako ste mi?Veliki user posted image za sve!

(odgovor članu dzenyA)
Neposredna veza do poruke: 3812
17.11.2011 9:07:27   
dush
Dobro jutro drage moje user posted image !

Andjelo, dobro dosla. I ja sam 19+5 danas! Za otkucaje srca ti ja nista ne znam reci, sa 13+ sedmica su bili 124, ali sada kada sam bila prije sedam dana, nije mi nista napisao u knjizicu, tako da stvarno ne znam. Idi po drugo misljenje, ako nista bit ce tebi lakse.

Miracle, ja da sam na tvom mjestu ja bih otisla doktoru, ako te bas boli. Bolje i da budes malo u bolnici nego da se ne daj Boze sta desi bebiju. Ali mislim da je to nromalno, procitah negdje da stomo pocinje malo vise da boli s ulaskom u 5 mjesec (17+6). Ja sam pitala dokotra je li normalno da me bas dole pritisce toliko kada npr hodam malo vise ili duze stojim, kaze  da jeste, da zamislim da jednu dinju imam u stomaku koja pritisce dole :) I da tijelu treba malo vremena da se navikne. Ali ako tebe bas puno bolli, idi draga na pregled, nemoj da cekas i da te strah.

Veliki user posted image za sve bembele!

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 3813
17.11.2011 9:07:41   
smajli80
Morgen bembele žemskeuser posted image

Kako ste mi,šta rađukate?
Vidim još ni jedna nije prešla u bebe o-1...Šta je reći Bebice kod tebe još uvijek ništa,bebiju se ne ne izlati vanuser posted image .Zima jojuser posted image user posted image .

Vidim niste nešto raspoložene pa vam šaljem jednu pjesmicu da se malo razdrmate
http://www.youtube.com/watch?v=UFv3mXxpvJk&feature=related

Kod mene ništa novo ležim i režimuser posted image ,ucrvaću se na ovoj ugaonoj,ostaće obrisi moga tijelauser posted image user posted image .
Nekad me boli-onda pustim koju suzuuser posted image ,kad ne boli skačem od srećeuser posted image .Baš mi je dosadilo a tek sam 29ned.

Na otpusnoj mi međuostalog piše PVU-mediopolaran.Zna li koja od vas šta to značiuser posted image
Zasad toliko čujemo se kasnijeuser posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 3814
17.11.2011 9:22:47   
Anoniman
Jutro bembele user posted image

Ja se sugnijezdila kod svojih, mm radio nocnu. Uh jesam se ulijenila user posted image

Vidim pisete o bolovima i probadanju. Mene je od pocetka trudnoce probadalo i boljelo pa sam se vjecito zalila doktoru. Nikulin me slao na pretrage ali nista nije pokazalo. Cak sam isla i na komisiju za serklaz ali sam bila zabetonirana, pa ni to nije trebalo. Do dana danasnjeg niti jedne kontrakcije nije bilo.  Kaze covjek tako mi grah pao user posted image
Tako da je zakljucak da sam osjetljivije prirode i teze nosim pa me svaka promjena drugog stanja smeta user posted image Evo nas dogurasmo s urednom trudnocom 35 + 1 user posted image

A o curkanju iz grudi... uh... poslije spavanca presvlacenje. To me vec mjesec dana prati. Nekad pomislim da bi vec bila sposobna dojiti user posted image

(odgovor članu smajli80)
  Neposredna veza do poruke: 3815
17.11.2011 9:24:32   
Miracle*3
Nadam se da ste se naspavale .

Dush draga, hvala ti na pojasnjenju. Ja sam sinoc zaspala, sad je hvala Bogu dobro. Mozda je bas taj pritisak, bitno je da je proslo.

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 3816
17.11.2011 9:26:56   
mala75
dobro jutro i od mene, vidim vi ste poranile pravo, ja zaspala tek jutros oko 5 i do pola 9, a kolika je noć kad se nespava i evo me baš sam nikakva, sva usporena, jedva sebi kafu napravilauser posted image user posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 3817
17.11.2011 9:30:38   
Nina_Lana
Jutro i od nas...Ja vise ne znam sta da radim, toliko sam prehladjena da jedva disem...imam osjecaj da mi nista ne pomaze,,,pored svega i pored gyniprala kontrakcije ne prestaju..Moram na kontrolu da vidim da mi pojaca dozu...I jos da mi je da se natjeram na mirovanje, ali pored djeteta koje je samnom po cijeli dan prehladjeno kao i ja, nema sanse ni za touser posted image user posted image user posted image Valjda ce prestati ovih dana, jer iduce sedmice se jos i selimo...uhhhhh

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 3818
17.11.2011 10:09:35   
animagical
IZVORNA PORUKA: smajli80

Vidim još ni jedna nije prešla u bebe o-1...Šta je reći Bebice kod tebe još uvijek ništa,bebiju se ne ne izlati vanuser posted image .Zima jojuser posted image user posted image .

Kod mene ništa novo ležim i režimuser posted image ,ucrvaću se na ovoj ugaonoj,ostaće obrisi moga tijelauser posted image user posted image .
Nekad me boli-onda pustim koju suzuuser posted image ,kad ne boli skačem od srećeuser posted image .Baš mi je dosadilo a tek sam 29ned.

Na otpusnoj mi međuostalog piše PVU-mediopolaran.Zna li koja od vas šta to značiuser posted image

ovo ne postoji..ali je to vjerovatno medioponiran ili u prevodu-smjesten u sredini, a ne npr sakroponiran tj prema tvojim ledjima usmjeren..u tvojoj sedmici nema nikakvog znacajauser posted image

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 3819
17.11.2011 10:15:34   
Arina
Jutro i od nas.......

Ja bas sinoc nisam nesto spavala dobro....bebi je vec njesec dana glavicom dole i ne okrece se....ali sinoc je izgleda pokusao  pa se upoprijecio...onda me mommacki jednom dole "odvalio" da sam vrisnula.....onda se ja okretala malo paonaj polozaj na sve 4user posted image ...i mogu vam reci da se vratio opet na staro.....uzasno je kad dole udara.....bas boli......

Inace ok.....neko me pitao gore zasto na carski idem....pa zato sto sam oboje rodila na carski pa sad moram  htjela ne htjela.....prvi porod isao zadkom...malo plodne vode a beba krupna bil  4050.....drugi put htjela prirodno...ali ja uska i nikako se nisam mogla otvoriti...tako da sam zavrsilaopet na caarskom....e sad je maternica rezana dva puta ....pa bi popusala od kontrakcija tako da sad ne smije sve i da hocu....ali nema veze......CR nije nista strasniji od prirodnog....i jedan i drugi porod mogu biti i laki i teski...sve zavisi.....meni je recimo prvi CR bio jako tezak...dok drugi....super...ustala odma sutra i izasla polako u posletu kad je muz dosao....tako da sve ovisi ....
Ovaj put ce mm biti kod nas u sali pa ce biti jos boljeuser posted image user posted image .....

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 3820
17.11.2011 10:15:58   
Miracle*3
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

Jutro i od nas...Ja vise ne znam sta da radim, toliko sam prehladjena da jedva disem...imam osjecaj da mi nista ne pomaze,,,pored svega i pored gyniprala kontrakcije ne prestaju..Moram na kontrolu da vidim da mi pojaca dozu...I jos da mi je da se natjeram na mirovanje, ali pored djeteta koje je samnom po cijeli dan prehladjeno kao i ja, nema sanse ni za touser posted image user posted image user posted image Valjda ce prestati ovih dana, jer iduce sedmice se jos i selimo...uhhhhh

Mogu misliti kako ti je.Stvarno s djecom mirovanje nema sanse. Zelim ti da brzo ozdravis. Nadam se da ti neko ima pomoci oko selidbe

Neposredna veza do poruke: 3821
17.11.2011 10:20:20   
Arina
Uh zaboravila....pa danas punih 30 sedmica...masallah...ulazimo u 31.....a sutra 69.day to go...znam da je nesto taj broj bitan...ali ne znam zastouser posted image user posted image user posted image .....znam da je Bebica to isticala ...ali ne skontah zasto je bitan...ali nema veze uglavnom  se usitnjavauser posted image

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 3822
17.11.2011 10:25:38   
mamina princeza
samo da vam mahemn zenice. odoh polako da se spremam na ovu skolu dojenja sto me pauza uputila pa vam javim utiske da se i vi prijavljujete:) pozz svima

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 3823
17.11.2011 10:26:46   
mamina princeza
IZVORNA PORUKA: Nina_Lana

ovako je isto kod mene bilo prije par dana pa znam kako ti je ... samopolako cuvaj sebe koliko mozes is ve ce to abd proci!

Moja princeza 04.07.2008
Moj princ 26.02.2012

Neposredna veza do poruke: 3824
17.11.2011 10:45:27   
smajli80

IZVORNA PORUKA: animagical

IZVORNA PORUKA: smajli80

ovo ne postoji..ali je to vjerovatno medioponiran ili u prevodu-smjesten u sredini, a ne npr sakroponiran tj prema tvojim ledjima usmjeren..u tvojoj sedmici nema nikakvog znacajauser posted image

Da upravu si -medioponiran.Nisam dobro pogledala-spavala sam svega 3h noćas pa sam malo user posted image user posted image .

Sve ostalo mi mi je jasno-uloživ,skraćen ali mi ovaj termin nije bio jasan.
U svakom slučaju hvala na odgovoruuser posted image
Vidim tu smo negdje u nedeljama malo si ispred mene,i ti se tješiš kao i ja aj nema još puno a ono ima još 6- 7 neduser posted image user posted image kao nije to ništa.
Preguraćemo i to,treba samo malo strpljenja.
Pusa svim user posted image -taooooooo!!!!

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  151 152 [153] 154 155   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *