Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 12:19:03
gerberka
Arina hvala ti mila na podrsci. moj je pupu velik i lijep, al sta ja znam..kad god nakanim da ga zakacim nesto krene naopako..imam tri slije na desktopu i onda kad sam mislila nakon pregleda zavrsim u bolnici...a nisam vam debela gledat cu da postavim nekad evo npr ja sam sada sama , mm radi do 7 h, pa idemo polako u auto na tekmu kod mojih..ujutro nalazi, petak pregled, pa sam u grcu..sad mirovanje, neda mi se da ga slikam sama sebi..vjerujes da smo preksinoc kod mojih sacinili prvu sliku porodicnu, svi zajedno mi i debeli stomo sretno mila danas u 3h..e pa i nama je oko spola situzacija ista bebice ja pijem prenatal, u njemu ima c vit, a nekad sebi kupim hipp sirup, malo da promijenim..cestitam mila, neka se mala princeza udebljala, jelde odmah lakse
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 12:26:44
gerberka
ne brinite za vitamine, sve je zo isto, zavisi od dr do dr... a ja sam vec u 4 mj imala stomu, sve je individualno evki awki ja uvijek idem sa mm, povedi i ti sm, vasa je beba, i on kao tata ima pravo da vidi vase sunce
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 13:02:15
Bebica11
IZVORNA PORUKA: gerberka
bebice ja pijem prenatal, u njemu ima c vit, a nekad sebi kupim hipp sirup, malo da promijenim..cestitam mila, neka se mala princeza udebljala, jelde odmah lakse
Dobro je hvala Bogu, opet stomacic kasni 4 sedmice za ostalim mjericama al se sveukupno beba malo udebljala sto me malo smiruje da je posteljica jos ok hB,al ja imam neki osjecaj da ce za heftu dvije mene ona moja dr poroditi aBd pa da samo jos ovu heftu izguramo malo, mirujem sto vise da me ne hvataju oni prazni bolovi i da cirkulacija radi, al ovo pred kraj se oduzi najvise
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 13:15:54
plava72
pozz žene
bebice super vijesti hb... gerbo ...što se tiče vitamina i ja od 3.mjeseca pijem prenatal i ne škodi mi kao što su neke žene pisale a niti se debljam od njega....dosad sam dobila 9,5 kg a sad smo 38+6...i nikakvih simptoma još nemam...ni onih lažnih ..
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 13:28:25
gerberka
plava ja kad sam pitala dr smijao se grohotom sto moze vit da nasteti i ima teratogeno dejstvo..ja pijem prenatal 2 mj prije trudnoce, meni isto ne zeza probavi a udebljala sam se 11 kg a 28 sedmica meni bas ode u stomu, vidjet cemo hoce li me zeznuti, jel debeli/ debela ili mrsavi/mrsava
ali svi su ti dodaci ok..mada prenatal moj dr kombinuje odmah u startu zbog neke bolje asposrpcije folne kiseline nisam ga skontala..hehe
kako si ti ? super ti je kilaza
bebice ja imam osjecaj da ces roditi debeljucu slatku, znas da oni u tezini ne mogu nikako biti sigurni pa ce nas tvoja pisuljica bas ugodno iznenaditi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 14:49:46
soraya
IZVORNA PORUKA: veki_aki
e bebice ti se napisa dok ja vamo nest malo natipkah Samo da pitam, vidim da svi spominjete prenatal ja pijem pregnacare, jel iko jos od vas taj koristi? I u prvoj sam taj pila pa tako opet nastavila...
Ja sam pila Pregnacare po preporuci svoje doktorice i super mi je bio, ali sam od prije nekoliko dana na dietpharmovom prenatalu.njega sam uzela samo zato sto uz vitamine i minerale dodje jos 30 komada kapsula koje sadrze omegu 3 i 6, a cula sam da su one odlicne za razvoj bebinog mozga pa sam njih uzela zbog toga.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 14:57:01
gerberka
soraya super si, mozda kupim i ja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 15:45:29
veki_aki
ma joj ko ce vise pohvatati sve te vitamine i minerale...samo se pitam kako su prije zene radjale normalnu djecu bez tableta. Moja mama je npr.i pila antibiotike i snimala RTG bubrega pocetkom trudnoce jer nije ni znala da je trudna, cak joj govorili da me pobaci, pa evo vidi mene klipace kolika sam, doduse mozda ima kakvih posljedica po pamet ...covjek vise ne zna sta je bolje, i hrana nam nezdrava i zrak, pa eto nekako zivimo. Ja ove pregnacare ponekad preskocim, zaboravim, srecom ne pijem sta vaznije. Bebice kako si ti vidim da viris ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 15:47:48
gerberka
veki ako slazem se s tobom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 16:00:45
Bebica11
ma joj ko ce vise pohvatati sve te vitamine i minerale...samo se pitam kako su prije zene radjale normalnu djecu bez tableta. Moja mama je npr.i pila antibiotike i snimala RTG bubrega pocetkom trudnoce jer nije ni znala da je trudna, cak joj govorili da me pobaci, pa evo vidi mene klipace kolika sam, doduse mozda ima kakvih posljedica po pamet ...covjek vise ne zna sta je bolje, i hrana nam nezdrava i zrak, pa eto nekako zivimo. Ja ove pregnacare ponekad preskocim, zaboravim, srecom ne pijem sta vaznije. Bebice kako si ti vidim da viris ?
i ja pijem pregnital ima omega 3 i 6 zato sam ga i uzela, a nisam mijenjala jer nisam znala kako cu podnositi druge a njega dobro podnosim tako da sam na njemu od 12.sedmice s tim da se znalo desiti bas da ZABORAVIM cak i po par dana, sad kako pazim na ishranu malo sam disciplinovanija
dobro sam, mirujem da me ne uhvate kontrakcije jer ako uhvate gotova sam, nekad mi cak dodje da placem jer budu konstantne, za koji dan cu s hurmama poceti da malo omeksam grlic ins.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 16:09:35
veki_aki
e bebice izgled da bi tebi moglo skoro jel da? Ne mogu te kontrakcije tako jake tako dugo trajati zar ne? Meni su provocirali porod tako da sam kontrakcije imala samo taj dan na porod i pojma nemam kak to izgleda kad si kuci , necu znati ni prepoznati. Nadam se da ce sad bit bolje, il mozda bebi dolazi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 16:28:15
Bebica11
e bebice izgled da bi tebi moglo skoro jel da? Ne mogu te kontrakcije tako jake tako dugo trajati zar ne? Meni su provocirali porod tako da sam kontrakcije imala samo taj dan na porod i pojma nemam kak to izgleda kad si kuci , necu znati ni prepoznati. Nadam se da ce sad bit bolje, il mozda bebi dolazi
ne znam, sinoc sam jedva zaspala, danas bas mirujem i kao malo mi je lakse, al valjda jucer kako sam hodala do dr potakla ih
gdje nam je Sonja i ona je imala kontrakcije????????
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 16:39:39
gerberka
e moja gerbo zar moze biti da se ne slozis sa ovako pametnom zenom ! Kako si ti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 17:33:32
Arina
Eh evo nassss
Dosli smo sa kontrole pa da podnesem izvjedtaj.....prvo da kazem da je sve hvala Allahu super....masallah bebi je pravi....sve je naprednije kaze glavat *itonja.... ....znaci definitivno smo djecak.....uslikao na "alat" tako da i pjana vrana vidi.....ha ha ha .....uglavnom smo dobili preko 400 gr. masallah za 4 sedmice...i sad sa punih 30 sedmica imamo 1400 gr.... ......niko sretniji....bebi je i dalje dole glavicom znaci ne mjenja poziciju...ali to mi nista ne znaci zbo CR...al nema veze... Jos sam iz posebnog razloga sretna jer smo pitali moze li muz biti u sali...i doktor je rekao da moze bez problema....to kod nas nije praksa.....jer nemaju kao uslova ...ali ako je sala operaciona da ce ga obuci i da ce biti tu....joj kako sam samo sretna ....bice sa nama to mi puno znaci....a pogotovo jer sam mislila da ne moze....samo kaze ako nece pasti u nesvjest .....ma reko nece on je ko stjena .... Eto drage moje.....hvala Bogu dragom sve ok..... Obim struka nam je 108 cm masallah .....dobili smo +11kg sa skoro punih 30 sedmica ....sve nam je u stomi i nonama...eto malo i mojih dimenzijica....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 17:41:46
gerberka
Arina
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 18:25:41
Arina
Miracle....draga pa i ja prvi put cujem...ali ja sam odlucila bila pitati doktora pa sta bude ...moze -moze .....ne moze - ne moze.....jel tako...i kaze moze ja da nisam lezala pala bi na ledja ......kod nas nema uslova za prisustvo na prirodnom porodu ...jer je jedna radjaona s nekoliko kreveta....i sad kako i bi...da mmm gleda da izvinete tudje zene gospodju.... ....sto ne ide ne ide.....i ja to znam...ali znam isto tako da se u salu ide sam pa sam kontala logicki ...moglo bi ...samo ako daju....i eto daju!!!!!pa mogu ti reci kako to ovdje ni to niko nije pitao da se bas osjecam sretnicom....pa reko hajd bice mi koliko toliko lakse kad znam da je i on tu ....bar kad se budem budila.....a i vidjece bebija kad ja ne mogu nek ga on vidi onako od majke rodjenog.....
A usput ...miracele...ja nesto kontam jedino za moje znanje ja i ti ovdje cekamo 3-cu bebu....jel tako
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 18:28:59
gerberka
oh arina rasplakat ces me
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 18:42:16
Arina
Gerbo moja....ma rasplakacu i sebe ...ali bas sam happy....mato da se sve podijeli sa muzem mi je san snova....nesto sto ne bi trebalo nego tako da bude...a kamo li da se sad ne moze.....pa to su najljapsi trebutci u zivotima....mozda najljapsi.....i sad da to neko ne da...bez veze...ili kazu muzevi...kao da opadaju u nesvjest...ma molim te lijepo...a sta da zena kaze da ce pasti u nesvjest.....ima da budes na pameti i svijesti ...bolje od zene.....sta ces ti pasti u nesvjest...a ko fol muski....pa zene su kako god okrenes carice....jel tako ......to su samo gluposti......ja kad sam svog pitala bi li on....on kaze pa jesmo li reki " i u dobru i u zlu"...pa reko jesmo. ...srce moje
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 18:59:51
gerberka
mm ce isto prisustvovati aBda..prirodnom ako bude, a pitat cu za cr da li moze..ti si me inspirirala..a ni nama to nikad nije bilo upitno..neko kaze necu muza da patim ili ici ce da vidi kako je..meni nije do toga nego da budemo zajedno kao sto kazes , da zajedno docekamo nasu mrvu..taj se trenutak ne moze vjerujem opisati zato ga treba dozivjeti!!!! mnogo sam dušice, mnogo sam sretna zbog tebe, zbog vas
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 19:48:51
Anoniman
arina to je predivno mm bi se 100posto obadnacio nema sanse strah ga . Grebo , kako si mila jesil bolje bebica kod tebe vidim sve standardno milki pupu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 15.11.2011 19:52:40
Bebica11
IZVORNA PORUKA: felix
arina to je predivno mm bi se 100posto obadnacio nema sanse strah ga . Grebo , kako si mila jesil bolje bebica kod tebe vidim sve standardno milki pupu
ne znam samo sta da jedem vise
znaci trebaju mi ideje sta jesti a da nema masti zivotinjskog porijekla tj bez mesa,masnoca,sireva,vrhnja i sl
ispucala ove ideje: riba s krompiricima(musaka),grah, pite, supe, krompir, pire, gljive, spinat,