Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 13:18:43
pauza
silver moja, mi sutra tek punih 30 sedmica, jos smo utorkom, ali kad budem na g.o. onda cu petkom, nema guzve pa je najbolje :-) ako stignem od shoppinga, jer sve ostavljam za taj period, nista jos ne kupujem samo detaljno trazim :-) a sto se dodjenja tice, to je samo 2 puta po 2h i gotov kurs, hehe, dobijes i potvrdu da si bio, pa eto ako si za javi se :-)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 13:20:05
ellam
Anice za 37.!!!! Bebice koja ste vi sedmica... vidim da je usitnilo a nisam dugo na ovom forumu pa nisam u toku....?
Za zgaravicu pokusajte sa sirovim bademima ali voce nikako ne izbacivat.... a na kasalj se odmah mora reagovat. meni je prije mj dana doveo do spustanja bebice od naprezanja. ako je suhi kasalj bez slajma caj od luka vise puta na dan ili caj od sljeza. kome ne pomogne smije i sirup Alpenkraft. bolje je to nego naprezanja.a za caj sa slajmom caj od orahove lijeske. eto ga par savjeta nadam se da ce nekom pomoci...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 13:36:20
gerberka
IZVORNA PORUKA: Miracle*3
IZVORNA PORUKA: gerberka
pauza
miracle sta ti je mila bilo, pa ja sam mimo svih desavanja
Zub me bolio. Uh sestro ne pitaj, sad je sve ok.
hvala Bogu da si to riješila
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 14:32:52
mamina princeza
Evo mene malo se skitala ... hihihi isla do banke da vidim kredit za maticne ipak se dvoumim kontam sad da uzimam mozda ola iznosa kredit pa sam isla da se raspitam i u sparkasse i tamo mi treba jemac jbg. Trebal u Raiffeaisen zirant zna li neko? Geberko ti si to gledal ili mi se cini? Moracu i do njih ..... Da skontam na vrijeme sta i kako mi treba.
Moj kasalj nije vise tako strasan sad je zreo pa me vise ne boli stomak ko kad je bio suh al i ja se bijim da mi uzrokovao konttrakcije jel evo par dana ko da mi se pomalo javljaju ( koliko se mogu sjetiti kako izgledaju jer sam prije 3 godine i ja bila na ginipralu i u bolnici zbog njih) Ma meni je gore sto deveram oko curicinog kaslja to me vise i brine i umara i sve al hajde inshaLlah proci ce moram biti optimisticna.
Pauza poslala sam ti pp za tu skolu dojenja to me jako iteresuje. Gdje t i des na vjezbice? U skrelicevu ili.... Ja sam kontala za nekh mozda mjesec da odem ij a ponekad u tom jutarnjem terminu iako mi je druga trudnoca iimam ko neko iskustvo gledacu dda odem, a prosli put sam i ja bil aredovna svake sedmice hihih skolski :))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 14:40:26
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: pauza
djana, neka sve bude u redu, samo opusteno, pola posla je uradjeno, sad s nama u mahalanje, neces ni osjetiti ovih 9 mjeseci kako ce proletiti:-))
Ako Bog da, ja nisam bas ni sumnjala da ce mi sporo proletjeti, samo da aBd bude sve kako treba to je jedino vazno!
IZVORNA PORUKA: mala75
djana,nadam se da si se odlučila kod kojeg ćeš doktora, ako je to dr Balić ja sam njome pravo zadovoljna baš se posveti i detaljno pregleda.
mala75, jeste Balicka je super, ali ja mislim da cu se zadrzati opcije ova doktorica ovdje + dr. Serak na GAKu, jer me ona i porodila pa da se ukljucimo od pocetka kod nje opet hehe...
IZVORNA PORUKA: mamina princeza Djana jako mi je drago da konacno pises na ovoj temi. KAd ides dotorici ???? Jedva cekam informacije :)))
Hvala mila i meni je drago, nadam se da ce aBd sve biti kako treba i da cu se sa vama druziti narednih 8/9 mjeseci!!!
IZVORNA PORUKA: gerberka
koga sam zaboravila..
Meeeeneee! Jesam ti nova ovdje na spisku, ali stara druga hebemu misa hahahaa...
Joj zene jeste vrijedne, kud prije ispisaste 3 stranice?!
L i ja isle u DZ na pregled, upala grla naravno pije sada antibiotik, kontrola za 3 dana, ja na bolovanju sa njom kod kuce i et', bice mi veselo kada se vratim na posao, posla ce me docekati mashAllah....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 14:42:16
pauza
mamina princeza, odgovorila sam ti na pp, a sad vidim da si pisala ovdje heehh.... ako sta treba samo reci:-)) hej zene, ima li neko kakav savjet za bijelo pranje, a da nije hemija, jer to moram vidjeti prvo sa dr.... uglavnom, pojacan mi je sekret i pece :-(
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 14:52:02
veki_aki
Dobar vam dan drage imamice!Kako ste mi sve skupa.Cestitam na novim sedmicama i pregledima koji su ok, sad sam vas iscitavala ,pa da ne nabrajam. I mi danas ulazimo u 15-u sedmicu Nadam se da ce te uskoro pregurati te gripe i prehlade. Recite mi kad su vama dr.rekli kojeg je pola ? Sa prvim su mi oko 4-og i to je dr.bila nesigurna, kontam se sljedeci pon.idem na kontrolu mogu li ga vec pitat za pol, to ce bit taman pocetak 16-e sedmice Mamina princezo jel i ti rece u pon ides u vojnu, u koliko sati mozda se i sretnemo? za sve!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:06:24
mamina princeza
veki _Aki jeste ja sam 21. 11 u iduci ponedeljak kod drNakasa. Jesi i t i kod nejga? Mene je prosto stid da kazem al sam zaboravila u koliko sam narucena ( cini mise oko pola 10 al mozda i pol 11a mozda i prije) tako da sam planirala doci oko 9:15 i cekati hihihi sta cu kad mi je mozak zablokirao tipicno trudnicki :))) A svakao se nekad poduze ceka pa vjerujem da cemos e vvidjeti ako bude guzva. u koliko si ti sati :)
Meni je privatni doktor rekao malo prije 16 i onda taman u 16/17 opet nakas rekao pol. Ma oni obicno ako vide jasno i kazu s ti da u 16 sedmici svi kazu da iuzmes to s rezervom jer je ipak rano. A mozes i pitati pa nek bolje pogleda ako te interesuje.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:15:03
Bebica11
IZVORNA PORUKA: veki_aki
Dobar vam dan drage imamice!Kako ste mi sve skupa.Cestitam na novim sedmicama i pregledima koji su ok, sad sam vas iscitavala ,pa da ne nabrajam. I mi danas ulazimo u 15-u sedmicu Nadam se da ce te uskoro pregurati te gripe i prehlade. Recite mi kad su vama dr.rekli kojeg je pola ? Sa prvim su mi oko 4-og i to je dr.bila nesigurna, kontam se sljedeci pon.idem na kontrolu mogu li ga vec pitat za pol, to ce bit taman pocetak 16-e sedmice Mamina princezo jel i ti rece u pon ides u vojnu, u koliko sati mozda se i sretnemo? za sve!
meni su sa 17 sedmica rekli, tj rekla mi dr s GAK-a, nisam je ja pitala, sama je vidjela i pitala zelim li znati i rekla da je a prije toga mi moja dr nije bila sigurna jer kod curica obicno malo kasnije kazu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:22:27
gerberka
mamina princeza, odgovorila sam ti na pp, a sad vidim da si pisala ovdje heehh.... ako sta treba samo reci:-)) hej zene, ima li neko kakav savjet za bijelo pranje, a da nije hemija, jer to moram vidjeti prvo sa dr.... uglavnom, pojacan mi je sekret i pece :-(
o ne, ovo mi je nocna mora..nadam se da ces se sto prije rijesiti..meni su savjetovali kamilicu ispiranje, a dr mi zabranio, kaze to je samo privremeno olaksanje a sapires zdravu floru... ono sto sigurno smijes je multy gin actigel, potrazi ga u apoteci , kosta oko 18 km, namazi vanjski dio, smije se i ubrizgati u rodnicu, to nije hemija..i tako dok ne odes do dr i vidis zbog cega te zeza...znam kako ti je, oooj mrzim svrbez i peckanje..izbodena sam cijela zbog toga..meni je bila upala a nadam se da je tebi to kratko, prodje brzo
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:25:07
veki_aki
e hvala na odgovorima ovako brzo !Pa drage moje nigdje nema brze da saznam info nego ovdje,sto jest jest! Ma stvarno mi je naj,naj samo da je zdravo i zivo, al eto zanima me da mogu ovog malog poceti pripremati, njemu je kao svejedno, al kad spominje stomu uvijek kaze braco !Ja sam uvijek govorila kako drugo zelim da mi bude curica jer imam deckica a sad nisam sigurna radi njega , ma hajd pazit ce on sta god da bude. Mamina princezo ja sam ti u 15 do 11 narucena,tako da cu vjerovatno doci 15-ak min ranije, jer kontam uzet pola dana na poslu uvijek nesto trcim sa posla ... Joj moram poslje zubaru...mrzim zubare!Miracle sad se ne bi slozila sa mnom... Joj opet moram ja se ubi hranom bit cu ko trokrilni dal sam zeludac razvalila il ovaj stvarno voli da papa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:31:41
veki_aki
uz pokusaj da sve iscitam sto sam propustila za vikend i stalnog vracanja na zadatke na poslu , zaboravila sam da cestitam Djani i da joj pozelim laganu trudnocu i porod!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:37:42
pauza
gerbo mila, hvala ti :-) ma citam kako je pojacan sekret normalan u trudnoci, ali bas ovoliko mi nije normalno:-( jos mi stalno vlazno u gacama tj. na vati, pa srklet pravi, a od te vlage imam osjecaj jos gore bude.... pomaze li sta brusnica u ovim slucajevima?? jedva cekam kod dr da se pozalim....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:41:21
Bebica11
gerbo mila, hvala ti :-) ma citam kako je pojacan sekret normalan u trudnoci, ali bas ovoliko mi nije normalno:-( jos mi stalno vlazno u gacama tj. na vati, pa srklet pravi, a od te vlage imam osjecaj jos gore bude.... pomaze li sta brusnica u ovim slucajevima?? jedva cekam kod dr da se pozalim....
pij jogurt to pomaze bar meni jer ja imam problem s gljivicama a mozes i brusnicu probati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:41:42
gerberka
ja sam gacice mijenjala 4 puta u sat vremena ako mi vjerujes, samo sto dodirnem gospođu gacicama vlazan trag..brusnicu mozes da pijes ako je upala odmah da je pocnes cistiti..dobro bi bilo da prije dr izvadis krvnu sliku i urin da vidi ima li upalica..cim pece moras se javiti,,mislim ne odmah danas ali kad odes dr kazu mu obavezno.ja sam vukla upale pa 22 cefazolina primila..razumijem te potpuno.. sekret jeste normalan u trudnoci ali neznatno pojacan znaci ili upalu ili gljivice, zavisi od boje i mirisa sekreta..i ja sam kontala vidi kako mi se pojavio sekret u trudnoci...ljubim te
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:43:42
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11
pij jogurt to pomaze bar meni jer ja imam problem s gljivicama a mozes i brusnicu probati
bebice jedan dan jogurt, drugi lumunada, gljivice ne vole promjenu sredine, bazna, kisela i odmah bjeze ebem li im mamicu, moram da ih mrzim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:51:02
Silver
ja sam fasovala candidu pa koristim nystatin vaginalete...15 komada... 7 dana svaku vecera, a ostatak svako 2-3 noc...i bolje je odmah! A meni je bio bjeli sekret bez svraba i mirisa, zato mu nisam ni pridavala vaznosti... a imam ga podugo...kad ono candida...ali srecom ima lijeka
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 15:57:11
mamina princeza
ja sad pijem jogurt ( nsiam inace ljubitelj al sad se natjeram ujutro onaj lgg s nekim vocem pa popijem) i jednu solju samo brusnice i bolje mi je sto se bolova tice .... mada mi je sekret i dalje solidan. uzela sam canesten vaginalete pa cu njih stavljati rekao mi dr akos e ne smiri da stavim. urin mi dobar a mene nesto peckalo i onda sam prestala piti i velike kolicine brusnice jer mi je reko da ona potjera pjesak vani a kako ja znam da ga imam vjerovtano se to desilo i onda me to bolilo. Sad ovako jedna solja brusnice i jogurt i bolje je hB. Nisam znala za te kombinacije s limunadom al kako sam svakako prehladjena pijem dosta limunade tako mozda je i ona pomogla hihihi.