Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 10:34:59
Nina_Lana
jutro trudnice drage, vidim raspisale se jutros, svaka o svom jadu ...Moja Lana opet kaslje, ne znam sta je ovo vise...pored toga i meni se grlo upalilo, pecka, smrcem slinim..uhhhh prava nocna mora
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 10:54:47
Sonja
bas mi je zao sto su vam djecica bolesna..nema vala nista gore i vece brige nadam se da ce brzo ozdraviti
Bebice nikad se ne zna koja ce prije..bolje im je da su duze u stomaku..bar do termina iako nam je dosadilo vise samo bas me ovo nervira..evo od jutros nije me nikako zabolilo a sinoc ludila... bas su mi sad jake ove pripremne kontrakcije..imala sam ih i u prvoj al duplo slabije nego sad
ma hajd kako god izdrzacemo ... ja jos nisam torbu spremila kupilla sam uloske i jednokratne gacice al nista ostalo nisam spremila a sjecam se sve sam Semici govorila sta cekas vrijeme je cim udjes u 9-ti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 11:06:46
Arina
Jutro moje drage trudnice.....
Bebice....bravo za ctg....bas mi je drago da nije nista lose...ipak svaki dan unutra je bolje nego vani...jel tako...ja znam da je tebi dodijalo...ali jos malo jos samo malo.... vidim ima svega...ali mora se izdrzati....
Moji bubrezi su izgleda ok...dok pijem caj ok....sutra cu uraditi kontrolni urin jer idemo na kontrolu popodne pa da ponesemo doktoru.....jedva cekam da vidim bebija....tacno se masallah osjeca kako je iskrupno....moj stomo je 108 precnik.....jucer mjerila....i mislim da je jako malo nekog sala jer se sve osjete dijelovi tijela mogu tacno da lociram none...guzu....i ne mice glavu odozdo.....bilo bi to jako dobro da cu na prirodni porod...a ovako sve jedno.....ali eto lakse je kad ne rovi nogama dole....hi hi hi... za divno cudo spava se bolje...iako je to daleko od dobrog spavanja...al eto daj sta das.....
Mi se pomalo pripremamo....sve stavljam na jedno mjesto....nesto sto smo dobili nesto kupili...necu jos prati...ali nek znam sta imam i sta mi fali....lakse je i finansijski polagano to prikupljati...a i kako sta naletis jer nema uvijek sve kupiti kako ti treba .... Molila bi ove friske mame...za malo info iz prve ruke....koliko je recimo peskirica za kupanje dovoljno...koliko plahtica....koliko bodija....koliko rukavicica i kapica....tih sitnih stvari... Mislila reko kupiti dva peskirica ona za kupanje pa reko hoce li biti malo....mozda tri...onda kontam kolko bodija....bas nekako nemam predstave...na kojem broju da stanem....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 11:23:04
KupusLivada
'bar dan zene
pozdrav iz vojne (imamo wireless ) cuvajte se i nedajte se, svega se covjek nalgleda ovdje, svakakvih trudnoca, tako da nemojte se sekirati zbog gluposti...
ja abd kuci sutra, jedva cekam samo da se naspavam, toga najvise nedostaje u bolnici... i da znate da ovdje nije tako lose, kako citam da je u drugim bolnicama...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 11:27:38
Sonja
Arina imas na ovoj temi sve o tome sta i koliko ti treba pada ti ja ne pametujem puno iscitaj ako mozes ja sam se odprilike po tome ravnala u prvoj trudnoci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 11:41:54
ellam
ovo je vec za dobar dan drage
bas je lijepo sto postoje ovakva druzenja, jer otkako sam na bolovanju jutra ljepse prolaze citajuci iskustva i price koje pisete...
nas dvoje smo danas usli u 30 sedmicu s hajrom... jos tih 10 izgleda tako dalekoooo....
poceli smo da ne spavamo, da ustajemo po noci pa smo malo izmoreni... a ne znam sta cemo ako ovo moje malo bice bude ovako nemirno kad se rodi kao sto je sad u pupi.... nit spava danju nit nocu.... :)
sretno svima koji iscekuju svoja sunca i da nam svima dragi Bog olaksa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 11:59:36
Anoniman
Zenice
Evo mene s GAK-a. Pregledao me moj dr. i kaze posteljica mi je zrelija vise nego bi trebala biti i narucio me za 10 dana na CTG. Zna li neka od vas sta znaci to ako je posteljica zrelija? I je li se uputnica za CTG uzima kod dr. opce prakse?
Sad sam zbunjena Pitam sta to sve sad znaci, hocu li ranije roditi ili sta, a dr. nece nista da unaprijed govori dok ne uradim CTG
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:13:16
Anica1
IZVORNA PORUKA: animagical
jutro trudnice! sretni pregledi za kolica, da sam ove pameti ne bih ih ni kupovala prije bebe...realno nismo ni setali tih prvih 20 dana,a onda smo mogli komotno skontati kakva nam trebaju i kupiti, po mjeri i karakteru bebe...u nasem slucaju nikakva...eno ih zauzimaju mjesto u gepeku, A nece ziv u njih, vristi....ovo malo jeseni ih po svoj prilici necu upotrijebiti onda ce biti snijeg, tad pogotovo necu, kad pomislim na snijeg, nema sanse po bljuzgi gurati kolica....tako da cemo mi na proljece garant kupiti neka lagana kisobran, kad momak vec bude sjedio-ako bude htio... sad se nosimo i nije nam tesko
I ja sve kontam da sada jos ne uzimam dok se ne porodi, ako je to kraj novembra-pocetak decembra nece mi bas nesto ni trebati na pocetku.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:13:39
DinkaDavor
Dobar dan svim buducim majkama Sonja, ovaj spisak je super (bas sam ga neki dan citala) mada se i ja trenutno ravnam po predhodnoj trudnoci Iako je proslo punooo vremena (13 god) i dosta toga sam zaboravila, ove osnovne stvari su mi ostale u sjecanju. Arina, bodija i spiercica nikad dosta vjeruj mi :) sjecam se da sam imala mnogooo tih stvarcica kao i pamucnih i frotirnih gegica (slobodno uzmi vece jer beba raste) Komletice sa puno ukrasa za izlaske ja sam kategoricno odbijala, beba nije komotna a za izlazake je, po meni , sportska varijanta uvijek dobro dosla. Nase bebe su krasne bas zato sto su bebe a ne bozicna drvca . Ako imas visak novca, kupuj kozemtiku za higijenu bebe, tu neces fulat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:26:54
DinkaDavor
ellam dobro jutro ...ustajanje po noci mi postaje praksa i kroz ovu trudnocu samo sto sada ne pravim bauk od toga, naucila sam da je bitno da se naspavam i da sam odmorna...Slusaj svoje tijelo, ono je najbolji pokazatelj nasih potreba, pripremamo se za nocno hranjenje bebe Sve najbolje od srca svim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:36:16
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
Zenice
Evo mene s GAK-a. Pregledao me moj dr. i kaze posteljica mi je zrelija vise nego bi trebala biti i narucio me za 10 dana na CTG. Zna li neka od vas sta znaci to ako je posteljica zrelija? I je li se uputnica za CTG uzima kod dr. opce prakse?
Sad sam zbunjena Pitam sta to sve sad znaci, hocu li ranije roditi ili sta, a dr. nece nista da unaprijed govori dok ne uradim CTG
Dinamitna i ja sam danas s GAK--a hehe, mozda smo se i vidjele u prolazu. Eh za posteljicu, meni je ima vec 20 dana III stepen, cak je beba pocela manje dobivati na kilazi pa sam danas isla na CTG a veceras ponovo na pregled, a pocela mi je sazrijevati od 24 sedmice tako da evo vidis nece ova mala bica tako lahko van, samo jedi dosta voca, C vitamin je dobar za posteljicu, pomalo cokolade "zobaj" da beba ima dovoljno secera da se deblja, i smanji mlijecne proizvode i zivotinjsku mast, takodjer kad god mozes miruj malo na lijevom boku da bebi dolazi svega boljom cirkluacijom
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:46:17
Silver
Bebice super za CTG Ako Bog da doguraces ti do termina Pauzaa prijo moja jedina mene ticker davno u osmi prebacio bjezimo Vam! Jesi li isla na vjezbice ikako?
Ellam sto se tice ustajanja... ...ja zbog toga danas nisam ni na posao otisla...kod mene je jos beba extremno aktivna, par sati preko dana i noci samo spava izgleda...ostalo se samo vrti i namjesta
A neko je pominjao i kolica...mi necemo uzimati do marta naaajvjerovatnije, jer je planirano da se porodim u januaru na pocetku, pa nevjerujem tih 40 prvih dana da cu igdje ici sa kolicima, jer ce biti brrrrrrr ! A kao sto rece animagical onda cu da vidim sta nasim potrebama u to vrijeme kad krenemo setati najbolje odgovara!
Jao zene ...ja samo jedem...sad sam spucala baklavu bez grca na licu...i mogla bi ih jos....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:47:37
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Sonja
Bebice nikad se ne zna koja ce prije..bolje im je da su duze u stomaku..bar do termina iako nam je dosadilo vise samo bas me ovo nervira..evo od jutros nije me nikako zabolilo a sinoc ludila... bas su mi sad jake ove pripremne kontrakcije..imala sam ih i u prvoj al duplo slabije nego sad
ma hajd kako god izdrzacemo ...
Vjeruj Sonja kod mene ima i dodatni efekat radi te posteljice pa ja i ne znam do kad je bebi bas dobro u stomaku, al dace dragi Bog i to molim da izadje kad je najbolje za nas obje aBd, nadam se samo da dobiva na kilazi, vidjecemo eto sve veceras aBd, meni opseg stome 110,kad legnem pa se slegne nekad se prepadnem u snu jesam li trudna uopce trazim bebu i stomak
evo opet me hvata bas ona menstrualna bol i mene nerviraju bas ove lazne kontrakcije i mislim da cu se kao sto mamina princeza rece 15 dana poradjati hahahah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:50:42
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Dinamitna i ja sam danas s GAK--a hehe, mozda smo se i vidjele u prolazu. Eh za posteljicu, meni je ima vec 20 dana III stepen, cak je beba pocela manje dobivati na kilazi pa sam danas isla na CTG a veceras ponovo na pregled, a pocela mi je sazrijevati od 24 sedmice tako da evo vidis nece ova mala bica tako lahko van, samo jedi dosta voca, C vitamin je dobar za posteljicu, pomalo cokolade "zobaj" da beba ima dovoljno secera da se deblja, i smanji mlijecne proizvode i zivotinjsku mast, takodjer kad god mozes miruj malo na lijevom boku da bebi dolazi svega boljom cirkluacijom
mozda jesmo. Od 9-10:30 sam skakutala ali u onom djelu preko puta kartoteke. Bi mi nesto zao one neke zene u cosku sto je sjedila ispred sobe za CTG, place ko kisna godina Uh, lijevi bok i prepona me razvaljuje koliko ih forsiram, cokoladu ionako ludjacki jedem, jedino sto sam zadnjih par sedmica zabusavala s vocem znaci akcija opet al me zgaravica pojede onda.
Jesi uputnicu za CTG dobila od dr. opce prakse iz DZ?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:52:20
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Bebice11 hihih ti me podsjecas na mene kad sam se poradjala 15 dana me boluckalo ja svaki put kontam krenuce sutra odem doktoru boli reko kaze mora da boli i tako stalno. Na kraju sam znala kad je bilo ono pravo bez greske :))) Sretno mila ... i svim aostalim kojima se blizi bebica:)
hehe izgleda, vjeruj vec preko 7 dana mi ovo traje stanje, vidjecemo, poradjacu se najduze na RR,ima da sve zene ispate sa mnom i mojim kukanjem hahah
nego, htjela sam ti reci za kasalj, mene je dobrih 10 dana drzalo, ko' kad nista nisam pila i cak me i stomo bolio od naprezanja, bas sam se namucila, malo uvece digni jastuk lakse ces disati i manje ce se skupljati i gledaj sto prije da rijesis cajevima i sl, ja mislim da je meni on potaknuo kontrakcije u 8mom mj trudnoce
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:56:31
gerberka
silver moja tako cemo i mi aBda za kolica
bebice za ctg
kupuslivada pa ti maco pravo moderno provodis vrijeme u bolnici..ja nisam izasla nego pobjegla i mogu ti reci da se nisam pokajala kao sto kazes ludnica..od nespavanja pa nadalje
arina
anica1, ellam za sedmice sitnooo, sitnooo
dinamitna nemoj da se plasis, u bolnici je prodefiliralo toliko zena kojima je receno zrela posteljica odavno, a rodile uredno u terminu, neke i prenijele
koga sam zaboravila..zagrljaj maminoj princezi ja sam sinoc spavala bez svrbeza...da li je moguceee, bojim se i radovati
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:58:07
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Dinamitna
IZVORNA PORUKA: Bebica11
mozda jesmo. Od 9-10:30 sam skakutala ali u onom djelu preko puta kartoteke. Bi mi nesto zao one neke zene u cosku sto je sjedila ispred sobe za CTG, place ko kisna godina Uh, lijevi bok i prepona me razvaljuje koliko ih forsiram, cokoladu ionako ludjacki jedem, jedino sto sam zadnjih par sedmica zabusavala s vocem znaci akcija opet al me zgaravica pojede onda.
Jesi uputnicu za CTG dobila od dr. opce prakse iz DZ?
ja sam uputnicu za ctg dobila od ginekologa iz DZ, kod njih sam uvijek isla po razne uputnice, a cula sam da moze i kod dr opste prakse
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 12:58:49
Miracle*3
Dosla sam i rijesila problem hvala Bogu. Prvo sam se isplakala od srececsto me vise ne boli, a sad kad je anestezija popustila, sjela da se posteno najedem.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 13:00:59
pauza
silver, mila moja, sad ja vidim da vi nama bjezite pravo, neka neka, neka zet nauci koji stos dok se moja maza rodi:-)) ja ti idem svaki utorak na vjezbe, vrlo sam odgovorna:-) a isla sam u cetvrtak na neku skolu dojenja na Grbavici, 2h traje pa ako si za javi se na pp (besplatno je sad na pocetku) ljubimmmm:-*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 13:03:41
gerberka
pauza
miracle sta ti je mila bilo, pa ja sam mimo svih desavanja
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 14.11.2011 13:08:18
Silver
Pauzoo ja nisam isla nikako...budem umorna sa posla i neide mi se Ali ako odem na bolovanje aBd, aktiviracu se redovnije...javim ti za dojenje, jer mi smo sad veliki sad cemo mi cetvrtkom na vjezbice