|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
11.11.2011 18:02:30   
Sonja
Dinamitna imala sam ja takav iscjedak i dr. kaze da je to normalno

imal koja od XXL trudnica da vas bole prepone i bas nisko stomak kad ustanete iz sjedeceg ili lezeceg polozaja pa pocnete hodatuser posted image
mene to toliko koci da mi se i ne ustaje kad sjednemuser posted image

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3401
11.11.2011 18:02:33   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Zenice jeste li imale problema s bijelim gustim iscjetkom?

Meni se maloprije pojavila kao grudva nekakvog sirasto-gustog bijelog iscjetka, sva sam pretrnula user posted image . Ne svrbi, ne pecka i nema nikakav miris.

Ne znam je li to normalno da se pojavljuje u ovom periodu trudnoce (34 sedmice). Do sada nisam imala problema ovog tipa. Narucena sam u ponedjeljak ujutro na GAK pa cu vidjeti sa doktorom, ali do tada... Ima li nesto sto bi smjela na svoju ruku do ponedjeljka?

jesam ja i jesu zene prije koje su se porodile(ja sam na ovoj temi od 4.sedmice), i normalno je da imas pojjacan sekret pred kraj, ako hoces uradi bris preventive radi....ja non stop curkam

ako se bojis da nije sluzni cep-nije, on je prozet krvlju, smedj, cak zna biti kao dzigerica tako da znasuser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3402
11.11.2011 18:04:08   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Sonja

imal koja od XXL trudnica da vas bole prepone i bas nisko stomak kad ustanete iz sjedeceg ili lezeceg polozaja pa pocnete hodatuser posted image

imam ja, mene su boljele prepone

a danas sam imala opet ZIGANJE stomaka koje me bacalo s nogu, a u DZ mi ne daju uputnicu za poroduser posted image ako se porodim za ova 2-3 dana nagovoricu se onom dr, ISTO MUMIJA sjedi onde, joj i dr i belaja

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3403
11.11.2011 18:06:26   
Sonja
cuj nedaju ti uputnicu ccc boze sacuvaj!!!!
ma ovi doktori su katastrofa stvarno..

meni ce moja dr. slijedece sed. dati uputnicu..i sad me pitala da li zelim al ja mislim da nema potrebe tako da i nisam ni uzela...

Adin- 1.5. 2009
07:30h 3500g 55cm
pile moje pametno

Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :(((
17:00h 4000g 55 cm
Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav

Darian 27.05.2013
16:40h 4150g 56cm
Nase sunce

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3404
11.11.2011 18:09:06   
Bebica11

cuj nedaju ti uputnicu ccc boze sacuvaj!!!!
ma ovi doktori su katastrofa stvarno..

meni ce moja dr. slijedece sed. dati uputnicu..i sad me pitala da li zelim al ja mislim da nema potrebe tako da i nisam ni uzela...

draga sonja ja imam bolove CIJELU SEDMICU, evo veceras krenula u DZ i uhvatili me zigovi, BOGA MI MUZ MI GOVORI TRAZI UPUTNICU jer nisam mogla stajati!!!

i kazu-rano a ja govorim da imam dijagnozu PARTUS PRETEMPORIS tj prijevremeni porod, a jos samo dan pijem ginipral za smirivanje maternice, pa mogu svaki dan ocekivati, posteljica mi III stepen, BEBA NISKO SKROZ....kazu ako krene kao moze muz naknadno, ETO ZAMISLI

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3405
11.11.2011 18:34:05   
Anoniman
Zenice hvala, bas ste me umirile user posted image

Mene prepone razvalljuju od 7. mjeseca trudnoce. Sve pretrage su bile ok, dr. cak sumnjao na kontrakcije medjutim nigdje niti jedne nije bilo. Na kraju je zakljucak da mi je tako grah pao user posted image , tegobe drugog stanja.

Osjecam se ogromnom. Sinoc mm govorim da sam ko medjed user posted image . Najradije nekad ne bih ustajala iz kreveta po cijeli dan jer znam da je bol najjaci dok ne ustanes. Kad malo razradim noge i prepone onda je ok, bar podnosljivo.
Posljednjih dana imam jake zigove pa se ukocim. Neki dan za vrijeme shopinga u trznom centru se zaledim i uhvatim za donji dio stomaka. Nisam mogla mrdnuti. Jedna zena je prokomentarisala kako cu garant roditi user posted image . Ti zigovi me napadnu kad je malisa u stomi bas nemiran. Ocigledno sutira organe koji mu se nadju na putu user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3406
11.11.2011 19:39:13   
Anica1

Sonja i mene bole prepone jos od 8.og mjeeca, uzas, nekad edva ustanem. Stomak mi je inace nisko jos od 7.og i od tada sam na mirovanju. Sada sam pocela malo vise hodati kako sam usla u deveti.
I ja cu vjerovatno na carski, kod tebe ipak postoji jos sansa da se beba okrene, nemoj binuti. I ako budes morala na carski hajde brzo i to podje i zaboravi se user posted image Blizi se i nama termin, ti si dan prije mene po terminu  user posted image

Bebice11
cestitam na ulasku u devetiuser posted image user posted image user posted image Sad moze i da krene, sta te briga user posted image

(odgovor članu Sonja)
Neposredna veza do poruke: 3407
11.11.2011 19:57:17   
gerberka
Anica1 ohrabrujes me da cemo i moja beba i ja doci do 9 aBda...boli me u dnu, samo kad lezim ne boli user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Anica1)
Neposredna veza do poruke: 3408
11.11.2011 19:59:25   
animagical
bebice dobri su ti dali, ide mala uputnica za ctg...i muz i ide poslije za prijevremeni porod, ne daje se uputnica prije pune 37 sedmice...a u bolnici ti kad dodjes i ne traze uputnicu odmah, pogotovo ako je navece...ma porodices se ti i uzeces je bez brige budi...

< Poruku je uredio animagical -- 11.11.2011 20:06:05 >

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3409
11.11.2011 20:01:06   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

Anica1 ohrabrujes me da cemo i moja beba i ja doci do 9 aBda...boli me u dnu, samo kad lezim ne boli user posted image

jasta ces nego doci, vidis sta nas je problematicnih kroz ovu temu proslo i stiglo hairli, i ti ces, samo polahko, znam da ti je svega muka al bice sve to ok aBd

anice znas li ti kako to hoda oko uputnica za ctg???

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3410
11.11.2011 20:01:53   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: animagical

bebice dobri su ti dali, ide mala uputnica

aha, pa ko mi rece velika, bas me zbunilo, onda je ok, hvala ti na odguser posted image

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3411
11.11.2011 20:05:46   
gerberka
user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3412
11.11.2011 20:09:44   
Bebica11
polahko zene navijajte, meni se cini da je tajri na prosloj tekmi nase reprezentacije u 90.min pukao vodenjak pa vi sad viditeuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3413
11.11.2011 20:10:55   
enči80

bebice dobri su ti dali, ide mala uputnica za ctg...i muz i ide poslije za prijevremeni porod, ne daje se uputnica prije pune 37 sedmice...a u bolnici ti kad dodjes i ne traze uputnicu odmah, pogotovo ako je navece...ma porodices se ti i uzeces je bez brige budi...

Bjež' sa ove temeuser posted image user posted image

Bebice.Sonja,Gerberka...još malo aBduser posted image

28.10.2008.,jedna ptičica:(
07.09.2011.,dvije zlatne jabuke:)
'Nikada više ne planiram.Ja samo živim ovaj život.Ponekad kako želim,ponekad kako moram'.M.S.

Neposredna veza do poruke: 3414
11.11.2011 20:13:49   
Bebica11

jos me samo zanima gdje se radi ctg na GAK-u i dal se mora narucivati, znam da si u vojnoj bila al mozda znasuser posted image slabo ima XXL prije mene

Neposredna veza do poruke: 3415
11.11.2011 20:19:27   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Bebica11

polahko zene navijajte, meni se cini da je tajri na prosloj tekmi nase reprezentacije u 90.min pukao vodenjak pa vi sad viditeuser posted image

user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3416
11.11.2011 20:21:56   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: Bebica11

user posted image user posted image user posted image

ziva istina evo copy s pdf-a RODILI SMO

"Ćao trudnice, samo da vam javim tajra26 se jutros oko 8 sati porodila, sinoć joj je u 90 minuti utakmice pukao vodenjak ali se do jutros nije dovoljno otvorila pa su morali carski, i mama i bebac su dobro, 3750gr i 52 cm, .

MM (znam da vam je to oznaka za muža) "

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3417
11.11.2011 20:24:16   
Anoniman
Bebice na GAK-u se ne narucuje, ali ti treba uputnica.

U 4 ili 5. mjesecu imala sam neka boluckanja pa me doktor uputio na komisiju za serklaz (hvala Bogu nije trebalo) i rece mi sestra na kartoteci da idem na ctg pa na komisiju i tako ja upadnem na ctg kad me ona sestra sto prikopcava aparat podje cudno gledati, pa hiljadu pitanja i podpitanja... uglavnom ja greskom zavrsila na ctg-u user posted image . Kaze ona meni da se na ctg-u vidimo u 9. mjesecu trudnoce te da pozdravim onu na kartoteci user posted image Zena se sva istraumirala kad mi nije uspjela uganjati otkucaje bebinog srca u stilu "ko da voz prolazi" ili "lupa neko u kantu" user posted image Uglavnom, meni je taj pregled super zanimljiv i ispuni te nekako kad cujes kako kuca zivot u tebi user posted image

UP: radi se u prijemnoj ambulanti za trudnice, druga vrata lijevo od kartoteke, pise na njima user posted image

< Poruku je uredio Dinamitna -- 11.11.2011 20:26:36 >

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3418
11.11.2011 20:27:03   
vila_7
Bebice samo da te pozdravim...vidim hB usla si u deveti! user posted image user posted image user posted image

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3419
11.11.2011 20:28:09   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Dinamitna

Bebice na GAK-u se ne narucuje, ali ti treba uputnica.

U 4 ili 5. mjesecu imala sam neka boluckanja pa me doktor uputio na komisiju za serklaz (hvala Bogu nije trebalo) i rece mi sestra na kartoteci da idem na ctg pa na komisiju i tako ja upadnem na ctg kad me ona sestra sto prikopcava aparat podje cudno gledati, pa hiljadu pitanja i podpitanja... uglavnom ja greskom zavrsila na ctg-u user posted image . Kaze ona meni da se na ctg-u vidimo u 9. mjesecu trudnoce te da pozdravim onu na kartoteci user posted image Zena se sva istraumirala kad mi nije uspjela uganjati otkucaje bebinog srca u stilu "ko da voz prolazi" ili "lupa neko u kantu" user posted image Uglavnom, meni je taj pregled super zanimljiv i ispuni te nekako kad cujes kako kuca zivot u tebi user posted image

radila sam ja ctg i 3 puta na dan kad sam sad lezala u bolnici u 8mom mj, i to me neke sestrice cudno gledale "zar vi to radite" rekoh -RADIM,...u sebi kontam sta cu raditi ovdje danima ako ne snimati bebuuser posted image , doduse ctg je meni pokazivao kontrakcije i bio koristan

sad samo ne znam dal ici u prijemnu ambulantu ili dole gdje i uzv se radi i jel u onom terminu od 10-14h??

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3420
11.11.2011 20:28:33   
Miracle*3
ima li jos neko da ne prati utakmicu????
ja ne mogu, toliko me boli stomak, da sam popila svoje tablete i u sobu se smjestila, ali bas me boli. Dok sam presla iz dnevne do spavace, jos vise me bolilo, bas mi dok hodam u noge i prepone udara

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3421
11.11.2011 20:30:30   
Lulu_08
Nina_Lana hvala na cekanju hehehehehe user posted image user posted image user posted image

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 3422
11.11.2011 20:31:04   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: vila_7

Bebice samo da te pozdravim...vidim hB usla si u deveti! user posted image user posted image user posted image

hvala milauser posted image , evo guramo imamo pomalo bolove al nista strasnouser posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 3423
11.11.2011 20:34:38   
Anoniman
Bebice obicno idem oko 9 i vidim da primaju na ctg u ta doba. I mene su tada utrpali.
Samo se javis onoj sestri u ctg sobi s knjizicom i uputnicom. Mislim da je tamo uvijek ona crna debeljuca, ali je pravo fina user posted image

Najsigurnije ti je nazvati pa pitaj. Ja zovem svako malo sta god me interesuje user posted image

250-250

< Poruku je uredio Dinamitna -- 11.11.2011 20:36:32 >

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3424
11.11.2011 20:37:16   
Sandrich
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

ima li jos neko da ne prati utakmicu????
ja ne mogu, toliko me boli stomak, da sam popila svoje tablete i u sobu se smjestila, ali bas me boli. Dok sam presla iz dnevne do spavace, jos vise me bolilo, bas mi dok hodam u noge i prepone udara

bas mi je zao user posted image  valjda bude bolje

Nas mali princ dosao na svijet 9.2.2012.
Carko broj dva nas obradovao 29.11.2013.

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 3425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  135 136 [137] 138 139   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *