drznica
|
Evo nas, tek sam dosla, istusirala se (to sam jedva cekala). Osjećam se kao da me dr.silovala U svakom slucaju CTg sam radila po prvi put, 4 minute...ok sve. Zatim sam cekala sat vremena na Guticku jer su joj došle dr. sa jezera da se pregledaju međusobno hahahah. Eh izjadam se ja njoj da imam puno sekreta, pita me smeta li ti, kad me pregledala, pa reko ne smeta, ne pecka, ne svrbi, al vazda gace mokre, osim kad spavam. Eh onda kaze hajmo malo da se vaginalno pregledamo...i tu nastaje ono auch...zavuce zena ruku pipa kaze fino se glava spustila, dobar položaj...onda na UZV...pita jesu mi rekli da je beba krupna, mjere glavice...hmmm kontam se pa nisu...kaze oko 4kg ima,al to kao nije strasno za moju konstrukciju, mjerice mi karlicu. Sad kontam jel moguce da je beba za 10 dana dobila 1200grama??? 1.11. moja dr.privatno gdje idem rekla mi 2880 da je beba teska, al nije spominjala velicinu glave. Ja cu vam sad napisati sta piše u nalazu pa ako neko bolje skonta da malo objasni, mislim da je Gerba u tom specijalista hehe UNUTRASŠNJI NALAZ: PVU sakroponirana,blago skraćena, VU uloživo, glava u karličnom učazu,KČS uredni,kontrakcije nema. UZV, posteljica naprijed,plodna voda dostatna, plod u položaju glavom, BPD 9,8 MAX,FEMUR 7,8, RI ART UMBILICALIS 0,50. MJERE KARLICE BSP29,BCR 29,BTR 31 i još u dnu piše conj ext 20. Ja pojma nemam sta je sve ovo posebno ovo ulozivo... E sad vi meni pomozite. A sto se tice ovog sekreta, moracu ja svojoj dr.privatno da vidim sta i kako, a sad poslije ovog pregleda, bas ima više
|