Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 9:22:18
minie
IZVORNA PORUKA: gerberka
hanicca je bila samnom u sobi, radili joj sekciju... arina, e odatle nas svrbez jer urinarne infekcije sve to pokrecu..i ja sam imala 25 leukocita u urinu a 12 u krvi pa 14 pa 13...
kupit cu koprivu, a provjerila sam s rodicom ona kaze da ju je brusnica forte narural velta izvukla i to po preporuci dr..ti si popila svih 50?
ponavljam nalaze za 7 dana i nadam se manjim leukocitima a u urinu su se smanjili
Draga,
ja sam isto imala leukocite u urinu i onda mi je doktor rekao da kupim MONURAL (prah u kesici) i da popijem navecer prije nalaza. Popije se samo jedna ta vrecica i odredjeno vrijeme se ne smije ponovo piti. Moji nalazi poslije toga su bili super, pa mozes pitati svog doktora.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 9:29:47
soraya
Pauza znam kako ti je i meni svako jutro kad zazvoni sat u pola 7, rondam. sva sreca da je danas petak pa cu preko vikenda odmarati. Meni je posao dojadio stalno odbrojavam dane do bolovanja jer mi postaje sve teze i teze raditi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 9:56:23
Anoniman
Jutro
Jutros sam se zarovila po netu trazim uspavanke za skinuti ali nema skoro nista Nasla sam samo neke djecje pjesmice za malo stariju djecicu. Znate li gdje ima za kupiti mozda neke uspavanke za
Utuvila mi se sad u glavu pjesmica "Tata kupi mi auto" pa zafrkavam mm da mu valja sinu kupovati auto . Prosli put na pregledu kaze doktor da ima duge noge, kad ce na to mm "pa ja, da moze dohvatiti papucice"
*sad mi ovdje nedostaje onaj smajli sto se buba cekicem po glavi*
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 10:00:14
mala75
dobro jutro, po ovom vremenu ja neznam kako vama uspjeva razbuditi se jer vidim da ste od jutros aktivne, ja evo tek pijem kafu a onda sam planirala grah staviti za ručak a čini mi se da ću prije opet nazad u krevet ako me kafa ne razdrma.
i da se malo hvalimo, danas nam je punih 35 sedmica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 10:58:09
drznica
Jutro o od nas Neka euforija pred utakmicu, ranije sam ustala, majstori jos danas u kući pa da napokon sve smjestim Sinoć sam se i smijala i plakala u istom trenu...posto trebam na kontrolu zamolim mm da me "sredi" dole da prostite jer stvarno ne mogu akrobacija u kadi I u pola scene vidim ja cudnu facu na licu, kontam se sta jeeeeeee...kaze aaaaa pa ovo prava rupa,a ja na to pazi da te mali ne štocira hahahahaha Tako smo vam mi ubjeđeni da sam ja otvorena hahahaha Cekam danas da mi kazu kad cu na pregled...jedva cekam...mada me i malkice strah da neprokrvarim nakon pregleda...posto sam cula da se to u ovim mojim sedmicama zna desiti. Kupila sam sve za bolnice sto treba, 90% spremna. Trebam samo jos jednu spavacicu, imam samo jednu...ali sinoc kontam ako bude porod u vodi onda mi treba kupać, a ne spavacica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 11:06:47
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
Ako ne odem danas na pregled, onda tek ponedjeljak
Sa koliko otvorenih tih prstiju ili cm se ostaje u bolnici???
zavisi drznice
ako je zena blizu termina ostave je i sa 2-3, a ako joj nije blizu termin posalju je kuci, isto tako ako si npr otvorena 2-3 I IMAS BOLOVE onda te stave na patologiju da cekas, a da ne govorim o vecoj "otvorenosti"
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 11:15:09
mala75
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Evo mene opet malo odspavala, bolje sam, al jos me ono podmuklo muci stomak.Sad cu supu praviti aBd
Nisam jutros ni ginipral popila, ne mogu na ovakav stomak a i ne bi imao ni efekta, svakako ga za 2 dana ukidam aBd
mala75 cestitke na punih 35 sedmica, ima li bona u tebe kakvih laznih kontrakcija ili sl posto smo ublizu
hurma sretno na pregledu, da nam javis lijepe vijesti
ostale
ma kod mene hB još ništa, ja samo osjećam da je ovaj moj bebać pravo ojačo i nemiran je do vraga, imam osjećaj da nikad i nespava, jedino što znam je da sam troma, umorim se dok pređem preko stana ili odem po hljeb i mlijeko. nadam se samo da će ovako i ostati jer ja ću na CR zbog vantjelesne pa se nadam da me neće držati do kraja
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 11:36:37
gerberka
IZVORNA PORUKA: pauza
gerbo moja, cuvaj se mila i dobro pazi..... samo je bitno da se ne sikiras, kao ni ti bebice, ako Bog da sve ce biti u redu, samo sabur i uz Boziju pomoc:-) ali sta ste sve pregurale, nemoj da sad zivci popustaju..... meni je skroz uredna trudnoca, pa opet nesto kukam i nekad jedva podnosim, pa mogu samo misliti kako je vama, ali kao sto ona stara anegdota kaze: i ovo ce proci.....
meni su vec popustili, ja sam iz bolnice izasla luđa nego sam usla..mene je psihicki umorilo 14 dana a jos bi oni mene razvlacili da mm nije trazio da me puste...
znate li da mi je sestra rekla da mi je muž bomba i da joj ga poudim a nacelnik kaze nije vidio da neko toliko voli svoju zenu
ja lakse mokrim, ali me dr upozorio da zbog antibiotika ocekujem gljivice i naravno ustajala sam dva puta u noci da se namazem canestenom
eto tako ja vam s teme na temu, malo sam vesela , procitah da je djana trudna, tamo u cekaonici ...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 12:04:16
animagical
IZVORNA PORUKA: drznica
Ako ne odem danas na pregled, onda tek ponedjeljak
Sa koliko otvorenih tih prstiju ili cm se ostaje u bolnici???
zavisi drznice
ako je zena blizu termina ostave je i sa 2-3, a ako joj nije blizu termin posalju je kuci, isto tako ako si npr otvorena 2-3 I IMAS BOLOVE onda te stave na patologiju da cekas, a da ne govorim o vecoj "otvorenosti"
a ako neces da bez veze budes u bolnici a u terminu si, mozes ti ici kuci i sa tri prsta i kontrakcijama, kao sto sam ja i opet se porodila prekosutra od tog " odbijanja hospitalizacije" bez brige budi,otvorices se kad beba kaze da se otvaras, a to se ne vidi ocima vec podubokim rucnim pregledom mislim da nema smisla da te namjerno grubo pregledaju da ubrzaju...mene su npr otvarali sakom, sto nisu vala trebali a nisu me ni pitali...slobodno naglasi da neces nista nasilu i nazor, reci imam ja kad...bice ti lakse
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 12:10:57
babilon
Zdravo zenice :D kako idu dani? :D
udaraju li bebice? Evo moj Faruk sad dojio nahranio se ko veliki i sad ga nena nosa ne bi li podrignuo :)))))
imam pitanjce jedno, posto sam se s vama najduze druzila i uvijek ste mi davale odgovore :))) potrebna mi je potvrda iz skerliceve da (ne)dojim zbog porodiljske naknade... pa me zanima je li iko od vas to vadio i je li nesto treba od patronazne ili... mislim kako to hoda? je li samo dovoljno da odem u skerlicevu i trazim potvrdu?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 12:27:06
bebix
IZVORNA PORUKA: babilon
Zdravo zenice :D kako idu dani? :D
udaraju li bebice? Evo moj Faruk sad dojio nahranio se ko veliki i sad ga nena nosa ne bi li podrignuo :)))))
imam pitanjce jedno, posto sam se s vama najduze druzila i uvijek ste mi davale odgovore :))) potrebna mi je potvrda iz skerliceve da (ne)dojim zbog porodiljske naknade... pa me zanima je li iko od vas to vadio i je li nesto treba od patronazne ili... mislim kako to hoda? je li samo dovoljno da odem u skerlicevu i trazim potvrdu?
Babilon mm je bez problema dobio tu potvrdu u skerlicevoj a mislim da i patronazna moze da ti da potvrdu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 12:31:45
Lulu_08
Ćao drage moje bebele, nadam se da će ovi testići od protekla 2 dana pokazati se istiniti, ali ako je njima vjerovati ja sam vam . Elem, još uvijek je sve labavo obzirom da je tek 25dc, ali eto meni neki osjećaj govori od 1dpo (što je bilo prije 13 dana) dam zabebila hihih.
Sada još samo moram ustanoviti kod doktorice, ali za to je totalno rano valja sačekati još malo....
Uh, ni na nebu ni na zemlij - tu se odprilike nalazim!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 12:32:00
gerberka
drznice sretno
imam pitanje za moje antibioticarke
nakon tolikih cefazolina u bolnici leukociti neznatno i polako padaju..da li antibiotici i dalje nastave djelovati nakon primanja..preznojavam se i lakse mokrim..pa sad ne znam dal da se nadam da antibiotici sredjuju ovu upalu...hvala
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 12:39:11
gerberka
Gerberka kako sam popila antibiotike i osjetila olaksanje ne osjecam neku vecu poteskocu vise, smirila se upala, i tebi ce
eh zenice, kakav je vas iscjedak pred kraj, meni je malcice vodenkast pa me zbunjuje, ne kapa al su stalno vlazne gacice
meni leukociti pokazuju upalu bez obzira na olaksanje..zanima me duzina djelovanja antibiotika ili samo djeluju dok ih primas
meni su vlazne gacice ali meni je to tako od upale..nadam se da se tvoje tijelo priprema za dan D
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 11.11.2011 12:42:51
dzenyA
Kako ste drage moje? Pauzo nisi jedina kojoj je mrsko radit,i meni je zlo ici na poso pa u 6 ustajem pa putujem,do pola 4,ma eet guramo se nekako,ne smijem se zaliti... Gerbo jel canesten krema ona na njoj noga nacrtana,kakva je?