|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
10.11.2011 17:20:16   
gerberka
IZVORNA PORUKA: Miracle*3

Gerberka, ako imas sta za reci pokusaj na mail adresu emisije ili na njihovu fb stranicu.

ma sta ce se promijeniti..vidjela sam ja kako zene daju i kapom i sakom, a seljanka ne zna sta je nulta negtivna grupa a daje 500 km dr da sve bude kaze uredu...mi smo krivi, jedino da to i napisemuser posted image

meni niko nije marke trazio ne mogu lagati

a kutija u bolnici za skzupljanje novca za malu aminu skoro pa prazna...

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Miracle*3)
Neposredna veza do poruke: 3301
10.11.2011 17:25:14   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Silver

Da se nadovezem na ovu pricu o dr.
Veceras ima super emisija na pinku, zabranjeni forum, a tema je bas oko zdravstva, pa eto nam prilike da kazemo sve sto nam je na srcu. Jedva cekam da vidim ko su gospoda, ako ih uopste bude, koji ce doci ispred zdravstvenih ustanova.

uh da mi je samo dobit vezu, kako su samo bezobrazni. Ja eto hvala Bogu sa ginekologom nemam problema, ali zato druge stvari koje sam morala obavit, urolog i sl, ma fuj.

A to sto kazete kako kod jednog dr uvijek iste dijagnoze, ja znam da kod dr Frljak svaka zena nisko nosi, mora svake 2-3 sedmice na kontrolu i svako preporucuje da radi amniocintezu i to u njenoj ordinaciji

Uhh na ovo sam se morala i ja javiti...ta me je dr. u crno zavila, tri sam razlicita misljenja poslije nje trazila...uzass...ona je vidjela veeeliku cistu na jajniku, i odmah mi prognozirala sigurnu smrt - malkice ljepse upakovanu, rijecima, tesko da plod opstane, a ako pukne ja mogu umrijeti od sepse i naravno zahvat uklanjanja kod nje u ordinaciji...Sreca nasa pa Bog dragi odlucuje o zivotu i smrti! Naravno nikad joj se nisam vratila,a svi ostali ginekolozi su potvrdili da je bezazleno, da je vodena i u toku trudnoce da je prestala rasti i pocela se smanjivati!

I meni je rekla da nisko nosim na pocetku(sto nije bilo tako) a narucivala me svakih 15 danauser posted image

i da imam dvorogu maternicu po njojuser posted image

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 3302
10.11.2011 17:29:26   
gerberka
ta je frljak kretenusauser posted image ..eto imate priliku reci na z forumuuser posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3303
10.11.2011 17:48:03   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hurma

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: buduca mami

hvala, jasta kad pogleda covjek unazad -proletilo a recimo kad ocekujes sad kao ja, nikad dani proci, jos kad pocne boliti pa prestane nit znas na cemu si, bas se oduzi

o bebiceee, znam kako ti je,bas se oduzi ovo iscekivanje,izgleda ovaj 9,traje duze nego onih 8.zajedno :)
mene i dalje bolucka pomalo,presijeca dole,krsta bole,a ja navalila,pitu razvlacim,uskoro ce muzic s poslaaa,hehehehe....

samo ti radi i kreci se

da sam ja u tvojim heftama sve bih zivo radila da izletiuser posted image i taj famozni keks pomazeuser posted image

al jok-meni sve zabranjeno i jos me zeza boli al pijem tablete da ne boli pa umiri, pa opet i sve tako, sinoc mi mm cak govorio da prestanem piti da se ne mucim viseuser posted image i mama ga podrzala jer sam se trzala pred njima od jacine bolova al se opet smirilo.....user posted image

mala75 ma ja, najlaksa treba i uzeti, ja bih neka koja mogu u taj neki nulti polozaj pa nadalje stimati a da su lagana, i ne znam stvarno koja da uzmemuser posted image

ja garantujem bebice da si se ti vec otvorila par prstiju... majke mi... nekoliko dobrih bolova i otvara se... sto bona ne odes do bilo kojeg dr samo da vidi dole stanje... mozda bino krene otvaranje ti ga ugusis... ...ebeš nas da izvineš, ali nekako je li to ok za bebu? hrabra si, ja bih trazila strucno misljenje!

i ja se nadam da ti bolovi nisu bili uprazno i da sam se malo i otvorila, ne bih da sam zabetonirana a imam bolove, onda cu promijeniti iskaz da me strah poroda....citam danas one porodjajne price, zvuce mi kao bajka, sto je Bozije davanje kako neke zene lagano prodju, za cas ih zaboli i rode, a ja se evo prenemazem danima, doduse s pauzama, al bice dobro aBd, samo nek mi je beba dobro

idem u pon/uto aBd na GAK pa cu vidjeti sta kako i dokle samuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3304
10.11.2011 17:48:17   
Miracle*3
Stvarno cast izuzecima, ali kad mi neko spomene Hipokrata i humanost, stomak mi se okrene

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3305
10.11.2011 17:50:00   
Miracle*3
Hej Bebice 11 u pravu si, i ja kad citam one price, sve mi bajke, a kad dodjem do kraja ma ja mislim da je nama a da nisam zaplakala.

Neposredna veza do poruke: 3306
10.11.2011 17:52:26   
gerberka

Stvarno cast izuzecima, ali kad mi neko spomene Hipokrata i humanost, stomak mi se okrene

slazem se

Neposredna veza do poruke: 3307
10.11.2011 17:54:17   
Bebica11

Hej Bebice 11 u pravu si, i ja kad citam one price, sve mi bajke, a kad dodjem do kraja ma ja mislim da je nama a da nisam zaplakala.

hehe dace dragi Bog i nama da lahko rodimouser posted image

al mene nije strah bilo poroda uopce al ako je ono probadanje bilo lagavice ili lazni trudovi onda me strah kakvi su praviuser posted image

btw evo opet imam menstrualne bolove u ledjima i maaalkice bocanja u rodnici

Neposredna veza do poruke: 3308
10.11.2011 17:57:57   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

slazem se

sjecam se kad je jedna moja naj drugarica rodila prije 2 god poslije teske trudnoce tj rizicne i raznih belaja i govori mi poslije

necu zadugo roditi, odmoricu se dobro jer sam SE UMORILA OD DOKTORA....

ta njena mi sada TAKO CESTO naumpadne....vjerujte nista covjeku nije tesko, kontrakcije, bolovi, krvarenja i sve, eto sta ces, potrefilo nas, i covjek to zaboravi al nikad ne mogu zaboraviti neke kretenske postupke doktora(npr kad sam u 17.sedmici lezala na GAKu i kako su odmahivali rukom predamnom na moj slucaj), ovu bespomocnost kad ih moras moliti da te gledaju i sl

umorila sam se od doktora basuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3309
10.11.2011 17:58:47   
Miracle*3
Bolucka me cijeli dan, a sta cu. Ko fol moram mirovati, a ne mozes s djecom. Evo tamam sam se namjestila,legla, djeca nesto zovu, tako da je to mirovanje na rateuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3310
10.11.2011 18:00:15   
Bebica11

Bolucka me cijeli dan, a sta cu. Ko fol moram mirovati, a ne mozes s djecom. Evo tamam sam se namjestila,legla, djeca nesto zovu, tako da je to mirovanje na rateuser posted image

da vama koje pored mirovanja imate i djecu dragi Allah pomogne, i da vam olaksa da imate laksu trudnocu, koja si sad sedmica?

Neposredna veza do poruke: 3311
10.11.2011 18:02:18   
Miracle*3
Ja sam sad 18 +4

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3312
10.11.2011 18:33:12   
animagical

zato sto one koje su imale drugaciju srecu obicno ne pisu o tome priceuser posted image

zene kako ste mi? ko je iduci na redu? nista vi ne brinite, radjanje je dan-dva, to svako izdevera, ali valja kasnije odgojiti...place, ne place, gladno je, nije, dobiva na tezini, ne dobiva, bljucka, vristi, stuca...sss spava....pa opet sve ponovo sutrauser posted image mahanje od super naspavane mame, kokoj su izgleda prosli pocetni problemi..ili se samo naviklauser posted image

Neposredna veza do poruke: 3313
10.11.2011 18:44:43   
Bebica11
animagical guramo, moj slucaj me podsjeca na tebe i ti si deverala s lazicama, evo i jauser posted image

sljedeca je buduca mami, njoj se blizi, pa od ovih standardnih drznica, anica pa ja nekad aBd

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3314
10.11.2011 20:24:20   
pahuljica_25
Ženice moje drage,evo i mene nisam vas zaboravilauser posted image

Mi smo hvala Bogu dobro,oporavljamo se,porod nije bio baš lagan,puno sam popucala,sjekli su me jer je beba bila krupna,masAllah moj Daris se rodio sa 3900g i 57 cm.Pisat ću vam porođajnu priču čim budem imala više vremena.
Uglavnom sve se zaboravi kad se vidi svoje čedouser posted image

Vidim bilo je još poroda poslije mene,čestitke za sve.
Ostalim sretnooooo.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3315
10.11.2011 21:28:53   
gerberka
ne znam da li znate..hannica je rodila, bebe su ok, ona se dobro oporavlja user posted image

(odgovor članu pahuljica_25)
Neposredna veza do poruke: 3316
10.11.2011 22:10:32   
buduca mami
cestitke hannici,ona je jucer trebala na carski,jel da ?
haj neka joj je brz i lagan oporavak,
sad je sa svojim bebicamaa user posted image
kod mene i dalje isto,krsta razvaljuju,stomo pomalo,gospoja zigne i to je to,vec su se svi uspanicili u kuci,moram ja smirivat,uhhhh,....

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3317
10.11.2011 22:13:52   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: buduca mami

cestitke hannici,ona je jucer trebala na carski,jel da ?
haj neka joj je brz i lagan oporavak,
sad je sa svojim bebicamaa user posted image
kod mene i dalje isto,krsta razvaljuju,stomo pomalo,gospoja zigne i to je to,vec su se svi uspanicili u kuci,moram ja smirivat,uhhhh,....

neko je pisao za hannicu a ima i tema za cestitanje, rodila je ima 2-3 dana,mora da je zabolilo

buduca mami samo naprijed, u mene zatisje pred buruuser posted image ...ja sam se za svaki slucaj depilirala i okupala i sad smo rahat ako kreneuser posted image

za bebu je sve spremno, ja spremna, eto iscekujemo, mozda bude za mjesec a mozda za dan,kod mene se ne zna...

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 3318
10.11.2011 22:26:00   
Arina
Gerbo ..smiju se piti te kapsule brusnice ..meni moj dr. reko i ja pila...potrosila ih .....sad pijem samo caj...ma ne pritisce meni ja mislim bubrege jer mi je evo sad ok....dok pijam caj i utoplim se ok...ali ja se razgolitim brate ...ovaj moj nahajca centralno ...i onda izletim na balkon na sek. i to je to...budala....sad je ok...dok pijem caj ok...bili leukociti 15-20...zvala dok. on reko da probam jedno vrijeme  sa cajevima pa da ponovim nalaz.....sad cu u pon . ponoviti  jer u utorak idemo na kontrolu pa da vidim sta ce reci....uglavnom bitno je da je meni sad dobro....pijem brusnicu i  koprivu svoju zlatnu...od nje mi je def . puno bolje nego od brussnice...od druge solje popusti sta  god da me zvrca....eto....

Kako je kod tebe .....jel ista bolje...onako u globalu.....kad na kontrolu...sta suj ti rekli.....

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3319
10.11.2011 22:49:28   
gerberka
hanicca je bila samnom u sobi, radili joj sekciju...
arina, e odatle nas svrbez jer urinarne infekcije sve to pokrecu..i ja sam imala 25 leukocita u urinu a 12 u krvi pa 14 pa 13...

kupit cu koprivu, a provjerila sam s rodicom ona kaze da ju je brusnica forte narural velta izvukla i to po preporuci dr..ti si popila svih 50?

ponavljam nalaze za 7 dana i nadam se manjim leukocitima a u urinu su se smanjili

< Poruku je uredio gerberka -- 10.11.2011 22:50:51 >

(odgovor članu Arina)
Neposredna veza do poruke: 3320
11.11.2011 6:49:12   
Bebica11
Jutrooooo zenice

evo da vam ponudim caj

user posted image

user posted image

ja evo pijem treci od jutros, u 5h me samo probudise bolovi, ustanem, kontam onako iza sna mozda je krenulouser posted image kad vidim boli me gornji dio stomaka i crijeva cujem, ustade i mm na sabah, ja sa solje ne micem da izvineteuser posted image , mjerio mi kasnije temp-nemam, kontali sta sam mogla pojesti, sve sto sam jela jeo je i on, njemu nista, eh jedino kako sam se kupala da se nisam nahladila....i pravio mi cajeve, poslala sam ga u krevet ponovo a meni je malo smirilo, hvala Bogu, bas je ruzna bol kad zeuldac boliuser posted image

al evo uz 3.caj smirilo hvala Boguuser posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3321
11.11.2011 8:42:17   
soraya
Dobro jutro svimuser posted image . Bebice, znam kako ti je, tako je meni bilo neku noc, zeludac ko napuhan, mislila sam da cu puci ko balon. Imala sam proljev, a sve od silnog prejedanja za Bajram. Tebi je TM pravio cajeve, bas je pazljiv. Ja svog muzica tu noc dozivala ko luda iz WC-a da mi pristavi caj a ono nista.... kasnije ulazim u sobu sva onako iscrpljena i pitam ga sto mi ne pristavi caj a on spava ko top! kad god ga trebam njega nigdje.
A sinoc opet obrnuta situacija. ide mi se u WC, ali ne mogu nikako. da izvinete tvrda stolica. Tek sam se uspjela "rijesiti" poslije ispijene 2  case toplog Princess Mg kiseljaka. Ne znam sta je gore,ovo prvo ili ovo drugo.

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3322
11.11.2011 8:45:49   
veki_aki
Jutro user posted image  i mamice! Kako ste mi jutros? Jutro skroz tmurno, jos sam u veeeelikoj svadji sa suprugomuser posted image , nadam se samo da ovo nerviranje nece stetiti user posted image , jer sam i s prvim slicno prolazila pa je ok.Srecom imam svog princa od 6 god koji me uvijek nasmijeuser posted image ! Jucer ga pitam jel iko u skoli primjetio da si se sredio(kosuljica i to), kaze ma nije samo su neke curice buljile u mene nesto sam im zanimljivuser posted image ! aBD docekat ce te i vi svi ove divne trenutke i samo na to mislite i bice to sve ok.
Bebice11 nadam se da te nije virus zahvatio, posto sad izgleda hara ovaj stomacni, bar kod djece,cuvaj se,pij cajeve i utopli, proce to.
Gerbo kako si jutros?Sandrich kod tebe sta novo?Imali nam jos Buduce mami da nije krenulo?
user posted image za sve!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3323
11.11.2011 8:57:36   
Hurma
caj bi mi bas odgovarao, sad cu jednu kamilicu sa medom, uh :)

ja sam bas lose spavala... danas pregled, juce vadila nalaze, danas ih dizem u 13h, bas imam brigu neku oko i jednog i drugog... bas me kontrakcije zezaju ovih dana... bebciu osjetim hB... to me tjesi... danas smo na hajr punih 17 sedmica... ulazimo u 18., samo nek prolazi... eh eto...
vidi nas kokoske, nema ni 9h... ali ko rano rani... user posted image

(odgovor članu veki_aki)
Neposredna veza do poruke: 3324
11.11.2011 9:07:11   
pauza
dobro jutro zenice moje :-) joj meni dusa jos spava, mrkli mrak u 6h kad ja ustajem, vise mi je i posao dojadio :-( a i sva sam nesto bez veze..... nadam se da ce me utakmica veceras oraspoloziti user posted image user posted image user posted image  da nisam trudna sad bi ja u Zenicu :-)))))))   mi sljedece sedmice na kontrolu, jedva cekam da vidim malo bebu jer zadnja dva puta nesto dr zbrzila, ama nista nisam vidjela, bas mi zao, a kol'ko se samo radujem pregledu :-(
gerbo moja, cuvaj se mila i dobro pazi..... samo je bitno da se ne sikiras, kao ni ti bebice, ako Bog da sve  ce biti u redu, samo sabur i uz Boziju pomoc:-) ali sta ste sve pregurale, nemoj da sad zivci popustaju..... meni je skroz uredna trudnoca, pa opet nesto kukam i nekad jedva podnosim, pa mogu samo misliti kako je vama, ali kao sto ona stara anegdota kaze: i ovo ce proci.....
kako su nam sandrich, drznica, buduca mami, anica a i moja prija Silver i drage terminuse Arina, dzenyA, Soraya..... ostale zenice, sta ima kod vas....
saljem ljubac lijepim stomama, a i mamama sa svojm zamotuljcima slatkim (blago vama:-))  :-*****

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  131 132 [133] 134 135   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *