|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
11.11.2011 13:57:36   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: gerberka

IZVORNA PORUKA: Bebica11

IZVORNA PORUKA: mala75

ima li koja da će ležati na lijevom boku i kad se porodiuser posted image user posted image , hajte prijavite se

user posted image mene ne racunajteuser posted image

bjjjaaaažžžiiii  user posted image user posted image user posted image

vidjeces mene bahsuza kad me sjecnu desno pa moradnem opet na lijevu stranuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3376
11.11.2011 14:00:13   
gerberka

IZVORNA PORUKA: gerberka

ima li koja da će ležati na lijevom boku i kad se porodiuser posted image user posted image , hajte prijavite se

user posted image mene ne racunajteuser posted image

bjjjaaaažžžiiii  user posted image user posted image user posted image

vidjeces mene bahsuza kad me sjecnu desno pa moradnem opet na lijevu stranuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

e doktora koji bi mi to uradio sjecula bih po sredini medju nogama..ne salim se, zivci su mi popustili

user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3377
11.11.2011 14:01:11   
dush
Bebice, a sto ne smijes jogurte piti?

Gerbo, vidim da ti je bolje, nekako mi se iz tvojih postova cini da si malo vise raspolozena user posted image

Djana, dobro nam dosla, nema nista ljepse nego da nam se neko pridruzi sa teme Iscekivanje (za koji btw vidjeh da je obrisana user posted image )

Mislim da sam prekjucer osjetila prve pokrete bebe, ali nisam sigurna je li to to ili su iopak samo crijeva. Jucer sam isto nesto malo osjetila, ali danas jos nista. Ne znam je li to normalno tako u pocetku.

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3378
11.11.2011 14:02:17   
Anoniman
dush normanlo je uopcetku budu ko leptirici u stomaku .Sve lagani pokreti posle ce biti boksanje user posted image user posted image prelijep osjecaj .

(odgovor članu dush)
  Neposredna veza do poruke: 3379
11.11.2011 14:04:00   
dzenyA
Gerbo odgovorila....
Hvala ti dushouser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3380
11.11.2011 14:04:57   
gerberka
IZVORNA PORUKA: dush

Bebice, a sto ne smijes jogurte piti?

Gerbo, vidim da ti je bolje, nekako mi se iz tvojih postova cini da si malo vise raspolozena user posted image

Djana, dobro nam dosla, nema nista ljepse nego da nam se neko pridruzi sa teme Iscekivanje (za koji btw vidjeh da je obrisana user posted image )

Mislim da sam prekjucer osjetila prve pokrete bebe, ali nisam sigurna je li to to ili su iopak samo crijeva. Jucer sam isto nesto malo osjetila, ali danas jos nista. Ne znam je li to normalno tako u pocetku.

to je to..to je normalno i okuser posted image pomalo, rijetko..kasnije jace i cesceuser posted image

ma ovi me apaurini sređuju user posted image user posted image user posted image

"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38)
10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3381
11.11.2011 14:14:00   
dush
A znaci od apaurina je tebi dobro.... Hahahahah

Sjetim se audicije i onog jadnika sto je rekao da je dobio hemoroide, pa mu doktor dao recept, ali pogresan, pa umjesto lijekova za hemoroide dobio apaurine. Pa ga pita profesor, pa je li te boli? Kaze on, ma boli, ali se zato ne sekiram user posted image

(odgovor članu gerberka)
Neposredna veza do poruke: 3382
11.11.2011 14:33:27   
AMELIC
Curice samo da brzinski javnem da sam bila na kontroli,bebač mashallah raste,sad smo teški 357 gr.i sve mjere odgovaraju 21 nedelji:)Malo mi je dr.uključila 4D ali je opet zaklonio lice rukicama pa smo jedva jednu sličicu napravili...nije baš najbolja ali je mm rekao da je beba ISTA on kad se rodio,isti nos i obrazi...haha...mrtav ozbiljan...ja gledam u njega i smijem se:)) Sad mogu laganini prošetati jer sam zaradila dobru atrofiju mišića...107 dana mirovanja je učinilo svoje. Cerviks dobar,na kontrolu opet za 3 sedmice! Piti ću ginipral i primati clexane i dalje, dok ne preguramo 28 sedmica,a onda možda i ukine!

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 3383
11.11.2011 14:47:09   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: AMELIC

Curice samo da brzinski javnem da sam bila na kontroli,bebač mashallah raste,sad smo teški 357 gr.i sve mjere odgovaraju 21 nedelji:)Malo mi je dr.uključila 4D ali je opet zaklonio lice rukicama pa smo jedva jednu sličicu napravili...nije baš najbolja ali je mm rekao da je beba ISTA on kad se rodio,isti nos i obrazi...haha...mrtav ozbiljan...ja gledam u njega i smijem se:)) Sad mogu laganini prošetati jer sam zaradila dobru atrofiju mišića...107 dana mirovanja je učinilo svoje. Cerviks dobar,na kontrolu opet za 3 sedmice! Piti ću ginipral i primati clexane i dalje, dok ne preguramo 28 sedmica,a onda možda i ukine!

super za lijepe vijestiuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 3384
11.11.2011 15:16:08   
animagical
posebno mahanje podrske za AMELIC user posted image ja sam prestala s clexanima citavih 6 sedmica iza poroda i rodila se ponovouser posted image hocu da kazem, istrpi sve to bude i prodje...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3385
11.11.2011 15:42:43   
smajli80

Evo da se prijavim u grupu ležačica na lijevom bokuuser posted image user posted image user posted image .A kakve sam sreće i poslije poroda ćuuser posted image .

Jeste mi ovo ležanje i očekivanje bolova više dosadilo.Nekoliko dana ništa me nije boljelo,ja se jadna ponadala aj možda je prestalo zauvijek-vesela bila kao snajka kad ujutro izađe sva sretna iz spavaće sobe i smijulji se cijeli dan a pritom napravi veliku tortuuser posted image .user posted image .Kad ono me sastavi juče popodne nemogu ustatiuser posted image .
Sve neću da idem doktoru opet će me ostaviti u bolnici po treći putuser posted image .A on pacijentima neda Gynipral već ostavi u bolnici na par dana.

Ali ako me ne popuste bolovi moraću ići-grrrrrrrruser posted image

Aj sad odo malo leškariti na lijevom bokuuser posted image pa-pa drage moje user posted image

Mamina velika curica 5.3.2008
Mamin mali dječak 26.1.2012.

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3386
11.11.2011 15:47:38   
Bebica11
drznice pricaaaaj jesil odskrinuta???

(odgovor članu smajli80)
Neposredna veza do poruke: 3387
11.11.2011 15:56:30   
babilon
BEbix hvala puno na odg :D idem u pon aBd da to sredim pa da predam papire u opstinu :D

cmok cmok

Istina postoji! Izmisljati se moze samo laz.

(odgovor članu minie)
Neposredna veza do poruke: 3388
11.11.2011 16:02:39   
Nina_Lana
Ćao drage moje bebele, nadam se da će ovi testići od protekla 2 dana pokazati se istiniti, ali ako je njima vjerovati ja sam vam user posted image . Elem, još uvijek je sve labavo obzirom da je tek 25dc, ali eto meni neki osjećaj govori od 1dpo (što je bilo prije 13 dana) dam zabebila hihih.

Sada još samo moram ustanoviti kod doktorice, ali za to je totalno rano valja sačekati još malo....

Uh, ni na nebu ni na zemlij - tu se odprilike nalazim!!
IZVORNA PORUKA: Djana

Ovdje sam te cekala user posted image user posted image user posted image

Ćao drage moje bebele, nadam se da će ovi testići od protekla 2 dana pokazati se istiniti, ali ako je njima vjerovati ja sam vam user posted image . Elem, još uvijek je sve labavo obzirom da je tek 25dc, ali eto meni neki osjećaj govori od 1dpo (što je bilo prije 13 dana) dam zabebila hihih.

Sada još samo moram ustanoviti kod doktorice, ali za to je totalno rano valja sačekati još malo....

Uh, ni na nebu ni na zemlij - tu se odprilike nalazim!!

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Lulu_08)
Neposredna veza do poruke: 3389
11.11.2011 16:04:55   
Nina_Lana
Babilonko, nema te nesto :)...uzivas ti sa svojim Farukom...ljubim te

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 3390
11.11.2011 16:16:42   
drznica
Evo nas, tek sam dosla, istusirala se (to sam jedva cekala). Osjećam se kao da me dr.silovala user posted image
U svakom slucaju CTg sam radila po prvi put, 4 minute...ok sve. Zatim sam cekala sat vremena na Guticku jer su joj došle dr. sa jezera da se pregledaju međusobno hahahah.
Eh izjadam se ja njoj da imam puno sekreta, pita me smeta li ti, kad me pregledala, pa reko ne smeta, ne pecka, ne svrbi, al vazda gace mokre, osim kad spavam.

Eh onda kaze hajmo malo da se vaginalno pregledamo...i tu nastaje ono auch...zavuce zena ruku pipa kaze fino se glava spustila, dobar položaj...onda na UZV...pita jesu mi rekli da je beba krupna, mjere glavice...hmmm kontam se pa nisu...kaze oko 4kg ima,al to kao nije strasno za moju konstrukciju, mjerice mi karlicu. Sad kontam jel moguce da je beba za 10 dana dobila 1200grama??? 1.11. moja dr.privatno gdje idem rekla mi 2880 da je beba teska, al nije spominjala velicinu glave.
Ja cu vam sad napisati sta piše u nalazu pa ako neko bolje skonta da malo objasni, mislim da je Gerba u tom specijalista hehe

UNUTRASŠNJI NALAZ: PVU sakroponirana,blago skraćena, VU uloživo, glava u karličnom učazu,KČS uredni,kontrakcije nema.
UZV, posteljica naprijed,plodna voda dostatna, plod u položaju glavom, BPD 9,8 MAX,FEMUR 7,8,   RI ART UMBILICALIS 0,50.

MJERE KARLICE BSP29,BCR 29,BTR 31

i još u dnu piše conj ext 20.

Ja pojma nemam sta je sve ovo posebno ovo ulozivo... E sad vi meni pomozite.
A sto se tice ovog sekreta, moracu ja svojoj dr.privatno da vidim sta i kako, a sad poslije ovog pregleda, bas ima više user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3391
11.11.2011 16:42:42   
Bebica11
drznice to ulozivo znaci da si ipak malkice odskrinuta koliko ja znam, tj za vrh prstauser posted image

ma bona vidis da oni nagadjaju to s mjericama, mene plase da mi ne napreduje NISTA za 12 dana a tebi da je 1200gr dobila, SVASTA.....

ja odoh u DZ po uputnicu za CTG, kad se uzima uputnica za porod, jel to ista ova za ctg???

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3392
11.11.2011 16:49:54   
animagical
drznice odskrinuto samo vanjsko usce a unutrasnje jok...pa i neka, rano je... conjugata externa ti je jedna od glavnih mhera karlice. i dobra je mozes roditi prirodno...meni je bila 19user posted image eh i malo ti se grlic skracuje u usmjeren je prema trtici tj sacrumu, a jos malo pa ce biti u sredini tj centroponiran....helem ko da nece jos, a opet to zna samo onaj gore...moze se sve promijeniti za sat vremena...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3393
11.11.2011 16:50:55   
animagical

drznice to ulozivo znaci da si ipak malkice odskrinuta koliko ja znam, tj za vrh prstauser posted image

ma bona vidis da oni nagadjaju to s mjericama, mene plase da mi ne napreduje NISTA za 12 dana a tebi da je 1200gr dobila, SVASTA.....

ja odoh u DZ po uputnicu za CTG, kad se uzima uputnica za porod, jel to ista ova za ctg???

uzima se sa 37 sedmica i nije ista na njoj pise partus, velika uputnica je...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3394
11.11.2011 17:04:45   
drznica
Hvala animagical...huh lakse mi nekako. Mada ja opet nevjerujem ovim u bolnici, nekako mislim da se privatnik bolje posveti...mada je stvarno dr.Gutić sa mnom ostala sigurno 20-30minuta. Eh vidjela sam i dr.Puzića...bas je simpa ciko, poderane mu hlace hahahah, a mislim da sam vidjela i Mašića, ako je to onaj mlađi od Puzića i ima lijepe plave okeuser posted image

Najsmjesnija scena ja se oblacim iza paravana i cujem poznat glas ulazi...moja asistentica sa faxa hahahaha.

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 3395
11.11.2011 17:31:42   
mala75
drznice, vidim i kod tebe ovo RI ART UMBILICALIS 0,50. meni je to prošli put prvi put mjerila, šta im je to

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3396
11.11.2011 17:31:52   
Anoniman
Zenice jeste li imale problema s bijelim gustim iscjetkom?

Meni se maloprije pojavila kao grudva nekakvog sirasto-gustog bijelog iscjetka, sva sam pretrnula user posted image . Ne svrbi, ne pecka i nema nikakav miris.

Ne znam je li to normalno da se pojavljuje u ovom periodu trudnoce (34 sedmice). Do sada nisam imala problema ovog tipa. Narucena sam u ponedjeljak ujutro na GAK pa cu vidjeti sa doktorom, ali do tada... Ima li nesto sto bi smjela na svoju ruku do ponedjeljka?

(odgovor članu drznica)
  Neposredna veza do poruke: 3397
11.11.2011 17:40:45   
mala75
meni od 1.aprila curi samo utrogestan, i neznam kako ću bez njega s obzirom da ga trebam koristiti još 7 dana, šta li će onda da curiuser posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3398
11.11.2011 17:59:38   
Bebica11

drznice, vidim i kod tebe ovo RI ART UMBILICALIS 0,50. meni je to prošli put prvi put mjerila, šta im je to

to su protoci kroz pupcanu vrpcu

nego, evo mene iz DZ, i dadose mi MALU uputnicu za GAK, ja ih pitam zar nije velika za ctg, kaze velika ide samo za lezanjeuser posted image kakva je za ctg???????????

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3399
11.11.2011 18:00:35   
Bebica11

meni od 1.aprila curi samo utrogestan, i neznam kako ću bez njega s obzirom da ga trebam koristiti još 7 dana, šta li će onda da curiuser posted image user posted image

joj meni su dojadili do 28.sedmice, mogu misliti tebi

ja sam ih gurala od 4-28user posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  134 135 [136] 137 138   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *