Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:58:38
mama21e
IZVORNA PORUKA: Sandrich
mama21e ne znam koliki su ti bolovi i gdje te ustvari boli stomak? mene skoro cijelu trudnocu boli u predjelu jajnika.popij buscopan ili apaurin da te malo prodje.tako ja radim kad me vise boli..... mamina princezo kako si ti?
Boli me skroz dole i povremeno lijevi jajnik. A ne smijem nista da pijem osim prepisanih lijekova i da hocu da odm doktoru ne znam gdje bih???
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 21:04:13
animagical
IZVORNA PORUKA: mama21e
mama21e ne znam koliki su ti bolovi i gdje te ustvari boli stomak? mene skoro cijelu trudnocu boli u predjelu jajnika.popij buscopan ili apaurin da te malo prodje.tako ja radim kad me vise boli..... mamina princezo kako si ti?
Boli me skroz dole i povremeno lijevi jajnik. A ne smijem nista da pijem osim prepisanih lijekova i da hocu da odm doktoru ne znam gdje bih???
u ova doba, u vojnu ili na jezero, ima dezurni ginekolog u svaka doba...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 21:06:35
Sandrich
i ja imam te bolove, ali s obzirom da ti je mala trudnoca ja bih ti savjetovala da se svakako javis dr pa da vidis sta ce reci
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 21:16:01
Anoniman
IZVORNA PORUKA: gerberka
hej zenice evo i mene..i nikad rahat pregledao me urolog i kaze da mi je desni bubreg bas zatajio moram uradit urinokulture,CRP,mjerit temperaturu ujutru i navece, i javit mu se sa nalazima pa ce odlucit sta ce....i kontam sta me sve nece snaci pa na kraju cu odapet bebice i ja sam na lijevom boku, tako da,.... zajedno smo jace
isto plus niska posteljica, upala...odmaram..eto ukratko jer kucam jednom rukom ne mrdam nigdje prekjucer prokrvarila...
grebo moja ne daj se mila jaka si ti bit ce dobro abd samo sabura i snage
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 21:25:09
gerberka
boljeti ne smije..mene su napali sto sam dosla a trpila dugo...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 21:37:48
Vodolija83
Zenice moje,samo da vam mahnemo Ajdin i ja !!! Napisala sam svoju porodjajnu pricu koja je duza od mog poroda Ako vam se bude dalo,procitajte. Ljubim vaaas !!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 22:33:04
mamina princeza
Vodoiljo divna prica:))) Bas da se oraspolozimo :) Super drago mi je da si dobro i da si uz svog bebacha.Sandrich ma dobro seam samo da me ova prehlada popusti a onda ce garant nesto drugo da me uhvati al eto elhamdulilah ne daj Boze gore. Odoh malo leci da osjetim ovu bebu da se smirim nisam od jutros. Laku noc svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 22:34:53
buduca mami
IZVORNA PORUKA: drznica
buduca mami, koliko cesto ides na preglede? Vjerovatno treba pratit to koliko smo otvorene i jesmo li? Mene moja dr.privatno nece da pregleda vaginalno kaze nema potrebe, ona nije za toga, a u bolnici to je glavno Vjerovatno bih i ja sad trebala češće na taj pregled da znam kakva je situacija, moracu ove sedmice malo do vojne da vidim jesmo li se malo otvorili
eee drage moje,kod mene je svaki pregled bio vaginalno,tako da kazu dal si otvorena,tako i znaju ako pocne prije vremena to otvaranje pa preporuce mirovanje il daju terapiju neku. al bas kad sam usla u 9 mj.,onda kontrole idu jednom sedmicno i tad gleda dal je pocelo to otvaranje,meni je prosle sedmice bilo 1prst,sad vec 2-3prsta ( nekad kazu prst,nekad cm,nisam sigurna jel isto to dodje) bebice, setam ja bez problema,eeeh danas sam osjetila bol u koljenu,znaci i njima je dojadilo,al et javljaju se poenki simptomcici,pa valjda krene uskoro :)))
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 23:06:58
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Silver
Bebice11 pa ti zaozbiljila pravo nisam redovno tu, pa nemogu da pratim, ali ako je stvarno krenulo, neka bude sa hajrom!
ma ne znam sta bih ti rekla, imala sam jutros u 6 ta probadanja i to 1 put pa izmedju 13-14h 2-3 takva jaka probadanja, pa u 17h opet, pa oko 19:30h i evo oko 22h imala sam 5-6 zaredom, evo malo primirila i osjetim samo zatezanja....sta ce biti vidjecemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 23:09:58
Anoniman
Moguce da su laznjaci draga dok su u nepravilnim razmacima i kratkih intervala... u svakom slucaju sretno... nemam bas vremena da vas citam, pa ako ne upratim kad pravo krene zelim ti sto brzi i laksi porod i da rodis zivu i zdravu pisuljicu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 23:12:24
Nina_Lana
Zenice kako ste mi?
Treba mi savjet. Vec nekoliko dana me stomak boli a sad me probada u gospodji u imam neki pritisak dole, kao da me neko gura rukom prema dole. Molim vas ako je neka imala slicnu situaciju nek mi kaze sta je???? Brinem se!!!
Ja malo prije sa kontrole, i upravo sam imala slicnih bolova u stidnoj kosti, pritisak i probadanje...Citala sam da je to kao normalno u trudnoci, medjutim dr. mi kaze da to nije normalno i da su to kontrakcije i ni malo bezazlene...dr. Masic je dezurni veceras u vojnoj ako si iz Sarajeva, bolje idi nek te pregleda... Mene je naruzio jer nisam bas ozbiljno shvatala te kontrakcije, pa sam cak i preskakala ginipral, popijem samo kad osjetim kontrakcije i kad me jako zaboli..Sad se bas moram pripazit do 37 sedmice, pa se onda mogu i poradjat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 23:14:57
Nina_Lana
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: Silver
Bebice11 pa ti zaozbiljila pravo nisam redovno tu, pa nemogu da pratim, ali ako je stvarno krenulo, neka bude sa hajrom!
ma ne znam sta bih ti rekla, imala sam jutros u 6 ta probadanja i to 1 put pa izmedju 13-14h 2-3 takva jaka probadanja, pa u 17h opet, pa oko 19:30h i evo oko 22h imala sam 5-6 zaredom, evo malo primirila i osjetim samo zatezanja....sta ce biti vidjecemo
Bebice ako je to to, sretno mila i da sto bolje prodjes na porodu i ti i tvoja bebica....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 23:16:22
Anoniman
Zene drage ginipral se MORA piti redovno ako zelite da ima ucinak, ne moze to jedan dan popijem, jedan ne, cak mora i na tacnu satnicu kako je propisano.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 23:25:53
Nina_Lana
Draga Jelena ja sam ih se nagutala u prvoj , i muka mi je od giniprala vjeruj mi, jos apaurin kad popijem budem ko drogirana , a ne odstupam ja previse, samo ukoliko dan dva ne osjetim nikakve bolove koji inace nisu ni strasni trenutno (strasniji su bolovi od pokreta bebe ) preskocim, ali opet popijem kad dodjem s posla ...Razmisljam pozitivno i nadam se da ce sve biti ok...Nesto ne vjerujem da bi porod mogao krenuti sad, ali znam da kontrakcije nanose stetu bebici i to me zabrinjava kad me zaboli , a kad ne boli mislim sve je ok
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 23:31:04
drznica
Sad ste me zabrinule sa ovim kontrakcijama. Ja sam danas osjetila par dobro jacih kao probadanja dole, i pritisak u stomaku kao da nesto hoce da ispadne iz mene, pa sam legla i od muke zaspala A citav dan osjecam u stomaku kao da me beba uhvatila rukama za stomak i stisće, pa bude tvrdo. Jel i to kontrakcija??? Ja pojma nemam, mozda sam i otvorena
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 23:41:29
Anoniman
drznice nasmija me kako ti to opisujes
Polako se beba sprema, ne brini da je krenulo ne bi ti od muke spavala , ali priprema se. Jeste to grcenje stomaka su kontrakcije, ali dok nemas nekog jaceg bola ne vjerujem da su porodjajne . Srecno mila i tebi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.11.2011 8:21:14
Arina
Jutro drage moje....
Evo ja malo uranila.....sinoc ko na raznju spavala...nikako ...zaspala oko 1 probudila se u 4.....vrtila do 6 ...opet zaspala do 7.....sva sam smorena....sve me nsto zuljalo..."bockalo"....zatezalo....pa mi ruzno kako god legnem....uzas....evo iskafendisala pa ode praviti ustipke.....nesto izgladnila od silne vrtnje
Bebice....kako je prosla noc.....imal bolova....jesul isti ili jaci.....dolazi li nam medena .....uh jedva cekam tvoju porodjajnu pricu.....bas bas....
Gerbice moja.....jasil mi se zgrijala....jel ista bolje....samo polako bice to dobro.......jel gagi ugrijo
Ostale moje bembelice.....kako ste mi sve skupa....imal kod vas zuljanja.....
E da se pohvalimo i mi malo....danas ulazimo u 30. sedmicu....masallah....uf sto smo vazniiiii ......nekako mi fin taj brojcic.....tako mi je bilo i kad sam usla u 20.....kako sve to leti.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.11.2011 8:32:24
buduca mami
jutro i od mene :) cestitke arina, brzo ce proci i ostale sedmice,vjeruj... zamisli kako se ja osjecam,prekosutra cu u 40. :) evo pojacavaju se bolovi u krstima,stomo manje boli,al krsta baaaas... blizi se,blizi se....da Bog dragi olaksa svakoj od nas pa i meni... drzite se drage moje,ima raznih tegoba i muka,ali sve se eto prevazidje... vecina vas je na mirovanju,terapiji,nisko nosite i sl.i znam kako vam je jer je meni isto bilo,od 5 mj,mirovanje da ne bi doslo do prijevremenog,a evo 4 dana do termina dogurali... samo hrabro,naoruzajte se strpljenjem i osmijehom,ipak je ovo jedinstven osjecaj i dozivljaj.....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.11.2011 10:01:55
mala75
dobro jutro
e ja sam sinoć noć prespavala u komadu i evo sad rahat kahvenišem malo sam vas čitala od sinioć, gerbo samo polako sve će doći na svoje, jesul ti uključili šta zbog tog krvarenja malo mi bezveze što su te takvu pustili kući jer ja sam samo jedno jutro imala krvarenje a ostala 5 dana u bolnici. bebice11 jesil to od dans u 9. vidiš mašala kako se nagura a gurat ćeš ti još aBd sve je bolje što je duže unutra
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 10.11.2011 10:02:53
Arina
Buduca mami...hvala ti draga....kakvo je stanje sad jel boli vise ili manje...joj bas je uzbudljivo...eto tebi tvog bebija ubrzo ...masallah....super ...pa sve ide fino i svojim tokom.....drzim ti fige da ako krene prodje najbolje moguce.....