Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 15:54:43
Bebica11
buduca mami pa znam da si govorila da te ne boli, blago tebi, zauhar ti je koliko god se otvoris bez bolova, a setanje je bas za otvaranje, setaj dok jos mozes
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 15:56:24
drznica
buduca mami, koliko cesto ides na preglede? Vjerovatno treba pratit to koliko smo otvorene i jesmo li? Mene moja dr.privatno nece da pregleda vaginalno kaze nema potrebe, ona nije za toga, a u bolnici to je glavno Vjerovatno bih i ja sad trebala češće na taj pregled da znam kakva je situacija, moracu ove sedmice malo do vojne da vidim jesmo li se malo otvorili
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 15:59:31
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
buduca mami, koliko cesto ides na preglede? Vjerovatno treba pratit to koliko smo otvorene i jesmo li? Mene moja dr.privatno nece da pregleda vaginalno kaze nema potrebe, ona nije za toga, a u bolnici to je glavno Vjerovatno bih i ja sad trebala češće na taj pregled da znam kakva je situacija, moracu ove sedmice malo do vojne da vidim jesmo li se malo otvorili
i mene zanima kad na GAK-u pocinju gledati koliko je zena otvorena, cekam zanzibarku ako naleti da mi kaze, ona je friska od moje dr
hajde drznice kazu da to zna malo boljuckati, bolje da nas onda ne cackaju dole dok nema potrebe ....meni je malo doduse cudno da mi dr nije ni gledala grlic sa uzv na zadnjem pregledu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 16:37:05
Sandrich
hej zenice evo i mene..i nikad rahat pregledao me urolog i kaze da mi je desni bubreg bas zatajio moram uradit urinokulture,CRP,mjerit temperaturu ujutru i navece, i javit mu se sa nalazima pa ce odlucit sta ce....i kontam sta me sve nece snaci pa na kraju cu odapet bebice i ja sam na lijevom boku, tako da,.... zajedno smo jace
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 16:55:03
drznica
IZVORNA PORUKA: Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
i mene zanima kad na GAK-u pocinju gledati koliko je zena otvorena, cekam zanzibarku ako naleti da mi kaze, ona je friska od moje dr
hajde drznice kazu da to zna malo boljuckati, bolje da nas onda ne cackaju dole dok nema potrebe ....meni je malo doduse cudno da mi dr nije ni gledala grlic sa uzv na zadnjem pregledu
Mene je Gutička jednom pregledala vaginalno, bila sam 31/32 sedmica. Vjeruj mi nisam to ni osjetila, da nisam vidjela ruku ne bih znala sta radi Tako da vjerovatno i to zavisi i od doktora, a i od zene do zene. Ona sitna, mala joj ruka,pa sam dobro prošla. Ja znam da sve pohvale ima Mašić, ali ja ga vidjela...nije mu ruka baš mala hahahah
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 17:06:06
Lulu_08
IZVORNA PORUKA: Sandrich
hej zenice evo i mene..i nikad rahat pregledao me urolog i kaze da mi je desni bubreg bas zatajio moram uradit urinokulture,CRP,mjerit temperaturu ujutru i navece, i javit mu se sa nalazima pa ce odlucit sta ce....i kontam sta me sve nece snaci pa na kraju cu odapet bebice i ja sam na lijevom boku, tako da,.... zajedno smo jace
Sandrich, bas mi je zao sto te tako muci urinarni trakt! Cuvaj se mila!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 17:31:54
gerberka
vratila sam se razje..... nego sam ozisla u bolnicu..mirujem..nemam snage za pisanja..pozz za sve
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 18:48:11
mamina princeza
Da vas pozdravim zene drage .. ja sam pravo bolesna uhvatil ame prehlada ima par dana evo jedva sam danas malo dosla sebi - prvo grlo ap onda bas jaka hunjavicu uz malu temperaturu. Ksoti su me bolile uzas dva dana da sam jedva i hodala ... bas me slomilo. Jedino sto mi nije slomljeno cak i pod prehladnom je apetiti koji mi je ovih dana katasrofa ne smijem se vise ni vagati mada se to na meni ne vidi al sam se sigurno do sada vec od pocetka udebljala 7 kg. Al hajde brzo to ode od mene nadam se da ce i buduce tako :)
Valjda me ovo nece jos dugo drzati ivaljd anecu posebno puno kasklljati jer mi je doktor rekao da s ejavim u bolnicu na pregled zbog ovih kapilara koji mogu prsnuti u slucaju kaslja al nadam se bice ok. Beba se opet smirila pravo slabo se osjeti al se opet osjeti. Sad vise ne panicim skontala sam da je ovaj put drugacije od proslog i po tim pokretima se definitivno ne moze porediti. Bitno da bas malo osjetim i eto ....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 19:03:44
mala75
IZVORNA PORUKA: Bebica11
mene moja dr svaki put pregleda vaginalno, doduše rukom, samo mi je prije dvije kontrole gledala vaginalni UZ kao mjeri nešto neku dužinu i to je bilo 4cm, a jel treba svaki put i ultrazvučno pregledati
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 19:59:26
mama21e
Zenice kako ste mi?
Treba mi savjet. Vec nekoliko dana me stomak boli a sad me probada u gospodji u imam neki pritisak dole, kao da me neko gura rukom prema dole. Molim vas ako je neka imala slicnu situaciju nek mi kaze sta je???? Brinem se!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:33:44
gerberka
IZVORNA PORUKA: Sandrich
isto plus niska posteljica, upala...odmaram..eto ukratko jer kucam jednom rukom ne mrdam nigdje prekjucer prokrvarila...
"Gospodaru moj, pokloni mi od sebe čestita potomka, jer se Ti, uistinu, molbi odazivaš." (Ali Imran,38) _______________________________________________ beta 06.06.2011 1309 beta 08.06.2011 3282 :) 10.02.2012 8:05 moja maca! Hvala Ti Gospodaru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:40:18
gerberka
meni se pijesak pokrenuo pa zapeo...kakva cjevcica nisam razumjela..meni pijesak pravi infekcije sve dok se ne ocisti..sta su tebi rekli..pusa i izvinite ne mogu puno tipkat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:41:36
mama21e
IZVORNA PORUKA: mama21e
Zenice kako ste mi?
Treba mi savjet. Vec nekoliko dana me stomak boli a sad me probada u gospodji u imam neki pritisak dole, kao da me neko gura rukom prema dole. Molim vas ako je neka imala slicnu situaciju nek mi kaze sta je???? Brinem se!!!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:44:20
mamina princeza
geberko zao mi je bas sto te to gnajvi al sta ces. za psoteljicu znam kako je jer sam iz istog razloga krvarila i prestalo ipodigla se skroz rastom materice sad ne znam jel ti totalna ili ne sta su ti rekli al moras mirovati vecinom i zbog toga to valjda i znas. A pjesak uh .. to tako boli da sam ja samo Boga molila d amis e to ne desava u trudnoci i nije hB do sada mada ga i ja imam i pkretao se nekad ranije i stajao i izalzio i haos. Mozda piskis krv zato to je normalno kad imas pjesak. Ne znam jesu li tebi rekli da ne pretjerujes s brusnicom kad imas pjesak jer ona potjera pjessak a sad kako si trudna bolje da miruje pa poslije nekad nek izlazi. E vala ne znam i u trudnoci svasta ce nas snaci. Imal koji od onih lijekova stos emoze popiti za te bolove ako te boli? Buskopan smije ili nesto ???
Sretno i cuvaj se odmaraj misli pozitivno ... ljub
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:46:02
mamina princeza
Zenice kako ste mi?
ako ne krvaris i nemas sad bas neizdrzive bolove mislim da je to ok bar su mene tako tjesili !:) Siri se materica pa pristisce. Meni se recimo zna dogoditi da me pritisce nazad prema guzi da izvinete pa stane - opet ako je bas previse i ako te iz bilo kog razloga strah bolje da se posvajetujes s doktorom.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:48:26
Sandrich
IZVORNA PORUKA: gerberka
meni se pijesak pokrenuo pa zapeo...kakva cjevcica nisam razumjela..meni pijesak pravi infekcije sve dok se ne ocisti..sta su tebi rekli..pusa i izvinite ne mogu puno tipkat
kod mene nije pijesak, vec se suzio taj kanal, ne moze mokraca oticat vec se nakuplja i zato postoji rizik da bubreg otkaze, zato je opcija da mi ugrade taj stent, cjevcicu putem koje bi ta mokraca sto se sakuplja oticala...za*ebancija pa et...al evo sad zvala drugaricu,porodila se u 7 pa mi bas drago
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:52:27
Sandrich
mama21e ne znam koliki su ti bolovi i gdje te ustvari boli stomak? mene skoro cijelu trudnocu boli u predjelu jajnika.popij buscopan ili apaurin da te malo prodje.tako ja radim kad me vise boli..... mamina princezo kako si ti?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 20:55:08
mama21e
IZVORNA PORUKA: mamina princeza
Zenice kako ste mi?
ako ne krvaris i nemas sad bas neizdrzive bolove mislim da je to ok bar su mene tako tjesili !:) Siri se materica pa pristisce. Meni se recimo zna dogoditi da me pritisce nazad prema guzi da izvinete pa stane - opet ako je bas previse i ako te iz bilo kog razloga strah bolje da se posvajetujes s doktorom.
Ne krvarim hvala Bogu, ali svaki cas osjetim nesto i sve provjeravam da mozda ne krvarim. Daj Boze da je to da se siri materica. I pupak me poceo boljeti. Idem ja da se sredim za svaki slucaj nedao Bog da sta po zlu krene.
hvala mamina princeza