Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 13:36:59
Bebica11
felix meni su s jednom trudnocom stavljali tabletu i provocirali trudove, i sjecam se da je boljelo na nekoliko sek jaaako AL NIJE NEIZDRZIVO bilo ni za jaukanja pa prestane kao da nista nije bilo i opet sve tako
i znam da otprilike tako nesto trebam imati kad budu pravi trudovi, a ovo sto mi se evo desava 2 dan me praaavo zbunjuje, imam bol, ZA JAUKANJE jak, ono kao da me probode(znaci znam sta su kontrakcije,imam ih cijelu trudnocu, nije ni blizu jacinom) nozem neko, i samo traje 3-4 sek i prestane STA JE TO???
< Poruku je uredio Bebica11 -- 9.11.2011 13:38:34 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 13:38:46
AMELIC
Baš se bojim...neću svoje da sekiram,jer sam od prvog dana prava jeremija, nema šta me nije snašlo,al eto ne dao Bog goreg Svi se isekiraše, a ja najviše...samo da mi dragi Allah podari snage i sabura da izdržimo! Ti si najgore predeverala,i znam da me razumiješ...sad ćeš još malo svoju dušicu držati u naručju
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 13:40:35
Anoniman
bebice to su kontrakcije . Ja kad sam lezala bolovi poceli 4 prsta otvorena bol uf da izvines ne mozes na guzu sjest sve te dole boli sve znaci rekao bi otpast ce sav donji trap kad hos sjest dole te u cmaru zigne kao da nozem te bode uzas uzas . Kaze meni jedna u sobi eh nije to nista , vidices kad bude za sat dva kad budu kontrakcije se javljale svake minute da ne mozes disat . Nego kad ti naidje ti prodisi tu bol ako mozes i lagano rukom masiraj na tom mjestu dje je bol mene je znalo tako malo umiriti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 13:43:19
Bebica11
jedva cekam nedjelju(ako je docekam trudna) da prestanem piti ginipral jer meni pocne pa me drzi cijelu noc, pa evo jutros popila ginipral pa smirilo, pa evo opet pocelo i opet vrijeme za ginipral sigurno ce smiriti malo....najgore mi je sto se covjek ispati a nista se ne desava
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 13:48:12
Anoniman
drmni apaurincek proce jos malo draga . Kad abd rodis , tek onda ces vidjet pa "hej i nije tako strasno sta te sve ceka posle " Onda idu slatke muke . Porod ces zaboraviti i svu cim beba izadje .
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 13:52:14
Anoniman
ma ja prepadam jok , bolje da znaju nego da ne znaju al nece im niko rec slikovito ko ja i ne plasim jok svasta sam i ja cula al nisam dozivljavala tako osobno jer nisam imala pojma ,.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:04:33
Bebica11
IZVORNA PORUKA: felix
neces ti imat kad razmisljat o strahu vec ces samo moliti Boga da se rijesis , Da Bog da ono zaboli te ti odes za sat ti gotova al nedo Bog zaboli te odes pa se sporo otvaras,il bolove imas a nemas napone i sl . Samo moli Bog kad te zaboli da se brzo abd rijesis sve ovo strah vristanja cujes druge zene, cekanje to je najgore , svako malo u pred radjaoni ti guraju ruke da vide /bar meni/ dokle si otvorena i cekas kad ce ti rec ajd na stol. Bol se ne moze opisat dok ne dozivis , mislim bol prije poroda ja se samo secam da sam rekla u pred radjao a bilo nas zena a jedinu mene bolilo 7 prstiju otvorena cekam da idem roditi, kad bol naidje ja se zapetljam u disanju da ti je disat doc do zaraka al nema sanse . Pa osecas da cu se utusit u sama svom zraku . Reko uh zene uhvatila se kreveta , imala sam osjecaj da mogu odvaliti rucku zeljeznu od neke snage ja cu "umrijeti " uj majko A jedna ce meni nece draga neces tako sam ja govorila sa prvim djetom, a vidi ne prodje godina eto me opet dosla s drugim da rodim i nisam umrla ziva sam ! Tako samo sabura , ja sam se molila do zadnjeg izdaha snage ako nista u sebi samo molila molila da mi olaksa i to mi davalo snage puno.
felix ovo sam vidjela gore u bolnici kad zene koje trebaju roditi 2.dijete dodju pa ih ostave na patologiju dok ne krene , one nece reci da ih boli sve dok im ne prikipi bas jer kazu gore je kad ti svako gura ruku dole
a ja bas o ovome pricam, kao prvo dojadicu svima na ovoj temi dok se ne porodim al ja imam bolove, smirujem ih, pocnu, stanu, pocnu stanu, i mene strah da ovo ne potraje, hajd do nedjelje inekako dok pijem ginipral a onda ukidam ginipral(tako mi rekla dr) bas bih voljela da me brzo uhvati i rijesim
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:26:42
buduca mami
eh moje xxl sve me redom napustile.... 5 dana do termina,danas nam dr, rekla u ponedjeljak u 8h u bolnicu da se javimo,ako dotad ne dodje do bolova,al ona ocekuje da bude i prije, sad sam otvorena 2.3 prsta,znaci blizi se hvala Bogu dragom drzite se zenice,ja se psihicki spremam za porod,znam da ce bolit i mora tako,pa se i ne opterecujem,samo da sve zavrsi kako treba... sretno nam svima :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:29:22
mala75
IZVORNA PORUKA: Bebica11
drznice ja sam dobila kengur nosiljku iz Danske
jel došao i ovaj babo uz kengura da poručim i ja
ja sinoć bila na kontroli, sve je super, ja nabacila 2kg a beba nagurala do 2300. nisam se počela otvarati, posteljica je onaj drugi stepen i dr baš zadovoljna i kaže utriće do 36-e i gotovo a kontrola za 3 sedmice. i još nešto - ćelavi smo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:30:45
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hurma
evo mene, sa prijateljicom na tel... nazvala me i mi tako sat vremena uvijek...
bebice pijes li apaurine sada trenutno, sta pijes osim gyniprala?
samo ginipral, ne da mi dr apaurine, ona ih bas izbjegava, malo se smirilo iako mi se stvrdnjava stomak i malkice boljucka al ono standardno, nema vise probadanja, popila sam ginipral pa je vjerovatno zato
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:34:05
Bebica11
IZVORNA PORUKA: mala75
drznice ja sam dobila kengur nosiljku iz Danske
jel došao i ovaj babo uz kengura da poručim i ja
ja sinoć bila na kontroli, sve je super, ja nabacila 2kg a beba nagurala do 2300. nisam se počela otvarati, posteljica je onaj drugi stepen i dr baš zadovoljna i kaže utriće do 36-e i gotovo a kontrola za 3 sedmice. i još nešto - ćelavi smo
hahahah
nemoj tako, mi imamo po ljepsi model u kucama
masaAllah tvoja bebica je 200gr naprednija nego moja u tim sedmicama, al kod mene je posteljica III stepen
kako zna da ste celavi meni moja dr nista nije rekla, a beba je duboko u zdjelici zagnjurila se u posteljicu, i samo se malkice do nosica vidjela
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:36:28
Bebica11
IZVORNA PORUKA: buduca mami
eh moje xxl sve me redom napustile.... 5 dana do termina,danas nam dr, rekla u ponedjeljak u 8h u bolnicu da se javimo,ako dotad ne dodje do bolova,al ona ocekuje da bude i prije, sad sam otvorena 2.3 prsta,znaci blizi se hvala Bogu dragom drzite se zenice,ja se psihicki spremam za porod,znam da ce bolit i mora tako,pa se i ne opterecujem,samo da sve zavrsi kako treba... sretno nam svima :)
super
jesil imala bolove il si se otvorila bez bolova? neke zene se otvore a nista ih ne boli dok ne krene pravo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:38:10
mala75
pa ja pitala imamo li kosu (pošto ovih dana deveram sa žgaravicom a žene kažu raste kosa) i ona kaže da nevidi i da je izgleda mali ćelavac. kaže mm biće na njega i on rođen ćelav
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:39:56
Hurma
IZVORNA PORUKA: Hurma
evo mene, sa prijateljicom na tel... nazvala me i mi tako sat vremena uvijek...
bebice pijes li apaurine sada trenutno, sta pijes osim gyniprala?
samo ginipral, ne da mi dr apaurine, ona ih bas izbjegava, malo se smirilo iako mi se stvrdnjava stomak i malkice boljucka al ono standardno, nema vise probadanja, popila sam ginipral pa je vjerovatno zato
zato pitam... nije bas ok pred sami porod piti apaurin, kako je meni dr rekao prosli put... posebno ko je puno ih koristio, beba se prije izlaska mora odvici od njih a i mi... jer inace kad se rodi moze biti ili previse uspavano dijete ili previse razdražljivo... tako da nemoj ih piti... meni je mjesec pred termin zabranio i gynipral i apaurin... da se kao ocistim prije poroda...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:41:26
Hurma
IZVORNA PORUKA: mala75
pa ja pitala imamo li kosu (pošto ovih dana deveram sa žgaravicom a žene kažu raste kosa) i ona kaže da nevidi i da je izgleda mali ćelavac. kaže mm biće na njega i on rođen ćelav
akav je to ultrazvuk kad vidi i kosu? moj meni jedva vidi glavne organe, jos privatno idem :)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:43:58
Bebica11
IZVORNA PORUKA: drznica
Evo nalaza, sve 3 urinokulture sterilne Ukidam ampicilin, pa cemo za 5 dana raditi bris da vidimo kakva je situacija
Sljedece sedmice vadimo krv da se testiramo na neke bolesti, zbog poroda u vodi...nadam se da cu sve to stici, da nece prije van.
Bebice, sta se to dešava, nemoj nas trzat!!!
za urinokulture, hajde da bas uspijes porod u vodi i da nam prepricas lijepo iskustvo
eee moja drznice, kad bih i sama znala sta mi se desava, pojma nemam, pocelo me zadnjih par dana bocati, pa zatezati, pa boliti pa sad probadati bas jako, jos nista nije ritmicno pa kuliram
i smaram vas (izvinite sve redom ) sta cu kad jedino imam RR, a moram lezati na l.boku
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 14:47:37
Anoniman
bebice ne smaras bar mene neznam dal svoje cimerke al mada cisto sumnjam samo se jadaj Znaci u nedelju prestajes piti gynipral ajd neka ti je sa srecom abd
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 15:36:05
drznica
ebice, nema govora o smaranju...tu smo da jedna drugu "saslušamo" pa i ako neki dobar savjet imamo damo...Ih kad pođu meni bolovi...vidjeces postavljam pitanja i sama dajem odgovore
A ovo za poskupljenje je divnoooo...meni evo majstori upravo uvode grijanje na plin
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 9.11.2011 15:45:49
buduca mami
IZVORNA PORUKA: buduca mami
super
jesil imala bolove il si se otvorila bez bolova? neke zene se otvore a nista ih ne boli dok ne krene pravo
hajde jos malo, i eto tvoje bebice
ma slabo nesto,po noci kad se smirim,zna malo bolit,stomo,ledja al nista posebno,...uglavnom pocelo je i nadam se da ce to brzo ici...setam ovih dana malo vise,pa mozda je to i pokrenulo bebija..uglavnom za par dana sam i ja sa svojom bebicom,aBd