|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
9.11.2011 13:34:16   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bebica11

ZENEEEEEEEEEEEEEE mene probada, evo opet kao da me neko nozem....hurma, jesu li ovakve prave kontrakcije?
jesu , kontrakcije su tvrd stomak bolovi u ledjima i stomaku tupa jaka bol neda ti prodisat normalno
svaku kontrakciju sam oplakivala kako boli ..

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3151
9.11.2011 13:36:59   
Bebica11
felix meni su s jednom trudnocom stavljali tabletu i provocirali trudove, i sjecam se da je boljelo na nekoliko sek jaaako AL NIJE NEIZDRZIVO bilo ni za jaukanja pa prestane kao da nista nije bilo i opet sve tako

i znam da otprilike tako nesto trebam imati kad budu pravi trudovi, a ovo sto mi se evo desava 2 dan me praaavo zbunjuje, imam bol, ZA JAUKANJE jak, ono kao da me probode(znaci znam sta su kontrakcije,imam ih cijelu trudnocu, nije ni blizu jacinom) nozem neko, i samo traje 3-4 sek i prestaneuser posted image STA JE TO???

< Poruku je uredio Bebica11 -- 9.11.2011 13:38:34 >

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3152
9.11.2011 13:38:46   
AMELIC
Baš se bojim...neću svoje da sekiram,jer sam od prvog dana prava jeremija, nema šta me nije snašlo,al eto ne dao Bog goreguser posted image  
Svi se isekiraše, a ja najviše...samo da mi dragi Allah podari snage i sabura da izdržimo!
Ti si najgore predeverala,i znam da me razumiješ...sad ćeš još malo svoju dušicu držati u naručjuuser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3153
9.11.2011 13:40:35   
Anoniman
bebice  to su kontrakcije .  Ja kad sam lezala bolovi poceli 4 prsta otvorena bol uf da izvines ne mozes na guzu sjest sve te dole boli sve znaci rekao bi otpast ce sav donji trapuser posted image user posted image kad hos sjest dole te u cmaru zigne kao da nozem te bode uzas uzas .
Kaze meni jedna u sobi eh  nije to nista , vidices kad bude za sat dva user posted image kad budu kontrakcije se javljale svake minute da ne mozes disat .
Nego kad ti naidje ti prodisi tu bol ako mozes i lagano rukom masiraj na tom mjestu dje je bol mene je znalo tako malo umiriti

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3154
9.11.2011 13:43:19   
Bebica11
jedva cekam nedjelju(ako je docekam trudna) da prestanem piti ginipral jer meni pocne pa me drzi cijelu noc, pa evo jutros popila ginipral pa smirilo, pa evo opet pocelo i opet vrijeme za ginipral sigurno ce smiriti malo....najgore mi je sto se covjek ispati a nista se ne desavauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3155
9.11.2011 13:48:12   
Anoniman
drmni apaurincek proce user posted image jos malo draga . Kad abd rodis , tek onda ces vidjet pa "hej i nije tako strasno sta te sve ceka posle "user posted image  
Onda idu slatke muke user posted image . Porod ces zaboraviti i svuuser posted image cim beba izadje .

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3156
9.11.2011 13:49:51   
koka i po
macak bjezi tamo na beba temu ne prepadaj zeneuser posted image

Dva hajduka ....jedan veliki i jedan mali

Ja cu biti uvijek obicna zena, u masi neprimjetna...neko kome je stalo da barem malo uljepsa i promjeni ovaj svijet i podari mu malo ljudskosti.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3157
9.11.2011 13:52:14   
Anoniman
ma ja prepadam jok , bolje da znaju nego da ne znaju al nece im niko rec slikovito ko ja user posted image i ne plasim jok user posted image svasta sam i ja cula  al nisam dozivljavala tako osobno jer nisam imala pojma ,.

(odgovor članu koka i po)
  Neposredna veza do poruke: 3158
9.11.2011 14:04:33   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: felix

neces ti imat kad razmisljat o strahuuser posted image vec ces samo moliti Boga da se rijesis ,
Da Bog da ono zaboli te ti odes za sat ti gotova al nedo Bog zaboli te odes pa se sporo otvaras,il bolove imas a nemas napone i sl .
Samo moli Bog kad te zaboli da se brzo abd rijesis sve ovo strah vristanja cujes druge zene, cekanje to je najgore , svako malo u pred radjaoni ti guraju ruke da vide /bar meni/ dokle si otvorena i cekas kad ce ti rec ajd na stol.
Bol se ne moze opisat dok ne dozivis , mislim bol prije poroda ja se samo secam da sam rekla u pred radjao a bilo nas zena a jedinu mene bolilo 7 prstiju otvorena cekam da idem roditi, kad bol naidje ja se zapetljam u disanju user posted image user posted image da ti je disat doc do zaraka al nema sanse .
Pa osecas da cu se utusit u sama svom zraku .
Reko uh zene uhvatila se kreveta , imala sam osjecaj da mogu odvaliti rucku zeljeznuuser posted image od neke snage ja cu "umrijeti " uj majko user posted image user posted image
A jedna ce meni nece draga neces tako sam ja govorila sa prvim djetom, a vidi ne prodje godina eto me opet dosla s drugim da rodimuser posted image i nisam umrla ziva sam !
Tako samo sabura , ja sam se molila do zadnjeg izdaha snage ako nista u sebi samo molila molila da mi olaksa i to mi davalo snage puno.

felix ovo sam vidjela gore u bolnici kad zene koje trebaju roditi 2.dijete dodju pa ih ostave na patologiju dok ne krene , one nece reci da ih boli sve dok im ne prikipi bas jer kazu gore je kad ti svako gura ruku doleuser posted image

a ja bas o ovome pricam, kao prvo dojadicu svima na ovoj temi dok se ne porodim al ja imam bolove, smirujem ih, pocnu, stanu, pocnu stanu, i mene strah da ovo ne potraje, hajd do nedjelje inekako dok pijem ginipral a onda ukidam ginipral(tako mi rekla dr) bas bih voljela da me brzo uhvati i rijesim

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3159
9.11.2011 14:26:42   
buduca mami
eh moje xxl sve me redom napustile....
5 dana do termina,danas nam dr, rekla u ponedjeljak u 8h u bolnicu da se javimo,ako dotad ne dodje do bolova,al ona ocekuje da bude i prije, sad sam otvorena 2.3 prsta,znaci blizi se hvala Bogu dragom
drzite se zenice,ja se psihicki spremam za porod,znam da ce bolit i mora tako,pa se i ne opterecujem,samo da sve zavrsi kako treba...
sretno nam svima :)

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 3160
9.11.2011 14:28:02   
Hurma
evo mene, sa prijateljicom na tel... nazvala me i mi tako sat vremena uvijek...

bebice pijes li apaurine sada trenutno, sta pijes osim gyniprala?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3161
9.11.2011 14:29:22   
mala75

drznice ja sam dobila kengur nosiljku iz Danskeuser posted image

user posted image

jel došao i ovaj babo uz kengura da poručim i jauser posted image user posted image user posted image

ja sinoć bila na kontroli, sve je super, ja nabacila 2kg a beba nagurala do 2300. nisam se počela otvarati, posteljica je onaj drugi stepen i dr baš zadovoljna i kaže utriće do 36-e i gotovo a kontrola za 3 sedmice. i još nešto - ćelavi smouser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3162
9.11.2011 14:30:45   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hurma

samo ginipral, ne da mi dr apaurine, ona ih bas izbjegava, malo se smirilo iako mi se stvrdnjava stomak i malkice boljucka al ono standardno, nema vise probadanja, popila sam ginipral pa je vjerovatno zato

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3163
9.11.2011 14:34:05   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: mala75

drznice ja sam dobila kengur nosiljku iz Danskeuser posted image

user posted image

jel došao i ovaj babo uz kengura da poručim i jauser posted image user posted image user posted image

ja sinoć bila na kontroli, sve je super, ja nabacila 2kg a beba nagurala do 2300. nisam se počela otvarati, posteljica je onaj drugi stepen i dr baš zadovoljna i kaže utriće do 36-e i gotovo a kontrola za 3 sedmice. i još nešto - ćelavi smouser posted image

hahahah

nemoj tako, mi imamo po ljepsi model u kucamauser posted image

masaAllah tvoja bebica je 200gr naprednija nego moja u tim sedmicama, al kod mene je posteljica III stepen

kako zna da ste celaviuser posted image meni moja dr nista nije rekla, a beba je duboko u zdjelici zagnjurila se u posteljicu, i samo se malkice do nosica vidjelauser posted image

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3164
9.11.2011 14:36:28   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: buduca mami

5 dana do termina,danas nam dr, rekla u ponedjeljak u 8h u bolnicu da se javimo,ako dotad ne dodje do bolova,al ona ocekuje da bude i prije, sad sam otvorena 2.3 prsta,znaci blizi se hvala Bogu dragom
drzite se zenice,ja se psihicki spremam za porod,znam da ce bolit i mora tako,pa se i ne opterecujem,samo da sve zavrsi kako treba...

user posted image super

jesil imala bolove il si se otvorila bez bolova? neke zene se otvore a nista ih ne boli dok ne krene pravouser posted image

hajde jos malo, i eto tvoje bebiceuser posted image

(odgovor članu buduca mami)
Neposredna veza do poruke: 3165
9.11.2011 14:38:10   
mala75
pa ja pitala imamo li kosu (pošto ovih dana deveram sa žgaravicom a žene kažu raste kosa) i ona kaže da nevidi i da je izgleda mali ćelavac. kaže mm biće na njega i on rođen ćelavuser posted image user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3166
9.11.2011 14:39:56   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Hurma

samo ginipral, ne da mi dr apaurine, ona ih bas izbjegava, malo se smirilo iako mi se stvrdnjava stomak i malkice boljucka al ono standardno, nema vise probadanja, popila sam ginipral pa je vjerovatno zato

zato pitam... nije bas ok pred sami porod piti apaurin, kako je meni dr rekao prosli put... posebno ko je puno ih koristio, beba se prije izlaska mora odvici od njih a i mi... jer inace kad se rodi moze biti ili previse uspavano dijete ili previse razdražljivo... tako da nemoj ih piti... meni je mjesec pred termin zabranio i gynipral i apaurin... da se kao ocistim prije poroda...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3167
9.11.2011 14:40:07   
drznica
Evo nalaza, sve  3 urinokulture sterilne user posted image Ukidam ampicilin, pa cemo za 5 dana raditi bris da vidimo kakva je situacija user posted image

Sljedece sedmice vadimo krv da se testiramo na neke bolesti, zbog poroda u vodi...nadam se da cu sve to stici, da nece user posted image prije van.

Bebice, sta se to dešava, nemoj nas trzat!!!

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3168
9.11.2011 14:41:26   
Hurma

IZVORNA PORUKA: mala75

pa ja pitala imamo li kosu (pošto ovih dana deveram sa žgaravicom a žene kažu raste kosa) i ona kaže da nevidi i da je izgleda mali ćelavac. kaže mm biće na njega i on rođen ćelavuser posted image user posted image

akav je to ultrazvuk kad vidi i kosu? moj meni jedva vidi glavne organe, jos privatno idem :)

(odgovor članu mala75)
Neposredna veza do poruke: 3169
9.11.2011 14:43:58   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: drznica

Evo nalaza, sve  3 urinokulture sterilne user posted image Ukidam ampicilin, pa cemo za 5 dana raditi bris da vidimo kakva je situacija user posted image

Sljedece sedmice vadimo krv da se testiramo na neke bolesti, zbog poroda u vodi...nadam se da cu sve to stici, da nece user posted image prije van.

Bebice, sta se to dešava, nemoj nas trzat!!!

user posted image user posted image user posted image za urinokulture, hajde da bas uspijes porod u vodi i da nam prepricas lijepo iskustvouser posted image

eee moja drznice, kad bih i sama znala sta mi se desava, pojma nemam, pocelo me zadnjih par dana bocati, pa zatezati, pa boliti pa sad probadati bas jako, jos nista nije ritmicno pa kuliramuser posted image

i smaram vasuser posted image (izvinite sve redomuser posted image ) sta cu kad jedino imam RR, a moram lezati na l.bokuuser posted image

(odgovor članu drznica)
Neposredna veza do poruke: 3170
9.11.2011 14:47:37   
Anoniman
bebice ne smaras bar mene user posted image neznam dal svoje cimerke al mada cisto sumnjam samo se jadaj user posted image
Znaci u nedelju prestajes piti gynipral ajd neka ti je sa srecom abd user posted image

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3171
9.11.2011 14:49:43   
Bebica11
zene jeste li procitale ovo

Sarajlijama voda skuplja za 25, a grijanje za čak 33 posto!

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/111109104

< Poruku je uredio Bebica11 -- 9.11.2011 14:53:44 >

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3172
9.11.2011 15:04:02   
Hurma

zene jeste li procitale ovo

Sarajlijama voda skuplja za 25, a grijanje za čak 33 posto!

http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/111109104

ionako se zivi za rezije i hranu, tako da...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3173
9.11.2011 15:36:05   
drznica
ebice, nema govora o smaranju...tu smo da jedna drugu "saslušamo" pa i ako neki dobar savjet imamo damo...Ih kad pođu meni bolovi...vidjeces postavljam pitanja i sama dajem odgovore  user posted image user posted image user posted image

A ovo za poskupljenje je divnoooo...meni evo majstori upravo uvode grijanje na plin user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3174
9.11.2011 15:45:49   
buduca mami

IZVORNA PORUKA: buduca mami

user posted image super

jesil imala bolove il si se otvorila bez bolova? neke zene se otvore a nista ih ne boli dok ne krene pravouser posted image

hajde jos malo, i eto tvoje bebiceuser posted image

ma slabo nesto,po noci kad se smirim,zna malo bolit,stomo,ledja al nista posebno,...uglavnom pocelo je i nadam se da ce to brzo ici...setam ovih dana malo vise,pa mozda je to i pokrenulo bebija..uglavnom za par dana sam i ja sa svojom bebicom,aBd user posted image user posted image

medo moj slatki stigao je 11.11.''11. :))

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3175
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  125 126 [127] 128 129   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *