|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT)
9.11.2011 11:55:32   
Hurma
ma ja nesto nikada nisam cula da te masnoce imaju veze, moguce... hmm...
pronađi sta za vegetarijance... tjestenina... vjeruj veze nemam sta nema ziv masnoca... je li ti sebi kuhas, mislim ne pomaze ti bas puno neko?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3126
9.11.2011 12:00:50   
Bebica11

IZVORNA PORUKA: Hurma

ma ja nesto nikada nisam cula da te masnoce imaju veze, moguce... hmm...
pronađi sta za vegetarijance... tjestenina... vjeruj veze nemam sta nema ziv masnoca... je li ti sebi kuhas, mislim ne pomaze ti bas puno neko?

muz mi na poslu do 17huser posted image , danas sam smuckala onaj Ledov spinatuser posted image , veceras kad on kuhao veceru skontacu da napravi vise da mi ostane za sutra. Mama mi radi, svekrva u drugom kantonu, zaova radi, sestra udata, helem sama samuser posted image

meni je super sad, kad sam lezala prvih 5mj bilo je vremena kad ni caj sebi nisam mogla skuhati, savijala se od bolova, al eto predeveralo seuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3127
9.11.2011 12:01:13   
Hurma

IZVORNA PORUKA: Bebica11

ps. jucer se zalim jednoj drugarici preko neta da sam na toj "dijeti" kad ona meni govori (a 2 sedmice je iza mene s trudnocom) da je ona radi pritiska i secera na dijeti i od masnoca i od secera i slanog...i onda skontam, suti ne kukaj ima sve teze od tezeguser posted image

tako sam i ja svugdje kukala na bolove, na "tesko lezati" dok mi nisi ti ispricala svoju situaciju... sad govorim samo da ovako ostane... izvini ali fakat... a vjeruj i od tvog ima gorih slucajeva... ja kad sam bona poslije spontanog lezala 7 dana na koševu... cura u bolnici od 6. mjeseca... cuva trudnocu, haman isto kontrakcije i znas kako... nikada joj en vade infuziju iz ruke, i kupa se bukvalno sa tim... u wc ide i vuce sa sobom infuziju, kada joj skrooooz sporo... kap po kap i tako mjesecima... kad sam ja bila gore imala je velik stomak... ne sjecam se u kojem je bila mjesecu... a trudnica preko puta mene, doduše bila malo starija... lezala od 4. mj... oticala joj plodna... ali je izgurala do kraja... i poslala mi poruku da je odila curicu a imala djecaka... tako fina jedna zena... sve us vemu u bolnici ima svega... kako je reko juce dr muzu, dok je kuci super je... JOOOOOOOOOOOJ JESAM OPŠIRNAAAA.... HAHAHA... VELA HAVLE...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3128
9.11.2011 12:07:11   
Bebica11
Ja sam sad kad sam bila u bolnici 2-3 puta oplakala zbog nekih zenica sta im se izdesavalo, bolje da ne pisem da se ne sekirate. Tako da je sve hvala Bogu dobro sto kazes dok je covjek kuci i dok nema vecih problema hvala Bogu a i ja sam se povezala sa x zena odozgo,imam ih najmanje 10 u imeniku pa se cujemo redovno, neke su se i porodile a sad svi cekaju kod mene prinovu aBd pa zivkaju dokle sam, kako ide i sluser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3129
9.11.2011 12:11:24   
Hurma
Ja cesto kazem... u danasnje vrijeme nije lahko doci do djece... sto je to tako, ne znam, ali je jako malo zena koje imaju ok trudnocu... + i ok porode...
jesi ti pricala o carskom? prirodno? jeste pripremili za curicu? jesi mogla kupovati, uzivati u nabavci odjece???

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3130
9.11.2011 12:18:06   
Bebica11

Ja cesto kazem... u danasnje vrijeme nije lahko doci do djece... sto je to tako, ne znam, ali je jako malo zena koje imaju ok trudnocu... + i ok porode...
jesi ti pricala o carskom? prirodno? jeste pripremili za curicu? jesi mogla kupovati, uzivati u nabavci odjece???

ovo me vise ljudi pita za CR, meni dr ne spominje carski vec sve pricamo o prirodnom porodu aBd..sto bih ja i zeljela, jer sam alergicna na neke anestetike(bahsuzuser posted image ) pa me pravo strah anestezije a i internista mi je rekla da bi op za mene bile rizicne a i imam odnedavno(kako sam trudna) neki polip na grlicu pa dr govori da s porodom mozda odeuser posted image

pripremili smo se uglavnom, ovo dijete ima toliku nafaku sudeci po tome sta je svasta nadobivalo hB, ormar od 2m smo kupili, oprali i ispeglali i smjestili njene stvarcice, ormar je pun, a jos toga stize hB, korpicu ocekujemo danas aBduser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3131
9.11.2011 12:21:59   
drznica
JA malo virim, virim...ima li koja xxl??? Jesam li to sama ostala da odbrojavam??? user posted image

E bas se primaklo...svaku noc sanjam da rađam, sinoc ili sam sanjala ili sam stvarno imala neke boleve, ne mogu se sjetit, znam da me bolilo na sve strane. Danas cekam ostala 2 nalazaUK, nadam se najboljem pa da prestanem sa ovim ampicilinima. Sutra cu svecano da spremim torbu za bolnice, nema vise odlaganja.
Pricala sam malo sa našom Vodolijom sinoc, stvarno je imala super porod i kao sto kaze svima zeli svoje iskustvo. Zena dosla na redovan pregled, a ono porod krenuo...i eto bebice user posted image

Anice, Pauzo, SIlver...ima li sta od tih vjezbica??? Idite dok još možete user posted image

Bebice i ostale user posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3132
9.11.2011 12:25:48   
Hurma
prirodni je bolan, to stoji, posebno zenama koje su cuvale trudnocu, hemija odradi svoje... ali ja sam operisala slijepo crijevo... anestezija mi nije djelovala, te sam sav bol osjetila a nisam mogla da otvorim oci, niti da se pomaknem, dok je trajala operacija ja sam samo pokusavala da pomjerim nozni prst... user posted image user posted image dok ovo pisem kontam se, ima li sta na svijetu da nisam prosla, hahahah... te ti se ja bojim te opće anestezije, jok... da ti neko uskrati da vristis dok boli... u jest to gadno... user posted image

a prirodni bona odmah vidis bebu... sutra vec pomalo ustajes... pa ranije kuci... ma super...user posted image mene i ovaj put kad gynipral zabetonira... auuu... user posted image znace svi eno ona se opet porađa i vristi user posted image

sto se tice odjece, sve cuvaj... ja sve imam od malog, ali on je jesenja beba a ovo aBd proljetna... velika fula... ili ce mu sve visiti ili ce nositi frotirne gegice u augustu, hahahauser posted image sta mogu... nema veze :)

joj kakvu sirnicu jedem, mama mi poslala, da mi ti je komad... uh... odmah bi ti se preporodila plodna voda :) ja ti nisam iz ovog kantona.. pa nemam priliku jesti maminu hranu pa sam zato ovoliko oko toga... user posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3133
9.11.2011 12:35:05   
Bebica11
hurma mene kad su uspavljivali prosli put ja nisam imala zraka, i sad zamisli sceneuser posted image , mene baca (ono padam u nesvjest) a hocu da im kazem NEMAM ZRAAAKAAA, i otvaram usta, otimam se, kad samo crno pred ocima a vec mi stavljaju masku na lice, i kad sam se probudila kazu "imali ste alergijsku reakciju na anesteziju" i bas me strah od tadauser posted image

ma ja cu prirodno aBd pa makar boljelo, nije mene bas strah poroda ni boli, imam vecu toleranciju na bol, eh jedino me strah da ne potraje, npr. ovo kad me sinoc hvatalo kontam, nece valjda ovako danima, sedmicama, hajde dan-dva se moze sve pretrpiti aBduser posted image

drznice nisi sama, od sutra sam i ja u 9tom mj zvanicno hvala Boguuser posted image mada sam vec proslog petka bila u 35.sedmici, znaci 35 plus 4 je vec dan dva, al eto

i danas smanjujem ginipral na 3 puta po pola do nedjelje(ako se ne porodim prije)user posted image i onda cekamo bebce aBduser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3134
9.11.2011 12:43:59   
Hurma
oh Boze ja tek ulazim u 18. sedm... blago vama... user posted image
poslije ove trudnoce samo cu ici po forumima gdje se spominje zastita od trudnoce... user posted image sad su me svi tjesili, nijedna trudnoca nije ista... mozes nemati probleme u drugoj... pa primjer ovaj, onaj... Boga mi ko ima malo dijete a imao je rizicnu trudnocu... treba roditi opet ali dobro se prokontati kada :)

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3135
9.11.2011 12:47:04   
Bebica11

oh Boze ja tek ulazim u 18. sedm... blago vama... user posted image
poslije ove trudnoce samo cu ici po forumima gdje se spominje zastita od trudnoce... user posted image sad su me svi tjesili, nijedna trudnoca nije ista... mozes nemati probleme u drugoj... pa primjer ovaj, onaj... Boga mi ko ima malo dijete a imao je rizicnu trudnocu... treba roditi opet ali dobro se prokontati kada :)

i meni se cinilo kao vjecnost al prodje, vjeruj dok se okrenes, pa znas i sama po prosloj trudnoci, nemoj se samo nervirati, a cim ti ginipral ukljuce bice ti lakse, meni je sve lakse i brze islo od 20-te sedmiceuser posted image , preporodices se

jedino sto cemo se mozda teze poroditi al hajde i to prodjeuser posted image

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3136
9.11.2011 12:53:16   
Hurma
a aritmija? kako si podnosila gynipral... ja inace imam aritmije... vjerovatno cu ubrzo dobiti kakav srcani... jos to nisam user posted image user posted image ali salu na stranu, ako sam nekada popila na gladan stomak, alaj me treslo, po 2 sata poslije.... uzas... nisam mogla drzati casu u rukama...

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3137
9.11.2011 12:57:41   
Bebica11

a aritmija? kako si podnosila gynipral... ja inace imam aritmije... vjerovatno cu ubrzo dobiti kakav srcani... jos to nisam user posted image user posted image ali salu na stranu, ako sam nekada popila na gladan stomak, alaj me treslo, po 2 sata poslije.... uzas... nisam mogla drzati casu u rukama...

meni su odmah u bolnici zenice rekle da nikad ne pijem ginipral na gladan stomak, i poslusala sam i nisam imala problema, nisam pila ni apaurine ni izoptine,medjutim od tokolize me stezalo u prsima i imala sam neke palpilacije(tako nekako se kaze) ili sl.(ugl aritmiju) i visok puls pa mi je Mira internista s GAKa propisala da pijem AMINOL 1/4 2 puta na dan, to kad popijem i na gladan stomak super se osjecam,nema aritmije, a prije toga nekad kad bi mi bilo ujutro mrsko jesti pa na gladan stomak popijem osjecala sam i ja drhtavicu(kad pijem cio ginipral a kad pola-nista)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3138
9.11.2011 13:01:18   
Hurma

meni su odmah u bolnici zenice rekle da nikad ne pijem ginipral na gladan stomak, i poslusala sam i nisam imala problema, nisam pila ni apaurine ni izoptine,medjutim od tokolize me stezalo u prsima i imala sam neke palpilacije(tako nekako se kaze) ili sl.(ugl aritmiju) i visok puls pa mi je Mira internista s GAKa propisala da pijem AMINOL 1/4 2 puta na dan, to kad popijem i na gladan stomak super se osjecam,nema aritmije, a prije toga nekad kad bi mi bilo ujutro mrsko jesti pa na gladan stomak popijem osjecala sam i ja drhtavicu(kad pijem cio ginipral a kad pola-nista)

pa navika je navika... sta ces... e a sta je tokoliza zivota ti?

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3139
9.11.2011 13:04:56   
Bebica11
to ti je infuzija ono klasicna glukoza i u nju spricom ubace ginipral, malo jacu dozu, i onda te prikljuce na to cudo i primas pola litra infuzije preko 36sati, jer samo 5-8 kapi smijes te infuzije primiti u minuti jer je jaka(radi srca) al smiruje pravo kontrakcije, na ginipralu si non stop, jest da vene odu, jos ko ima slabe bas se napati al smiri uglavnom....meni i nije nesto puno djelovala,vise mi gode tablete

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3140
9.11.2011 13:08:57   
pauza
sretno drage moje zenice koje odbrojavate dane pred dan D:-) zelim vam svu srecu svijeta i da lako izgurate do kraja.... ma samo uz Boziju pomoc :-))

drznice mila, veliki ljubac ti saljem :-* ja idem na vjezbice, ali utorkom, lakse mi nekako jer me posao jos ne slomi pocetkom sedmice, a cetvrtkom su svakako ove xxl trudnice, ja sam jos M ili mozda L heheeheh.....
nema mi moje prije Silver, mora da se ala u skitnju ili shoping:-)

ljubac za sve:-*

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3141
9.11.2011 13:10:42   
Hurma

to ti je infuzija ono klasicna glukoza i u nju spricom ubace ginipral, malo jacu dozu, i onda te prikljuce na to cudo i primas pola litra infuzije preko 36sati, jer samo 5-8 kapi smijes te infuzije primiti u minuti jer je jaka(radi srca) al smiruje pravo kontrakcije, na ginipralu si non stop, jest da vene odu, jos ko ima slabe bas se napati al smiri uglavnom....meni i nije nesto puno djelovala,vise mi gode tablete

eeee, pa to je to garant sto je ona u bolnici dobijala kad sam ja lezala... kad je isla u wc sa infuzijom... ona je tako mjesecima... to je bas patnja, gluho bilo... uuuuser posted image

(odgovor članu Bebica11)
Neposredna veza do poruke: 3142
9.11.2011 13:13:47   
KupusLivada
dobar dan zenice, nesto nas danas malo?

evo kad pricate o tokolizi, ja sutra idem...

zna li ko kad trebam doci u vojnu, u koliko sati, i gdje se javim posto treba da lezim, valjda nije opet dole u prizemlju?

(odgovor članu pauza)
Neposredna veza do poruke: 3143
9.11.2011 13:15:55   
Hurma

IZVORNA PORUKA: KupusLivada

zna li ko kad trebam doci u vojnu, u koliko sati, i gdje se javim posto treba da lezim, valjda nije opet dole u prizemlju?

sto???

(odgovor članu KupusLivada)
Neposredna veza do poruke: 3144
9.11.2011 13:18:20   
Bebica11

sretno ti bilo, i ja sam je primala i jos dosta zenica....najbolje ti je po 4sata primati i pauzu napraviti, najbolje djeluje tako, govore, da i odmoris vene, samo pazi da ti je braunila uvijek paralelna s rukom, to neke sestre fino namjeste i paze a neke ne vode racuna....

ja ti nista ne znam za vojnu vec samo za jezero

Neposredna veza do poruke: 3145
9.11.2011 13:19:15   
AMELIC
Ej cure niste same u ovim problemima sa tokolizomuser posted image
Ja sam je počela primati u 14-toj sedmici(iako se ne preporuča prije 16-te) i tako 12 dana bez prestanka...meni je išla malo brže otprilike 1 i po boca za 24 sata...tresla sam se ko prut,par puta u po noći zvala sestre,znala sam se preznojiti od straha da će mi srce iskočiti od siline otkucajauser posted image  Al preživila sam, sad sam 20-ta sedmica i guramo dan po danuser posted image  

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3146
9.11.2011 13:23:16   
AMELIC
Ja sam sinoć se pravo uplašila...ne znam je li neka od vas imala grčeve al baš pravo jake u stomaku,ono zatitra par sekundi(ko kad ti je puno hladno pa ti drhti u želudcu)...ja noćima već ne spavam, jer mi se to dešava samo po noćiuser posted image  Ne bih rekla da su kontrakcije,al ko zna,možda i jesu...Idem na kontrolu u petak pa ću da vidim...nadam se samo da se neću početi otvaratiuser posted image ne dao mi Boguser posted image

Duša mamina uljepšala je naš život...14.03.12
Mala princeza,miris mamin 03.05.13
Veselo nema šta...:)

(odgovor članu AMELIC)
Neposredna veza do poruke: 3147
9.11.2011 13:24:33   
KupusLivada

sto???

pa zbog tokolize... imam bolove pored svih ginprala i cudesa, pa idemo sad ovo da probamo...

(odgovor članu Hurma)
Neposredna veza do poruke: 3148
9.11.2011 13:29:54   
Bebica11
kupuslivada izgurala si hvala Bogu dosta, hajde i tu tokolizu ces prezivjeti i bice ti lakse sigurno, meni su slabe vene pa mi nije dobro primalo al zene vele poslije 1-2 boce da im je bas smirilouser posted image

AMELIC ne sekiraj se, al ako se ponavljalo otidji ranije dr, ne sekiraj se za otvaranje, ne mora znaciti da ces se otvoriti a i ako se pocnes bolje da na vakat vide da ti urade serklazu ako bude potrebe a i eno nasa clanica Gift sto je nedavno rodila je od 17. sedmice imala tako bolove i bila je malo i otvorena

ZENEEEEEEEEEEEEEE mene probada, evo opet kao da me neko nozem....hurma, jesu li ovakve prave kontrakcije?

< Poruku je uredio Bebica11 -- 9.11.2011 13:31:15 >

Neposredna veza do poruke: 3149
9.11.2011 13:31:14   
Anoniman

hurma mene kad su uspavljivali prosli put ja nisam imala zraka, i sad zamisli sceneuser posted image , mene baca (ono padam u nesvjest) a hocu da im kazem NEMAM ZRAAAKAAA, i otvaram usta, otimam se, kad samo crno pred ocima a vec mi stavljaju masku na lice, i kad sam se probudila kazu "imali ste alergijsku reakciju na anesteziju" i bas me strah od tadauser posted image

ma ja cu prirodno aBd pa makar boljelo, nije mene bas strah poroda ni boli, imam vecu toleranciju na bol, eh jedino me strah da ne potraje, npr. ovo kad me sinoc hvatalo kontam, nece valjda ovako danima, sedmicama, hajde dan-dva se moze sve pretrpiti aBduser posted image

neces ti imat kad razmisljat o strahuuser posted image vec ces samo moliti Boga da se rijesis ,
Da Bog da ono zaboli te ti odes za sat ti gotova al nedo Bog zaboli te odes pa se sporo otvaras,il bolove imas a nemas napone i sl .
Samo moli Bog kad te zaboli da se brzo abd rijesis sve ovo strah vristanja cujes druge zene, cekanje to je najgore , svako malo u pred radjaoni ti guraju ruke da vide /bar meni/ dokle si otvorena i cekas kad ce ti rec ajd na stol.
Bol se ne moze opisat dok ne dozivis , mislim bol prije poroda ja se samo secam da sam rekla u pred radjao a bilo nas zena a jedinu mene bolilo 7 prstiju otvorena cekam da idem roditi, kad bol naidje ja se zapetljam u disanju user posted image user posted image da ti je disat doc do zaraka al nema sanse .
Pa osecas da cu se utusit u sama svom zraku .
Reko uh zene uhvatila se kreveta , imala sam osjecaj da mogu odvaliti rucku zeljeznuuser posted image od neke snage ja cu "umrijeti " uj majko user posted image user posted image
A jedna ce meni nece draga neces tako sam ja govorila sa prvim djetom, a vidi ne prodje godina eto me opet dosla s drugim da rodimuser posted image i nisam umrla ziva sam !
Tako samo sabura , ja sam se molila do zadnjeg izdaha snage ako nista u sebi samo molila molila da mi olaksa i to mi davalo snage puno.

(odgovor članu Bebica11)
  Neposredna veza do poruke: 3150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  124 125 [126] 127 128   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *