Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 12:10:10
Bebica11
Hello zenice
Kako ste sve redom?? Ja sam 'nako, nervozna podosta, valjda malo od straha od prijevremenog poroda, jos mama i sveki pritiscu, pocelo mi je jako smetati kao da mi nije dosta mene same al eto....
Veceras aBd idem na kontrolu, jedva cekam Jutros u 5h sam imala bolove ponovo pa eto vidjecemo sta ce biti, imam i probadanja u rodnici, kontam dal se tako osjeti "otvaranje"?????znal iko??
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 12:32:26
drznica
Tuspas mene Malo da se javnemo, kuhamo rucak, majstor radi grijanje...ljepota. Uz to sve imam i neke boloveu dnu stomaka...valjda je i to normalno u mom stazu od 37.sedmica
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 12:37:05
Hurma
IZVORNA PORUKA: Bebica11
Hello zenice
Kako ste sve redom?? Ja sam 'nako, nervozna podosta, valjda malo od straha od prijevremenog poroda, jos mama i sveki pritiscu, pocelo mi je jako smetati kao da mi nije dosta mene same al eto....
Veceras aBd idem na kontrolu, jedva cekam Jutros u 5h sam imala bolove ponovo pa eto vidjecemo sta ce biti, imam i probadanja u rodnici, kontam dal se tako osjeti "otvaranje"?????znal iko??
slicna situacija... psihicka rastrojenost... htjela danas malo izaci, kakvi ne mogu, boli i boli... kad lezim inekako je manje... ali ne da da stojim i sjedim... ali mi je cudno, proslu trudnocu sam cijelu imala ove bolove i pritisak dole a na ultrazvuku on npr ne vidi kontrakcije... ja sam i prvi put kad se desio spontani isto imala kontrakcije i isto krvarila... to je i razlog spontanog i prsnuca vodenjaka... poslije toga sam imala operaciju na maternici (bilo neko zadebljanje) itd... tako da kad mi neko kaze, ma moze ti biti ok kad uđeš u 5. mjesec ja se nasmijem... toliko toga maternica prezivi (plus porod normalan) nema sanse da bude bolje...
e to dole u preponama bolovi......... no way da je otvaranje... mene je to sa malim boljelo kad sam usla u 8. pa sve do poroda... u intervalima, boli dan pa ne boli tri... i kad sam otisla na porod... ni prst otvorena... da sam bar bila... uh... to se samo onako kosti pripremaju za docek :) mene je gynipral zabetonirao bio... da mi nije pukao vodenjak, mislim da bih nosila i danas... (mislim da nisu isprovocirali porod)...
nadam se da nosis curicu... nisam nigdje procitala, sta nosis... ako jeste, ti se komotno mozes poroditi zbog tih pluca... ali djecaci...jok...
ja sam juce i prekjuce mislila da necu prezivjeti dan, koliko sam bila losa psihicki, briga... bol, dosada... nerviranje... stres... i jutros ustanem rano... okupam, se, sredim se... promijenim posteljinu... i vec se malo bolje osjecam, mislila izaci malo vani ali ne smijem... hocu da kazem... sto mislis da bi te smirilo... uradi... jer svaki put kad bih dobila bolove od mog placa bi se duplo povecali tako da... stres ne ide uz kontrakcije nikako... ja ne pijem apaurine... ali vjerovatno ce mi ih propisati sa gynipralom za koju sedmicu.... hoce li oni pomoci ne znam... (izvini sto sam opsirna, ali nekako kroz tvoju situaciju koja je sto puta gora od moje bila se totalno suosjecam... voljela bih pomoci... gubitak i teske trudnoce mogu svatiti samo oni koji su prezivjeli isto) kiss
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 12:42:09
Anica1
IZVORNA PORUKA: drznica
Tuspas mene Malo da se javnemo, kuhamo rucak, majstor radi grijanje...ljepota. Uz to sve imam i neke boloveu dnu stomaka...valjda je i to normalno u mom stazu od 37.sedmica
Bebice, ako krene SRETNO, drzimo fige. BE STRONG
Hannica, Gerberka???
Drznice draga, kojim danima su vjezbice u Skerlica i koji termin?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 12:45:21
Hurma
bebice... jedno pitanje da me posavjetujes... kako izgleda bol kad se fakat otvaras... onosno najgori oblik tih bolova kontrakcija, kad si morala ici u bolnicu? ja recimo uvijek osjetim u dnu stomaka... ali nisu nesnosljivi bolovi... jesu li popraceni krvarenjem, necim jos? kad bih trebala bas da idem dr... boli me par dana, mm kaze da odem dr,a ja kontam sve da ce proci jer je znalo biti ovako i kad lezim, malo se smiri i tako u krug... hvala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 12:47:50
Bebica11
hurma kraljice
danas sam se cula s mamom i pita me-jelde ono je normalno da zena nosi 42 sedmice, jaaaaaaaaa pukla, dosta mi mene same i mog odbrojavanja do 36-37 sedmice a jos joj neku noc objasnjavam da je kod mene specificno i da ne vazi pravilo "sto duze-to bolje", kod mene zbog posteljice vazi "dok je bebi bolje unutra neka je unutra", onda mi dr spominjala abrupciju posteljice sacuvaj me Boze sto bi mene dovelo u rizik, pa me toga strah, pa sam kontala dr reci da ako je posteljica kriticna da mi inducira porod odmah s 37 sedmica , jer sam povrh svega jos alergicna na anesteziju, pa sad zamisli koliko me strah tih popratnih komplikacija ne daj Boze oko poroda, najmanja mi je briga hocu li nositi do termina, voljela bih bar 36-37 sedmicu dogurati al Boze moj, oslanjam se na dragog Boga da ce dati kad je najbolje za nas obje mene i bebu(vele da je cura aBd ) eto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 12:51:55
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hurma
bebice... jedno pitanje da me posavjetujes... kako izgleda bol kad se fakat otvaras... onosno najgori oblik tih bolova kontrakcija, kad si morala ici u bolnicu? ja recimo uvijek osjetim u dnu stomaka... ali nisu nesnosljivi bolovi... jesu li popraceni krvarenjem, necim jos? kad bih trebala bas da idem dr... boli me par dana, mm kaze da odem dr,a ja kontam sve da ce proci jer je znalo biti ovako i kad lezim, malo se smiri i tako u krug... hvala
ja ovdje kao "strucnjak za kontrakcije"
Znas sta, sve je individualno, pogotovo vi sto ste radjale znate da nekoj zeni kontrakcije budu samo naprijed,nekoj nazad nekoj obostrano. Kod mene licno sam upratila da je kriticno ako idu od LEDJA jer ona mala boljuckanja s prijeda su haman normalna(KOD MENE) a s ledja kad me uhvati ono krsta kao kad trebam dobiti, tupa konstantna bol ili jaca tad sam obicno zavrsavala u bolnici pa eto......opet ti si prosla jednom to i znas kad je kod tebe kriticno, nije svako tijelo isto
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 12:53:53
Hurma
ja sam isto u tvojim sedmicama bila napola looda :) i ja kazem ginekologu, je li bolje da dijete dobije normalnu majku nego ludu a da se on rodi na vrijeme... inace sam sto puta hvalila dr, jer smo bas i raja... a povezani smo i privatno pa puno pricamo... kaze on meni... haj ti setaj pomalo, a ako on krene, imaju injekcije za sazrijevanje, prezivjet ce sigurno... i ja ga poslusala... donekle... (nisam sjedala vise na dupe) i vjerujes ukinuo mi gynipral i aj se porodim bez imalo mirovanja, 5 dana pred porod... zato ti kazem... PSIHA I OPUSTENOST SU TI NAJVAZNIJI... ja kako mi on rece ako krene nek krene, nisam mislila vise na bebu i ne krenu moja ti... jebem li mu tatu
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 13:04:09
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Hurma
ja sam isto u tvojim sedmicama bila napola looda :) i ja kazem ginekologu, je li bolje da dijete dobije normalnu majku nego ludu a da se on rodi na vrijeme... inace sam sto puta hvalila dr, jer smo bas i raja... a povezani smo i privatno pa puno pricamo... kaze on meni... haj ti setaj pomalo, a ako on krene, imaju injekcije za sazrijevanje, prezivjet ce sigurno... i ja ga poslusala... donekle... (nisam sjedala vise na dupe) i vjerujes ukinuo mi gynipral i aj se porodim bez imalo mirovanja, 5 dana pred porod... zato ti kazem... PSIHA I OPUSTENOST SU TI NAJVAZNIJI... ja kako mi on rece ako krene nek krene, nisam mislila vise na bebu i ne krenu moja ti... jebem li mu tatu
popravi mi dan
nego maloprije zove svekrva i pita "sta ima?" kazem joj ja "ma evo spremam se za pregled pa sam malo nervozna" kaze "nemoj bona, bice sve ok, HAJ CUJEMO SE" i zavrsi razgovor
pocinjem prepadati narod
Anice cestitke na 9tom mjesecu, da bude hairli i da izneses. Sjecas se kad ti je dr govorila da Bog da izneses do 7mog mj, eto tebe vec u XXL..a i mi pratimo I moram ti se izvinuti sto te nijednom nisam sms-ala ni nazvala dok si bila u bolnici bas mi je krivo, kako nisi onu srijedu otisla ja nisam ni upratila kad ode, kad izadje, promaklo mi nekako, izvini
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 13:11:37
Hurma
moja bebice, neka je tebi sretan pregled danas... cestitam unaprijed na curici... aBd ih bice ona k'o med... samo se nadam da ce nasi znati zahvaliti za svu ovu "patnju" dok ih donesosmo na svijet...
ja imam osjecaj da je djecak opet... ma sta osjecaj, znam... nadila ime.. ne zna moj muz napraviti nista drugo k'o ni njegova mati... blago meni...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 13:12:52
Anica1
Anice cestitke na 9tom mjesecu, da bude hairli i da izneses. Sjecas se kad ti je dr govorila da Bog da izneses do 7mog mj, eto tebe vec u XXL..a i mi pratimo I moram ti se izvinuti sto te nijednom nisam sms-ala ni nazvala dok si bila u bolnici bas mi je krivo, kako nisi onu srijedu otisla ja nisam ni upratila kad ode, kad izadje, promaklo mi nekako, izvini
Bebice11 draga hvala ti.Ni ja ne mogu da vjerujem da sam dogurala do 9, a sjecas se kako me doktorica prepadala pricom "daj Boze da doguras do 7-og". Zato i ti samo hrabro, blizu si ti nama, eto i tebe za sedmicu medju XXL Trebala sam onu srijedu ali doktorica mi bila na putu pa sam cekala da mi kaze kad da dodjem tako da je iznenada bilo. Bitno je da me brzo otpustila. One nove sestrice gore su kriza, pogotovo ona neka crna nova, uzasno raspolozena uvijek Mirsada i Rahima su najbolje. A i on Belma mrgud pravi
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 13:14:01
Sandrich
hej zene da se i ja uskukam, ista sam vam danas hajd sto me jajnici bole al evo pocela me ledja bolit i ne prestaju cak ni kad lezim...neka tupa bol, sinoc me prvi put uhvatilo, i bas me pofino boli sutra sam se narucila na uz bubrega da vidim da nisu oni... bebice sretno danas na pregledu, donesi nam malo sretnih vijesti
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 13:21:29
Bebica11
IZVORNA PORUKA: Anica1
Bebice11 draga hvala ti.Ni ja ne mogu da vjerujem da sam dogurala do 9, a sjecas se kako me doktorica prepadala pricom "daj Boze da doguras do 7-og". Zato i ti samo hrabro, blizu si ti nama, eto i tebe za sedmicu medju XXL Trebala sam onu srijedu ali doktorica mi bila na putu pa sam cekala da mi kaze kad da dodjem tako da je iznenada bilo. Bitno je da me brzo otpustila. One nove sestrice gore su kriza, pogotovo ona neka crna nova, uzasno raspolozena uvijek Mirsada i Rahima su najbolje. A i on Belma mrgud pravi
znas ona dr Hidajeta sto radi u prijemnoj ambulanti, na paz joj kosa, eh njena snaha se poradjala na CR kad sam ja lezala i bila sa mnom u sobi i veli njena snaha da se SVI ZALE na sestre na patologiji na neljubaznost, to je izgleda posebna ekipa hajde bar ima nade da su na drugim odjelima sestre bolje
meni je ona Belma, smedje kose razvalila vene i to namjerno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (CHAT) 4.11.2011 13:28:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hannica
IZVORNA PORUKA: pauza
IZVORNA PORUKA: Hannica
Hallo zeMske.
hannice, cekamo te k'o ozebo sunceeeeee !!!!!!
A kazu blizanci se radjaju prije termina,kod mene nikakvih promjena,nisam ni malo otvorena i nista me ne boli.
kod mene je rodila rodila blizance u 34 sedm a vidi nema pravila Ja mislila zeno ti rodila vise a nisi jos ajd sretno draga . Sad ce i utorak jos malo ssuper za grebu