RE: Mršajmo zajedno ! (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Mršavljenje

Poruka

mama2884 -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 14:07:06)

IZVORNA PORUKA: canim

mama2884 meni ti je ok samo sto ja nebih pizzu za veceru jer su to UH ja bih to radje za dorucak, ali jednom u sedmici nije problem.
Ja pijem tursku kafu, s tim da pijem iz one malo vece soljice kao za bijelu kafu s 2 kocke secera, nemoze meni jedna kocka biti dok se ja naumacem [sm=smiley36.gif]

E dobro je...ma  i meni je "umakanje" bit cije kafe..hahah.....i taman mi onako fino legnu jedno 3 kockice...A za pizzu sam se predomislila...Iskreno,mrsko mi praviti...odo radije u posljepodnevnu setnju [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...A sutra novi dan nova nafaka....Tipkamo se cure vjerovatno tek sutra...
ugodan djetalni dan svima [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 15:46:50)

Zenice,ja sam danas bila bas zauzeta,tek sad sam iscitala sve sto ste pisale...Hvala vam sto me tjerate s teme[sm=smiley36.gif]..Salim se,hvala puno na lijepim komentarima..

Cestitam sve minuse i sretno nam dalje..Ja ne odustajem od vjezbanja,imam puno toga da zategnem[sm=smiley36.gif]

Moj problem je sto se nisam vagala jako dugo,posljednji put sam se vagala pred porod,znaci prije skoro 3 god,i sada kada sam stala na vagu,iznenadila sam se[sm=smiley22.gif]..Ja sam sada zadovoljna,ipak eto otislo je dosta kg,jos malo cu da skinem i da zategnem tijelo vjezbama..Jos da napomenem da nikad nisam bila mrsavica,uvijek si imao za sto da "uhvatis"[sm=smiley36.gif],jednostavno takve sam gradje..

ena007 -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 17:50:18)

moja danasnja kilaza 68.0

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 18:30:52)

Da i ja prijavim, još uvijek je 79, znači - 1...ja zadovoljna, samo nek ne ide gore [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Kod mene je mehanička vaga, morat ću kupiti digitalnu (mal ne napisah dijetalnu [sm=jezicek.gif])
Canim za koliko si vremena ti došla sa 83 na 64 [sm=smiley3.gif] Ja ću sve tebe slušati kako si i šta radila [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] Meni je cilj doći na tvojih 64..[sm=bravo.gif]
Čitat ću vas kasnije detaljno da vidim uspjehe [sm=bravo.gif]

minie -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 18:40:24)

Drage moje,

Evo da i ja prijavim -1 kg za ovu sedmicu (i kod mene analogna vaga, moram i ja ovu digitalnu), djecak mi prehladjen, pa nisma imala vremena bas gledati sta cu jesti. Slatisa sam se skoro skroz odrekla, a naprvila sam i hljeb od razevog brasna i jestiv je [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Danas nadjoh nalaz sa prvog trudnickog pregleda, kad ono 69,5 i normalno sam izgledala, ali moj cilje je 65, valjda cu uspjeti za 3 mjeseca smrsati 8 kg.

Stvarno je ova tema jedna velika prodrska i motivacija, bar meni i neka vas drage moje, u sto vecem broju.

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 21:04:15)

Joj ja opet puno pojela...hajd me malo kritikujte...evo šta sve danas:
D malo graha sa 1 kriškom int.hljeba
U smoki
R sendvič sa tunjevinom
V dvije paprike, 1 punjena sirom sa vlascem, druga krompirom

Popila nekoliko kafa, pojela 4 wellnesa, i popila 2 l vode...Kod mene uvijek najduži spisak [sm=smiley19.gif]
Minie i meni je ova tema stvarno ekstra, tolio poticaja daje...cure nemoj da ko ide s teme, i kad smršate bodrite nas, kritikujte, komentarišite...ja volim sugestije i konstruktivne kritike [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (23.4.2012 21:15:47)

[Sadržaj poruke je obrisan]

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 21:40:26)

Joj Iman moja, ja imam problem s jabukama [sm=smiley13.gif] Kad pojedem jabuku odmah sam gladna, nešto me "istruže"...zato ih slabo jedem, mada znam sve njihove blagodati..[sm=smiley13.gif]

Medić* -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 21:46:33)

Samo naprijed cure[sm=bravo.gif]

Klemzi nije to puno, samo sto rece Iman umjesto smokija ubaci voce ili salatu.

Ja upravo osjetih neku glad i napravih sebi kupus salatu sa mladim lukom [sm=smiley36.gif] Imam nekog rebrastog cipsa na stolu, sklonih ga od same sebe [sm=smiley36.gif] Inace dan prosao uz

Krisku razevog hljeba u toster i tunjevina bez ulja preko,

Jabuka i narandza, za rucak dvije male filovane paprike i zdjelica jogurta sa mladim lukom, sada pisem i dovrsavam salatu, ,mogo mnogo vode.

Citam sto minie pise sa koliko je zatrudnila, neki dan sam uzela svoje nalaze oje cuvam, ostala trudna sa 88 kg [sm=smiley19.gif], porodila se sa 102 kg. Uh kada se sjetim, zato sam stvar ozbiljno uzela u svoje ruke i za godinu dana skinula skoro 30 kg. Cilj mi je jos nekih 5 pa se nadam da prije trudnoce druge to postici, bit ce ubrzo aBg [sm=smiley1.gif]

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 21:49:06)

IZVORNA PORUKA: klemzi

Joj Iman moja, ja imam problem s jabukama [sm=smiley13.gif] Kad pojedem jabuku odmah sam gladna, nešto me "istruže"...zato ih slabo jedem, mada znam sve njihove blagodati..[sm=smiley13.gif]

[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

ovako i ja zato navecer kad sam gladna,pojedem jabuku i jedva cekam da spavam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 21:54:30)

Prvo Medić moj pa gdje si ti meni [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]
Drugo, ti skinula 30 kg [sm=smiley3.gif][sm=smiley16.gif][sm=smiley20.gif][sm=smiley20.gif]
Draga Medić, svaka ti čast...aaaa...ja to nikada neću postići...
Ja sam se udala sa 56, zatrudnila sa 66, a krenula u mršavljenje sa 80 [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Eee kako sam bila zgodna jednom davno...
Ja sam vam sad ko lopta. Visoka 160 a imam 79 kg. Moji učenici kažu meni, pa neeemojte mršati nastavnice, niste vi TOLIKO debeli [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif] Ja flašu s vodom ponesem i na čas[sm=smiley36.gif]

Lejla Ka -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 22:10:41)

Evo nešto za pojest fino, zdravo, kalorično taman za užine:

[img]http://img802.imageshack.us/img802/535/kupussalatasakikirikije.jpg[/img]

Fino naribate svjež kupus, narežete sitno peršuna, i stavite šaku slanog kikirikija. Začinite maslinovim uljem, sirćetom ili limunom, malo dosolite i promješate. Super je.
Ovo bi se moglo i na posao ponjet za užinu.

Medić* -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 22:24:53)

E moja Klemzi, samo polako, samo nastavi sa vodom i uravnotezenom prehranom i bit ce rezultata,mozda se prvi mjesec nece vidjeti ali vidjeces kako voda cini cuda i skida slaufe oko stomaka [sm=smiley36.gif]

Lejla ja bih tu salatu svak cas jela, sa kikirikijem nisam probala, sutra aBg jer upravo smazah punu ciniju kupus salate. Imam leblebija u kuci pa budem stavila umjesto kikirikija.

Ja sam se navukla na suncokret sjemenke. Ne pisekaloricna vrijednost na kesici, mislim da nema puno kesica 60 gr [sm=smiley36.gif]

nanika -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 22:46:43)

Moja vaga jutros pokazala 65,6[sm=smiley1.gif]

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:16:08)

Joj ja opet puno pojela...hajd me malo kritikujte...evo šta sve danas:
D malo graha sa 1 kriškom int.hljeba
U smoki
R sendvič sa tunjevinom
V dvije paprike, 1 punjena sirom sa vlascem, druga krompirom

Popila nekoliko kafa, pojela 4 wellnesa, i popila 2 l vode...Kod mene uvijek najduži spisak [sm=smiley19.gif]
Minie i meni je ova tema stvarno ekstra, tolio poticaja daje...cure nemoj da ko ide s teme, i kad smršate bodrite nas, kritikujte, komentarišite...ja volim sugestije i konstruktivne kritike [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ja vam imam jedan prijedlog, eh sad meni funkcionise odlicno, a nadam se da ce i nekoj od vas...vidim zalis se da ti jabuka samo otvori apetit...heh pa jeste, nekako se osjeti da je poprazan stomak...ja zato navece radim ovako-jabuke gulim i jedem polao, kriske, dok citam na netu, gledam tv...ali gulim cijelo vrijeme,da su ruke zaposlene, a ne ono kao moja mama, naguli tanjir pa zasjede...ovako se ja kao necim bavim...uz jabuke pijuckam sensia jogurt, super je za probavu, nadoknadi kalcij, da energije, ai vala je lagan, taman uz jabuke...kad mi dodije sensia, uzmem neki vocni jogurt...i tako, mijenjam...jabuke zamijenim kruskama.... ali ja nikada ne poejdem jednu vocku, uvijek vise....i kafu ne sladim uopste....

da se pohvalim, nisam na spisku vise,ali vaga to ne zna[sm=smiley36.gif] 65[sm=smiley1.gif]kaze manje nego kada sam zatrudnila, a bas sam bila mrsava,na svoju visinu

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:26:51)

Da i ja prijavim, još uvijek je 79, znači - 1...ja zadovoljna, samo nek ne ide gore [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Kod mene je mehanička vaga, morat ću kupiti digitalnu (mal ne napisah dijetalnu [sm=jezicek.gif])
Canim za koliko si vremena ti došla sa 83 na 64 [sm=smiley3.gif] Ja ću sve tebe slušati kako si i šta radila [sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif] Meni je cilj doći na tvojih 64..[sm=bravo.gif]
Čitat ću vas kasnije detaljno da vidim uspjehe [sm=bravo.gif]

Ja Sam ti moje mrsanje podijelila iz 3 dijela
1 cilj mi je bio skinuti 10 kg, cilj ostvaren za manje od 3mjeseca
2 cilj isto skinuti jos 10 kg, sad Sam na Tom cilju, dakle jos 1kg do tog cilja a proslo je oko 2mj I oko 10 Dana
3 cilj 5 kg do idealne
4 cilj jesti sta hocu I kad hocu bez da razmisljam o kg [sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:29:37)

canim,a kako ti je idealna kilaza tako mala, 60kg? pa nece ti nista ostati[sm=smiley36.gif] i kako racunas idealnu, jel od oka, ili po onoj visina minus 110? ili po dukanu, i on ima prijedloge idealne tezine? sta je u stvari ispravno...

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:32:10)

IZVORNA PORUKA: animagical

canim,a kako ti je idealna kilaza tako mala, 60kg? pa nece ti nista ostati[sm=smiley36.gif] i kako racunas idealnu, jel od oka, ili po onoj visina minus 110? ili po dukanu, i on ima prijedloge idealne tezine? sta je u stvari ispravno...

[sm=smiley20.gif]

klemzi -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:34:17)

Bravo Canim, ja sam na prvom dijelu...meni se sviđa tvoj način, ne pretjeruješ, ne izgladnjuješ, to je, po mom mišljenju najzdraviji način.
Animagical probaću i ja jabuke s jogurtom...a i guliti, ja ih jedem onako, samo operem, pa začas smažem koju. A što se tiče idealne težine, meni je stvarno previše od visine oduzimati 110...ne znam, to mi nekako premršavo, za svakog. Ja sam visoka 160 cm, a najbolje mi je bilo kad sam imala 64 kg, a to je daleko od idealnog, po ovim mjesrilima. Vjerovatno zavisi i od građe, ali meni baš nije lijepo kada sam mršava jer mi se oči izgube na licu [sm=smiley36.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:36:16)

pa mala ja, mala I kilaza [sm=smiley36.gif] ja racunam po sebi, predbracna kilaza mi bila od nekih 53-58kg I tad Sam se najbolje osjecala, tako da hocu opet tu kilazu ali sad nebih ispod 58 kg.

animagical -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:37:36)

meni je idealno kad od visine oduzmem malo manje od 110, bar je prije bilo tako... sad sam na minus 109, a izgledam sebi deblje nego prije,mozda jer sam dobila grudi[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif]

bambi7 -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:41:06)

Canim, koliko si visoka?

reallove -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:41:52)

uh ova nevalja[sm=smiley36.gif]

onda je meni idealna 57,ma jok,pa to mi je bolest[sm=smiley13.gif]

canim -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:44:47)

IZVORNA PORUKA: bambi7

Canim, koliko si visoka?
168 [sm=smiley9.gif]

bambi7 -> RE: Mršajmo zajedno ! (23.4.2012 23:47:38)

IZVORNA PORUKA: canim

IZVORNA PORUKA: bambi7

Canim, koliko si visoka?
168 [sm=smiley9.gif]

ij ja sam jos manja [sm=smiley9.gif][sm=smiley9.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>